Last Day with Roommate A216


" Last Sem... InshaAllah..."


Assalammualaikum semua, 
dah lama Eyrra tak update " Diari Alam Maya " Eyrra ni... rasa macam dah berlapuk dah blog ni... last entry pun masa pergi tasik biru tu... patutnya Eyrra ada entry baru selepas pergi tasik biru tu... tapi tak terupdate pula... sebab busy dengan final sem ni... tak ada masa nak update blog... lebih focus dekat final sem... mana tak focus sebab risau last sem kan... hehehe... kira macam nak habis on time macam senior yang lain... inshaAllah... doakan Eyrra yer kawan-kawan... walaupun masa final hari tu ada paper yang agak susah lah :( tapi Eyrra harap sangat paper tu lulus... seram sejuk rasanya lepas jawab soalan tu hari tu... rasa nak jerit & menangis kuat-kuat dalam dewan tu bila tengok soalan tu semua... rasa macam tak study pula... padahal study macam nak gila... hanya roommate Eyrra je tau Eyrra study macam mana... :( tapi Eyrra tawakal je... sebab Eyrra dah usaha... hari-hari lepas solat berdoa agar Lecturer yang tanda paper Eyrra tu nanti lembutkanlah hati dia... Amiin... 

ehhhhh... celoteh benda sedih-sedih pula... patutnya dah last day dekat UITM ni patutnya kene happy je... tak moh ler sedih-sedih... buruk nau rupanya nanti... hehehe... tapi walaupun dalam hati ni tak nak dah menetap dekat UITM Segamat ni... tapi sebenarnya sedih juga.... banyak sangat kenangan dekat sini... :( kalau dapat Degree pun memang tak nak dekat sini... bukan sebab tak best ke apa... sebab jauh sangat rumah sewanya nak pergi UITM... hehehehe... alasan sangat kan... kalau orang tua-tua dengar ni... mesti dia cakap nak cari ilmu tu kat mana-mana pun boleh.... tertiba jadi sentap sangat bila dengar... hahhaha.. tak tau bersyukur betul... 

okey lah stop lah sedih-sedih ni... Eyrra nak cerita tentang plan last minute yang sangat menyeronokkan ni... sebab adik-adik roommate Eyrra plan nak keluar juga dengar Eyrra malam ni ( 17.10.2015)... sebab esok (18.10.2015) pagi Eyrra dah balik... so diaorang usaha cari kereta nak keluar pergi bandar... Ya Allah seronok sangat keluar hari ni... sebab Eyrra dah janji dengan diaorang nak belanja makan... tapi semalam (16.10.2015) boleh pula kereta kawan Eyrra rosak dekat One Segamat... so kita orang memang bertapa dekat sana sampai tengah malam... sedih sangat Eyrra tak dapat luangkan masa dengan kawan-kawan... so tak jadi nak beli makanan untuk roommate Eyrra... 

so bila tak dapat nak belikan makanan untuk diaorang semalam... Eyrra ajak diaorang lepak makan dekat IFC... makan lah apa yang ada dekat situ... hehehe... tapi diaorang bersungguh-sungguh nak ajak Eyrra makan dekat luar... so cari kereta sampai 10 orang katanya... semuanya tak dapat... last sekali baru dapat.... so semua terus siap lepas Isyak tu... first sekali pergi lepak dekat Tappers Cafe lepas tu pergi tapau makanan dekat MacD pula... last sekali kita orang pergi makan dekat PizzaHut... Nyummmyyyy... diaorang ni semua cikeding je... tapi bab makan punya lah banyak... hahahhaa... tapi tak pe lah... selagi selera makan ada makan je dik oiiii... 

jom lah terjah gambar-gambar yang sempat kita orang snap masa keluar tadi... ehhhh lupa pula nak bagi tau.... kita orang sempat lagi lepak Dataran Segamat... bila dah sampai je dekat Dataran Segamat tu dalam pukul 11 lebih... ramai laki pula... masing-masing takut... hahahha... lebih baik balik UITM daripada melepak dekat situ... buat seram je kan.... bila semua gugurl yang date... memang takut juga lah bila nampak lelaki lagi ramai berkumpul macam tu... okeylah jom tengok gambar-gambar dekat bawah ni haaaaa....




disebabkan dekat tempat ni tak berpuas hati... kurang sedap... tu yang plan pergi makan dekat Pizza Hut... sebab Eyrra dengar roommate Eyrra mengidam nak makan Pizza... so Eyrra ajak diaorang makan Pizza.... 




sebenarnya dari awal sem diaorang ni plan nak ajak Eyrra keluar.... tapi mesti salah sorang tak ada... mestilah tak syok kan kalau salah sorang tak ada... sebab hari tu pun Eyrra just keluar dengan Aten je pergi Karaoke... budak berdua tu balik... hehehe... bila plan last minute ni je baru berjaya dapat keluar berempat...




ni Roommate Eyrra dari Eyrra part 4 sampai lah part 6 ni... kira dah 2 tahun juga lah Eyrra sebilik dengan dia... kira macam rapat juga lah... pape benda Eyrra lebih selesa cerita dekat dia... dah macam adik beradik dah rasanya... 




ni pula roommate baru Eyrra sem ni... tengah tu Adila sebelah Adila tu pula Farahin... diaorang ni asalnya dari wing 1C... disebabkan ada masalah dengan roommate diaorang... diaorang buat surat nak pindah bilik... paen cakap ada hikmah juga lah diaorang pindah bilik... dapat kakak roommate macam Eyrra... hahhaha... katanya sedih Eyrra dah habis... :( tak mau ler sedih-sedih... nanti ada rezeki kita jumpa lagi k... jangan lupa kak Eyrra pula kalau dah ada roommate baru nanti... hehehe




roommate Eyrra A216 ni semuanya anak sulung tau... dari start Eyrra duduk bilik tu masa part 2 sampai part 6 ( kak Farah,Kak Ika,Nadhirah,Izzah,Wafa,Fatin,Adilla & Farahin ) semuanya anak sulung... kira Eyrra sorang je anak bongsu tapi walaupun Eyrra anak bongsu Eyrra juga anak sulung dari 5 beradik tau... sebab Eyrra sorang je perempuan dalam 5 beradik tu... heheheh... nak juga jadi anak sulung... kihkihkih....




thanks Ika sebab join kita orang tadi... siap jadi camera girl kita orang untuk malam tu... lagi pun kalau Eyrra keluar memang selalu ajak Ika dengan Nisa... cuma Nisa tak dapat join sebab kereta dah penuh... :(




tadaaaaaaaaaaaaaaaaa.... 
macam sedap je... macam lapar je... hahhaha




rasa macam kelakar pula part ni... sebab rasa macam gelojoh pula... kihkihkih...




lepas ni tak dapat lah makan ramai-ramai macam ni dengan korang.... sedihnyaaaa...




korang kalau makan Pizza Hut nanti jangan lupa ingat dekat Akak yer... ;(




walaupun masing-masing dah kenyang kene paksa juga habis kan mushroom soup... sebab order sorang satu kan... selamat soup dia makan tak muak... kalau tak mesti diaorang nak termuntah makan banyak-banyak... hehehehe 



Lastly , Eyrra nak cakap yang Eyrra sayang sangat dekat diaorang ni... sebab apa... diaorang semua ni baik sangat... paling amik berat pasal roommate diaorang... tak berkira sangat... memang hidup berroommate macam tu kan... sem ni masa final Eyrra rasa perut Eyrra ni terisi je.. sebab Adila dengan Paen ni rajin sangat pergi beli makanan dekat NR... kalau ikutkan Eyrra ni memang malas sangat lah nak pergi makan... diaorang kalau pergi beli makan mesti tanya dekat Eyrra.. akak nak kirim... hahahah... apa lagi.. dengan pantasnya menjawab... nak nak... :) so final kali ni memang berat badan Eyrra tak turun... hahahah... sebab ada je yang tolong belikan makanan... kihkihkih... thanks sangat... muahhhhhhh... akak akan rindu dengan korang nanti... korang plan nak pergi Sunway Lagoon kan sem depan... nanti jangan lupa roger akak k... kalau akak free akak join korang... okey lah jam pun dah pukul 3.35 a.m ( 18.10.2015 ) so Eyrra pun dah penat dah ni... balik pula pagi... so dah memang patut kene tidur dah ni... 

Goodnight Semua,
tata
meoww meowww
Assalammualaikum


 
Copyright © Missue Eyrra Zerra | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in