Tasik Biru


Assalammualaikum semua,
kali ni Eyrra nak share tempat yang menarik yang tersorok juga lah dekat Malaysia ni... baru tau dekat Malaysia ni ada tasik biru... cantik sangat tasik tu... combine warna biru & hijau cair... nak pergi tasik biru ni memang mencabar sikit... kene panjat-panjat... hahhaha... ingat kan tempatnya senang je nak cari... rupanyaaa kene panjat-panjat... dah lah masing-masing pakai kain lah... dress lah... kene panjat nak pergi situ... dah alang-alang sampai dekat situ... kita orang semua redah je... sebab jauh kan... rugi lah kalau kita orang tak tengok tempat tu....

mesti korang semua tertanya-tanya kan... dekat mana tasik biru ni... senang je nak cari.... tasik ni dekat Johor... tak sangka kan dekat Malaysia ada tasik macam ni... selalunya tasik macam ni dekat overseas je... tasik ni dekat Pasir Gudang... kalau nak cari lagi senang waze je UNIKL Seri Alam.... mesti jumpa punya lah... tasik biru tu berhadapan UNIKL Seri Alam tu.... tapi Eyrra nak kasi nasihat sikit lah... jangan pakai kasut tinggi,jangan pakai kain,jangan pakai dress ke... sebab apa Eyrra tak kasi pakai... sebab korang kene panjat-panjat nak naik atas tu... nanti menyusahkan diri je nak naik atas tu pakai kain atau kasut tinggi ke... hehehe... nak lebih selamat pakai kasut sport je....

okey lah korang pun dah tau tempat tu dekat mana kan... jom lah terjah gambar-gambar yang sempat kita orang snap masa dekat situ... tenang je duduk atas tu... tapi kan jangan pergi tengahari atau pagi... mesti panas terik duduk atas tu... nasihat Eyrra lagi sekali datang lah petang... redup sikit... tak ada lah masa snap gambar mata korang tu jadi sepet... sebab tak tahan panas... okey lah tak mau lah celoteh macam-macam... ayuh terjah jom....






bila korang dah sampai dekat atas tu... hati-hati lah yer...sebab bahaya juga tempat ni... kalau jatuh memang mati terus lah... sebab tinggi gila dekat atas nak ke bawah... kalau tengah seronok macam mana pun... korang kene berwaspada juga... mana tau tertolak ke kan... memang satu masalah lah nanti... sebab memang tak ada orang yang nak bertanggungjawab dekat situ... sebelum naik memang dah kasi notis dekat bawah tu... so kalau tak nak jadi pape... jangan terlalu suka sangat duduk atas tu... snap gambar sikit-sikit terus turun... 




kulit akak-akak banking pun dah sun burn dah... sebab panas gila dekat atas tu....




naik atas ni lah kulit Eyrra totally jadi burn... sampai orang tanya Eyrra pergi mana kulit jadi gelap macam ni... sebab kulit Eyrra memang sensetif sikit... kene panas sikit memang terus burn...





masa ni Eyrra pergi dengan classmate banking... kita orang tak ada plan langsung nak pergi sini... mula-mula plan just nak jalan-jalan dekat Johor Bahru je... masa pula tak mengizin kan kami sampai sana... so kita orang tukar plan pergi Tasik Biru je... itu pun dah penat masing-masing...


ni lah gambar kami tanpa make up langsung... hahaha... kulit pun dah gelap... nak buat macam mana Eyrra sendiri yang nak redah panas... sendiri mau ingat lah kan... tak pe... kulit gelap kejap je... nanti boleh putih balik... tapi disebabkan Eyrra tak jaga makan... makan benda yang gatal... habis muka naik ruam... Eyrra degil doctor suruh bermantang untuk sihat... nanti dah sihat makan lah balik... doctor suruh makan nasi dengan sayur je... tapi kalau Eyrra makan nasi dengan sayur mesti orang ingat Eyrra diet atau saving... lagi pun mana kenyang makan macam tu hari-hari... 

okey lah Eyrra nak cerita sikit pasal pesta kuda kepang... balik je dari Tasik Biru diaorang ajak pergi tengok pesta Kuda Kepang... Eyrra memang teringin sangat nak tengok adat resam orang Jawa macam mana... pesta kuda kepang tu seram gila... first time Eyrra merasa... macam kene rasuk pun ada diaorang tu... menari tak ingat dunia... kawan-kawan Eyrra yang orang jawa ni memang berani gila.. diaorang siap pergi depan-depan lagi... diaorang cakap jangan ikut rentak diaorang menari dan jangan layan lagu tu... kalau kita ikut rentak dia... memang kita salah sorang yang akan kene rasuk dan menari lah sampai penat & berpeluh-peluh.... sampai ada yang pengsan pun ada... 

thanks korang sebab ajak aku merasa pengalaman tengok kuda kepang... aku ingat kuda kepang sampai terbang-terbang... rupanya yang terbang tu film je... hehhehe... yang realitinya just menari je... seronok sangat Holiday dengan diaorang... okey lah nanti Eyrra cerita tentang Majlis dekat rumah Najihah... kakak dia kahwin dengan adik Akim AF tu.... hehehe...

tata semua
meoww meoww
Assalammualaikum


Icity , Shah Alam


" Member Yang Menggila & Sekepala "

Assalammualaikum semua,
kali ni Eyrra update entry yang paling latest... sebelum ni kene tunggu berbulan-bulan baru nak update entry kan... kali ni Eyrra amik masa 2 hari je nak update entry ni... sebab malam ni rasa free pula... hahaha... okey lah jom terjah gambar-gambar Eyrra masa dekat ICITY Shah Alam... 










sejuk gila masa masuk dalam ice ni... Jeni sampail gigil-gigil setengah mati dia cakap... 












Jeni cakap dengan Eyrra kenapa orang semua pandang kita... adakah muka kita pernah keluar tv... Eyrra just fikir positive je... maybe kita cantik... hahahha.. orang tengok lah... kihkihkih.... ( perasan je lebih aku ni... )




masa ni tak sempat nak masuk Red Carpet sebab Jeni dah lapar... hahahaha... 
kita masuk lain kali je lah...




Bro dekat belakang ni tak habis-habis nak tunjuk power dia dekat semua orang... ingat power ler tu... kalau kene ketam Eyrra mesti nangis... hahahha...




rasa macam dekat overseas pula bila snap gambar dengan Polar Bear...




bila pakai baju kembang macam ni feeling dia macam princess tau....




bila kita orang bergabung mesti gambar jadi macam ni... macam-macam muka kita orang buat... tak pernah dapat gambar yang okey... yang ayu-ayu gitu... bila bergambar lupa orang sekeliling yang pandang kita orang... bila dah habis bergambar baru perasan orang pandang kita orang... hahhaa... peduli apa kita orang... janji tak buat benda bukan-bukan... hehehe

tata semua
meoww meoww
Assalammualaikum



Sky Tower , The Shore Melaka


" Sky Tower Melaka "




Assalamualaikum,
hai kakak baju merah nak poe mana cecantik ni... hahhaha... plan last minite nak pergi Sky Tower ni sebenarnya... tak plan langsung pun nak jejak kaki dekat sini... sebab memang cadang nak pergi dahtaran pahlawan je... jalan-jalan pergi shopping... tapi disebabkan dah busan sangat... tu yang terfikir nak pergi situ... pening juga lah kepala nak cari lift yang naik tingkat 41... sebab Sky Tower tingkat 42... Sky Tower tu atas sekali memang cuak juga lah nak naik situ... hehehe... jadi gayat juga lah sebab Eyrra pakai hill yang tapak dia halus... jalan pula lubang-lubang... memang hill Eyrra tersekat-sekat lah... kihkihkih... jom terjah gambar-gambar yang Eyrra sempat snap masa tu...











Masuk dekat sky tower ni RM18... itu pun kalau dia belum naik kan lagi harganya... sebab tengah renovation lagi tu... lepas ni memang tak dapat lah harga macam tu kan... hehehe... sekali sekala nak merasa naik tempat tinggi kan... tu yang nekad juga nak naik situ... 

okey lah nanti kalau Eyrra ada pergi mana-mana lagi tempat menarik Eyrra share dekat blog ni... dah lama juga tak update blog... mengarang pun macam kekok dah ni... sebab dah lama sangat tak berblog... 

tata semua
meoww meoww
Assalammualaikum


Holiday with Cousin 2015


" Bayou Lagoon Melaka "




Assalamualaikum semua,
kali ni Eyrra nak update tentang Bayou Lagoon dekat Melaka... sebenarnya entry ni dah lama dah masa bulan 5 hari tu... baru je nak update sekarang ni... sebab busy dengan test & jalan-jalan dengan classmate Uitm... sebab dah last sem kan... hehehe... disebabkan Madam Bie tak ajak Eyrra pergi Langkawi tahun ni... Eyrra ajak Madam Bie pergi tidur hotel... hehehe... lepas tu Eyrra ajak cousin Eyrra semua ikut sekali... busan lah kan kalau Eyrra pergi dengan parents je... bila ayah dengar Eyrra nak ajak cousin ikut sekali... ayah terus reject nak ikut kita orang tidur hotel... ayah suruh ajak nenek sekali pergi... ayah suruh bawa nenek jalan-jalan... mula-mula Madam Bie pun malas nak ikut... busy katanya... bila dipujuk-pujuk baru nak ikut... anak bongsu kalau pujuk mesti jalan punya lah... drama queen sikit... kihkihkih... kita tidur sini 3 hari 2 malam... padahal rumah dekat Melaka je... tapi gatal-gatal nak tidur hotel lama-lama... itu pun tak puas nak lepak dengan cousin dekat sini...




sampai je hotel tak tau nak buat apa... hahahha... aktivity yang dirancang semua jadi loss... last-last malam tu kita orang pergi tengok movie... hahahha... seronok juga tengok movie malam-malam buta... siap buat dubsmash lagi sementara tunggu nak masuk wayang... kihkihkih.... 




selamat ada kereta roda ni dekat hotel tu... kalau tak kesian nenek nak jalan jauh-jauh pergi kolam dekat bawah ni.... hehehe... seronok nenek dapat tengok orang mandi manda dekat situ....




Hai hai orang Melaka jangan lupa pergi Magic Art Museum ni yer... baru je buka dekat Melaka tak payah pergi jauh-jauh... serbu je dekat sini... Jom terjah gambar-gambar yang Eyrra snap... sebenarnya banyak lagi... tapi tak mampu nak share semua... ehhehhe....



















siapa cakap bergambar tak penat... penat woiiii... rasa nak pengsan pun ada layan art tu semua... hahhaha... banyak gila... Eyrra yang kaki bergambar ni pun tak larat nak redah semua art yang ada....



OTW nak balik hotel sempat lagi snap gambar... hahahha... selamat hotel dekat dengan Art Musuem tu... save duit  minyak kan... cuma kaki lah penat berjalan... 

bila malam pula kita orang lepak klebang... klebang je tempat yang menarik waktu malam... bila malam je baru Madam Bie & Nenek nak ikut berjalan... waktu siang diaorang lagi suka duduk dekat hotel... 

okey lah tu je mampu Eyrra update sebab entry ni dah lama... so rasa macam suram sikit nak cerita... hehehe... k lah tata semua...

Assalammualaikum
Meoww meoww 


 
Copyright © Missue Eyrra Zerra | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in