Family Day 2015



" Malam Semarak Kasih Keluarga Hjh Piah Bt Kali "




Assalammualaikum semua,
baru berkesempatan nak update entry yang dah siap uploadkan gambar ni dari awal bulan 5 hari tu... cuma tak ada masa je nak update entry ni... sebab sibuk dengan aktiviti lain... okey lah tajuk pada malam ni Eyrra nak share tentang " Family Day 2015 " ... macam tahun-tahun sebelum ni juga... memang setiap tahun kami akan mengadakan family day... family day kali ni kami semua buat sekali dengan doa selamat / tahlil... kenduri nak masuk bulan ramadhan lah katakan... hehehe... entry kali ni Eyrra just nak share secara ringkas je... sebab esok ( 19.5.2015 ) nak p holiday... yeayyyy... 




ni lah Agenda kami masa Family Day tu... patutnya habis pukul 12 malam... tapi kami semua terlajak sampai pukul 1 lebih pagi... lepas tu kemas-kemas sampai lah pukul 2 pagi... lepas tu diaorang semua buat activity teka teki pula sampai lah pukul 3 pagi baru lah masing-masing dapat tidur... hehehe... best sangat bila dapat berkumpul dengan semua... hubungan kekeluargaan kami semua semakin akrab dengan adanya Family Day setiap tahun.... 




untung betul brother ni datang rumah kitaorang... habis semua ice cream bro ni kitaorang sapu... hati banyak senang lah... hahahaha... kitaorang semua beratur berderet-deret... yang tua pun join sekaki beratur... hehhehe... semua ni boleh jadi kenangan untuk masa tua... hahahha...




yang bestnya masa family day mesti kita orang buat karaoke... semua family Eyrra sporting bab nyanyi-nyanyi ni... yang dulu malu-malu kucing... sekarang ni dah jadi slamber je... sebelum ni kita orang siap joget pak meon lagi... hahhaha... family day kali ni tak cukup masa... so buat je lah apa yang dirancang... 




sekarang ni orang buat kenduri ke apa ke dah tak buat dalam rumah dah...semua nak pasang khemah...senang nak kemas... lepas tu buat catering je kan... senang... tak payah lah nak kemas-kemas rumah... selalunya kalau kita orang buat Family Day mesti jemput orang kampung dekat situ... lepas kita orang semua dah layan orang kampung makan... baru kita orang semua makan dan mulakan activity family day...




sebelum Majlis... kami semua buat malam berinai... macam nak kahwin pula kan ada malam berinai... ni Eyrra amik contoh dari salah seorang family Eyrra...  saje je suka-suka nak buat malam berinai ni... sebab family Eyrra suka berinai... lagi pun sekarang ni tren orang ukir henna kan... merah sangat-sangat inai ni... memang tak rugi lah kalau pakai.. 




Happy Birthday Eyrra yang ke 21 Tahun... 
thanks sangat dekat Family yang celebrate birthday Eyrra malam tu... thanks sangat kepada yang bagi Eyrra hadiah... lepas ni kalau dah kahwin mesti dah tak dapat hadiah banyak-banyak macam sekarang ni.. hehehe... belum lagi nak kahwin... just imaging je... 




ni je hidangan yang dapat kami buat untuk family day 2015.... sebelum ni macam-macam... ada satey,  BBQ dan macam-macam lagi... kali ni kami buat apa yang termampu je... hehehe... yang penting ada lauk tempoyak yang nenek buat... memang menjilat jari lah makan....




masa orang kampung tengah makan... kami bukan kan lagu nasyid & selawat... baru lepas tahlil kan.. tak kan nak buka lagu rancak-rancak pula... hehehe... dah lah ada imam & pak haji... kami hormat majlis... lepas diaorang balik kita orang ada buat slide untuk Family Hjh Piah.... sejarah dari tahun pertama sampai tahun sekarang family day... sebab nak kasi family yang baru masuk tengok... bagi diaorang tahu sejarah keluarga....




pemenang Biggest Loser tempat Pertama... Abang Hamzan turun sampai 9 kg tau... dulu perut dia buncit gila... sekarang ni punya lah slim... jealous tau.... 




pemenang cabutan bertuah tempat Pertama... rezeki baby katanya... alhamdulillah Kakak Ipar Eyrra dah selamat bersalin baby girl... 




Group 1 




Group 2




Group 3




Group 4 


ni semua group untuk permainan malam tu... semua ni telah dipisah kan dengan keluarga masing-masing... nak mengeratkan lagi hubungan silaturahim antara keluarga semua.... memang best sangat... semua bagi kerjasama... itu yang kami semua nak... hehhehe...

kami semua belum kahwin lagi... siapalah antara kami semua ni yang kahwin dulu kan... cucu Hjh Piah semuanya wajib ada Diploma... ada yang degree dan ada yang master.... sebab perempuan sekarang ni mesti kena ada kerja yang bagus... sebab nanti tak ada lah nak susah-susah kan suami kan... tak gitu... kami semua ingat prinsip tu... 

okeylah sampai sini je Eyrra dapat share tentang Family Day 2015... jam pun dah pukul 12.44 a.m... rasanya dah boleh tidur... esok kene bangun pagi... nak pergi treatment gigi... lepas tu terus pergi Holiday... yeayyyy... nanti Eyrra share dekat blog ni k... Holiday express gitu... rancang last minute je...


tata semua,
xoxo meoww meoww
Assalammualaikum 


Dah Boleh Kahwin Dah :p


" Officially 21 "

Assalammualaikum semua ,
dah berkurun lama Eyrra tak update blog ni... rindu pula dengan diari alam maya Eyrra ni... sampai ramai yang dah selalu tanya... Eyrra dah stop berblog ke??? dah tak update blog pun... senyap je... sunyi sepi je blog Eyrra... Eyrra masih berblog lagi... blog ni adalah diari alam maya Eyrra... Eyrra tak kan tinggal kan dunia blogger ni... dengan adanya blog ni keyakinan hidup Eyrra semakin bertambah untuk terus hidup dengan macam-macam dugaan yang melanda diri ni... bila kita makin besar makin mencabar lah hidup kita ni... Eyrra dah besar... boleh fikir dengan matang... boleh fikir mana yang baik dan mana yang buruk... tak gitu cik timah & cik senah... :p walaupun perangai ni agak periang macam kanak-kanak tapi kepala otak ni akan fikir benda yang tu baik atau tak... so kalau nak dekat dengan Eyrra please lah jangan ada sifat talam 2 muka... luahan kata - ( aku benci orang talam 2 muka ni... depan baik... belakang kutuk mengutuk... itu bukan kawan... tapi lawan... sebab aku tak pernah ambil tau masalah orang... aku tak pernah nak jealous dengan siapa-siapa yang pernah dekat dengan aku... so korang jangan lah nak bertalam-talam dengan aku... aku tak nak pun kawan yang ramai... cukup lah ada kawan yang betul-betul ikhlas dengan aku... tu je nak cakap... ) sorry sangat kalau Eyrra emotional sikit... dalam hidup Eyrra ni tak pernah pun ada kawan rapat atau lebih manjanya lagi BFF... memang tak ada... Eyrra kawan je dengan semua orang... bukan sebab sombong ke apa... cuma Eyrra tak percaya sangat dengan orang... Eyrra hanya percaya dengan parents and family Eyrra je... cukuplah mereka jadi BFF Eyrra.... forever & ever... muahhhhh... bila kita fikir positive pasal orang lain... hati kita akan tenang... sebab hati kita tak hitam & tak fikir bukan-bukan pasal orang lain... my mum selalu cakap... biar orang buat dekat kita... kita jangan balas... diam je... senyum je walaupun kita sakit hati ke apa... hehehe... okey lah tak moh ler emo sangat kan... Eyrra nak cerita pasal birthday Eyrra yang ke 21...




Alhamdullillah walaupun umur dah 21 tahun family Eyrra masih nak celebrate birthday Eyrra yang ke 21 ( 1 May 1994 )... tak pernah tak celebrate... wajib dapat hadiah setiap tahun... sayang sangat Mak & Ayah... celebrate birthday Eyrra 3.5.2015 ni... tu yang hadiah tak dapat lagi... tu yang kek pun tak ada lagi... sedihnya celebrate birthday lambat beberapa hari dari tarikh birthday Eyrra... ermmm.... 

tapi tapi !!!! ada hamba allah yang sudi celebrate birthday Eyrra pada 1 May ni... siap buat kan cupcake sendiri... siap belikan hadiah lagi untuk Eyrra... hamba ALLAH tu adalah Nas Asyikin... kawan Eyrra dekat Masjid Tanah ... ya Allah ada juga hamba Allah yang masih mengigati birthday Eyrra... Kak Nas cakap dia nak buat surprise dekat Eyrra... dah lama tak jumpa Eyrra... dia nak jumpa hari tu... Eyrra tak sihat.... demam... tu yang baru sekarang dapat jumpa... sekali jumpa... wahhh... betul-betul buat Eyrra terharu sangat... 




jeng jeng jeng !!! dah siap pakai inai tangan & kaki dah... dah boleh kahwin dah ni... hahaha... thanks Kak Nas sebab pakai kan inai dekat Eyrra... ni termasuk juga hadiah birthday Eyrra tau... kalau tak kene bayar RM 150 kalau pakai semua ni... ni first time Eyrra pakai henna dekat tangan & kaki tau... kalau tak memang tak lah nak pakai... semperna umur yang ke 21 ni... orang nak kasi hadiah... Eyrra rembat je lah kan... sekejap je pun inai ni... pakai je lah... hehehe... kalau kahwin nanti memang nak tempah awal-awal dekat Kak Nas... sebab cantik sangat dia pakai... lepas tu harga pun murah... sangat lah berbaloi gitu.... Eyrra doakan rezeki akak dalam bidang ni bertambah-tambah... Amin... 




tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!! bila tunjuk dekat parents & family... diaorang cakap macam nak kahwin... hahaha... mana tau lepas pakai inai ni ada yang nak masuk meminang ke kan... mana lah tau... hahaha.... okey lah tak moh celoteh macam-macam... tunggu entry Eyrra pasal celebrate birthday yang ke 21 k.... 


tata semua
meow meowww
Assalammualaikum


 
Copyright © Missue Eyrra Zerra | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in