Roommate Tersayangku !!!


" Roommate adalah Keluarga Ke 2 Eyrra dekat UITM Segamat "




Assalammualaikum semua,
Haiii haiii warga alam maya semua... dah lama Eyrra tak update blog ni... dah bersawang dah agaknya ni... maybe sebab busy dengan assignment , quiz , test & event... so baru sekarang ni terasa free sikit... tapi kali ni Eyrra tak berapa nak berceloteh sangat sebab Entry kali ni memang nak simple je... sebab busy kan... so celoteh sikit-sikit pun dah cukup... cewahhhh... jom terjah gambar dekat bawah ni...




Eyrra just nak kenal kan roommate baru Eyrra dari sem lepas dengan sekarang ni... yang pakai tudung gold tu Kak Ika roommate dari part 2 sampai Eyrra part 4... dia kira senior Eyrra lah dekat dalam bilik kita orang sem lepas... hehehe... Eyrra memang rapat dengan dia... Kak Ika suka kasi semangat dekat Eyrra... kita orang ni dah macam adik beradik dekat dalam bilik ni... apa-apa yang tak puas hati mesti share dekat Kak Ika... sebab kita orang sekepala... so kalau nak cerita apa-apa memang Kak Ika memahami... tu yang Eyrra suka cerita dekat dia... dia faham je apa yang Eyrra rasa... lepas ni kalau Eyrra dah habis study mesti rindu suasana dekat dalam bilik dengan roommate Eyrra... Kak Ika suka masak... selama Eyrra roommate dengan dia... dia pernah masak kan nasi goreng , kek , spaghetti & macam-macam lagi... kalau dia balik rumah.... mesti rajin bawa makanan untuk Eyrra... hehehe... kalau dekat Uitm pun dia rajin beli makanan untuk Eyrra... Eyrra sayang akak... Eyrra ni cepat rapat dengan umur yang lagi tua dari Eyrra... sebab Eyrra nak rasa sikit kasih sayang seorang kakak... sebab Eyrra anak tunggal perempuan dari 5 beradik... Eyrra tak pernah rasa ada kakak dengan rasa ada adik... bila duduk kolej baru rasa perasaan ada kakak dengan ada adik...

Sekarang ni Eyrra yang paling senior dekat bilik tu... hehehe... senior sangat tau... start budak berdua ni masuk lah gelaran " Kakak " telah di istiharkan... kalau tak , Eyrra je panggil orang kakak... Eyrra je yang manja dekat bilik ni... sebab dulu Eyrra yang paling junior dalam bilik ni... bila budak berdua ni masuk... terus jadi paling tua... :( budak bedua ni start jadi roommate Eyrra masa Eyrra part 4 sampai part 5 ni... Eyrra belum berpeluang nak cerita pasal roommate Eyrra yang baru ni sem lepas... sebab busy...sampai terlupa nak update entry pasal diaorang... oppp.. lupa pula nak kenal kan nama diaorang... yang tudung 3 line tu nama dia Fatin Najwa... yang sebelah Fatin tu nama dia Izzah... Izzah yang berlakon Ombak Rindu tu... hahahha...

Roommate Eyrra sekarang ni semuanya best... sebab diaorang ni suka berzumba , jaga permakanan , jaga badan gitu... so kita boleh geng lah kan... sebab Eyrra pun gila-gila juga... bila dapat roommate yang sekepala macam ni... seronok je rasa... sebab apa yang kita nak buat diaorang pun suka... Eyrra suka nyanyi... roommate Eyrra yang Wafa tu pun suka karaoke dengan Eyrra dekat dalam bilik... lepas tu roommate Eyrra suka share apa-apa yang cantik pasal pakaian , kasut & tudung... terbaik lah mereka ni... Fatin pula suka ajarkan Eyrra cara-cara pakai shawl dengan kemas... kalau dia tak ajar... mesti comot je Eyrra pakai shawl... thanks semua roommateku... 

alamak lupa pula nak kenal kan roommate paling junior dekat dalam bilik ni.... jeng jeng jeng... bukan tak nak kenal kan... nanti kalau ada masa nanti Eyrra cerita pasal dia k... sebab baru je kenal sem ni... so tak kenal lagi perangai dia macam mana... yang penting dia baik orangnya... haaaaa... nak share juga dekat sini... start Eyrra masuk bilik ni... dari Eyrra part 2 sampai part 5 ni... roommate Eyrra semua anak sulung... Eyrra sorang je anak bongsu... pandai UPK letak kan... tapi walaupun Eyrra anak bongsu... tapi Eyrra anak tunggal perempuan... kira macam anak sulung perempuan juga lah kan... hehehhe... okey lah tak nak celoteh panjang-panjang... 


tata semua
meoww meoww
Assalammualaikum


Minimalist Landscaping (12 Februari 2015)


" Kamilah Juara keseluruhan hanya bermodalkan bawah  RM 150 sahaja !!! "

Assalammualaikum semua,
Dah lama Eyrra tak update entry baru dekat blog ni... rasanya macam dah bersawang sangat je blog ni... nilah Entry pertama pada tahun 2015... sibuk sangat sampai tak sempat nak update entry... kali ni Eyrra gigihkan diri untuk update blog ni walaupun badan rasa macam nak demam je... sebab seminggu berpanas dekat tapak sampai kulit pun dah sunburn sangat... sampai orang sik tegur je... kenapa muka dah gelap... rasa macam nak jawab sambil menangis je... hurmmmm  :'( nak buat macam mana... dah tanggungjawab kita sebagai student... kene siapkan juga benda alah ni... nak tak nak masing-masing kene buat juga... okeylah Eyrra tak nak celoteh macam-macam... jom terjah gambar-gambar dekat bawah ni... 




haaaaaaaaaaa !!!! jeng jeng jeng... perhatian kepada semua... Eyrra baru je lepas jadi pembunuh... tengok tu dekat tangan Eyrra penuh darah... Eyrra seorang pembunuh bersiri sekarang ni... hahaha... seram tak seram tak... Alamakkkk !!! kantoilah pula ada tong cat dekat situ... ishhhh... tak pandai nak membohong lah... :( ( iklan je tu... sorry ambil masa korang baca benda alah ni... hahahha )

masa ni group kita orang semua gigih mengecat benda alah yang warna warni tu... disebabkan kita orang kene Creative & Critical Thinking... kita orang diberi amaran untuk menggunakan barang terpakai... sebab modal hanya RM150 untuk cantik kan tapak ni... tapak ni dah lah besar... so nak tak nak kene lah fikir di luar kotak... 

tu yang tangan kita orang semua penuh dengan cat... last year berkhidmat untuk UITM SEGAMAT... lecturer cakap kita orang kene buat cantik-cantik nanti boleh lah tunjuk dekat anak cucu cicit hasil kerja masa dekat UITM dulu... hahahah... tu yang Eyrra tepek semua gambar kenangan ni dekat blog Eyrra.... mana tau nanti anak cucu cicit Eyrra boleh baca entry yang Eyrra publish ni... " Kenangan Adalah Hal Yang Paling Terindah Yang Pernah Dialami "




ni lah gambar hari yang ke 7 kami melawat tapak... kemas-kemas sikit apa yang patut... lepas ni kalau datang sini pun dah tak buat pape dah... just bersenam je... hehehe... petang-petang main dam ke... selfie ke kan... sebab US sekarang ni banyak sangat tempat nak berselfie... tak payah pergi tempat lain... ronda-ronda US je dah boleh cari tempat selfie yang cantik.... 




kami semua Group Master Piece & Pokok

kami semua telah diagih-agihkan group untuk jalan kan project yang dirancang... kami semua buat benda yang simple je... benda yang basic je.. hanya mengunakan botol besar 1.5 litter ( botol tu semua dari student), simen , CD lama , cat ,  batu besar kami kutip dekat tepi-tepi kawasan kami & batu putih...  kami tak mengharapkan kemenangan... sebab memang niat nak cantikkan kawasan tu je... 

masa nak cat semua tu rasa macam kelakar je hasil kerja kami... sebab macam kindergarten je kita orang rasa... sebab memang tak menarik pun... macam-macam colour yang kita orang campur... kita orang hanya ada colour merah , biru , putih ( sponsor by kina ) beli colour hijau & merah pekat... memang kita orang guna semua tu sebaik mungkin... sebab tak nak lari dari budget...

ntah macam mana Eyrra boleh terfikir nak bawa payung masa tu... sebab takut hujan bila duduk dekat tapak tu nanti... orang tua - tua cakap sediakan payung sebelum hujan... tapikan memang berguna juga payung tu... untuk payungkan juri - juri masa nak melawat tapak kami...  

gembira sangat sebab hasil kerja kami semua diberi pujian walaupun simple sangat... hehehe... jom terjah hasil kerja kami... 




Master Piece 




Botol Besar 1.5 Litter 




Alhamdulillah apa yang dirancang menjadi... Amin... thanks guy... 




kalau korang datang dekat " Taman Perwani 1 " jangan lupa selfie & #3Rpart itu lah kongsep kami... 




DramaQueenUS ambil kesempatan berselfie dekat sini...




petang-petang boleh main Dam dekat sini kan... kalau nak release tension tu... hahahaha




dari benda ni kosong & buruk... diaorang hasil kan Art dekat situ... 




sebelum ni pasu ni buruk sangat... colour dah pudar... sekarang ni dah cantik... 




sebelum ni tempat ni terbiar je... nampak macam busut... modal pun ciput je kan... so tambah pagar je dekat tepi-tepi tu... lepas tu diaorang tabur putih-putih tu... okey lah dari sebelum ni...




sebelum ni tak ada pun jalan ni... cuma ada tangga je dekat bawah tu... tangga yang dah rosak tu pun diaorang dah repair kasi elok balik...  yang ni hasil budak kelas JBM1195C yang buat... 




Property of JBM1195 C & D ( 2015 )




Madam Noorita lecturer Creative & Critical Thinking kami...
Sir Husnizam mentor cct projects kami...




kami semua memang tak sangka boleh menang sebenarnya... sebab group lain lagi cantik... memang rasa tercabar sangat... sebab kita orang buat biasa je... rasa segan pula sebab budak part 3 buat lagi cantik dari kami part 5... tapi kemenangan berpihak kepada group kami... Alhamdulillah... berkat usaha kami semua....

Gaduh-gaduh manja telah pun membuat kami sekepala apabila diumumkan JOHAN milik JBM1195 C & D... yeayyyyy... tahniah semua... 




gabungan kesemua kelas Part 5 Banking Uitm Segamat
kami semua Batch 1994 banking yang last amik MGT 315... junior kami dah tak amik dah subject ni... sebab diaorang 5 sem... kita orang sampai 6 sem... 

okeylah sampai disini je Eyrra dapat share kenangan kami semua... sem depan ENT pula nak kene menggadap... :( 


tata semua
meoww meowww
Assalammualaikum semua


 
Copyright © Missue Eyrra Zerra | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in