Hantaran Majlis Pertunangan Eyrra & Shah


" Majlis Pertunangan Eyrra & Shah pada 21 Nov 2015 "


Assalammualaikum semua,
Malam ni baru Eyrra berpeluang nak update blog masa Engagement Day Eyrra hari sabtu hari tu... Eyrra nak share sikit dekat blog Eyrra ni untuk kenangan masa tua nanti... hehehehe... nanti boleh lah suruh anak cucu cicit Eyrra nanti tengok blog ni... Syukur Alhamdulillah majlis pertunangan Eyrra dengan Encik Tunang berjalan dengan lancar... 

Eyrra akan update satu persatu... sebab tak larat lah nak update semua... hehehe... Eyrra nak cerita juga dekat sini... ramai sangat yang cakap Majlis Eyrra ni mewah sangat... Makanan banyak jenis... kuih muih pun banyak... jemputan pun ramai masa tahlil & majlis pertunangan... dah macam kenduri kahwin siap ada khemah & pelamin... 

Alhamdulillah semuanya rezeki masa Majlis pertunangan Eyrra... ramai sangat yang sponsor kuih , barang dapur, hantaran dan macam-macam lagi... parents Eyrra pun terima dengan hati yang terbuka... dah orang nak sponsor kan... kita rembat je lah... hehehhe... orang tua-tua cakap... rezeki jangan ditolak... 

Eyrra nak citer juga pasal Hantaran Eyrra dengan Encik Tunang tu... Encik Tunang bagi 5 dan Eyrra pula balas 9... mula-mula bincang dengan pihak lelaki memang 5 balas 7... tapi Mak Eyrra cakap ada yang nak sponsor Hantaran... so Eyrra pun tambah lah jadi 9... 

Hantaran Eyrra warna kuning & merah hati tu... bunga fresh made in Cameron Highlands... hari jumaat malam baru settle hantaran Eyrra... sebab guna bunga hidup kan... so keje Eyrra sik spray je bunga-bunga tu... sebab takut layu je... sedara mara Eyrra siap warning lagi jangan lupa spray bunga tu... esok majlis petang... Eyrra pun risau juga bunga tu layu... sampai tak lena nak tidur masa tu... sik fikir kan bunga je... 




Hantaran Eyrra ni Mak Andak Eyrra yang buat... Mak Andak Eyrra ni memang kreative gila... so Mak just beli barang je... Mak Andak yang buat semua ni jadi cantik... Mak Andak Eyrra sponsor untuk Sirih Junjung tu... 




Coklat ni pula Abang Ngah Eyrra yang sponsor... 




Baju Jubah Ariel Zafriel & Wawa Zainal ni Eyrra yang beli...




Muffin ni pula kawan sekolah menengah Eyrra yang sponsor " Raja Hanis "




Bunga rampai  ni Mak Eyrra yang beria-ria nak buat... hahahha... 




ni pun Mak Eyrra punya idea.... dia beli bekas kaca tu... dia cakap nak letak coklat...




Coklat Cokies ni pula dari Abang Acik...




Buah-buahan ni dari Mak Itam... Mak Itam call dekat Mak... dia cakap nak sponsor buah... so Mak terima je... hehhehe...




Kek Secret Recipe ni pula dari Abang Alang... 


Okey lah Eyrra nak cerita sikit Hantaran dari pihak lelaki pula... seriusly memang cantik... Encik Tunang cakap kakak dia yang buat... kreative sangat... simple tapi memang cantik... jom terjah hantaran dari pihak lelaki pula...





haaaaaaaaaaaaaaa... apa macam... cantik kan... pandai betul bakal kakak ipar Eyrra buat hantaran... dah boleh buka butik untuk hantaran dah ni... cantik sangat....




ni cincin merisik... 




ni pula cincin tunang Eyrra...

ramai yang tanya... Eyrra ke yang pilih cincin tu... sebab saiz ngam je dekat jari... sejujurnya... Eyrra tak ikut pun masa Encik Tunang beli cincin ni dengan Mak dia... dia dengan Mak dia yang pilih untuk Eyrra...




Eyrra rasa Mak Andak & Kak Mastura ni memang otak diaorang kreative bab-bab mengubah hantaran ni... memang cantik sangat... hehhehe....




Rasa macam tuan puteri pula sebab dikelilingi dengan banyak sangat bunga... hehehheeh... 

Okeylah just nak share je... Mak Eyrra first time buat Majlis pertunangan dekat rumah... sebelum ni kita orang pergi rumah belah perempuan... sebab adik beradik Eyrra ada 5... Eyrra sorang je perempuan... lagi 4 lelaki... so bila anak perempuan dia bertunang macam-macam benda dia nak buat... hehehe... anak bongsu lah kata kan... goodies beg ni pula awal-awal dia dah packing.... hhahahah... memang excited sangat Mak Eyrra ni...

Thanks Mak & Ayah sebab terima lamaran Encik Tunang... pilihan Mak & Ayah Inshaallah baik untuk Eyrra... Allah pertemukan jodoh Eyrra cepat... doakan kami ke jinjang pelamin... Aamin...




tata semua
meoww meoww
Assalammualaikum



2 comments:

  1. alhamdulillah..tahniah dik..ahkak nak ferrero dan kek SR tu sket..hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah habis dah kak... eehehhe... nanti majlis Eyrra... Eyrra jemput akak k.. makan kek banyak2.. ehhehehe

      Delete

 
Copyright © Missue Eyrra Zerra | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in