Geng Prinsip Akaun 1994



" Kami bertegur bukan say hai tapi kau imbang tak weiiii "

Assalammualaikum,
Malam ni Eyrra nak cerita tentang classmate masa zaman sekolah rendah... kita orang akan berkumpul setahun sekali... sebab masing-masing semua busy dah... kalau jumpa mesti kecoh tahap apa lah masing-masing... macam-macam benda nak share nak cerita... sebab dah lama tak berkumpul kan... bila dah berkumpul keluar lah perangai masing-masing hahahha.... rindunya zaman sekolah dulu... rasa macam kejap je kita orang dah habis sekolah... dah 4 tahun dah tinggalkan zaman persekolahan... 

kita orang ni kalau nak jumpa mesti kene deal betul-betul... sebab masing-masing busy kan.. so kene deal tarikh nak jumpa tu awal-awal.. kalau tak mesti ada je yang tak imbang... kalau tak imbang mesti tak syok kan... sebab ada yang tak dapat join... kekecohan rasa macam tak lengkap pula... 




entry kali ni Eyrra nak buat seringkas yang munkin... hehhee... mai ler kenal-kenal dengan kawan-kawan Eyrra... diaorang ni semua setia bab-bab cinta ni... couple bertahun-tahun.... hehehhe... sebenarnya nak cakap yang diaorang semua ni dah berpunya... kihkihkih... 




akibat dah lapar tahan apa je masing-masing... sampai licin pizza ni... masing-masing makan punya lah laju... sebab pizza ni kalau kita makan lambat a.k.a lembab mesti tak sedap... hehehhe... so makan lah segelojoh yang boleh... hehehe... (tipu je... orang pompuan makan gelojoh... buruk gila rupanya)




bila orang tanya dekat Eyrra... kalau datang Melaka apa yang best??? so Eyrra terus blur je... tak tau nak cakap apa yang best dekat Melaka ni... kalau budget ciput je tak payah lah datang Melaka...sebab Melaka kalau nak masuk tempat best-best memang kene sedia kan duit je.. kalau budget ciput je... melepaklah korang dekat pantai klebang ni... hahahaha....




masa kita orang keluar salah sorang kawan Eyrra bawa anak... terhibur juga lah kita orang dengan telatah anak dia... masa makan sampai panjat-panjat atas meja.. hahahha... macam-macam perangai dia buat... tapi dia baik je... comel pula tu... rasa macam dah jadi pangkat mak mak pula dah bila bawa anak ni... hehhehe... ( correction sikit sebenarnya bukan anak dia tapi anak buah... hehehhe... jangan salah anggap antara kami semua... belum ada lagi yang berkahwin...)




" Billionaires Concept Cuisine "

bila dah penat-penat melepak dekat pantai klebang bawa anak Ain main pasir... kita orang rasa dahaga pula... rasa nak lepak minum-minum je... so kita orang plan nak lepak dekat Billionaires Concept Cuisine dekat sebelah Api-Api Hot je... senang gila nak cari cafe tu dekat dengan Jusco Bandaraya... 




disebabkan Eyrra tak berapa nak sihat... Eyrra memang tak boleh minum air sejuk... so Eyrra pilih lah air Hot Chocolate... Eyrra suka tengok design dekat atas air tu... cantik pula,... patutlah air ni paling lambat dapat... susah juga nak buat corak dekat atas tu... harga dia pun agak berbaloi juga lah.. kihkihkih... sekali sekal tu boleh lah minum air macam ni... kalau hari-hari boleh pengsan nak bayar beb...




thanks korang sudi ajak aku keluar... seronok dapat jumpa korang... thanks sebab plan tarikh yang sesuai untuk kita semua berkumpul... diaorang siap tanya lagi... kau ni keluar hari ni tak cuak ke... malam ni kan result kau keluar... kalau aku cuak gila weiiii... kau relax je... (Eyrra berdoa dalam hati... kalau aku lulus.. kau tenanglah kan hatiku ini...) so Eyrra memang tak rasa cuak atau takut pape pun... walaupun masa habis final hari tu... Eyrra memang risau sebab ada subject yang susah.. tapi Eyrra tawakal je... sebab Eyrra dah usaha... berdoa... Inshaallah Eyrra boleh lulus semua....




Alhamdulillah, bersyukur kepada Allah... yang Eyrra dah Grad On Time... gembira tak terkata sebab banyak sangat dugaan dalam masa 3 tahun Eyrra belajar... akhirnya Eyrra habis juga.... thanks dekat parents Eyrra yang sentiasa berdoa dan sokong Eyrra dari part 1 sampai lah Eyrra part 6... walaupun macam-macam benda yang Eyrra hadap... tapi semua tu adalah nak mematangkan Eyrra... thanks juga dekat semua lecturer yang mengajar Eyrra dari part 1 sampai part 6... alhamdulillah subject yang Eyrra anggap susah gila tahap apa ntah... Eyrra boleh dapat A... macam tak percaya... maybe sebab Eyrra cuak dengan subject tu... so Eyrra belajar macam apa je masa final... thanks juga dekat classmate yang sentiasa banyak menolong Eyrra... nanti konvo kita jumpa k... penantian selama 3 tahun... akhirnya kita semua dah grad... yeayyyy... im Officially dah grad... tak sabar pula nak pakai jubah & topi...sebab Mak & Ayah teringin sangat nak tengok anak bongsu dia naik pentas pegang segulung Diploma in Banking... Eyrra doa kan Ayah sihat... Ayah teringin sangat nak tengok Eyrra konvo... tapi kesihatan Ayah Eyrra sekarang kurang baik... inshaallah kalau Ayah rajin makan ubat ayah boleh sihat macam sebelum ni... Amiin... yang penting nak bunga nanti masa time konvo... hehehhe... ( sape lah yang sudi kasi aku hadiah masa konvo nanti kan... ayat-ayat sedih ) okeylah tak mau lah nak celoteh macam-macam... 

tata semua
meoww meoww
Assalammualaikum


0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © Missue Eyrra Zerra | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in