Full Pakej Majlis Pertunangan


" Make up , Pelamin , Baju & Accessories "


Assalammualaikum,
Bertarikh 26 November 2015 , jam di dinding menunjukkan 2.55 a.m Eyrra tersedar dari tidur... so memang terfikir nak update blog pagi-pagi... sebab tak ada orang kacau... kalau update blog pagi-pagi tak ada lah orang kacau mood Eyrra nak berblog ni... Ramai yang suka baju masa Engagement day Eyrra bertarikh 21 November 2015... diaorang tanya dekat Eyrra baju tu Eyrra beli atau sewa... semestinya lah sewa... memang tak lah nak beli baju macam tu... membazir je Eyrra rasa... sebab nanti kalau beli siapa pula nak pakai baju tu nanti... lebih baik sewa je dekat kedai kan... sebab baju tunang memang niat Eyrra cuma nak pakai masa majlis je... lepas tu tak nak pakai dah... nanti kalau pakai dekat tempat lain orang cakap over pula pakai baju macam tu... hehehe... so pilihan yang terbaik Eyrra ada lah sewa...

pilihan warna baju pula Eyrra nak warna pink.. sebab Eyrra memang perminat tegar warna pink... bila sampai je dekat kedai tu... banyak sangat warna pink... mata Eyrra jadi besar bila nampak warna pink... hehehe... terus je booking... sebab majlis tunang je kan... so memang cari yang berdekatan dengan rumah.. senang nak fitting baju nanti...masa buat pilihan warna baju... banyak juga lah Eyrra cuba baju... tapi last sekali Eyrra pilih warna yang first Eyrra nampak warna pink belacan tu... sebab Eyrra rasa warna pink belacan tu cantik pula... tak sarat sangat macam baju yang lain... sebab Eyrra fikir tu majlis tunang... tak kan nak pakai sarat-sarat... pink belacan tu je yang agak simple dekat situ... yang lain punya lah sarat... semua sesuai untuk majlis kahwin... tu yang Eyrra buat keputusan pilih pink belacan tu... masa majlis tu ramai cakap baju tu cantik... hehehehe... Eyrra pula yang pilih... mestilah cantik... Eyrra kan cerewet punya orang... teliti sangat bab-bab macam ni...

masa pergi fitting baju Mak , Abang & Kakak Ipar Eyrra cakap baju yang Eyrra pilih tu kene dengan badan Eyrra... Eyrra nampak slim & tinggi... Eyrra memang suka nampak tinggi... hehehe... so masa kahwin nanti Eyrra nak elak kan dari warna pink... sebab tunang dah warna pink kan... so masa majlis perkahwinan Eyrra nanti memang jauhkan lah dari warna pink...

masa Eyrra pergi fitting baju... baju tu longgar je... bila majlis pertunangan Eyrra hari tu... baju tu sesaiz je dengan badan Eyrra.. Eyrra cakap dekat Kak Zai ( jurumakeup ) Akak baju ni saya pakai sesaiz je... hari tu longgar je kan... Akak tu pun cakap baju tu hari tu Eyrra pakai okey... tu akak tu cakap tak payah nak kecik atau besar kan baju tu... dah ngam sangat dengan badan Eyrra... sejujurnya memang seminggu sebelum majlis memang Eyrra makan banyak...sebab stress & banyak fikir sangat kot... tu banyak makan... macam-macam rasa nak makan... sampai tak terkawal je rasa... selamatlah muat juga... kalau tak muat habislah Eyrra masa tu... hahahha... pakai baju kelawar lah Eyrra nampaknya... :(




taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....
cantikkan baju-baju tu semua... memang meletop lah kalau dapat pakai baju-baju dekat sini...




masa tunang nanti ni je accesserios yang diaorang kasi... sebab tunang kan.. buat apa nak sarat-sarat... tu pun dah cukup cantik dah untuk orang bertunang.... ,mesti tertanya-tanya kan apa warna hitam tu... tu sanggul... siapa yang rambut pendek tu... nanti boleh lah ada sanggul... nanti nampaklah tudung tu terletak je... tak gerak-gerak...





taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....
ni lah baju pilihan hati Eyrra... nampak simple lah juga kan.. daripada baju yang ada dekat kedai tu...




Eyrra nak kenal kan... ni Kak Zai dialah jurumakeup Eyrra masa majlis pertunangan Eyrra... Kak Zai makeup memang cantik... bila dia tengok muka Eyrra dia cakap make up natural pun dah cantik.... Eyrra pun ada cakap dekat Kak Zai kulit Eyrra ni bermasalah sikit baru-baru ni... sebab stress kot... tu yang toing-toing naik jerawat... dia cakap jangan risau... nanti dah make up cantik lah... hehehhe...




seriusly Eyrra suka sangat make up Kak Zai ni sebab kulit muka sama dengan kulit tangan Eyrra... so tak ada lah nampak pelik sangat bila kulit muka dengan tangan sama kan...




Pelamin Mini yang sangat cantik bagi Eyrra... Eyrra nak yang simple je... tapi crew ni bawa bunga punya lah banyak... sampai diaorang tanya... Kak nak tambah bunga lagi tak... saya bawa lebih ni... Eyrra cakap ni pun dah okey dah... kalau diaorang tambah lagi... mesti sarat gila lah pelamin mini ni...






masa majlis Eyrra hari tu... memang ramai yang suka pelamin ni... diaorang cakap pelamin ni unit... jarang jumpa kerusi bulat macam tu... selalunya kerusi panjang kan... ni kerusi bulat... diaorang tak lepas kan peluang nak bergambar dekat kerusi tu tau... 






okey lah... Eyrra nak tambah sikit... siapa yang tanya Eyrra hari tu... Eyrra guna lens apa??? warna apa??? meh sini tengok dekat atas ni... Eyrra dah kasi detail dia... so korang boleh lah cari dekat kedai cermin mata yer... tunjuk jenis ni... 




lens yang Eyrra beli tu cuma tahan sebulan je... beli lens percuma air lens sekali... so korang tak payah lah susah-susah nak cari air lens... memang dia kasi pakej sekali...


okeylah jam dah menunjukkan pukul 4.17 a.m sekejap je dah nak pagi kan... Eyrra rasa macam baru je tersedar dari tidur tadi pukul 2.55 a.m... sekarang ni dah pukul 4.17 a.m masa sekarang ni memang cepat... tuptup nanti Eyrra kasi korang kad kahwin pula... macam korang terkejut tengok Eyrra dah bertunang... hehehhe... tarikh perkahwinan Eyrra biarlah rahsia... tunggu kad sampai je nanti k...


tata semua
meoww meoww
Assalammualaikum


3 comments:

  1. tahniahhhh cantik awak hehehe..semoga majlis nanti berjalan lancar ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks kak sue... nanti majlis Eyrra jemput akak tau... ehhehe...

      Delete
  2. Hello!
    Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete

 
Copyright © Missue Eyrra Zerra | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in