Tasik Biru


Assalammualaikum semua,
kali ni Eyrra nak share tempat yang menarik yang tersorok juga lah dekat Malaysia ni... baru tau dekat Malaysia ni ada tasik biru... cantik sangat tasik tu... combine warna biru & hijau cair... nak pergi tasik biru ni memang mencabar sikit... kene panjat-panjat... hahhaha... ingat kan tempatnya senang je nak cari... rupanyaaa kene panjat-panjat... dah lah masing-masing pakai kain lah... dress lah... kene panjat nak pergi situ... dah alang-alang sampai dekat situ... kita orang semua redah je... sebab jauh kan... rugi lah kalau kita orang tak tengok tempat tu....

mesti korang semua tertanya-tanya kan... dekat mana tasik biru ni... senang je nak cari.... tasik ni dekat Johor... tak sangka kan dekat Malaysia ada tasik macam ni... selalunya tasik macam ni dekat overseas je... tasik ni dekat Pasir Gudang... kalau nak cari lagi senang waze je UNIKL Seri Alam.... mesti jumpa punya lah... tasik biru tu berhadapan UNIKL Seri Alam tu.... tapi Eyrra nak kasi nasihat sikit lah... jangan pakai kasut tinggi,jangan pakai kain,jangan pakai dress ke... sebab apa Eyrra tak kasi pakai... sebab korang kene panjat-panjat nak naik atas tu... nanti menyusahkan diri je nak naik atas tu pakai kain atau kasut tinggi ke... hehehe... nak lebih selamat pakai kasut sport je....

okey lah korang pun dah tau tempat tu dekat mana kan... jom lah terjah gambar-gambar yang sempat kita orang snap masa dekat situ... tenang je duduk atas tu... tapi kan jangan pergi tengahari atau pagi... mesti panas terik duduk atas tu... nasihat Eyrra lagi sekali datang lah petang... redup sikit... tak ada lah masa snap gambar mata korang tu jadi sepet... sebab tak tahan panas... okey lah tak mau lah celoteh macam-macam... ayuh terjah jom....






bila korang dah sampai dekat atas tu... hati-hati lah yer...sebab bahaya juga tempat ni... kalau jatuh memang mati terus lah... sebab tinggi gila dekat atas nak ke bawah... kalau tengah seronok macam mana pun... korang kene berwaspada juga... mana tau tertolak ke kan... memang satu masalah lah nanti... sebab memang tak ada orang yang nak bertanggungjawab dekat situ... sebelum naik memang dah kasi notis dekat bawah tu... so kalau tak nak jadi pape... jangan terlalu suka sangat duduk atas tu... snap gambar sikit-sikit terus turun... 




kulit akak-akak banking pun dah sun burn dah... sebab panas gila dekat atas tu....




naik atas ni lah kulit Eyrra totally jadi burn... sampai orang tanya Eyrra pergi mana kulit jadi gelap macam ni... sebab kulit Eyrra memang sensetif sikit... kene panas sikit memang terus burn...





masa ni Eyrra pergi dengan classmate banking... kita orang tak ada plan langsung nak pergi sini... mula-mula plan just nak jalan-jalan dekat Johor Bahru je... masa pula tak mengizin kan kami sampai sana... so kita orang tukar plan pergi Tasik Biru je... itu pun dah penat masing-masing...


ni lah gambar kami tanpa make up langsung... hahaha... kulit pun dah gelap... nak buat macam mana Eyrra sendiri yang nak redah panas... sendiri mau ingat lah kan... tak pe... kulit gelap kejap je... nanti boleh putih balik... tapi disebabkan Eyrra tak jaga makan... makan benda yang gatal... habis muka naik ruam... Eyrra degil doctor suruh bermantang untuk sihat... nanti dah sihat makan lah balik... doctor suruh makan nasi dengan sayur je... tapi kalau Eyrra makan nasi dengan sayur mesti orang ingat Eyrra diet atau saving... lagi pun mana kenyang makan macam tu hari-hari... 

okey lah Eyrra nak cerita sikit pasal pesta kuda kepang... balik je dari Tasik Biru diaorang ajak pergi tengok pesta Kuda Kepang... Eyrra memang teringin sangat nak tengok adat resam orang Jawa macam mana... pesta kuda kepang tu seram gila... first time Eyrra merasa... macam kene rasuk pun ada diaorang tu... menari tak ingat dunia... kawan-kawan Eyrra yang orang jawa ni memang berani gila.. diaorang siap pergi depan-depan lagi... diaorang cakap jangan ikut rentak diaorang menari dan jangan layan lagu tu... kalau kita ikut rentak dia... memang kita salah sorang yang akan kene rasuk dan menari lah sampai penat & berpeluh-peluh.... sampai ada yang pengsan pun ada... 

thanks korang sebab ajak aku merasa pengalaman tengok kuda kepang... aku ingat kuda kepang sampai terbang-terbang... rupanya yang terbang tu film je... hehhehe... yang realitinya just menari je... seronok sangat Holiday dengan diaorang... okey lah nanti Eyrra cerita tentang Majlis dekat rumah Najihah... kakak dia kahwin dengan adik Akim AF tu.... hehehe...

tata semua
meoww meoww
Assalammualaikum


2 comments:

  1. cantiknya tasik biru tu.... memang cantik...

    ReplyDelete
  2. amboiiii mendaki dengan dress ..rare ni hahahaa

    ReplyDelete

 
Copyright © Missue Eyrra Zerra | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in