Family Day 2015



" Malam Semarak Kasih Keluarga Hjh Piah Bt Kali "




Assalammualaikum semua,
baru berkesempatan nak update entry yang dah siap uploadkan gambar ni dari awal bulan 5 hari tu... cuma tak ada masa je nak update entry ni... sebab sibuk dengan aktiviti lain... okey lah tajuk pada malam ni Eyrra nak share tentang " Family Day 2015 " ... macam tahun-tahun sebelum ni juga... memang setiap tahun kami akan mengadakan family day... family day kali ni kami semua buat sekali dengan doa selamat / tahlil... kenduri nak masuk bulan ramadhan lah katakan... hehehe... entry kali ni Eyrra just nak share secara ringkas je... sebab esok ( 19.5.2015 ) nak p holiday... yeayyyy... 




ni lah Agenda kami masa Family Day tu... patutnya habis pukul 12 malam... tapi kami semua terlajak sampai pukul 1 lebih pagi... lepas tu kemas-kemas sampai lah pukul 2 pagi... lepas tu diaorang semua buat activity teka teki pula sampai lah pukul 3 pagi baru lah masing-masing dapat tidur... hehehe... best sangat bila dapat berkumpul dengan semua... hubungan kekeluargaan kami semua semakin akrab dengan adanya Family Day setiap tahun.... 




untung betul brother ni datang rumah kitaorang... habis semua ice cream bro ni kitaorang sapu... hati banyak senang lah... hahahaha... kitaorang semua beratur berderet-deret... yang tua pun join sekaki beratur... hehhehe... semua ni boleh jadi kenangan untuk masa tua... hahahha...




yang bestnya masa family day mesti kita orang buat karaoke... semua family Eyrra sporting bab nyanyi-nyanyi ni... yang dulu malu-malu kucing... sekarang ni dah jadi slamber je... sebelum ni kita orang siap joget pak meon lagi... hahhaha... family day kali ni tak cukup masa... so buat je lah apa yang dirancang... 




sekarang ni orang buat kenduri ke apa ke dah tak buat dalam rumah dah...semua nak pasang khemah...senang nak kemas... lepas tu buat catering je kan... senang... tak payah lah nak kemas-kemas rumah... selalunya kalau kita orang buat Family Day mesti jemput orang kampung dekat situ... lepas kita orang semua dah layan orang kampung makan... baru kita orang semua makan dan mulakan activity family day...




sebelum Majlis... kami semua buat malam berinai... macam nak kahwin pula kan ada malam berinai... ni Eyrra amik contoh dari salah seorang family Eyrra...  saje je suka-suka nak buat malam berinai ni... sebab family Eyrra suka berinai... lagi pun sekarang ni tren orang ukir henna kan... merah sangat-sangat inai ni... memang tak rugi lah kalau pakai.. 




Happy Birthday Eyrra yang ke 21 Tahun... 
thanks sangat dekat Family yang celebrate birthday Eyrra malam tu... thanks sangat kepada yang bagi Eyrra hadiah... lepas ni kalau dah kahwin mesti dah tak dapat hadiah banyak-banyak macam sekarang ni.. hehehe... belum lagi nak kahwin... just imaging je... 




ni je hidangan yang dapat kami buat untuk family day 2015.... sebelum ni macam-macam... ada satey,  BBQ dan macam-macam lagi... kali ni kami buat apa yang termampu je... hehehe... yang penting ada lauk tempoyak yang nenek buat... memang menjilat jari lah makan....




masa orang kampung tengah makan... kami bukan kan lagu nasyid & selawat... baru lepas tahlil kan.. tak kan nak buka lagu rancak-rancak pula... hehehe... dah lah ada imam & pak haji... kami hormat majlis... lepas diaorang balik kita orang ada buat slide untuk Family Hjh Piah.... sejarah dari tahun pertama sampai tahun sekarang family day... sebab nak kasi family yang baru masuk tengok... bagi diaorang tahu sejarah keluarga....




pemenang Biggest Loser tempat Pertama... Abang Hamzan turun sampai 9 kg tau... dulu perut dia buncit gila... sekarang ni punya lah slim... jealous tau.... 




pemenang cabutan bertuah tempat Pertama... rezeki baby katanya... alhamdulillah Kakak Ipar Eyrra dah selamat bersalin baby girl... 




Group 1 




Group 2




Group 3




Group 4 


ni semua group untuk permainan malam tu... semua ni telah dipisah kan dengan keluarga masing-masing... nak mengeratkan lagi hubungan silaturahim antara keluarga semua.... memang best sangat... semua bagi kerjasama... itu yang kami semua nak... hehhehe...

kami semua belum kahwin lagi... siapalah antara kami semua ni yang kahwin dulu kan... cucu Hjh Piah semuanya wajib ada Diploma... ada yang degree dan ada yang master.... sebab perempuan sekarang ni mesti kena ada kerja yang bagus... sebab nanti tak ada lah nak susah-susah kan suami kan... tak gitu... kami semua ingat prinsip tu... 

okeylah sampai sini je Eyrra dapat share tentang Family Day 2015... jam pun dah pukul 12.44 a.m... rasanya dah boleh tidur... esok kene bangun pagi... nak pergi treatment gigi... lepas tu terus pergi Holiday... yeayyyy... nanti Eyrra share dekat blog ni k... Holiday express gitu... rancang last minute je...


tata semua,
xoxo meoww meoww
Assalammualaikum 


2 comments:

  1. jom tengok nii.. boleh menang cash yang banyak!!! Tak percaya? http://cikannesweetyncool.blogspot.com/2015/06/giveaway-efg-mega-raya-2015-rm3100.html :)

    ReplyDelete
  2. salam. hi... blogwalking here :)
    Part berinai tu mmg best, sbb i berinai masa kahwin je... tgk lah in future! ;)

    ReplyDelete

 
Copyright © Missue Eyrra Zerra | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in