Minimalist Landscaping (12 Februari 2015)


" Kamilah Juara keseluruhan hanya bermodalkan bawah  RM 150 sahaja !!! "

Assalammualaikum semua,
Dah lama Eyrra tak update entry baru dekat blog ni... rasanya macam dah bersawang sangat je blog ni... nilah Entry pertama pada tahun 2015... sibuk sangat sampai tak sempat nak update entry... kali ni Eyrra gigihkan diri untuk update blog ni walaupun badan rasa macam nak demam je... sebab seminggu berpanas dekat tapak sampai kulit pun dah sunburn sangat... sampai orang sik tegur je... kenapa muka dah gelap... rasa macam nak jawab sambil menangis je... hurmmmm  :'( nak buat macam mana... dah tanggungjawab kita sebagai student... kene siapkan juga benda alah ni... nak tak nak masing-masing kene buat juga... okeylah Eyrra tak nak celoteh macam-macam... jom terjah gambar-gambar dekat bawah ni... 




haaaaaaaaaaa !!!! jeng jeng jeng... perhatian kepada semua... Eyrra baru je lepas jadi pembunuh... tengok tu dekat tangan Eyrra penuh darah... Eyrra seorang pembunuh bersiri sekarang ni... hahaha... seram tak seram tak... Alamakkkk !!! kantoilah pula ada tong cat dekat situ... ishhhh... tak pandai nak membohong lah... :( ( iklan je tu... sorry ambil masa korang baca benda alah ni... hahahha )

masa ni group kita orang semua gigih mengecat benda alah yang warna warni tu... disebabkan kita orang kene Creative & Critical Thinking... kita orang diberi amaran untuk menggunakan barang terpakai... sebab modal hanya RM150 untuk cantik kan tapak ni... tapak ni dah lah besar... so nak tak nak kene lah fikir di luar kotak... 

tu yang tangan kita orang semua penuh dengan cat... last year berkhidmat untuk UITM SEGAMAT... lecturer cakap kita orang kene buat cantik-cantik nanti boleh lah tunjuk dekat anak cucu cicit hasil kerja masa dekat UITM dulu... hahahah... tu yang Eyrra tepek semua gambar kenangan ni dekat blog Eyrra.... mana tau nanti anak cucu cicit Eyrra boleh baca entry yang Eyrra publish ni... " Kenangan Adalah Hal Yang Paling Terindah Yang Pernah Dialami "




ni lah gambar hari yang ke 7 kami melawat tapak... kemas-kemas sikit apa yang patut... lepas ni kalau datang sini pun dah tak buat pape dah... just bersenam je... hehehe... petang-petang main dam ke... selfie ke kan... sebab US sekarang ni banyak sangat tempat nak berselfie... tak payah pergi tempat lain... ronda-ronda US je dah boleh cari tempat selfie yang cantik.... 




kami semua Group Master Piece & Pokok

kami semua telah diagih-agihkan group untuk jalan kan project yang dirancang... kami semua buat benda yang simple je... benda yang basic je.. hanya mengunakan botol besar 1.5 litter ( botol tu semua dari student), simen , CD lama , cat ,  batu besar kami kutip dekat tepi-tepi kawasan kami & batu putih...  kami tak mengharapkan kemenangan... sebab memang niat nak cantikkan kawasan tu je... 

masa nak cat semua tu rasa macam kelakar je hasil kerja kami... sebab macam kindergarten je kita orang rasa... sebab memang tak menarik pun... macam-macam colour yang kita orang campur... kita orang hanya ada colour merah , biru , putih ( sponsor by kina ) beli colour hijau & merah pekat... memang kita orang guna semua tu sebaik mungkin... sebab tak nak lari dari budget...

ntah macam mana Eyrra boleh terfikir nak bawa payung masa tu... sebab takut hujan bila duduk dekat tapak tu nanti... orang tua - tua cakap sediakan payung sebelum hujan... tapikan memang berguna juga payung tu... untuk payungkan juri - juri masa nak melawat tapak kami...  

gembira sangat sebab hasil kerja kami semua diberi pujian walaupun simple sangat... hehehe... jom terjah hasil kerja kami... 




Master Piece 




Botol Besar 1.5 Litter 




Alhamdulillah apa yang dirancang menjadi... Amin... thanks guy... 




kalau korang datang dekat " Taman Perwani 1 " jangan lupa selfie & #3Rpart itu lah kongsep kami... 




DramaQueenUS ambil kesempatan berselfie dekat sini...




petang-petang boleh main Dam dekat sini kan... kalau nak release tension tu... hahahaha




dari benda ni kosong & buruk... diaorang hasil kan Art dekat situ... 




sebelum ni pasu ni buruk sangat... colour dah pudar... sekarang ni dah cantik... 




sebelum ni tempat ni terbiar je... nampak macam busut... modal pun ciput je kan... so tambah pagar je dekat tepi-tepi tu... lepas tu diaorang tabur putih-putih tu... okey lah dari sebelum ni...




sebelum ni tak ada pun jalan ni... cuma ada tangga je dekat bawah tu... tangga yang dah rosak tu pun diaorang dah repair kasi elok balik...  yang ni hasil budak kelas JBM1195C yang buat... 




Property of JBM1195 C & D ( 2015 )




Madam Noorita lecturer Creative & Critical Thinking kami...
Sir Husnizam mentor cct projects kami...




kami semua memang tak sangka boleh menang sebenarnya... sebab group lain lagi cantik... memang rasa tercabar sangat... sebab kita orang buat biasa je... rasa segan pula sebab budak part 3 buat lagi cantik dari kami part 5... tapi kemenangan berpihak kepada group kami... Alhamdulillah... berkat usaha kami semua....

Gaduh-gaduh manja telah pun membuat kami sekepala apabila diumumkan JOHAN milik JBM1195 C & D... yeayyyyy... tahniah semua... 




gabungan kesemua kelas Part 5 Banking Uitm Segamat
kami semua Batch 1994 banking yang last amik MGT 315... junior kami dah tak amik dah subject ni... sebab diaorang 5 sem... kita orang sampai 6 sem... 

okeylah sampai disini je Eyrra dapat share kenangan kami semua... sem depan ENT pula nak kene menggadap... :( 


tata semua
meoww meowww
Assalammualaikum semua


3 comments:

 
Copyright © Missue Eyrra Zerra | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in