Shopping Akhir Tahun 2015 di Robinsons


" Shopping Sakan Akhir Tahun 2015 Before Cari Persiapan Untuk Wedding Nanti "


Assalammualaikum semua,
Ramai yang cakap tunang secara tiba-tiba... bila pula nak kahwinnya.... haaaaaaaaaaaa... sebenarnya bukan nak sorok tarikh wedding Eyrra... cuma tak nak tergesa-gesa sangat nak bagi tau tarikh.. sebab persiapan pun belum buat lagi... Eyrra memang tunggu tarikh yang sesuai untuk umumkan nanti.... sebab Eyrra pun baru je habis study.... so nak juga merasa alam pekerjaan... enjoy dengan kawan-kawan sebelum kahwin... buat masa ni masih fikir 20% pasal wedding... inshaallah tarikhnya nanti akan di share dengan semua orang... pasti kene save the date untuk Eyrra k kawan-kawan ku semua... 




Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!! mesti tertanya-tanya kan... ni ke barang hantaran Eyrra nanti... ni Eyrra shopping  untuk akhir tahun 2015 je... belum lagi beli barang-barang untuk hantaran... barang hantaran beli masa nak dekat nanti... baru best... tak simpan lelama sangat kan... Eyrra kan dah kerja... so mesti lah nak shopping beg, kasut, & barang keperluan untuk pergi office kan.... tapi bukan barang untuk pergi office je... barang hujung minggu pun beli.... belum dapat gaji lagi dah shopping sakan... hehehhe... tak sabar nak dapat gaji pertama lepas habis study ni...




CASUAL FLAT
RM 129.90




Mata jadi besar gila bila tengok barang-barang dekat ROBINSONS... memang macam-macam ada... rasa macam nak rembat semua je yang ada dekat situ... ni lah kasut hujung minggu Eyrra... selesa sangat... memang tak rugi pilih kasut ni...




DRESS WORK SHOES
RM 419.00





tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... ni lah kasut pergi kerja Eyrra... cun tak cun tak....




WALLET
RM 339.00





Eyrra kalau guna Purses mesti bertahun-tahun... sebab nak beli mahal... mestilah guna sampai betul-betul dah tak rosak... jimat sikit kan...




SHOULDER BAG
RM 379.80





Eyrra suka sangat beg ni... beg hujung minggu Eyrra... memang lasak gila beg ni... design pun limited...




SHOULDER BAG 
RM 199.90




Eyrra suka sangat beg  ni.,. simple je design beg ni... sesuai untuk pergi office... lepas tu siap dapat free beg pergi dinner lagi tau...

Syukur Alhamdullilah dapat juga merasa pakai barang-barang mahal macam ni... bak kata orang tua nanti kalau dah kahwin orang pompuan kene kerja juga... kalau mengharapkan duit suami je memang tak lah nak merasa beli macam-macam kan... so lebih baik kerja sendiri... buka jualan on9 ke... bank up kewangan sikit... inshaallah dapat merasa guna duit sendiri nanti... bukan mengharapkan duit orang lain je... okeylah tak mau celoteh lebih-lebih,...


tata semua
meoww meowww
Assalammualaikum


Mood : Tak Sabar !!!!



" Mood : Tak Sabar Nak Tunggu Album Tunang "


Assalammualaikum semua, entry kali ni Eyrra nak update yang ringkas je... sebab mood tak sabar nak dapat album masa Majlis pertunangan hari tu... hehehe... dengar citer Album Eyrra hampir siap... tu yang tak sabar nak tengok hasilnya macam mana... cantik ke edok kan gambar Eyrra yang hari tu... 

ada yang tanya Eyrra amik 2 photographer ke masa Majlis Pertunangan hari tu... berapa kene bayar??? mahal ke tak??? siapa yang jadi photographer  Eyrra masa Majlis hari tu... nanti Eyrra citer k dekat entry untuk Album Pertunangan nanti... so korang boleh tau maklumat dekat entry tu... 

okeylah Eyrra nak keluar lunch dah... 





tata semua
meoww meoww
Assalammualaikum


Full Pakej Majlis Pertunangan


" Make up , Pelamin , Baju & Accessories "


Assalammualaikum,
Bertarikh 26 November 2015 , jam di dinding menunjukkan 2.55 a.m Eyrra tersedar dari tidur... so memang terfikir nak update blog pagi-pagi... sebab tak ada orang kacau... kalau update blog pagi-pagi tak ada lah orang kacau mood Eyrra nak berblog ni... Ramai yang suka baju masa Engagement day Eyrra bertarikh 21 November 2015... diaorang tanya dekat Eyrra baju tu Eyrra beli atau sewa... semestinya lah sewa... memang tak lah nak beli baju macam tu... membazir je Eyrra rasa... sebab nanti kalau beli siapa pula nak pakai baju tu nanti... lebih baik sewa je dekat kedai kan... sebab baju tunang memang niat Eyrra cuma nak pakai masa majlis je... lepas tu tak nak pakai dah... nanti kalau pakai dekat tempat lain orang cakap over pula pakai baju macam tu... hehehe... so pilihan yang terbaik Eyrra ada lah sewa...

pilihan warna baju pula Eyrra nak warna pink.. sebab Eyrra memang perminat tegar warna pink... bila sampai je dekat kedai tu... banyak sangat warna pink... mata Eyrra jadi besar bila nampak warna pink... hehehe... terus je booking... sebab majlis tunang je kan... so memang cari yang berdekatan dengan rumah.. senang nak fitting baju nanti...masa buat pilihan warna baju... banyak juga lah Eyrra cuba baju... tapi last sekali Eyrra pilih warna yang first Eyrra nampak warna pink belacan tu... sebab Eyrra rasa warna pink belacan tu cantik pula... tak sarat sangat macam baju yang lain... sebab Eyrra fikir tu majlis tunang... tak kan nak pakai sarat-sarat... pink belacan tu je yang agak simple dekat situ... yang lain punya lah sarat... semua sesuai untuk majlis kahwin... tu yang Eyrra buat keputusan pilih pink belacan tu... masa majlis tu ramai cakap baju tu cantik... hehehehe... Eyrra pula yang pilih... mestilah cantik... Eyrra kan cerewet punya orang... teliti sangat bab-bab macam ni...

masa pergi fitting baju Mak , Abang & Kakak Ipar Eyrra cakap baju yang Eyrra pilih tu kene dengan badan Eyrra... Eyrra nampak slim & tinggi... Eyrra memang suka nampak tinggi... hehehe... so masa kahwin nanti Eyrra nak elak kan dari warna pink... sebab tunang dah warna pink kan... so masa majlis perkahwinan Eyrra nanti memang jauhkan lah dari warna pink...

masa Eyrra pergi fitting baju... baju tu longgar je... bila majlis pertunangan Eyrra hari tu... baju tu sesaiz je dengan badan Eyrra.. Eyrra cakap dekat Kak Zai ( jurumakeup ) Akak baju ni saya pakai sesaiz je... hari tu longgar je kan... Akak tu pun cakap baju tu hari tu Eyrra pakai okey... tu akak tu cakap tak payah nak kecik atau besar kan baju tu... dah ngam sangat dengan badan Eyrra... sejujurnya memang seminggu sebelum majlis memang Eyrra makan banyak...sebab stress & banyak fikir sangat kot... tu banyak makan... macam-macam rasa nak makan... sampai tak terkawal je rasa... selamatlah muat juga... kalau tak muat habislah Eyrra masa tu... hahahha... pakai baju kelawar lah Eyrra nampaknya... :(




taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....
cantikkan baju-baju tu semua... memang meletop lah kalau dapat pakai baju-baju dekat sini...




masa tunang nanti ni je accesserios yang diaorang kasi... sebab tunang kan.. buat apa nak sarat-sarat... tu pun dah cukup cantik dah untuk orang bertunang.... ,mesti tertanya-tanya kan apa warna hitam tu... tu sanggul... siapa yang rambut pendek tu... nanti boleh lah ada sanggul... nanti nampaklah tudung tu terletak je... tak gerak-gerak...





taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....
ni lah baju pilihan hati Eyrra... nampak simple lah juga kan.. daripada baju yang ada dekat kedai tu...




Eyrra nak kenal kan... ni Kak Zai dialah jurumakeup Eyrra masa majlis pertunangan Eyrra... Kak Zai makeup memang cantik... bila dia tengok muka Eyrra dia cakap make up natural pun dah cantik.... Eyrra pun ada cakap dekat Kak Zai kulit Eyrra ni bermasalah sikit baru-baru ni... sebab stress kot... tu yang toing-toing naik jerawat... dia cakap jangan risau... nanti dah make up cantik lah... hehehhe...




seriusly Eyrra suka sangat make up Kak Zai ni sebab kulit muka sama dengan kulit tangan Eyrra... so tak ada lah nampak pelik sangat bila kulit muka dengan tangan sama kan...




Pelamin Mini yang sangat cantik bagi Eyrra... Eyrra nak yang simple je... tapi crew ni bawa bunga punya lah banyak... sampai diaorang tanya... Kak nak tambah bunga lagi tak... saya bawa lebih ni... Eyrra cakap ni pun dah okey dah... kalau diaorang tambah lagi... mesti sarat gila lah pelamin mini ni...






masa majlis Eyrra hari tu... memang ramai yang suka pelamin ni... diaorang cakap pelamin ni unit... jarang jumpa kerusi bulat macam tu... selalunya kerusi panjang kan... ni kerusi bulat... diaorang tak lepas kan peluang nak bergambar dekat kerusi tu tau... 






okey lah... Eyrra nak tambah sikit... siapa yang tanya Eyrra hari tu... Eyrra guna lens apa??? warna apa??? meh sini tengok dekat atas ni... Eyrra dah kasi detail dia... so korang boleh lah cari dekat kedai cermin mata yer... tunjuk jenis ni... 




lens yang Eyrra beli tu cuma tahan sebulan je... beli lens percuma air lens sekali... so korang tak payah lah susah-susah nak cari air lens... memang dia kasi pakej sekali...


okeylah jam dah menunjukkan pukul 4.17 a.m sekejap je dah nak pagi kan... Eyrra rasa macam baru je tersedar dari tidur tadi pukul 2.55 a.m... sekarang ni dah pukul 4.17 a.m masa sekarang ni memang cepat... tuptup nanti Eyrra kasi korang kad kahwin pula... macam korang terkejut tengok Eyrra dah bertunang... hehehhe... tarikh perkahwinan Eyrra biarlah rahsia... tunggu kad sampai je nanti k...


tata semua
meoww meoww
Assalammualaikum


Hantaran Majlis Pertunangan Eyrra & Shah


" Majlis Pertunangan Eyrra & Shah pada 21 Nov 2015 "


Assalammualaikum semua,
Malam ni baru Eyrra berpeluang nak update blog masa Engagement Day Eyrra hari sabtu hari tu... Eyrra nak share sikit dekat blog Eyrra ni untuk kenangan masa tua nanti... hehehehe... nanti boleh lah suruh anak cucu cicit Eyrra nanti tengok blog ni... Syukur Alhamdulillah majlis pertunangan Eyrra dengan Encik Tunang berjalan dengan lancar... 

Eyrra akan update satu persatu... sebab tak larat lah nak update semua... hehehe... Eyrra nak cerita juga dekat sini... ramai sangat yang cakap Majlis Eyrra ni mewah sangat... Makanan banyak jenis... kuih muih pun banyak... jemputan pun ramai masa tahlil & majlis pertunangan... dah macam kenduri kahwin siap ada khemah & pelamin... 

Alhamdulillah semuanya rezeki masa Majlis pertunangan Eyrra... ramai sangat yang sponsor kuih , barang dapur, hantaran dan macam-macam lagi... parents Eyrra pun terima dengan hati yang terbuka... dah orang nak sponsor kan... kita rembat je lah... hehehhe... orang tua-tua cakap... rezeki jangan ditolak... 

Eyrra nak citer juga pasal Hantaran Eyrra dengan Encik Tunang tu... Encik Tunang bagi 5 dan Eyrra pula balas 9... mula-mula bincang dengan pihak lelaki memang 5 balas 7... tapi Mak Eyrra cakap ada yang nak sponsor Hantaran... so Eyrra pun tambah lah jadi 9... 

Hantaran Eyrra warna kuning & merah hati tu... bunga fresh made in Cameron Highlands... hari jumaat malam baru settle hantaran Eyrra... sebab guna bunga hidup kan... so keje Eyrra sik spray je bunga-bunga tu... sebab takut layu je... sedara mara Eyrra siap warning lagi jangan lupa spray bunga tu... esok majlis petang... Eyrra pun risau juga bunga tu layu... sampai tak lena nak tidur masa tu... sik fikir kan bunga je... 




Hantaran Eyrra ni Mak Andak Eyrra yang buat... Mak Andak Eyrra ni memang kreative gila... so Mak just beli barang je... Mak Andak yang buat semua ni jadi cantik... Mak Andak Eyrra sponsor untuk Sirih Junjung tu... 




Coklat ni pula Abang Ngah Eyrra yang sponsor... 




Baju Jubah Ariel Zafriel & Wawa Zainal ni Eyrra yang beli...




Muffin ni pula kawan sekolah menengah Eyrra yang sponsor " Raja Hanis "




Bunga rampai  ni Mak Eyrra yang beria-ria nak buat... hahahha... 




ni pun Mak Eyrra punya idea.... dia beli bekas kaca tu... dia cakap nak letak coklat...




Coklat Cokies ni pula dari Abang Acik...




Buah-buahan ni dari Mak Itam... Mak Itam call dekat Mak... dia cakap nak sponsor buah... so Mak terima je... hehhehe...




Kek Secret Recipe ni pula dari Abang Alang... 


Okey lah Eyrra nak cerita sikit Hantaran dari pihak lelaki pula... seriusly memang cantik... Encik Tunang cakap kakak dia yang buat... kreative sangat... simple tapi memang cantik... jom terjah hantaran dari pihak lelaki pula...





haaaaaaaaaaaaaaa... apa macam... cantik kan... pandai betul bakal kakak ipar Eyrra buat hantaran... dah boleh buka butik untuk hantaran dah ni... cantik sangat....




ni cincin merisik... 




ni pula cincin tunang Eyrra...

ramai yang tanya... Eyrra ke yang pilih cincin tu... sebab saiz ngam je dekat jari... sejujurnya... Eyrra tak ikut pun masa Encik Tunang beli cincin ni dengan Mak dia... dia dengan Mak dia yang pilih untuk Eyrra...




Eyrra rasa Mak Andak & Kak Mastura ni memang otak diaorang kreative bab-bab mengubah hantaran ni... memang cantik sangat... hehhehe....




Rasa macam tuan puteri pula sebab dikelilingi dengan banyak sangat bunga... hehehheeh... 

Okeylah just nak share je... Mak Eyrra first time buat Majlis pertunangan dekat rumah... sebelum ni kita orang pergi rumah belah perempuan... sebab adik beradik Eyrra ada 5... Eyrra sorang je perempuan... lagi 4 lelaki... so bila anak perempuan dia bertunang macam-macam benda dia nak buat... hehehe... anak bongsu lah kata kan... goodies beg ni pula awal-awal dia dah packing.... hhahahah... memang excited sangat Mak Eyrra ni...

Thanks Mak & Ayah sebab terima lamaran Encik Tunang... pilihan Mak & Ayah Inshaallah baik untuk Eyrra... Allah pertemukan jodoh Eyrra cepat... doakan kami ke jinjang pelamin... Aamin...




tata semua
meoww meoww
Assalammualaikum



Joget Orang Bertunang


" Joget Orang Bertunang - M.Daud Kilau "




Bermadah seni menyusun kata duduk berangan seorang diri Bermula dari pandangannya mata terus berkesan di dalam hati Jumpa jangan selalu sekali sekala Sayang jangan terlalu oi berpada pada pinang muda di telapak tangan uda dan dara menyusun tari oranglah muda dalam bertunangan asyik membilang bulan dan hari jumpa jangan selalu sekali sekala sayang jangan terlalu oi berpada pada pergi ke laut airnya tenang hendak memancing ikan tenggiri org muda dalam bertunangan biarlah pandai menjaga diri jumpa jangan selalu sekali sekala sayang jangan terlalu oi berpada pada


Just nak cakap Eyrra nervous je... tu je... bye... :p

tata semua
meoww meoww
Assalammualaikum


Geng Prinsip Akaun 1994



" Kami bertegur bukan say hai tapi kau imbang tak weiiii "

Assalammualaikum,
Malam ni Eyrra nak cerita tentang classmate masa zaman sekolah rendah... kita orang akan berkumpul setahun sekali... sebab masing-masing semua busy dah... kalau jumpa mesti kecoh tahap apa lah masing-masing... macam-macam benda nak share nak cerita... sebab dah lama tak berkumpul kan... bila dah berkumpul keluar lah perangai masing-masing hahahha.... rindunya zaman sekolah dulu... rasa macam kejap je kita orang dah habis sekolah... dah 4 tahun dah tinggalkan zaman persekolahan... 

kita orang ni kalau nak jumpa mesti kene deal betul-betul... sebab masing-masing busy kan.. so kene deal tarikh nak jumpa tu awal-awal.. kalau tak mesti ada je yang tak imbang... kalau tak imbang mesti tak syok kan... sebab ada yang tak dapat join... kekecohan rasa macam tak lengkap pula... 




entry kali ni Eyrra nak buat seringkas yang munkin... hehhee... mai ler kenal-kenal dengan kawan-kawan Eyrra... diaorang ni semua setia bab-bab cinta ni... couple bertahun-tahun.... hehehhe... sebenarnya nak cakap yang diaorang semua ni dah berpunya... kihkihkih... 




akibat dah lapar tahan apa je masing-masing... sampai licin pizza ni... masing-masing makan punya lah laju... sebab pizza ni kalau kita makan lambat a.k.a lembab mesti tak sedap... hehehhe... so makan lah segelojoh yang boleh... hehehe... (tipu je... orang pompuan makan gelojoh... buruk gila rupanya)




bila orang tanya dekat Eyrra... kalau datang Melaka apa yang best??? so Eyrra terus blur je... tak tau nak cakap apa yang best dekat Melaka ni... kalau budget ciput je tak payah lah datang Melaka...sebab Melaka kalau nak masuk tempat best-best memang kene sedia kan duit je.. kalau budget ciput je... melepaklah korang dekat pantai klebang ni... hahahaha....




masa kita orang keluar salah sorang kawan Eyrra bawa anak... terhibur juga lah kita orang dengan telatah anak dia... masa makan sampai panjat-panjat atas meja.. hahahha... macam-macam perangai dia buat... tapi dia baik je... comel pula tu... rasa macam dah jadi pangkat mak mak pula dah bila bawa anak ni... hehhehe... ( correction sikit sebenarnya bukan anak dia tapi anak buah... hehehhe... jangan salah anggap antara kami semua... belum ada lagi yang berkahwin...)




" Billionaires Concept Cuisine "

bila dah penat-penat melepak dekat pantai klebang bawa anak Ain main pasir... kita orang rasa dahaga pula... rasa nak lepak minum-minum je... so kita orang plan nak lepak dekat Billionaires Concept Cuisine dekat sebelah Api-Api Hot je... senang gila nak cari cafe tu dekat dengan Jusco Bandaraya... 




disebabkan Eyrra tak berapa nak sihat... Eyrra memang tak boleh minum air sejuk... so Eyrra pilih lah air Hot Chocolate... Eyrra suka tengok design dekat atas air tu... cantik pula,... patutlah air ni paling lambat dapat... susah juga nak buat corak dekat atas tu... harga dia pun agak berbaloi juga lah.. kihkihkih... sekali sekal tu boleh lah minum air macam ni... kalau hari-hari boleh pengsan nak bayar beb...




thanks korang sudi ajak aku keluar... seronok dapat jumpa korang... thanks sebab plan tarikh yang sesuai untuk kita semua berkumpul... diaorang siap tanya lagi... kau ni keluar hari ni tak cuak ke... malam ni kan result kau keluar... kalau aku cuak gila weiiii... kau relax je... (Eyrra berdoa dalam hati... kalau aku lulus.. kau tenanglah kan hatiku ini...) so Eyrra memang tak rasa cuak atau takut pape pun... walaupun masa habis final hari tu... Eyrra memang risau sebab ada subject yang susah.. tapi Eyrra tawakal je... sebab Eyrra dah usaha... berdoa... Inshaallah Eyrra boleh lulus semua....




Alhamdulillah, bersyukur kepada Allah... yang Eyrra dah Grad On Time... gembira tak terkata sebab banyak sangat dugaan dalam masa 3 tahun Eyrra belajar... akhirnya Eyrra habis juga.... thanks dekat parents Eyrra yang sentiasa berdoa dan sokong Eyrra dari part 1 sampai lah Eyrra part 6... walaupun macam-macam benda yang Eyrra hadap... tapi semua tu adalah nak mematangkan Eyrra... thanks juga dekat semua lecturer yang mengajar Eyrra dari part 1 sampai part 6... alhamdulillah subject yang Eyrra anggap susah gila tahap apa ntah... Eyrra boleh dapat A... macam tak percaya... maybe sebab Eyrra cuak dengan subject tu... so Eyrra belajar macam apa je masa final... thanks juga dekat classmate yang sentiasa banyak menolong Eyrra... nanti konvo kita jumpa k... penantian selama 3 tahun... akhirnya kita semua dah grad... yeayyyy... im Officially dah grad... tak sabar pula nak pakai jubah & topi...sebab Mak & Ayah teringin sangat nak tengok anak bongsu dia naik pentas pegang segulung Diploma in Banking... Eyrra doa kan Ayah sihat... Ayah teringin sangat nak tengok Eyrra konvo... tapi kesihatan Ayah Eyrra sekarang kurang baik... inshaallah kalau Ayah rajin makan ubat ayah boleh sihat macam sebelum ni... Amiin... yang penting nak bunga nanti masa time konvo... hehehhe... ( sape lah yang sudi kasi aku hadiah masa konvo nanti kan... ayat-ayat sedih ) okeylah tak mau lah nak celoteh macam-macam... 

tata semua
meoww meoww
Assalammualaikum


 
Copyright © Missue Eyrra Zerra | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in