#BigHero6


" Aktiviti sebelum busy dengan assignment dan test adalah Shopping & Movie "

Assalammualaikum semua ,
kali ni entry Eyrra memang sangat ringkas je... sebenarnya just cadang nak teman pretty beli tiket je... sebab mula-mula Eyrra yang update moment dekat wechat tak beli tiket balik Melaka lagi... tup tup pretty ajak keluar beli sama... hehehe... tapi tup tup roommate Eyrra nak pergi beli dulu... Eyrra cepat-cepat kirim dekat roommate... sebab tiket balik Melaka ni memang cepat habis tau... macam goreng pisang panas... cepat gila habis... kebetulan dah janji dengan pretty nak beli tiket balik sama-sama... tu yang pergi juga... sebab dah janji kan... hehehe.. walaupun plan just nak beli tiket je... kita orang bertiga... opppp lupaaa... kawan Eyrra Azni pun join juga kita orang... hehehe... sebab Eyrra memang ajak Azni sekali join Eyrra keluar dengan Pretty... bila sampai je bandar... memasing melilau cari tempat makan... sebab memasing dah lapar... cari punya cari... baru jumpa... kat segamat ni memang susah nak cari kedai makan... kene ronda-ronda dulu baru jumpa... 

lepas je makan kita orang cadang nak pergi beli tiket bus lepas tu terus tengok movie... sebenarnya memang tak plan pun nak tengok citer Big Hero 6 tu... sebelum ni Eyrra dengan Azni nak tengok citer tu... tapi geng kita orang yang lain tak suka... sebab citer katun... tapi masa tu kita orang tengok #The Pyramid... terkejut-terkejut... memasing menjerit-jerit... tertiba pretty pun nak tengok juga citer #BigHero6... kita orang pun layan je lah kan tengok citer tu.... citer tu memang best gila... kita orang tergelak-gelak tengok... 

lepas je tengok Movie kita orang pergi tengok-tengok barang... biasalah perempuankan ada je benda nak beli... padahal mind set nak beli benda tu... terbeli benda lain juga... ayoyoooo... susah juga jadi orang pompuan ni... hehehe... pantang nampak yang cantik mesti nak rembat... lepas je pusing-pusing cari barang.... pergi lepak minum-minum lagi... sebab Azni nak makan... lapar katanya... pelik betul dengan orang yang kurus ni... memang makan banyak... Eyrra yang tembam ni makan banyak... habis lah berat bertambah-tambah... untung sangat badan slim... makan banyak pun tetap maintain je badan tu... jealous i u all... :( it okey lah... kurus ke gemuk ke... janji ada orang sayang kan... tak gitu... cewaahhhhh... perasan je ni...

haaaaaaaaaaaaaaaa !!! mesti tertanya-tanya nama kawan Eyrra ni kan... nama dia Amirah... Eyrra pangggil dia Pretty sebab dia memang pretty pun... hehehe... sebenarnya nama dekat wechat dia Pretty... tu yang Eyrra panggil dia pretty... senang nak bezakan dengan nama classmate Eyrra... Amirah Najibah tu.. pretty pula panggil Eyrra " Missue " semperna nama panggilan anak-anak buah Eyrra... hehehhe... kira dia nak jadi anak buah Eyrra lah ni.. panggil Missue juga.... kihkihkih...

okeylah... sampai sini je entry yang Eyrra nak share... pretty nanti kalau dah habis study jangan lupa tegur-tegur Missue dekat wechat lagi tau... hehehe... jangan lupa kan Missue pula dah habis study nanti... kita jumpa dekat luar pula k... mana tau pretty Degree dekat segamat... jumpa lagi... hahahaha.... Hutan bukan sekadar hutan.... banyak puteri-puteri jelita dekat Uitm Segamat tu... hahahah... memang poyo gilaaaa ayat gua ni.... okeylah... bye bye....opppp lupa nak bagi tau.... Eyrra ada tepek kan gambar Eyrra dengan Pretty dekat bawah ni.... stalker lah yer... cantik ke idok... hehehe....




tata semua
meowww meoww
Assalammualaikum semua


Happy Belated Birthday Ben Ashaari


" 30.11.2014 Birthday Abang Sado a.k.a Bos Kelab Blogger Ben Ashaari "




Assalammualaikum semua ,
Hari ni baru berpeluang nak update blog... masuk ni 3 entry dah Eyrra publish tau... sebab hari ni je free... hari lain busy pergi kelas... amboiii busy lah sangat... baru first week... cara busy macam dah 1 month at sini... hahahaha... okeylah.. back to the topic , Eyrra nak share sikit birthday party Abang Ben a.k.a Abang Sado... seronok sangat tengok blogger yang lain join birthday party Abang Ben... Eyrra tak dapat join sebab masuk study... kalau tak nak join juga... Eyrra belum lagi dapat peluang jumpa dengan blogger-blogger yang lain... sebab study lagi kan... terfikir juga cuti 2 week mixterm nak naik keyy lll lepak dengan blogger yang lain... insyaallah kalau ada masa mesti dapat jumpa punya...




haaaaaaaaaaaa !!!! ni lah Abang Sado kami semua... cehhhh... kami semua... siapa tak kenal Blogger famous ni... Abang Ben... 




ni lah barisan jejaka Kelab Blogger Ben Ashaari... mereka ni suka sangat buli Eyrra dekat whatsapp group... yang paling annoying gila Abang Ujang... suka betul cari pasal... hahaha... tapi dia baik je... saje je buat Eyrra geram kekadang... yang penting seronok dapat kenal dengan diaorang semua... 




haiii kakak-kakak & abang-abang blogger.... kenapa Eyrra panggil mereka semua ni kakak & abang sebab Eyrra je yang paling muda... baru 20 sen... diaorang semua atas Eyrra... kira Eyrra yang bongsu sekali lah kan... kakak blogger ni semua baik-baik... best dapat kenal dengan diaorang... bila lah dapat jumpa kan kan... nak sangat lepak dengan diaorang semua...





meriah sangat Majlis masa tu... tempat pun cantik... mesti nak tau kan ni kat mana??? hahaha... Eyrra pun tak pernah pergi lagi... yang Eyrra tau nama tempat je... FLORA cafe dekat KL... sebelum ni diaorang celebrate birthday Abang Ajeb dekat sini juga... macam best je kan celebrate birthday dekat sini... teringgin sangat-sangat nak celebrate dekat sini... kihkihkih... okey lah sampai sini je Eyrra boleh share... 

tata semua
meoww meoww
assalammualaikum


ApiApiHot Melaka


" Cuti Sem Je Gadis Imbangan Duga Bergabung "




Assalammualaikum semua ,
Entry kali ni Eyrra nak cerita tentang Gadis Imbangan Duga... haaaaaaaaaaa??? mesti tertanya-tanya kan... kenapa Gadis Imbangan Duga pula... pelik je bunyinya... hahaha... sebab kami semua budak Account masa sekolah... bila jawab soalan Account kalau imbang mesti happy gila.. loncat-loncat lagi... mana tak loncat.... cikgu account garang gila... formula kalau tak hafal.. habis lah... menangis lah dekat depan kelas tu... hahhaha.. cewahhh... cikgu kami baik je... normallah kalau garang-garang sikit... nama cikgu kan.. kalau berlembut je... naik minyak semua student... 




sebelum nak ke ApiApiHot kita orang berjalan dulu pergi Jusco... dah alang-alang dekat kan... kawan kita orang nak beli barang untuk masuk study... kami semua pun study juga... cuma dah senior kan... hahahha...  Eyrra dengan Qiena malas nak berjalan... kita orang bertapa je dekat sini... sementara tunggu yang lain beli barang... sampai tepu duduk sini tengok orang lalu lalang... kalau letak mangkuk dekat depan mesti dah banyak duit syiling dapat... hahaha...




nak selit kan sikit budak ni... dia Raja Hanis... antara kitaorang semua... dia je yang dah habis study... nak sambung Degree pula... pehhh... syoknyaaa dah habis study... lepas ni turn kami pula yer... 




semua muka kekeyangan... mana tak kenyang... sekali amik macam-macam... kalau tak habis nanti kene cas... daripada kene cas...baik kita orang makan sampai habis... makan sampai kenyang kan... thanks Abang ApiApiHot sebab jadi camera man kami... hahaha... lain kali kami datang sini lagi... makanan dekat sini macam-macam... goreng-goreng ada... nasi berlauk ada... macam-macam lagi lah... yang penting ada desert tau... semua mampu makan 1 cawan ice cream je.. ingat nak makan lebih... tapi perut semua dah full... lain kali kalau cuti sem lagi kita jumpa k... semua cadang tahun depan nak Holiday kan kan... okeylah... lepas ni cuti masing-masing dah tak sama... nanti kita jumpa bila semua free k...

tata semua
meoww meowww
Assalammualaikum


Trip Operation Management


" Trip Student Banking Part 4 "




Assalammualaikum semua ,
kali ni Eyrra nak share tentang Trip OM sem lepas... kenapa baru share??? jeng jeng jeng... haaaaaaaa... sebab saje nak promote dekat adik-adik banking kalau nak pergi Trip OM... pergi je Hamidah Food Industry & Koko Minda... bukan senang tau nak deal dengan kilang-kilang ni... punya lah melambak kilang dekat Melaka... tapi hanya 2 kilang je respone... punya lah sedih... tapi best juga lah... sebab cari pengalaman call kilang-kilang besar ni kan... hehehe.. macam-macam ragam yang ada... ada yang baru nak cakap... terus bagi tau... kilang dah tutup dik... macam tau je student yang call dan macam-macam lagi lah... kami semua first time pergi trip... first time pakai baju F1 1 kelas macam ni... hahahah... entry kali ni just ringkas je... sebab entry lama kan... hampir lupa kenangan masa ni... cewahhh... mungkin minum air bersemut... tu yang lupa tu...




tadaaaaaaaaaaaaaa !!!!
kami dah sampai Hamidah Food Industry.... Eyrra orang Melaka tapi tak tau langsung ada kilang ni... hehehe... sebelum Eyrra pergi Trip OM ni... Eyrra dengan classmate pergi beraya dekat rumah classmate dekat Muar... lepas tu macam gedik-gedik nak turun Bandar Melaka nak jalan-jalan... lalu depan HFI ni... terus tanya classmate... tu ke kilang yang kita nak pergi tu... diaorang cakap aah... dan dan je perasan... kalau tak... memang tak perasan langsung....




kilang proses dodol ni kecik je... macam-macam jenis perisa dodol yang ada... sedap sangat... rasa sedap sebab ada macam-macam perisa... sebab Eyrra tak suka makan dodol... tertiba ada macam-macam perisa teringgin pula nak rasa... 




gambar dekat atas ni pula masa dalam kedai... dodol-dodol yang dah siap dimasak... nanti diaorang packing dekat sini... macam-macam jenis packaging ada dekat sini tau... ada yang kecik , sederhana & besar... kalau nak tau macam mana... boleh melawat sendiri dekat kedai HFI...




lepas je habis melawat kilang Hamidah Food Industry kami semua pergi ke kilang Koko Minda... Koko Minda ni popular dikalangan student... sebab Koko Minda ni bagus untuk otak... 




lepas je kami semua melawat kilang Koko Minda... semua berminat nak beli... memasing semua shopping 2 3 kotak... ada yang siap beli 1 kotak besar... sebab ramai yang kirim... hehehe... Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar... presentation pun dah settle... result pun dah dapat... hehehe... lepas ni tak tau lah subject apa lagi yang kene pergi trip... 




Thanks Sir Shafie , sebab menjadi Lecturer kami... walaupun garang kekadang... melawak kekadang... suka takut-takut kan kitaorang kekadang... semuanya kekadang.... hahaha... semuanya untuk kami... untuk kasi kami semua study rerajin untuk subject yang dia ajar tu... okeylah... ni je yang Eyrra dapat share... nanti kalau ada Trip lagi Eyrra share dekat sini k... 


tata semua
meoww meoww
Assalammualaikum


 
Copyright © Missue Eyrra Zerra | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in