Photoshoot ( 23.10.2014 )


" Photoshoot Dekat Pantai Klebang "


Assalammualaikum semua,
kali ni Eyrra nak share dekat blog ni pasal photoshoot dekat pantai klebang hari tu... pehhhh... cantik sangat kalau masa korang nak photoshoot untuk pre wedding atau wedding dekat sini... banyak sangat tempat-tempat yang menarik yang korang boleh photoshoot... kalau dapat photographer yang kreative... tempat yang semak samun pun boleh jadi cantik tau... macam lalang atau pokok mati dekat situ... rasanya semua photographer otak diaorang memang kreative sebab nak buat yang terbaik untuk customer diaorang kan... sebab nak kasi customer diaorang berpuas hati dengan hasilnya nanti... okeylah jom terjah gambar-gambar yang Naslovata snap hari tu... 




Gambar ni Eyrra terbaring dekat " Pasir Berdegung Arabic " dekat Pantai Klebang.... kalau nak tahu dekat mana , korang kene cari sendirilah dekat Pantai Klebang... dari jauh dah nampak " Pasir Berdegung Arabic "  tu... bila dah sampai sini rasa macam pergi padang pasir... cuma unta je tak ada dekat sini... hehehhe... kalau ada.... pehhhh... feeling gadis arab lah Eyrra masa ni.... hehehehe....




" Pasir Berdegung Arabic "
walaupun panas masa ni... make up tak cair pun tau... yang make up kan Eyrra ni adalah Naslovata... dia juga yang jadi photographer Eyrra masa tu... 




" Pasir Berdegung Arabic "
hasil tangan Naslovata memang cantik... make up dia memang sangat berpuas hati....
sesiapa yang nak save badget untuk tunang tu... boleh lah make up & photoshoot dengan Naslovata... sebab memang dia akan kasi harga yang mampu milik... tak percaya contact sendiri Naslovata... macam mana nak contact... korang boleh cari IG Naslovata sendiri... deal dengan dia sendiri... sebab Eyrra just jadi model dia je... 




" Pasir Berdegung Arabic "
walaupun dah lama berpanas & berpeluh masa photoshoot tu... make up still okey lagi... tu yang best tu... hehehhe... 




masih dekat pantai klebang lagi... masa ni Eyrra dah penat sangat... Naslovata still semangat nak shoot gambar... model-model dia semua dah penat... Naslovata tak pernah nak mengeluh atau penat... dia memang bersungguh-sungguh dalam bidang make up atau photoshoot ni... dah minat kan... semua benda jadi seronok.... 




okeylah... sampai sini je Eyrra dapat share pasal photoshoot dekat klebang... kalau ada lagi photoshoot dekat tempat lain.... Eyrra akan share lagi k... 


tata semua
meoww meoww
Assalammualaikum 


Photoshoot ( 17.10.2014 )

" Make Up & Photoshoot by Naslovata , Photoshoot by Fizan "


Assalammualaikum semua,
Hari ni Eyrra nak share pengalaman Eyrra photoshoot dengan Naslovata & Fizan.... mereka ni sangat lah berbakat dalam bidang photography ni... sebab mereka ni sangat-sangat lah bersungguh-sungguh bila photoshoot... diaorang relax je... model-model je yang rasa macam nak pengsan... diaorang je still cool... hehehe... Make up Eyrra ni sudah tentulah daripada Naslovata... nak make up sendiri tak mampu... hehehe... mereka ni masih baru lagi dalam bidang ni... kalau sesiapa yang ingin kan harga yang mampu milik lah katakan... contoh macam economi yang sederhana boleh lah make up & photoshoot dengan Naslovata & photoshoot dengan Fizan... jom terjah gambar-gambar yang ada ni.... gambar yang ada dekat Eyrra ni semua gambar daripada Naslovata... yang daripada Fizan belum diedit lagi... insyaallah kalau dah diedit Eyrra share dekat blog ni k... 




kalau tak pandai nak posing macam ni... jangan risau k... Naslovata atau Fizan akan ajar macam mana nak posing... Eyrra just ikut je... kalau tak... model kayu lah Eyrra... hehehe... berdiri tegak je... mereka banyak tunjuk ajar Eyrra gaya-gaya nak posing... 




jangan risau dengan tempat Photoshoot... Naslovata akan bawa tempat-tempat yang menarik & cantik-cantik... sesiapa yang make up & photoshoot dengan Naslovata mesti sangat berpuas hati dengan hasilnya... 




Naslovata make up kan Eyrra ala-ala gadis Arab gitu.... 




ni lah Fizan & Naslovata.... yang pegang camera tu Fizan yang sebelah dia tulah Naslovata... yang make up Eyrra & photoshoot sekali.... okeylah nanti Eyrra share photoshoot yang seterusnya pula yer.... 


Macam mana nak contact diaorang ???
instagram : @naslovata
FB : Naslovata 


tata semua
meowww meoww
Assalammualaikum semua


Rawatan Resdung RM30.00



Assalammualaikum semua,
Aktiviti Eyrra untuk hari ni adalah pergi Rawatan Resdung... sebab muka ni rasa gatal-gatal , bersih , kepala gatal-gatal macam ada kutu je... ( ehhh... jangan salah faham okey... macam je... sebab Eyrra jaga rambut Eyrra... rambut ni perlu dijaga dengan baik... dengan rapi... ehhh.. dah lari topic pula... ) , telinga pun rasa gatal-gatal , mata berair , kepala Eyrra rasa pening-pening & sentiasa selsema bila sentuh hidung... :( dah lama Eyrra nak pergi Rawatan Resdung ni... tapi Madam Bee cakap tunggu cuti sem nanti... last Eyrra buat rawatan resdung ni masa Eyrra form 4... lepas tu dah okey dah... tertiba sekarang ni rasa macam dah teruk sangat dah... tak boleh jadi ni... kene juga pergi rawatan resdung... tertiba Madam Bee tunjuk kertas dekat bawah ni... cer call num yang ada tu.... Eyrra pun call.. lepas tu deal masa... nak pergi pukul berapa... senang je kan... kalau tak nanti.. kita datang tertiba ramai customer ke kan... dah kene menunggu lama-lama... 




dekat dalam kertas ni pun dah ada tahap-tahapnya... sebelum kene cancer hidung baik kita berubat awal... resdung ni lah yang buat kulit muka kita bertambah naik jerawat.... betul tak???? nak mengelakkan jerawat dekat muka ni... lebih baik buat rawatan resdung lebih awal... daripada kulit muka dah teruk baru nak pergi.. kita juga lah risau kan... boleh bertambah pening kepala ni memikirkan kulit muka yang bermasalah kan... betul tak betul tak??? 




keadaan Eyrra sekarang ni tak berapa nak sihat... anti body ni tak kuat.... bila kene hujan sikit je dah sakit-sakit... mulalah selsema , batuk , sakit tekak & panas badan ni.... sekarang ni pun kuatkan diri untuk update blog untuk Rawatan Resdung ni... nak share dengan kawan-kawan semua....





haaaaa???? mesti nak tau Rawatan Resdung & Bekam ni dekat mana... senang je nak cari... cari Tabung Haji dekat Masjid Tanah tu... lepas tu Kedai Rawatan Resdung tu ada dekat dalam bangunan Tabung Haji... tingkat bawah mengadap RISDA... 

Rawatan Resdung yang Puan tu buat adalah :
  1. Mula-mula Puan tu Saunakan muka dengan Herba...
  2. Lepas tu dia letak Rempah untuk rawat resdung...
  3. Dia kasi Sabun untuk sapu dekat muka....
kalau nak bakar yang keluar asap dekat muka atau telinga tu dia cas RM5.00 satu batang... itu kalau kita nak lah... kalau tak nak... dia buat sampai step ke 3 tu je... berbaloi tak??? kalau tempat lain sampai RM50 - RM70 tau... mahal sangat kan kan.... apa lagi orang Masjid Tanah... rebutlah peluang yang ada ni... hehehe.... selamat mencuba...



Rawatan Bekam pun ada juga dekat situ... sesiapa yang berminat dengan bekam boleh lah datang sini... sesiapa nak Sauna pun ada juga RM20.00 je sauna.... murah kan kan??? kalau tempat lain tu berapa lah kan... okeylah sampai sini je Eyrra dapat share... nak citer macam-macam takut lain topic pula kan... nanti boleh tanya sendiri dekat tuan punya kedai... pissss yoooo....


tata semua
meowww meowww
Assalammualaikum


Malam Tautan Kasih Keluarga 2014



" Family Day 2014 & Bigger Losses "


Assalammualaikum semua,
Sambungan daripada preparation family day 2014 hari tu... kali ni Eyrra nak cerita pasal Malam Tautan Kasih Keluarga Hajah Piah Binti Hj Kali... Majlis yang dibuat malam tu simple je... keluarga kami hanya sederhana sahaja... buat pun serba sederhana... sebab plan last minute macam ni... memang tak banyak aktiviti yang dilakukan... cukup lah buat serba serderhana macam  ni... itu je yang mampu... lain kali kita buat meriah lagi k... plan baik punya... 




Alhamdulillah Majlis pada malam Family Day 2014 berjalan dengan lancar... masa ni Nenek jemput orang masjid & jiran tertangga yang berdekatan dengan rumah...  




sementara tunggu orang masjid datang nak buat tahlil... baru berapa kerat yang datang... family day kali ni tak ramai yang datang... sebab plan last minute... siapa yang free diaorang datanglah kan... 




lepas tahlil semua tetamu yang datang dijemput makan... sementara diaorang makan tu... Hidayah & Syahira ada buat slide show tentang Family Hajah Piah yang dulu-dulu... throwback balik lah katakan... 




Family yang ada pada malam tu... Family Mak Long , Pak Ngah , My Mum , Mak Cik , Pak Uteh , Pak Hitam , Andak & Ucu ... 




nilah Family Eyrra... masa ni Along dah nak balik Keyyy LL.. kita orang snap gambar dulu.. hehehe.. 




family belah Paksu pun datang juga... diaorang enjoy sangat... siap join lagi menari poco-poco & tarian pak meon masa malam tu... 




Anak & cucu Mak Long... 




bila snap gambar je mesti tak lengkap... huhuhu... without Ayah , Abang Ngah , Abang Long , Ayuni , Hakim , Arisa & Haziq... 




ahli keluarga Ucu




adik beradik My Mum... 




kami semua sepupu... semua dah besar dah... yang paling kecik yang sebelah Eyrra tu... baru form 2 dak Fatini... yang lain dah boleh kahwin dah... hahhahaha...




family Pak Itam




Kak Ika dengan baby bongsu dia... comel sangat... geram je... rasa nak gigit je pipi dia yang comel tu...




sape yang datang dekat Photo Booth mesti memasing cari gambar diaorang masa dulu-dulu... lepas tu tergelak-gelak... kihkihkih... 




activiti untuk budak kecik lelaki & perempuan... rebut kerusi secara random... 




activiti untuk remaja lelaki & perempuan kene cari harta karun... 




activiti untuk dewasa lelaki & perempuan adalah radio rosak....




activiti untuk remaja purba perempuan adalah tiup belon sampai pecah... masa ni memang kelakar... pipi ni rasa sakit bila tergelak-gelak... huhuhuhu...




activiti untuk remaja purba lelaki adalah tiup belon sampai besar... Pak Uteh tiup belon dah besar... tapi meletop pula... kalah terus... huhuhu.... memang kelakar tengok diaorang semua ni tiup belon... kiut je... hahahaha... 




nilah pemenang bigger losses malam tu... Kak Azantulakma turun 6kg.... pehhhh... semangat gila turunkan berat badan... Eyrra just dapat turun 1.5kg je... itu je mampu... sebab makan banyak sangat... perut tempayan lah katakan... mana boleh makan sikit-sikit ni... nak makan banyak-banyak sampai perut ni kenyang... itu padahnya kalah... :(




hadiah topi untuk budak kecik... 




Birthday Girl a.k.a Hajah Piah Binti Hj Kali 
ke 87 Tahun
Semoga panjang umur & dimurahkan rezeki...
Amin...




masa ni semua anak,cucu,cicit,oneng-oneng & ke bawah semua salam & peluk nenek...
lepas je salam kita orang semua buat poco-poco & tarian pak meon untuk nenek.... 
masa ni semua enjoy gila... sampai krem pipi Eyrra tergelak tengok perangai semua orang... hehehe... 




activity karaoke wajib ada untuk family day... sebab kita orang semua memang suka karaoke... PENGANTIN baru wajib nyanyi kalau ada family day... hehehe.. 




laku betul Otak-otak , Ayam percik , Ayam Bakar & Sosej





Ini je mampu yang Eyrra dapat... hadiah bigger losses dapat num 8... hehehe... at least dapat hadiah juga kan daripada tak... tahun depan nak hadiah lagi besar... yuhuuuu... 




kita jumpa Family Day 2015 pula yer... 


tata semua
meowww meowww
Assalammualaikum semua


Geng Gegirls ( 19.10,2014 )


" Plan Last Minite "


Assalammualaikum,
Hari ni Eyrra keluar dengan Geng Gegirls masa zaman sekolah menengah dulu... kali ni kita orang keluar 3 orang je.. Hajar , Ain & Sakina dia busy... kita orang keluar bertiga je lah... sebab peah dah nak kerja dekat keyyy lll... lagi pun kita orang berpeluang jumpa masa cuti sem je... sebab cuti masing-masing tak sama... tu yang susah nak jumpa... tak apa... nanti kita plan lain hari... kita keluar reramai k... 

Sebenarnya plan nak pergi Ice Room dekat Masjid Tanah tu... tapi bila dah sampai... tup tup.... tutup pula...  lupa yang hari ni off day... hari ahad lah katakan... cuti oiii cutiii.... lagi pun pasar malam  buka... semua pergi beli makanan at pasar malam lah kan... plan terus bertukar pergi Pantai Pengkalan Balak... dapat lepak kejap je dengan diaorang... sebab dah nak maghrib kan... Anak dara mana boleh keluar sampai memalam... nanti bising Omak memasing... hahaha... 




MasyaAllAH !!! 
Indahnya 
Ciptaan Allah 




Tak cukup geng bila bertiga je... yang sedihnya... bila keluar je tak pernah semua ada... tapi tak apa... nanti mesti kita semua dapat lepak reramai balik.. kami kawan dari form 4 until now... alhamdulillah... walaupun kadang-kadang ada gaduh... semua tu kenangan... biasalah.. ada salah faham sikit-sikit... tapi kita kene lupakan... buka buku baru... dah 20 Tahun kan... buat apa nak gaduh-gaduh macam budak kecik... jangan lupakan aku yer Hanis & Peah.... 




rasa tinggi sangat bila berdiri sebelah diaorang ni... huhuhu... nampak sangat Eyrra ni tinggi... yuhuuuu.... sukanya.... tinggi Eyrra 159.. lepas jadi model tak??? hahahha... 




Thanks Hanis sebab ajak keluar hari ni... hehehe... nanti kita keluar lagi k... 




Peah kau kerja rajin-rajin k... nanti boleh belanja aku Ice Cream Malaysia... 




sempat diaorang ni snap gambar... dalam diam dah ada gambar ni dalam HP Eyrra... pantas betul lah mereka ni... 




Masa tengah lepak... kitaorang jenjalan dekat tepi pantai... tertiba Eyrra ternampak macam Kak Nas... terus je jerit nama Kak Nas.... hehehe... rindu Kak Nas.... sebab dia layan orang baik sangat... rasa macam ada kakak bila lepak dengan Kak Nas... masa ni Kak Nas lepak dengan kawan baik dia Kak Fiza... 




" Penanaman Pokok Rhu Jejas Pendaratan Penyu "
Alohhhh pokok Rhu lah cantik letak tepi pantai... masuk berita TV3 sebab urat pokok Rhu tu susah penyu nak bertelur... tak sangka bila lepak-lepak sini... masuk berita pula... hehehe... please jangan tebang pokok tu... pokok tu yang buat cantikkan alam & kawasan pantai dekat Pengkalan Balak tu... okeylah sampai sini je boleh share... nanti kalau ada moment yang lain... Eyrra akan share dekat blog ni... pisss yoooo... 


tata semua
meowww meoww
Assalammualaikum


Raya Aidil Adha a.k.a Raya Haji


" Raya Haji & Preparation for Family Day 2014 "

Assalammualaikum semua ,
Dah lama rasanya tak update blog ni.. rindu pula dekat diari alam maya Eyrra ni... 
sekarang ni Eyrra baru free sampai awal bulan 12... cuti sem lah katakan... cuti sem ni Eyrra just fokus dekat photoshoot by NasLovata ... sebab nak kerja memang tak lah orang nak terima sebab cuti sebulan lebih je kan... okeylah... kali ni Eyrra nak kongsi tentang '" Raya Haji & Preparation for Family Day 2014 "... rasanya tak terlambat lagi untuk Eyrra berkongsi... so jom terjah gambar-gambar yang Eyrra kongsi dekat entry kali ni... 




Masa sampai-sampai je... tengok dah ada khemah macam orang kahwin ni dekat rumah... pehhhh... Madam Bie cakap ramai yang tanya... Eyrra nak tunang ke??? bila Eyrra dengar... tergelak... kenapa perlu target Eyrra pula... Along Eyrra pun belum kahwin lagi.... Eyrra study pun tak habis lagi... macam mana nak kahwin... huhuhuhu... kalau Eyrra nak tunang... Eyrra akan share dekat blog ni k...




Bila lepak-lepak dengan sepupu... tertiba terfikir nak buat Photo Booth ... menggunakan idea sendiri... just buat yang simple je... tertiba terfikir nak buat throwback... jom tengok gambar yang separuh siap ni....




semua gambar yang tergantung tu adalah gambar masa zaman dulu-dulu... zaman Eyrra kecik-kecik lagi.... hehehe... kalau orang datang... mesti nak tengok gambar-gambar tu... lepas tu memasing tergelak-gelak... maybe sebab tengok gambar masing-masing tersangkut dekat situ... semua semakin bahagia... dulu cikeding je... sekarang ni semua dah cikgemuk... hehehe...




Selamat Hari Raya Aidil Adha semua... 




kali ni giliran Abang Ngah beraya dekat Melaka.... Kak Ngah siap bawa anak buah dia join beraya dekat Melaka... sebab anak buah Kak Ngah study dekat UTEM Melaka... cuti kejap je... dia tak dapat balik Kelantan... dia join kita orang beraya dekat sini... hehehe...




ni lah Mek Kelantan yang beraya dengan kita orang... 




my family without Abang Lang & Ayah... Abang Lang tak ada masa ni... dia beraya dekat rumah parent wife dia... Ayah pula memang tak suka bergambar... Ayah pun macam tak sihat.. hope Ayah sihat... kami semua sayang Ayah... muahhhhh ....




My cousin... ramai-ramai cousin Eyrra... Sarfina & Alia je yang Eyrra rapat... hehehe... kami sekepala... gila-gila... kaki karaoke... macam-macam lagi... 




fikir masa hadapan... siapa yang kahwin dulu???? hahhahaha




semua ni orang kuat untuk Family Day 2014... hohoho....paling kuat Ucu & Andak... diaorang je yang selalu plan nak buat Family Day... yang lain just ikut je... 




dah macam wedding dah... hehehe... tapi memang best... sebab semua bersatu hati... memasing tahu apa yang diaorg perlu buat... terbaikkkk....




Birthday Girl a.k.a Hajah Piah Binti Haji Kali 




Nenek dah tua... duduk diam-diam dekat sini... biar anak,cucu,cicit yang buat kerja... hehehhe...




sempat tau buat benda alah ni... hehehe... 




tadaaaaaaa!!!!! dah siapppp... 




Bila orang datang semua cakap macam ada Majlis Tunang or Kahwin sebab ada Pelamin & Khemah....




Tadaaaaaaaaaaaaaa !!!! dah siap kemas... 




speaker untuk karaoke untuk malam... kita siap ada DJ lagi malam tu....




Menu malam tu banyak... tapi semuanya disponser oleh Family Hajah Piah... kita kan 1 family... kene lah bekerjasama kan.... 




Nasi Lemak yang Andak buat ni memang tip top... hehehhee...




DJ kami iaitu Pak Busu husband kepada Ucu Eyrra....




rajin kak ipar kita bakar ayam... 




Abang Ngah memang pakar bab bakar membakar ikan , sosej & otak-otak... tengok lah tempat bakar tu... Pak Uteh yang buat... Pak uteh memang kreative bab macam ni... hahahah... save bajet katakan... guna je apa yang ada.... 

okeylah sampai sini je preparation for family day 2014... nanti Eyrra sambung lagi k... Malam Family Day 2014 tu... sekian... 


tata semua
meowww meowww
Assalammualaikum semua...



 
Copyright © Missue Eyrra Zerra | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in