Birthday Girl 1.5.2014


" Bulan 5 memang hari-hari mood Birthday Girl "




Assalammualaikum semua,
Entry kali ni Eyrra buat secara rojak... Eyrra campur semua tentang hadiah yang Eyrra dapat... hehehe... semuanya dalam tahun 2014... ada hadiah yang Eyrra dapat awal dari birthday Eyrra... nanti Eyrra citer kan kenapa hadiah tu Eyrra dapat awal dari birthday Eyrra... birthday tahun ni Eyrra dapat gajet je semua... mungkin tahun 2014 ni tahun gajet mungkin... apabila dunia dah semakin maju... semua benda hanya dihujung jari je.. nak beli pakaian & product kecantikan ke pergi je on9shop... nak pesan makanan je delivery.. nak cari kenderaan pergi dekat web mudah.com dan macam-macam lagi boleh cari dekat on9shop... tu yang sekarang ni semua manusia perlu kan gajet... 




" Nikon D3100 "
meh sini Eyrra cerita macam mana Ayah boleh belikan Eyrra camera Nikon ni... sebenarnya camera Nikon ni Eyrra nak guna untuk assignment Eyrra... kene buat video... groub Eyrra nak guna camera Nikon or Canon... nak pinjam dekat orang memang susah lah orang nak kasi pinjam kan... sebab camera macam ni mahal... Eyrra try tanya Ayah... boleh tak belikan camera Nikon untuk Eyrra... Ayah fikir lama juga lah... dia cakap dulu dia ada camera macam ni... sebab dulu Ayah pun suka snap-snap gambar ni... bila kasi orang pinjam... orang tu tak jaga elok-elok... dia tertinggal dekat RnR... bila pergi balik dekat RnR tu... dah tak ada... mesti lah orang dah rembat kan... tu yang ayah cakap bila Ayah belikan camera ni... jangan kasi orang pinjam... nanti kalau hilang atau rosak... kita yang kene tanggung sendiri... Ayah cakap tu hadiah hari jadi Eyrra yang ke 20 tahun... yuhuuuu.... thanks Ayah... Eyrra jaga camera ni elok-elok... 




" PowerBank MAC "
powerbank MAC ni pula ada ceritanya... macam ni ceritanya... bila Eyrra stalker IG blogger ni... tertiba dia ada post powerbank MAC ni... pehhh... kiutnya... Eyrra pun apa lagi... beragan-angan lah nak memilikinya juga... Eyrra pun post dekat IG Eyrra... Eyrra post pun sebab Eyrra rasa powerbank tu comel sangat... Eyrra post macam ni kat IG eyrrazerra94 " Comelnya Powerbank ni... Nak macam ni " ... lepas tu ada Hamba Allah... bagi dekat Eyrra powerbank ni... pehhh.. seronok sangat-sangat... bila orang dah kasi kan... kita ambil je lah... tak kan nak tolak macam tu je... sebab dia ikhlas sangat nak kasi Eyrra powerbank ni... thanks sangat-sangat... hadiah yang dia bagi ni memang Eyrra bawa kemana-mana... sebab phone sekarang ni cepat makan battery je.. thanks sangat kepada Hamba Allah yang melaksanakan impian Eyrra untuk memiliki benda ni... 




" Hang Out With Kak Mastura "
masa ni bertarikh 1.5.2014... Birthday Girl busan duduk rumah... sebab Mak & Ayah busy... Abang-abang pun semua busy... sedih... sebab tak celebrate birthday masa ni... Eyrra apa lagi.. mintak izin dekat Ayah nak pergi jenjalan dengan Kak Mas... Ayah pun benarkan Eyrra keluar dengan Kak Mas... Eyrra apa lagi.. wasap Kak Mas suruh dia siap-siap... pukul 4 petang Eyrra amik dia... malas nak keluar awal-awal... sebab Melaka ni panas... lagi pun bukan nak pergi mana pun kan awal-awal... setakat teringin nak main belun air dekat tepi pantai klebang tu je... sebab mengajuk.. birthday celebrate lambat... tu yang ajak Kak Mas main belun tu... Kak Mas siap kasi nama lagi dekat belun tu... " si kaka & si jijan "... 




thanks Kak Mas sebab melayan kerenah Eyrra nak main belun air dekat tepi pantai... hehehe... Eyrra memang rapat dengan Kak Mas... sebab bila dia susah... Eyrra sudi membantu... bila Eyrra susah... dia pun sudi membantu... Eyrra tak ada kakak... bila Kak Mas muncul dalam hidup Eyrra... Eyrra rasa macam ada kakak je... sebab Eyrra suka share pape dengan dia... dia baik sangat... dia suka bagi nasihat... lagi pun perangai kita orang ni sama gila-gila... kira satu kepala lah.. bila lepak dengan dia... best sangat... lagi pun Eyrra suka berborak dengan dia... dia pandai jaga hati orang... tak cakap lepas sampai orang terasa hati... hope hubungan kita sebagai kawan sampai bila-bila... Amin...




" Cenderahati "
haaaaa... mesti ada yang fikir gifts ni untuk majlis tunang atau orang kahwin kan kan???? sebenarnya Mak Eyrra cadang nak buat pulut & rendang untuk celebrate birthday Eyrra... sebab Eyrra dah 20 tahun... tak kan nak buat Kek lagi kan... tu yang Mak cadang sekali-sekala buat pulut & rendang kasi orang makan... lagi sedap... lepas tu perut pun kenyang...

kebetulan bila ajak sedara mara... Mak su Eyrra cakap dia nak tumpang sekali... sebab dia nak buat kenduri untuk Alia ( Cousin )... Alia dapat masuk Matrik dekat Pasir Putih , Kelantan... tu yang majlis jadi besar sebab ajak orang kampung sekali datang... ingatkan nak buat kecik-kecik je... dah nenek suruh ajak ramai... tu yang majlis jadi meriah tu... macam majlis pertunangan Eyrra pula... bila orang datang ingat majlis pertunangan Eyrra...

Petikan Bicara : 1. Orang Kampung 1 & 2
                                                                          2. Nenek 
                                                                          3. Eyrra

OK 1 :
ni nak sambut birthday ke atau nak terima menantu??? macam-macam buat ni... siap pulut bagai...

Nenek :
bukan sambut menantu tapi baru nak jadi... tu ha budak yang tengah hiris daun limau purut tu punya hari jadi Dak Eyrra...

Eyrra :
senyum tak terkata apa-apa... sambil menghiris daun limau purut...

OK 1 :
owhhh... dah tak lama lagi lah tu... tak lama lagi tunanglah budak ni...

Eyrra :
dalam hati ni... Amin... masin lah mulut makcik-makcik ni... hahahaha... sambil tersenyum tersipu malu...

Nenek :
tu yang suruh dia tolong dekat dapur ni... ajar dia masak... nanti nak kahwin macam mana tak reti masak...

OK 1 :
baguslah tu... belajar masak dari sekarang... nanti dah kahwin senang...

Eyrra :
amboiii  !!!! rancaknya citer pasal aku yer... muka ni naik merah tahan malu... 

OK 1 :
budak sekarang ni mana sempat nak ke dapur... balik kerja dah lambat... balik rumah dah penat... terus ajak suami keluar makan dekat luar je... 

OK 2 :
Ehhh... sabtu dengan ahad mestilah dia masakkan...

OK 1 :
tak juga... sekarang ni sabtu dengan ahad pun kerja...

Eyrra :
pehhhh... seronoknya kalau dapat... mak mentua macam ni sporting habis & jenis tak kisah... hahahha... tapi kalau aku tak pandai masak... kesian pula dekat future imam aku nanti... hahahaha...




" Alia ke Matrik Pasir Putih , Kelantan "
Mesti korang tertanya-tanya mana satu Alia ni kan... Alia yang tengah-tengah tu antara Eyrra & Sarfina
( Kakak Alia )... Alia nanti study rerajin k... Alhamdulillah... semua cousin gugurl dapat sambung study di IPTA... separuh dapat UITM , MATRIK , UTM & UTEM... tinggal sorang je cucu Hajah Piah gugurl yang masih bersekolah... tu last cucu Hajah Piah... lepas ni tunggu kejayaan cicit Hajah Piah pula yer... Mungkin anak-anak kami semua menggikut jejak langkah ibu-ibu mereka ke IPTA juga... insyaallah...




" Makan besar bersama Family Hajah Bamrah "
mesti meleleh air liur korang bila tengok air & dessert ni kan... masa ni hanya kebetulan je kita orang berkumpul semua... masa ni Eyrra & Mak pergi KL sebab nak shopping baju raya... lepas tu nak beli tudung untuk kawan-kawan Mak... masa ni Mak su , Alia & Sarfina pun teman kita orang cari baju raya juga... dekat jalan TAR... kita orang suka shopping dekat Globe..sebab dekat Globe kain dia berkualiti... lepas tu cantik pula tu... masa ni Ayah tak ikut... umur bila dah meningkat ni Ayah dah malas nak jenjalan... Ayah lagi suka duduk dekat rumah je...




makanan dekat sini mahal-mahal... nak terbeliak biji mata bila tengok harga dia... thanks Abang Long sebab belanja kita orang semua makan... kalau hari-hari macam ni... badan boleh jadi macam tong dram agaknya...




" Happy Family "
best sangat masa ni... sebab dapat berkumpul semua... tapi yang tak bestnya.. Ayah & Abang Lang with family tak ada... sebab diaorang dekat Melaka... diaorang tak dapat join... ni pun plan last minite nak jumpa semua dekat sini...




" Hadiah dari Abang Long "
thanks Abang Long sebab bagi hadiah ni... Eyrra suka sangat... Eyrra dapat Padfone 2 in 1... lepas tu dapat baju POLO pula... cantik sangat... bila dengar harganya... bulat mata Eyrra ni... jealous Abang-abang Eyrra yang lain... sebab Eyrra dapat Padfone ni... dia orang cakap nanti birthday nak juga lah.... hahhaha... u all dah kerja... beli lah sendiri... hahahaha... adik belum kerja lagi... dapat lah benda ni... yeayyyy... mohon jealous k...




" Hari Ibu Di Yong Tau Foo Yang Famous Di Melaka "
semperna Hari Ibu ni Abang Acik bawa Eyrra , Mak & Nenek pergi makan dekat " Yong Tau Foo "... kedai makan ni memang famous gila dekat Melaka... kalau datang sini... sentiasa orang ramai je... tak pernah tak ramai... tempat makan dia pun agak selesa juga tau... bersih je... tapi bila ramai... memang waktu menunggu tu makan masa sikit lah... hahaha.. sempat lagi snap gambar sakan...




" Sambutan Hari Ibu di Dewan Mini Bistari  "
masa ni Eyrra teman Mak Eyrra pergi sambutan hari ibu... Mak kau lah ratu hatiku... Eyrra sayang Mak sangat-sangat... Mak lah pemberi semangat Eyrra untuk meneruskan pergajian Eyrra ni... tanpa seorang ibu... mesti Eyrra tak semangat macam ni untuk meneruskan pengajian.... doa seorang ibu sangatlah mustajab... Eyrra akan belajar rerajin untuk masa depan Eyrra... insyaallah Eyrra akan grade on time... Amin... Konvo adalah hadiah untuk Mak & Ayah.... itu yang Ayah impikan dari seorang anak perempuan dia ni... jangan main-main yer... tinggal berapa sem je lagi.. belajar rerajin k Eyrra...




" Gajet 2014 "
Eyrra akan hargai pemberian dari semua... thanks sangat-sangat bagi Eyrra semua ni... Ya Allah... murahkanlah rezeki mereka... Amin...




" Mood Birthday Girl berakhir pada tarikh 31.5.2014 "
Mood birthday pun sampai sebulan... hahaha... Eyrra memang macam tu... sebab selalu orang akan celebrate birthday Eyrra mesti lepas tarikh birthday Eyrra... memang dah terbiasa macam tu... hahahaha... tapi Eyrra tak kisah pun... janji celebrate kan... tak lupa pun birthday Eyrra... sayang semua.... muahhhhh....


tata semua
meoww meowww
Assalammualaikum


Double Gluta Soap ( Jom Saving Jom )


Asslammualaikum semua,
Malam ni Eyrra nak kongsi pasal " Double Gluta Soap " kenapa Eyrra nak kongsi dekat korang semua... sebab Eyrra pakai sabun ni... kalau Eyrra tak pakai Eyrra tak jual pun... selama Eyrra pakai tak ada effect pape pun dekat Eyrra... Alhamdulilah... Eyrra jual pun sebab orang selalu tanya macam mana kulit Eyrra boleh cerah... kulit muka pun dah okey... Eyrra tahu... sebelum ni kulit memang agak bermasalah... sampai malu juga nak berhadapan dengan orang... gambar pun nak edit kasi putih... tapi bila pakai camera 360 pun dulu still nampak kesan jerawat... memang malu sangat... jelaous tengok muka kawan-kawan yang kulit bersih ni... jealous sangat... Eyrra pergi kem bomba... kulit jadi gelap... lepas tu dengan jerawat lagi dekat dahi ni... memang nak jumpa orang pun rasa malu... Alhamdulillah sekarang ni kulit makin lama makin pulih... sabun ni Eyrra start pakai bulan 1 tahun ni juga..." 2014 " bulan 3 macam tu lah... Eyrra pergi kem bomba... memang Eyrra stop pakai sebab kalau berjemur dekat panas... memang sah lah kulit gelap kan... tu yang Eyrra stop... bila balik dari kem... sampai je bilik... Eyrra mandi lepas tu pakai sabun ni... makin lama makin cerah kulit Eyrra... lepas tu bulan 4 Eyrra beli sabun ni banyak-banyak... sebab sedara mara Eyrra semua nak beli... lepas tu Mak Eyrra pun join pakai sekali... dia cakap kulit dia semakin hari semakin lembut... sabun ni sesuai untuk student yang nak save duit... sebab sabun ni Eyrra boleh pakai sampai 4 bulan... satu sabun tu kene potong 4... kira sebulan 1 lah... memang save... pakai kat badan sekali tau... 




Bila tengok sabun ni rasa macam nak makan je kan.. dah macam Nata De Coco dah Eyrra tengok... bau pula wangi... hahahaha... lagi lah geram... rasa nak ngappp je... Dah lah Eyrra suka makan Nata De Coco... nyumm nyumm nyummm... jauhkan dari budak kecik... takut budak kecik ingat ni makanan pula... sebab nampak sangat menarik untuk dimakan kan....


Hanya berkongsi  :

  1. Sabun potong 4..
  2. Bila dah potong... kita just gunakan 1 je kan... tak kan kita nak tonyoh kat muka & badan sekali kan.. auuuu... gelinya... tak semengah sangat tu... mari sini Eyrra ajar korang macam mana Eyrra pakai... 
  3. Mula-mula korang gosok-gosak dekat tapak tangan tu... lepas tu mesti ada buih-buih kan... masa tu korang tonyoh-tonyoh buih tu kat muka dulu... ambil sabun tu lagi.. buat benda yang sama... baru pakai dekat badan... sebab tak kan nak tonyoh sabun tu at badan... geli lah nak pakai kat muka nanti kan... senang je kan.. 
  4. haaaaa... lupa pula nak habak... Eyrra dengan Mak cuba tonyok dekat ketiak lelama... lepas tu cuba tak pakai deadoran 1 hari.... hasilnya... ketiak tak berbau pun tampa pakai deadoran... haaaa... kan dah save dekat deadoran... tak gitu... Eyrra just share je... terpulang lah nak percaya ke tidak... sebab manusia ni lain-lain kan... 
  5. Lepas tu kalau sesiapa yang ada masalah dekat ketiak & celah peha yang gelap... pun boleh juga pakai... tapi kene tonyoh-tonyoh dekat ketiak & celah peha dengan buih sabun tu... lepas tu biar kan lama sikit... insyaallah masalah dekat situ akan berakhir... 


" Sila baca betul-betul... "








Haaaaa !!!! nak cerita sikit... ni gambar selepas beberapa minggu Eyrra menggunakan sabun tu... Insyaallah korang pun akan dapat kulit yang cerah juga... bersabar lah yer kawan-kawan... nak bagi tau juga... gambar ni Eyrra tak guna camera 360 & seangkatan dengannya... edit pun tidak.. ni camera phone je... sekian...


Perhatian !!!

  • Eyrra hanya jual sabun ni dekat area Masjid Tanah...
  • Budak - budak Uitm Segamat pun boleh beli juga...
  • Budak - budak Uitm Lendu kalau nak beli kene tunggu Eyrra balik Melaka lah yer... 
  • Kalau ada yang nak sangat pakai sabun ni... tak tahu nak beli dekat mana... kalau sanggup datang Masjid Tanah atau Uitm Segamat jumpa Eyrra... Eyrra okey je... sebab Eyrra memang malas nak post ni... rm6 tu korang boleh beli makanan dari post laju... kihkihkih... jahatnya Eyrra... 


Macam mana nak contact???

Wechat : eyrrazerra94
WhatsApp : 017-3865993


Amaran Keras !!!

Call tidak akan dilayan... sebab Eyrra jenis yang tak angkat kalau number baru masuk... kalau text saje-saje nak kacau-kacau pun tak dilayan... sebab memang tak berminat langsung dengan orang yang suka kacau-kacau ni... Eyrra just layan orang yang betul-betul berminat nak beli sabun ni... sekian... take note okey...


tata semua
meoww meoww
Assalammualaikum semua :)


Dugaan Dalam Seminggu


Assalammualaikum semua,
Eyrra nak cerita sikit dekat korang... minggu ni minggu yang paling sedih Eyrra rasa... minggu ni memang minggu yang agak menduga kesabaran Eyrra lah... mula-mula phone Eyrra terjatuh dari tangan.. skrin phone habis retak... boleh pula terjatuh depan Ayah... apa lagi.. membebel lah Ayah bila phone jatuh depan dia.. Eyrra terus masuk bilik... takut kene marah... kebetulan Abang Huzai , Kak Nor & Haziq sampai... pehhh... agak lega juga lah... penyelamat dah sampai... tak ada lah Ayah membebel nanti... lepas tu Eyrra ajak kakak ipar Eyrra pergi pekan Masjid Tanah pergi cari kedai yang boleh repair skrin phone dalam sehari je dah boleh siap... tapi tak jumpa.. semua suruh tinggalkan phone dekat kedai.. seminggu baru boleh siap... pehhh lama nya... dunia sekarang ni kalau phone tak ada... tak tahu apa yang terjadi dekat dunia ni... maklumat pun sekarang ni pun kawan-kawan berwasap & wechat je... kalau kita tak ada phone.. memang susah lah nak tau apa-apa yang terjadi... lepas tu Eyrra ikut kakak ipar Eyrra pergi rumah dia... sebab dia cakap dekat Bachang ada tempat betul kan phone depan mata kita.. kita boleh tengok dia betul kan phone depan kita je... sekejap je dah siap... bila dah sampai dekat kedai phone tu... skrin putih tak ada... yang ada hitam je... terpaksa lah tunggu stock dia sampai... dia cakap nanti dia call... i waitting u... hope sebelum Eyrra naik sem ni... tak sanggup tengok phone retak macam tu... sedihhhh... :(

lagi satu Eyrra nak cerita... rabu ( 21.06.2014 ) Eyrra buka lah twitter... aktiviti harian semua orang.... nak tahu cerita apa-apa... tengok je dekat twitter... pasti tahu kejadian apa yang berlaku dekat dunia ni... hahaha... tertiba Eyrra tengok ramai yang tweet... tak dapat kolej... Eyrra still relax lagi... sebab Eyrra tahu Eyrra mesti dapat punya kolej... sebab 
" Kad Merah " Eyrra penuh dengan cop.. lepas tu siap tampal cop dekat kertas A4 lagi tau... gerenti dapat punya lah... lagi pun masa Eyrra antar " Kad Merah " dekat UPK... Eyrra siap tanya lagi dekat Abang Bob... Eyrra dapat tak kolej... cer Abang Bob check Kad Eyrra.... Abang Bob check... dia cakap lepas dapat kolej... memang lega lah bila dengar kan... kira tak risau sangat lah dengan result yang bakal keluar nanti... Eyrra pun dengan pantasnya buka student portal Uitm nak check Eyrra dapat tak kolej... sekali Eyrra tengok ni keputusan yang Eyrra dapat.. jom tengok jom.... 




OMG !!!!! Fail ???? Eyrra menjerit kuat-kuat dalam bilik masa tu... sebab terkejut panda bila tengok result yang keluar tu... mula lah risau gilaaa... mana tak risau... dah lah Uitm Larkin pindah Uitm Segamat... mestilah ramai saingan nanti bila buat rayuan... tak kan lah aku nak jadi illegal kot... macam-macam Eyrra fikir... aku nak sewa rumah dengan siapa ni??? sebab classmate semua dapat kolej... kenapa aku je yang tak dapat ni... kenapa??? dah terfikir nak ulang alik dekat rumah... rumah dah lah dekat Melaka... tak kan nak ulang alik... jauh tu... sakit sangat kalau macam ni... sabar Eyrra.. Allah nak menduga kita sekarang ni.. sabar-sabar... masa pendaftaran nanti buat rayuan... sementara tunggu result kolej... Eyrra duduk diam-diam dekat rumah dulu... minggu ke 2 baru masuk Uitm... banyak benda Eyrra fikir... lepas tu lepas solat Maghrib tadi... Eyrra buka lah laptop... kononnya nak buat entry pasal sabun double gluta.... tertiba terdetik nak buka student portal... nak tengok sekali lagi... result semalam... sekali buka ni hasilnya.....





Alhamdulillah...
Eyrra dapat kolej... punya lah risau gila... dah lah segamat tu hutan je... seram sangat nak duduk rumah sewa... Eyrra takut sangat bila kejadian pecah masuk ni... sebab dekat kawasan rumah Eyrra selalu kes pecah rumah... lepas tu kene ragut... lepas tu dengar rumah Mak Sedara pula kene pecah rumah... lagi lah takut... tu yang Eyrra tak berani duduk rumah sewa... Eyrra nak duduk kolej sampai akhir sem... tak sanggup nak duduk luar... Ya Allah , aku bersyukur sangat... Eyrra dapat juga kolej... Mak dengan Ayah suka sangat bila Eyrra cakap Eyrra dapat kolej... sebab diaorang risau bila Eyrra cakap Eyrra tak dapat.... kawan-kawan semua dapat... budak lelaki je tak dapat... Ayah cakap ayah risau dengan keadaan Eyrra kalau Eyrra duduk rumah sewa... dia lagi suka Eyrra duduk kolej... selamat sikit... baru cadang nak call UPK sector B ahad ni... nak tanya pasal rayuan... tup tup.... dapat kolej... Allah mempermudahkan urusan Eyrral... Alhamdulillah... 

tertiba nak cakap macam ni...
UITM dihatiku !!!!
UITM hak bumiputera !!!
UITM hak orang melayu !!! 

tata semua
meoww meowww
Assalammualaikum semua



Bekas & Cawan Yang Berguna


Assalammualaikum semua,

Awak-awak semua... Eyrra bukan nak tunjuk bekas comel-comel ni saje-saje je... Eyrra cuma nak kongsi dekat korang yang duduk dekat hostel tu... kalau tak nak bawa macam-macam dekat tempat belajar tu... korang bawa benda ni pun dah okey... mangkuk tu boleh pakai untuk letak sup ke or meggie me sedap... hahahahah... lepas tu bawa sekali gelas besar gedabak macam tu... senang sikit nak makan oat ke... minum susu ke... macam-macam boleh... sebab nak puasa kan... nak bersahur dengan oat ke... boleh makan dalam tu... boleh cecah-cecah dengan biskut... nyum nyum.. itu pun dah kenyang... tak payah bawa mangkuk-mangkuk besar lah.. pinggan lah... macam-macam bagai... buat semak kan meja je... tu pun dah cukup... hehehe.. dah macam mak tiri pula Eyrra berceloteh... 




Bekas kiuttt miutttt by Missue Eyrra Zerra




Gelas Besar Gedabak By Missue Eyrra Zerra...


tata semua
meoww meoww
Assalammualaikum semua


Step - step Hias Cake


Assalammualaikum semua,
Eyrra nak kongsi sikit step by step hias cake by Nur Khairien merangkap kakak ipar Eyrra... okey lah... sebelum Eyrra nak tunjuk kan step by step... Eyrra nak bagi tau juga dekat korang... sebelum kek itu dihiaskan... kek tu memang kakak ipar Eyrra yang buat sendiri... dia tak beli dekat kedai pun... kakak Eyrra memang ambil tempahan kek... korang boleh cakap sendiri dekat kakak ipar Eyrra yang korang nak design macam mana... macam-macam boleh... cakap je dekat kakak ipar Eyrra ni... dia kreative sangat-sangat... Pavlova pun dia buat tau... nak tau lebih lanjut... kene tengok sendiri dekat facebook kakak ipar Eyrra Nur Khairien lagi senang nak contact dia.. boleh tanya macam-macam dekat dia... okey lah Eyrra just nak tunjuk step by step je... hehehhe... Jom jom jom... tangkap lelehhh kejap... 




step 1




step 2




step 3




step 4




step 5




step 6




step 7




step 8




step 9




step 10




step 11




step 12




step 13




bila dah tabur star tu.. jadi lah macam ni... nampak padat sangat kan.. tengok dalam gambar pun rasa nak makan... nyummmyyyy....




tadaaaaaaaaaaa!!!!!
dah siap dah... masa ni Eyrra tengok kakak ipar buat kan kek birthday untuk anak dia... dak Haziq... anak buah Eyrra... dah 3 tahun dah umur dia... kejap je... kek ni nampak sangat menyelerakan kan... bila rasa... pehhhh... sedap sangat... rasa lagi sedap dari secret recipe tau... tak percaya.. cer try order masa birthday family nanti... 


tata semua
meowww meowww
Assalammualaikum


Steamboat & Grill With Group Arab


Assalammualaikum semua,

kali ni Eyrra nak tunjuk Steamboat & Grill yang mampu untuk semua orang pergi... sebab sangat-sangat lah murah... hanya satu kepala dikira RM20... korang makan lah berapa banyak yang korang nak... nak makan sampai termuntah pun boleh... opppp... tak boleh.. kalau makan sampai termuntah... muntah itu akan di Cas... eeee uwekkk geli pulak nak citer pasal muntah-muntah ni... hahahha... okey lah... nak habak mai... Steamboat & Grill ni dekat Bandar Segamat... macam-macam ada... pilih je nak makan apa... memang best... Eyrra baru 2 kali datang sini... mula-mula dengan Group Drama Queen a.k.a Group Gugurl... lepas tu baru Eyrra pergi dengan Group Arab pula... kawan-kawan Eyrra cakap Eyrra makan sikit je.. RM 2.50 tak sampai RM20... memandai je diaorang ni... best sangat makan dekat sini... kalau nak makan Steamboat & Grill ni bila perut tu betul-betul rasa lapar... baru berpuas hati nak makan banyak-banyak... kalau kenyang lagi jangan pergi.. rugi je... sebab nanti dapat makan sikit je... Eyrra paling suka makan ice cream... suka main campur-campur... sedap pula tu curahkan coklat cair dekat atas ice cream... pehhhh... sangat sedap tau... nyum nyum nyummm... k lah.. kali ni Eyrra tak nak celoteh macam-macam... jom terjah gambar yang sempat kita orang snap... pisss yoooo.... terjahhhh !!!!!!




mula-mula datang memang meja rupanya nampak seindah bergini... bila dah lama menggadap benda ni... habis lintang pukang meja ni dia buat nya... hahahah... tekejut kalau Bakal Mak Mentua tengok anak dara bermasak comot-comot... dengan pinggan berserepah dekat atas meja... biasalah kan bila ramai-ramai... happy dia lain macam... 




makan-makan itu lah kami....




sedang menikmati makanan....




nyummmmyyyyy !!!!!




kalau hari-hari menggadap benda ni... semakin tembam lah pipi Eyrra...




slupppp... sedapnya... ice cream ciptaan sendiri...




lepak King bersama-sama Group Arab... walaupun sebelum ni kita orang ada salah faham antara satu sama lain... biasa lah.. bila buat assignment Group ni macam-macam dugaan yang datang... bila dah siap... masing-masing legaaa... lepas je antar report & video... diaorang bercadang nak dinner sama-sama dekat luar... sebelum nak final kan... otak ni kene happy sikit... baru tak serabut.... best sangat lepak dengan korang... next time kita lepak lagi k... 


tata semua
meoww meowww
Assalammualaikum


 
Copyright © Missue Eyrra Zerra | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in