Taman Tamadun Islam Terengganu ( Part 2 )


Assalammualaikum semua , 
Haiii orang Terengganu... Eyrra dah sampai dekat Taman Tamadun Islam ni... haaaaaaaaa... nak citer sikit... bila Eyrra tanya pendapat orang apa bestnya Terenggganu... diaorang cakap kepok lekor dan sata.... ermmm.. itu makanan... Eyrra nak pergi tempat-tempat yang menarik... yang boleh jalan-jalan tanpa shopping.... sebab kalau pergi holiday nak shopping je macam tak best pula kan... tak gitu... duit pun banyak habis nanti... entry kali ni Eyrra nak tunjuk gambar-gambar yang sempat Eyrra snap masa pergi sini.... Eyrra kongsi secara random je... tak mampu nak upload semua gambar... kalau nak tau lebih lanjut... datang lah sendiri tempat ni.... 




masa ni Eyrra jadi photographer Madam Bie... sebab Madam Bie yang buat lawatan  ni... dia nak buat kenangan katanya... lagi pun Eyrra memang suka snap gambar... hehehehe... hobi masa lampau... 





haaaaa... ni lah passport untuk masuk Taman Monumen ni... dah macam passport nak pergi overseas pula kan... tak ada passport ni tak boleh masuk... 






ni lah kenderaan yang ada dekat sini... korang boleh pilih nak naik apa... tapiiii bukan pilih je tau... kene bayar dulu... baru boleh pilih nak naik yang mana satu... 


korang boleh terjah gambar-gambar yang Eyrra upload ni... walaupun sikit tapi menarik juga kan... mesti nak pergi kan... ajaklah family korang datang sini... melawat Masjid luar negara yang ada dekat sini... 













haaaaaaaaaaa... cuba teka ni apa???? ni lah buah kurma... first time dapat tengok pokok buah kurma depan-depan... siap pegang lagi... nampak sangat gayat aku ni.. hahahha...







suka sangat snap-snap... baru perasan yang ni tandas... cantik kan bangunan tandas ni... menarik pula nak snap masa tu... kawan-kawan Madam Bie cakap tu tandas lah... hahhaha... kalau diaorang tak tegur... mesti Eyrra tak perasan... hehehe... 




amboiiii Madam Bie... tengah holiday pun busy lagi kan... phone Madam Bie ni sentiasa orang call... kadang-kadang rimas juga... bukan dekat phone je... kalau duduk rumah... telephone rumah mesti panggilan untuk Madam Bie... orang pentinglah katakan... 




bila dah penat gila berjalan... sampai golap-golap kulit ni... kita orang pun pergi beli souvenir untuk buat kenangan... adalah beli sikit-sikit... 




thanks Fina sebab sentiasa teman akak... kalau budak ni tak ada.. memey pishang lah aku dekat situ... budak ni pun suka selfie... hehehe... kira geng lah juga kan... kalau jadi pergi Langkawi tahun depan... jangan lupa pergi sekali tau Fina... 




memang penat sangat berjalan tengah-tengah hari ni kan... mana kulit tak golap... tapi Eyrra tak kisah pun.. janji Eyrra berpuas hati berjalan masa tu... golap pun golap lah... nanti boleh cerah kan balik... nak bagi tau sikit gambar yang Eyrra besarkan tu semuanya Eyrra guna camera NIKON... yang Eyrra snap guna camera NIKON tu Eyrra tak edit pun... original tau... kalau yang kecik-kecik tu Eyrra just guna camera HP je... hehehe... 





lepas je berjalan... kita orang pergi singgah solat dekat Masjid Kristal... Masjid ni memang lawa.... 




lepas je berjalan sakan... perut pun lapar... menu yang Eyrra pilih adalah Nasi Air... kenapa Eyrra pilih nasi Air??? sebab pagi tu Eyrra dah makan nasi berlauk... rasa macam perut ni kenyang lagi... tak nak makan benda berat... Eyrra pun pilih lah Nasi Air... nasi juga tu kan... berat juga tu kan... hahhaha... hentam lah labu... okeylah sampai sini je Eyrra share pasal Taman Tamadun Islam ni... kita sambung ke part seterusnya k... 


tata semua
meoww meoww
Assalammualaikum


0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © Missue Eyrra Zerra | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in