Muzium Terengganu ( Part 4 )


Assalammulaikum semua,
Eyrra nak cerita sikit penggalaman Eyrra berada di Kuala Terengganu... pagi-pagi je dah nampak awek-awek cantik pakai baju kurung & kebaya dekat area Kuala Terengganu ni... make up cantik-cantik... kulit memasingkan putih gebu... jealous titew tengok diaorang semua lawa-lawa... ada yang pakai high hill... bila jalan je belakang diaorang... rupanya diaorang nak buka kedai dekat pasar... ingatkan diaorang nak breakfast je sebelum pergi kerja... pehhhh... cantik-cantik memasing pergi kerja dekat pasar... kalau dekat Melaka ni... mana dapat nak tengok awek-awek pakai cantik-cantik dekat pasar... gadis Terengganu memang cantik-cantik... untunglah abe abe ganu kan... hehehe...




pagi-pagi Eyrra dah melantak nasi berlauk... 2 hari Eyrra ada dekat sini... bila breakfast je makan nasi... kalau lama Eyrra dekat Terengganu ni... mesti berat badan Eyrra naik mendadak... sebab kerja makan je... hehehehe... tapi bila tengok orang Terengganu... kebanyakkannya slim je... aduyaiiii... pandainya jaga makan mereka ni... kalau Eyrra lah.. tak boleh sebab tekak ni nak je ngap apa yang ada depan mata tu... cuma Eyrra makan tak banyak... tapi berulang... mana tak mok mok...








gambar masa mula-mula sampai... excited dia lain macam... sebab dah lama tak pergi Muzium... last masuk Muzium masa zaman sekolah rendah dulu... itu pun Muzium dekat Kuala Lumpur & Melaka... tapi kecik je... bila pergi Muzium Terengganu punya lah besar... penat gila nak berjalan... lengguh kaki ni... 





bila dekat dalam Muzium memang tak boleh nak snap gambar... CCTV memang banyak... sebab sebelum nak masuk memang dah kene warning tak boleh snap gambar... pic yang dekat atas ni je sempat curi-curi snap... hehehe.... sebab ternampak ramai yang snap dekat sini... mungkin tak ada CCTV... hahaha... tu yang main redah je snap....







keluar je dari Muzium Fina ajak snap gambar sebab dekat dalam tak boleh snap... kami dah lah orang terakhir keluar dari Muzium tu... boleh pula snap gambar lagi... acah-acah tak tau yang kami ni dah lambat... hehehe... selamat ada geng... Fina memang sentiasa dengan Eyrra masa pergi Terengganu hari tu....




lepas melawat Muzium kita orang pergi balik Pasar Payang... sik pergi pasar payang je... sebenarnya memang busan pergi Pasar Payang... sebab tak tau nak beli apa... Eyrra just beli T-Shirt Terengganu , pin tudung , shawl & beg selendang... itu je yang tertarik nak beli... dulu kalau masa kecik-kecik benda yang wajib beli adalah Teddy Bear yang besar-besar... kalau dah dapat... memang tak heran benda lain... 
masa tu Fina ajak Eyrra lepak minum... bila kita orang pusing-pusing dekat Pasar Payang tu tak ada tempat minum yang sejuk... semua open je... sebab kita orang dah berpeluh-peluh... tertiba teringgat tempat yang diaorang ingat tak Halal tu... tapi Tappers ni Halal... cuma mahal lah... tapi sama je macam kopitiam harganya... cuma nama dekat sini Tappers...




nilah benda wajib yang Eyrra bawa pergi Holiday.... kalau tak ada... rasa tak lengkap je nak berjalan...




sedapnyaaa... 
jemput tengok yer semua...




bila dah dapat je minum... pehhh... leganya tekak ni... lagi pun tempat ni sejuk... wifi pun free... memang lama lah menapak dekat sini... sampailah ibu-ibu semua habis shopping... ntah apalah mereka shopping kan... padahal tempatnya sama je berulang kali pergi... hehehe...




thanks Fina sebab sentiasa ada dengan akak masa ni... syok juga berkawan dengan kau ni dik... banyak cakap macam akak kau ni... maybe akak lagi manja dari kau dik... sebab kau yang banyak layan kerenah akak... hehehehe.... thanks sayang.... ehhhhh... belum habis lagi... nanti Eyrra sambung entry yang lain k...


tata semua
meowww meoww
Assalammualaikum...

0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © Missue Eyrra Zerra | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in