Kuala Terengganu ( Part 1 )


" Hai Hai Orang Ganu... Bye Bye Orang Melaka "


Assalammualaikum semua,
Cuti sem kali ni Eyrra pilih untuk bercuti ke Kuala Terengganu... hoiiiii orang - orang Ganu aku datang !!! kenapa pilih pergi sini??? hahaha... memang tak ada pilihan langsung sebenarnya... sebab memang 100 % ikut plan Madam Bie... dia yang rancang nak datang sini... Eyrra ikut je lah... janji hore-hore dengan Madam Bie... tak ada lah sik duduk je dekat rumah... hehehe... sekali sekala berjimba lah dekat negeri orang kan... bukannya selalu... bila cuti sem je dapat jenjalan jauh... kalau tak Melaka Segamat Melaka balik... pehhh memang busan sangat... kali ni Eyrra just share ringkas-ringkas je... sebab Eyrra cerita ikut part... lagi senang nak cerita kan.. kalau sekali harung memang penat lah nak menaip... hehehe... 




first sekali yang Eyrra nak cerita dekat korang semua... masa terbangun je dari tidur ternampak bendera-bendera yang berkibar-kibar hitam putih... punya lah excited gila dah sampai Terengganu... hehehe... muka mengantuk pun boleh jadi segar lah... sebab nak berjalan punya pasal... Eyrra ni kaki berjalan... tak suka duduk diam... kalau Madam Bie shopping Eyrra memang malas nak ikut... sebab Eyrra kurang minat sangat nak shopping dekat Terengganu... sebab dekat Terengganu banyak kain batik & kain hela macam tu... keropok & buah-buahan... mak-mak suka lah kan tempat macam Pasar Payang... Eyrra just beli T-shirt Terengganu je dekat sana... hehehe... ada juga lah benda nak buat kenangan... 




cuba teka ni nasi apa??? Eyrra pun tak tahu... hehehe... sebab dekat sana breakfast pun dah makan nasi berlauk tau... pagi-pagi dah makan makanan berat... hehehe... Eyrra kalau duduk sini mesti gemuk... sebab dari sampai sampai ke malam keje makan je... sebab dekat Terengganu ni ada macam-macam makanan yang kita tak pernah makan dekat Melaka... selamat pergi 3 hari je tau... kalau duduk lama dekat sini... habis lah diet aku selama ni... huaaaaaa... 




pagi-pagi dah selfie cik dagu oiiiii... plan Madam Bie bila sampai je Ganu... dia nak cari makan... sebab dah lapar sangat... lepas je makan kita orang check in Hotel terus... nak mandi-mandi... nak wangi-wangi sebelum ke plan seterusnya... 




memandangkan Eyrra holiday dengan Madam Bie je... Ayah tak ikut... kita pilih katil single... hehehe... tapi 1 bilik... Hotel ni betul-betul dekat tengah-tengah bandar Kuala Terengganu... bila sampai je Hotel kita orang mandi & siap-siap nak pergi Taman Tamandun Islam... nak melawat apa yang ada dekat sana.... nanti Eyrra sambung dekat entry yang seterusnya k... 


tata semua
meoww meoww
Assalammualaikum


0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © Missue Eyrra Zerra | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in