Jalan-Jalan Mencari Ketenangan


" Sushi King , Ouija & Karaoke "

Assalammualaikum semua,
hari tu Eyrra dengan Kak Nas jenjalan mencari ketenangan... seronok keluar dengan Kak Nas sebab dia punya perangai lebih kurang Eyrra je... memang boleh masuk lah kepala gila-gila dia dengan Eyrra... lagipun  Eyrra ni jenis yang peramah bila dengan orang yang kita kenal ni... memang kalau orang tak kenal Eyrra diaorang cakap Eyrra ni sombong lah... berlagak lah... heyyy uuuu... pernah kenal i ke??? nak cakap i ni macam-macam... rasanya semua orang macam tu kan... kalau tak kenal maka tak cinta... kalau dah kenal... haaaa??? kau yang tergila-gila nanti... hahahaha... ( gelak besar aku ) cewahhh... over ni.. babab kang... 




Tadaaaaaaaaaaaa.... gambar masa kami dalam kereta... haaaa... nak tanya pendapat korang ni... muka kita orang ni sama ke??? ramai yang tanya Kak Nas ni kakak Eyrra ke??? alohhh susah nak explain lah... sebenarnya kami ni kembar... hehehhe... kembar ibu lain bapa pun lain... hahaha kene tipu...  kami ni kawan je lah... Eyrra kan anak tunggal 5 beradik... Eyrra ada 4 Abang... Eyrra yang bongsu... mana ada kakak... tapikan bila ada Kakak yang sporting & caring dekat Eyrra... Eyrra happy gila dapat kenal dengan diaorang... sebab Eyrra tak ada Kakak... bila ada kawan yang umur dia atas Eyrra... Eyrra sayang dia macam kakak sendiri... sebab Eyrra nak tumpang kasih sayang seorang kakak kepada adik... sebab Eyrra tak pernah ada perasaan rasa sayang dari seorang kakak... bila kita orang jumpa mesti peluk... hehehe... dah macam jejak kasih pun ada juga...  sebab Kak Nas ni baik sangat... dia layan orang pun baik... Eyrra sayang Kak Nas...




Thanks bawa Eyrra makan dekat " Sushi King " sebenarnya & sejujurnya Eyrra tak pernah pun pergi Sushi King... ini kali pertama Eyrra pergi sini tau... sebelum ni Eyrra just beli sushi dekat jusco je... just beli yang packing kecik-kecik tu je... sebab Eyrra memang suka sangat makan sushi... cuma belum ada kesempatan lagi nak pergi makan dekat sini... sebab tak ada geng yang suka makan sushi... Kak Nas  pula jenis yang peminat tegar sushi... tu yang dia ajak Eyrra pergi makan sushi dengan dia.... pehhh... memang best kalau dapat makan dekat kedai sushi... rasa macam dekat Korea... hehehhe... aligatooo ???? failll speaking korea ni... hohoho....




masa nak pilih-pilih makanan yang lain... Kak Nas suruh Eyrra try rasa makan kacang tu cecah dengan kicap yang dia tolong campur kan tu... mula-mula kekok juga lah... sebab nak guna tongkat ajaib untuk amik kacang tu... biasalah first time pegang tongkat tu.. mesti lah kekok kan... tapikan.. Kak Nas cakap Eyrra ni cekap juga... sebab dia baru ajar... Eyrra dah boleh guna tongkat ajaib tu... hehehe.. biasalah kita kan orang melayu... dah terbiasa guna tangan atau sudu... tertiba kene guna tongkat ajaib tu... manalah reti kan... tak pe.. slow-slow belajar guna tongkat ajaib tu... hehehe... lama-lama Eyrra teror lah kan macam Kak Nas....




haaaaa ni lah kacang tu... apa nama dia erk??? aduhhhh lupa pula den....




tadaaaaaaaaaaaaa.... tu lah tongkat ajaib yang Eyrra maksud kan tadi... hehhehe... tapi dah lama-lama makan... Eyrra dah pandai guna tau.... dah tak kekok sangat... hehhehe...




tu diaaa tu diaaa... tengah pilih-pilih... jangan pilih banyak-banyak Kak... perut Eyrra juga yang meletop nanti... hehehe... sebab Kak Nas pilih macam-macam... lepas tu dia yang suruh Eyrra habis kan... hehehe... Eyrra apa lagi... pantang tengok makanan... mesti ngappp punya lah... tapiiiiii... yang penting tak pedas... nanti mula lah perut ni meragam je... hehehhe... perut baby lah katakan... tak boleh pedas sikit... nanti melecur... 




lepas je Kak Nas rembat sushi yang berpusing-pusing tu... Eyrra dengan Kak Nas apa lagi... menjamu selera lah kan... makanan dah ada depan mata... tak kan nak tengok je... hehehe... 




lepas je makan kita orang pergi cari tiket wayang... cerita OUIJA ni memang best... tak rugilah pilih cerita ni... cuma terkejut-tekejut lah kan... citer hantu lah katakan... tapi ada bab yang Kak Nas nak nangis... hehhehe.. comey juga Kak Nas ni... seram-seram... tertiba citer tu sedih pula... dia pula tangkap leleeeee masa tu... hehehhe...




lepas je tengok movie... Eyrra teman Kak Nas cari barang make up dia... banyak juga lah kedai yang kita orang pergi... hehehe.. tapi tak apa... Eyrra tak kisah pun... sebab Eyrra pun jenis cerewet juga nak cari barang... sebab kita mestilah nak cari barang yang elok-elok kan... barang yang berkualiti... mana boleh main hentam je beli... sebab barang nak guna lama... 




Kak Nas memang suka snap gambar... hehehe... bila tempat cantik-cantik je dia suruh Eyrra posing dekat situ... hehehe... yessss... kita geng... tapi kadang-kadang malu juga orang tengok... Kak Nas cakap tak ape... cina yang lalu... dioarang open minded... hehehhe... Eyrra pun apa lagi... buat muka selamber je... hahhaha




karaoke !!!!!! 
syok juga karaoke dengan Kak Nas... hehehhe... suara dia pehhh... sedappp gila... Kak Nas ni macam tau-tau je yang kita ni suka karaoke juga... layannnnnn.... 




bila dah penat berjalan kita orang singgah makan dulu dekat OLDTOWN WHITE COFFEE...
disebab kan penat berjalan... kelaparan membuak-buak pula... hehehe... walaupun keluar dari pagi sampai malam... ada je cerita yang nak dikongsi kan... rasa masa macam kejap je berlalu.. hehehhe...




haaaaaaaaaaaaaaaaa.... nak citer sikit... terharu sangat-sangat sebab Kak Nas letak gambar Eyrra dalam Album dia... hehehe... muahhhhh... love u kakak.... layan Eyrra dengan baik dari pergi sampai lah balik... Kak Nas siap antar sampai dalam rumah lagi... dia cakap nak jumpa dengan parents... sebab hantar Eyrra balik malam... sampai je rumah... jumpa dengan parents... rancak pula bercerita... macam dah kenal lama je... sebab Kak Nas jenis peramah... hehehe... sepppp sikit.... kita sama... okeylah... sampai sini je boleh share... bye... 


tata semua
meoww meowww
Assalammualaikum





22 comments:

  1. Bestnya berjalan sambil makan..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe... mestilah best... sekali skala tenang kan fikiran... kalau selalu.. pengsan... heehhe...

      Delete
  2. hi eyrra, salam dari geng #kelabbloggerbenashaari..

    ReplyDelete
  3. salam hyee zerra =) kak fiza pgl zerra ye . Comelnya kak nad , macam zerra =)

    Bila kita sayang org, org akan sayang kita jugak , dari air muka pun tahu, kak nad zerra tu mesti seorang yang penyayang kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wassalam... comelkan... hehehe.. kak nas lah kak fiza... silap tulis ni.. ehhehehe... kak Nas memang penyayang... hehehe... hope kakak #kelabbloggerbenashaari pun penyayang mcm kak nas juga.. hehehe

      Delete
  4. so pretty both of you.

    aeon bandaraya ni kan hehe

    sincerely,
    Najlaa 'Aqilah

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks.. kita orang biasa je... yup.. dekat aeon melaka... hehehe.. ada masa kita boleh jumpa najlaa... hehehe

      Delete
  5. karaoke..huhu..teringat zaman rock kapak masa muda2 dlu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sakit tekak kalau karaoke lama-lama... lepas tu diaorang kasi keropok pedas... saje je nak kasi tekak ni lagi sakit.. ehhehe..

      Delete
  6. serius best kalau dapat lepak sesekali macamni kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg best pun.. sekali sekala tenang kan fikiran dengan kawan yang sekepala dengan kita..

      Delete
  7. wow.. tetiba melting tengok tuan blog. hahaha

    ok, salam kelabbloggerbenashaari :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai abg boni kacak... thanks jalan-jalan dekat sini...

      Delete
  8. AMboii boni... Kacak sungguh ayat mu...eh, hai tuan rumah.. Abg dh menapak di sini.. Tak pernah makan sushi... Huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai abg daus... thanks menapak dekat sini... sedap tau sushi... rugi tak merasa... ehhehe

      Delete
  9. Hi, terima kasih sudi follow kita. SALAM KENAL #kELABBLOGGERBENASHAARI

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama-sama abg mawardi... thanks jejalan dekat boleh kita... salam perkenalan #kelabbloggerbenashaari

      Delete
  10. Bestnya makan kat Sushi King. Kempunan lak rasanya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. best sangat-sangat cik iman... jemputlah datang sana.. ehhehe..

      Delete
  11. hai ni kak sue izza geng wasap kopitiam kbba

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai kak sue izza... selamat datang.. hehehe...

      Delete

 
Copyright © Missue Eyrra Zerra | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in