Batik Noor Arfa ( Part 6 )


Assalammualaikum semua,
kali ni rombonggan Madam Bie dah sampai dekat Batik Noor Arfa... dekat sini Eyrra tak excited sangat pun... sebab Eyrra tak suka pakai kain batik tak suka baju batik... sebab muda mudi lagi kan... ibu-ibu je suka pergi sini... shopping je keje diaorang ni... pergi mana-mana kalau tak beli... tak sah... 




apa benda kertas kuning yang Eyrra pegang tu??? haaaaaa.... nak habak sikit... bila sampai-sampai je dekat sini... diaorang kasi kertas cabutan no bertuah... muka macam tak heran je kan dengan cabutan bertuah tu... sebab kene beli dulu... baru boleh masuk cabutan bertuah... 




bila sampai-sampai je diaorang suruh turun bawah dulu... melawat cenderamata....




amboiii... acah-acah macam model Noor Arfa lah pula....
dekat dalam memang tak boleh nak snap gambar... diaorang dah warning sebelum masuk dalam... tu yang keluar terus jadi model tanpa bayaran dekat situ... 











bila turun  je dari tangga tu... ternampak orang tengah proses buat batik... terus je pergi situ... sementara tunggu ibu-ibu shopping.... macam best je buat... macam nak cuba buat... tapi tak ada tempat mencuba pun... dapat tengok macam tu je... tak best lah kan... nak cuba buat juga... main cop-cop...




tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!
nak cerita juga macam mana Eyrra boleh dapat cabutan bertuah ni... Eyrra tak beli pape pun masa tu... Fina yang beli tudung... bila Fina bayar... dia mintak Fina kertas kuning tu... Eyrra pun tunjuk lah juga kertas kuning tu kat akak tu... akak tu mintak... Eyrra kasi je lah... Eyrra bukan heran pun... hahahaha...
bila sampai je dalam bus... tertiba Abang Ramadhan umumkan siapa yang dapat no cabutan bertuah tu... Abg Ramadhan sik panggil banyak kali... semua diam je... sebab bukan no diaorang yang naik... Eyrra pun buat dont no je lah... sebab Eyrra tak beli pape... Madam Bie je beli kain batik dekat situ... ntah macam mana boleh Eyrra tertengok kertas kuning tu... Abang Ramadhan sik sebut 510316 berkali-kali... Eyrra pusing je kertas tu... Eyrra suruh dia sebut lagi... Eyrra check macam sama je... terus kasi dekat Abang Ramadhan... pehhhh... tak sangka no Eyrra sangat bertuah pada hari tu... hadiah dia cuma tuala kecik je... diperbuat dari Batik... Eyrra apa lagi... rembat je lah kan... dah percuma... hehehe... Madam Bie cakap tak apa lah.. amik je...kan Mak beli juga... hehhehe...rezeki jangan ditolak...okey lah nanti sambung lagi k pasal holiday di Terengganu...


tata semua
meoww meoww
Assalammualaikum


0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © Missue Eyrra Zerra | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in