Raya Aidil Adha a.k.a Raya Haji


" Raya Haji & Preparation for Family Day 2014 "

Assalammualaikum semua ,
Dah lama rasanya tak update blog ni.. rindu pula dekat diari alam maya Eyrra ni... 
sekarang ni Eyrra baru free sampai awal bulan 12... cuti sem lah katakan... cuti sem ni Eyrra just fokus dekat photoshoot by NasLovata ... sebab nak kerja memang tak lah orang nak terima sebab cuti sebulan lebih je kan... okeylah... kali ni Eyrra nak kongsi tentang '" Raya Haji & Preparation for Family Day 2014 "... rasanya tak terlambat lagi untuk Eyrra berkongsi... so jom terjah gambar-gambar yang Eyrra kongsi dekat entry kali ni... 




Masa sampai-sampai je... tengok dah ada khemah macam orang kahwin ni dekat rumah... pehhhh... Madam Bie cakap ramai yang tanya... Eyrra nak tunang ke??? bila Eyrra dengar... tergelak... kenapa perlu target Eyrra pula... Along Eyrra pun belum kahwin lagi.... Eyrra study pun tak habis lagi... macam mana nak kahwin... huhuhuhu... kalau Eyrra nak tunang... Eyrra akan share dekat blog ni k...




Bila lepak-lepak dengan sepupu... tertiba terfikir nak buat Photo Booth ... menggunakan idea sendiri... just buat yang simple je... tertiba terfikir nak buat throwback... jom tengok gambar yang separuh siap ni....




semua gambar yang tergantung tu adalah gambar masa zaman dulu-dulu... zaman Eyrra kecik-kecik lagi.... hehehe... kalau orang datang... mesti nak tengok gambar-gambar tu... lepas tu memasing tergelak-gelak... maybe sebab tengok gambar masing-masing tersangkut dekat situ... semua semakin bahagia... dulu cikeding je... sekarang ni semua dah cikgemuk... hehehe...




Selamat Hari Raya Aidil Adha semua... 




kali ni giliran Abang Ngah beraya dekat Melaka.... Kak Ngah siap bawa anak buah dia join beraya dekat Melaka... sebab anak buah Kak Ngah study dekat UTEM Melaka... cuti kejap je... dia tak dapat balik Kelantan... dia join kita orang beraya dekat sini... hehehe...




ni lah Mek Kelantan yang beraya dengan kita orang... 




my family without Abang Lang & Ayah... Abang Lang tak ada masa ni... dia beraya dekat rumah parent wife dia... Ayah pula memang tak suka bergambar... Ayah pun macam tak sihat.. hope Ayah sihat... kami semua sayang Ayah... muahhhhh ....




My cousin... ramai-ramai cousin Eyrra... Sarfina & Alia je yang Eyrra rapat... hehehe... kami sekepala... gila-gila... kaki karaoke... macam-macam lagi... 




fikir masa hadapan... siapa yang kahwin dulu???? hahhahaha




semua ni orang kuat untuk Family Day 2014... hohoho....paling kuat Ucu & Andak... diaorang je yang selalu plan nak buat Family Day... yang lain just ikut je... 




dah macam wedding dah... hehehe... tapi memang best... sebab semua bersatu hati... memasing tahu apa yang diaorg perlu buat... terbaikkkk....




Birthday Girl a.k.a Hajah Piah Binti Haji Kali 




Nenek dah tua... duduk diam-diam dekat sini... biar anak,cucu,cicit yang buat kerja... hehehhe...




sempat tau buat benda alah ni... hehehe... 




tadaaaaaaa!!!!! dah siapppp... 




Bila orang datang semua cakap macam ada Majlis Tunang or Kahwin sebab ada Pelamin & Khemah....




Tadaaaaaaaaaaaaaa !!!! dah siap kemas... 




speaker untuk karaoke untuk malam... kita siap ada DJ lagi malam tu....




Menu malam tu banyak... tapi semuanya disponser oleh Family Hajah Piah... kita kan 1 family... kene lah bekerjasama kan.... 




Nasi Lemak yang Andak buat ni memang tip top... hehehhee...




DJ kami iaitu Pak Busu husband kepada Ucu Eyrra....




rajin kak ipar kita bakar ayam... 




Abang Ngah memang pakar bab bakar membakar ikan , sosej & otak-otak... tengok lah tempat bakar tu... Pak Uteh yang buat... Pak uteh memang kreative bab macam ni... hahahah... save bajet katakan... guna je apa yang ada.... 

okeylah sampai sini je preparation for family day 2014... nanti Eyrra sambung lagi k... Malam Family Day 2014 tu... sekian... 


tata semua
meowww meowww
Assalammualaikum semua...



0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © Missue Eyrra Zerra | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in