Rawatan Resdung RM30.00



Assalammualaikum semua,
Aktiviti Eyrra untuk hari ni adalah pergi Rawatan Resdung... sebab muka ni rasa gatal-gatal , bersih , kepala gatal-gatal macam ada kutu je... ( ehhh... jangan salah faham okey... macam je... sebab Eyrra jaga rambut Eyrra... rambut ni perlu dijaga dengan baik... dengan rapi... ehhh.. dah lari topic pula... ) , telinga pun rasa gatal-gatal , mata berair , kepala Eyrra rasa pening-pening & sentiasa selsema bila sentuh hidung... :( dah lama Eyrra nak pergi Rawatan Resdung ni... tapi Madam Bee cakap tunggu cuti sem nanti... last Eyrra buat rawatan resdung ni masa Eyrra form 4... lepas tu dah okey dah... tertiba sekarang ni rasa macam dah teruk sangat dah... tak boleh jadi ni... kene juga pergi rawatan resdung... tertiba Madam Bee tunjuk kertas dekat bawah ni... cer call num yang ada tu.... Eyrra pun call.. lepas tu deal masa... nak pergi pukul berapa... senang je kan... kalau tak nanti.. kita datang tertiba ramai customer ke kan... dah kene menunggu lama-lama... 




dekat dalam kertas ni pun dah ada tahap-tahapnya... sebelum kene cancer hidung baik kita berubat awal... resdung ni lah yang buat kulit muka kita bertambah naik jerawat.... betul tak???? nak mengelakkan jerawat dekat muka ni... lebih baik buat rawatan resdung lebih awal... daripada kulit muka dah teruk baru nak pergi.. kita juga lah risau kan... boleh bertambah pening kepala ni memikirkan kulit muka yang bermasalah kan... betul tak betul tak??? 




keadaan Eyrra sekarang ni tak berapa nak sihat... anti body ni tak kuat.... bila kene hujan sikit je dah sakit-sakit... mulalah selsema , batuk , sakit tekak & panas badan ni.... sekarang ni pun kuatkan diri untuk update blog untuk Rawatan Resdung ni... nak share dengan kawan-kawan semua....





haaaaa???? mesti nak tau Rawatan Resdung & Bekam ni dekat mana... senang je nak cari... cari Tabung Haji dekat Masjid Tanah tu... lepas tu Kedai Rawatan Resdung tu ada dekat dalam bangunan Tabung Haji... tingkat bawah mengadap RISDA... 

Rawatan Resdung yang Puan tu buat adalah :
  1. Mula-mula Puan tu Saunakan muka dengan Herba...
  2. Lepas tu dia letak Rempah untuk rawat resdung...
  3. Dia kasi Sabun untuk sapu dekat muka....
kalau nak bakar yang keluar asap dekat muka atau telinga tu dia cas RM5.00 satu batang... itu kalau kita nak lah... kalau tak nak... dia buat sampai step ke 3 tu je... berbaloi tak??? kalau tempat lain sampai RM50 - RM70 tau... mahal sangat kan kan.... apa lagi orang Masjid Tanah... rebutlah peluang yang ada ni... hehehe.... selamat mencuba...



Rawatan Bekam pun ada juga dekat situ... sesiapa yang berminat dengan bekam boleh lah datang sini... sesiapa nak Sauna pun ada juga RM20.00 je sauna.... murah kan kan??? kalau tempat lain tu berapa lah kan... okeylah sampai sini je Eyrra dapat share... nak citer macam-macam takut lain topic pula kan... nanti boleh tanya sendiri dekat tuan punya kedai... pissss yoooo....


tata semua
meowww meowww
Assalammualaikum


3 comments:

  1. owh dekat area situ pun ada rawatan resdung..baru tahu..
    camana eyrra rasa sekarang bila dah dapatkan rawatan tu??..harga pun berpatutan kan..
    yus pun nak pergilah,sebab macam teruk je resdungnya sekarang..
    tq info dan sharing eyrra..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah , sekarang ni muka Eyrra dah rasa segar... tak rasa gatal-gatal lagi... hidung pun tak rasa gatal-gatal... kalau tak... rasa macam ada benda jalan-jalan dekat muka ni.. :( harga pun sangat berpatutan kan.. ehhehhe

      Delete
  2. hii nak tanya dekat mana nk buat rawatan resdung ?

    ReplyDelete

 
Copyright © Missue Eyrra Zerra | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in