Malam Tautan Kasih Keluarga 2014



" Family Day 2014 & Bigger Losses "


Assalammualaikum semua,
Sambungan daripada preparation family day 2014 hari tu... kali ni Eyrra nak cerita pasal Malam Tautan Kasih Keluarga Hajah Piah Binti Hj Kali... Majlis yang dibuat malam tu simple je... keluarga kami hanya sederhana sahaja... buat pun serba sederhana... sebab plan last minute macam ni... memang tak banyak aktiviti yang dilakukan... cukup lah buat serba serderhana macam  ni... itu je yang mampu... lain kali kita buat meriah lagi k... plan baik punya... 




Alhamdulillah Majlis pada malam Family Day 2014 berjalan dengan lancar... masa ni Nenek jemput orang masjid & jiran tertangga yang berdekatan dengan rumah...  




sementara tunggu orang masjid datang nak buat tahlil... baru berapa kerat yang datang... family day kali ni tak ramai yang datang... sebab plan last minute... siapa yang free diaorang datanglah kan... 




lepas tahlil semua tetamu yang datang dijemput makan... sementara diaorang makan tu... Hidayah & Syahira ada buat slide show tentang Family Hajah Piah yang dulu-dulu... throwback balik lah katakan... 




Family yang ada pada malam tu... Family Mak Long , Pak Ngah , My Mum , Mak Cik , Pak Uteh , Pak Hitam , Andak & Ucu ... 




nilah Family Eyrra... masa ni Along dah nak balik Keyyy LL.. kita orang snap gambar dulu.. hehehe.. 




family belah Paksu pun datang juga... diaorang enjoy sangat... siap join lagi menari poco-poco & tarian pak meon masa malam tu... 




Anak & cucu Mak Long... 




bila snap gambar je mesti tak lengkap... huhuhu... without Ayah , Abang Ngah , Abang Long , Ayuni , Hakim , Arisa & Haziq... 




ahli keluarga Ucu




adik beradik My Mum... 




kami semua sepupu... semua dah besar dah... yang paling kecik yang sebelah Eyrra tu... baru form 2 dak Fatini... yang lain dah boleh kahwin dah... hahhahaha...




family Pak Itam




Kak Ika dengan baby bongsu dia... comel sangat... geram je... rasa nak gigit je pipi dia yang comel tu...




sape yang datang dekat Photo Booth mesti memasing cari gambar diaorang masa dulu-dulu... lepas tu tergelak-gelak... kihkihkih... 




activiti untuk budak kecik lelaki & perempuan... rebut kerusi secara random... 




activiti untuk remaja lelaki & perempuan kene cari harta karun... 




activiti untuk dewasa lelaki & perempuan adalah radio rosak....




activiti untuk remaja purba perempuan adalah tiup belon sampai pecah... masa ni memang kelakar... pipi ni rasa sakit bila tergelak-gelak... huhuhuhu...




activiti untuk remaja purba lelaki adalah tiup belon sampai besar... Pak Uteh tiup belon dah besar... tapi meletop pula... kalah terus... huhuhu.... memang kelakar tengok diaorang semua ni tiup belon... kiut je... hahahaha... 




nilah pemenang bigger losses malam tu... Kak Azantulakma turun 6kg.... pehhhh... semangat gila turunkan berat badan... Eyrra just dapat turun 1.5kg je... itu je mampu... sebab makan banyak sangat... perut tempayan lah katakan... mana boleh makan sikit-sikit ni... nak makan banyak-banyak sampai perut ni kenyang... itu padahnya kalah... :(




hadiah topi untuk budak kecik... 




Birthday Girl a.k.a Hajah Piah Binti Hj Kali 
ke 87 Tahun
Semoga panjang umur & dimurahkan rezeki...
Amin...




masa ni semua anak,cucu,cicit,oneng-oneng & ke bawah semua salam & peluk nenek...
lepas je salam kita orang semua buat poco-poco & tarian pak meon untuk nenek.... 
masa ni semua enjoy gila... sampai krem pipi Eyrra tergelak tengok perangai semua orang... hehehe... 




activity karaoke wajib ada untuk family day... sebab kita orang semua memang suka karaoke... PENGANTIN baru wajib nyanyi kalau ada family day... hehehe.. 




laku betul Otak-otak , Ayam percik , Ayam Bakar & Sosej





Ini je mampu yang Eyrra dapat... hadiah bigger losses dapat num 8... hehehe... at least dapat hadiah juga kan daripada tak... tahun depan nak hadiah lagi besar... yuhuuuu... 




kita jumpa Family Day 2015 pula yer... 


tata semua
meowww meowww
Assalammualaikum semua


2 comments:

  1. Replies
    1. thanks ct.. biasa je.. meriah sebab bukan selalu dapat berkumpul dengan family macam ni,.. ehhehhe

      Delete

 
Copyright © Missue Eyrra Zerra | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in