Astana Puteh With My Love


" Kedai Makan Ala-ala Vantage di Masjid Tanah " 


Assalammualaikum semua,
dah lama tak berentry... last entry Eyrra hari tu pun 5.7.2014... lepas tu dah krik krik... sebab tak ada masa nak berentry... sem ni Eyrra busy sangat... lagi pun teknologi dah canggih... semua ada instagram dah sekarang ni... sekarang ni orang lebih suka tengok gambar berbanding baca blog... mungkin dengan tengok gambar je diaorang lagi rasa menarik daripada baca entry yang panjang-panjang ni... sampai biji mata pun jadi juling kalau baca entry panjang-panjang ni kan... hahaha.. over gituu... tapi kalau entry tak panjang-panjang itu bukannya blog namanya tapi status dekat FB + masuk kan gambar sekali dengan ayat yang ciput je... ehhh dok berceloteh dah pula kan... mehh sini Eyrra share kedai makan yang sangat menarik dekat Masjid Tanah... mana tau ada sesiapa yang datang Melaka... lepas tu ternampak signboard ke Masjid Tanah dan tak tahu nak pergi makan dekat mana... meh datang sini meh... tempat ni ala-ala 5 bintang tapi harganya ala-ala kaki 5... faham tak apa yang Eyrra sampaikan tu... hahaha.. korang faham-fahamkan sendiri k... k lah jom terjah gambar yang sempat Eyrra snap... sikit je Eyrra snap... sebab keluar dengan familykan... kalau keluar dengan kawan-kawan riuh dia lain macam... jom terjah jom...




tempat makan bersih  + selesa + chef dia pula berpakaian yang sangat kemas + waitress pula sangat peramah + makanan pun sedap... tak rugilah kalau datang sini... harga makanan pun standard kedai makan tempat lain... harga kaki 5 lah kata kau... 




" Hajah Piah Binti Haji Kali "
nenek Eyrra ni still kuat lagi nak berjalan walaupun usia dia dah 84 Tahun... alhamdulillah masih sihat... tapi adalah sakit-sakit sikit... normallah kan dengan usia... doakan nenek Eyrra sihat & jauhkan dia dari penyakit... Amin...




" Haji Mohamad Bin Haji Kasim "
my daddy yang sangatlah penyayang... Eyrra sorang je anak gugurl dia... memang sangat-sangatlah manja dengan dia... apa yang Eyrra nak... gerenti dapat lah... tu yang abang-abang semua jealous... wekkkk....




daddy kita comelll... mehhh sini Eyrra cium sikit pipi Ayah... muahhh muahhh... 
dulu masa Ayah stay dekat Singapore... Eyrra kecik lagi... kalau nangis tak pernah jerit nama Mak... mesti nangis sebut Ayah... betapa manjanya Eyrra dengan Ayah... sebab Mak Eyrra jenis yang tegas... takut... :'(




" Hajah Bamrah Binti Haji Talib "
ehhhh... itu my mummy... omg gediknya nak panggil Mak i tu mummy... hahahaha... Mak Eyrra ni dia suka makan... suka sangat ajak Eyrra pergi makan... kalau Eyrra cuti... balik rumah... kalau Mak malas nak masak... mesti dia ajak makan luar... hehehe... tapi Eyrra kalau duduk rumah berat badan tak naik pun kalau selalu makan luar... kalau duduk rumah mesti berat badan ni turun mendadak berbanding dekat Uitm... sebab dekat rumah makanan banyak tapi lebih kepada duduk dalam bilik baca novel atau main hp je... 




amboiii selekehnya muka Eyrra lepas habis makan... hahahha... tudung sampai senget-senget jadinya... 




cuma nak cakap ni je " tanpa mereka tiadalah saya " & " tanpa didikan mereka tiadalah saya di Uitm ni "
Alhamdulillah... thanks sangat dekat parent sebab kongkong hidup Eyrra... thanks sebab tak bagi Eyrra hidup bebas... thanks sangat sebab ajar Eyrra cara hidup yang berserdehana... 




ni je makanan yang kita orang order... ayah je order sup + daging masak merah tu... kita orang biasa-biasa je... cewahhh... sebab Ayah memang kene ada sup... makanan fav dia dari dulu... wajib ada sup okey... lepas tu makanan tak boleh pedas... kalau pedas habis dia curah kan daging yang pedas tu dengan sup dia... hahhaha... pelik lah Ayah ni... anak dia pun terikut tau tak makan pedas... 

okeylah... ni je yang Eyrra dapat share dekat blog... kalau nak tau sedap ke tak sedap makanan dekat sini... mai ler menyinggah... hehhee... 


tata semua
meowww meowww
Assalammualaikum semua


1 comments:

  1. nenek selfie skali.. ok awk lawa.. done follow awk. #281 . if sudi visit my blog n click my ads

    http://terriblelyou.blogspot.com/

    ReplyDelete

 
Copyright © Missue Eyrra Zerra | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in