Hiking ke Gunung Ledang


" Pengalaman Yang Dialami Amat Mematangkan Diri Kita "

Assalammualaikum semua,
kali ni entry Eyrra tentang Hiking with classmate... dah 2 tahun duduk segamat ni... baru sem ni kita orang rancang ramai-ramai pergi Ledang... kesiannya... orang lain semua dah banyak kali pergi sini Eyrra baru je sem ni merasa sampai dekat Ledang itu pun tak sampai atas hanya separuh je... :( ni kali ke 2 Eyrra merasa Hiking.. kali pertama dengan group Bomba sem lepas dekat Gunung Arong tu... lagi best sebab dapat naik sampai atas... hehehe... tapi Gunung Arong tu bahaya tak macam Ledang... ada tangga juga... kira selamat juga lah dekat Ledang kalau nak Hiking ni... 




mula-mula Eyrra dengan kawan-kawan semua berkumpul dekat Admin... sebab dekat situ je tempat yang boleh berkumpul ramai-ramai... tengoklah tu muka masing-masing punyalah happy gila... hahaha... thanks kawan-kawan yang sponser buah tembikai & roti siap beli jam perisa kaya lagi... terbaik lah korang... mula-mula rancang nak buat BBQ dekat Ledang memandangkan hari Jumaat budak laki solat jumaat kita orang pun tukar plan pergi lepas solat jumaat... BBQ pun batal... Alhamdulillah kita orang semua selamat sampai dekat tempat yang dituju... muka masing-masing exited nak pergi main air... hahaha...




second time nak Hiking... memang terasa penat sebab dah lama tak keluar peluh ni... mula-mula kitaorang ingat nak mandi dekat bawah je.. tertiba budak laki ajak naik atas... ingatkan atas sikit je.. rupanya naik atas lagi... pehhh memasing semuanya tak larat.. sampai kawan kita orang pengsan... sebab dia tak makan pape lagi... mungkin badan dia lemah... selamatlah ada lelaki dekat bawah kalau tak... tak tau apa yang jadi dekat kawan kita orang tu... bila dapat berita dari Botak yang kawan kita orang pengsan... terus semua kene turun... pergi dekat dia... kita kan satu team.. kene lah lepak sama-samakan... hehehe... tempat yang kawan kita orang pengsan tu pun dah okey... cantik juga... hehehe... kita orang pun menapak je dekat situ sampai balik... 




barang-barang keperluan Eyrra semua Eyrra sumbat dekat beg " Porter " sebab beg tu kalis air... bila basah pun okey je... tu kelebihan beg tu... hahaha.... yang kelakarnya... nak Hiking.. tapi pakai selipar tebal macam tu mana tak sakit kaki... hahaha.. 




niat memasing dekat UITM tak nak mandi... just nak rendam kaki je... bila dah basah baju sebab diorang main air... dah alang-alang basah tu.. terus je main air sekali... hahahah... okeylah jom terjah gambar-gambar yang kita orang snap semalam... jom terjah jom.... sebenarnya ramai lagi classmate Eyrra... tapi yang ni je yang free... 









haaaaa ????? macam mana??? apa pendapat korang semua bila tengok gambar kita orang tu.... rasa-rasa korang semua... best tak pergi Ledang dengan kawan-kawan??? korang yang tengok sendiri korang juga yang boleh nilaikan sendiri... lepas ni korang pula pergi Ledang dengan classmate korang k... sebenarnya banyak lagi gambar... tapi cukuplah tu je Eyrra boleh kongsi.... 




walaupun penat bermandi-manda + hiking hanya setengah je... tapi kami tetap happy.... 
lepas je mandi-manda kami semua rancang nak pergi makan-makan dekat Bandar Segamat... itu plan ke 2 kami lepas ke Ledang... tapi masa OTW pergi bandar... tertiba kereta Afifin pancit sebab kene kunci... masa tu memang takut juga lah kan... sebab dah lah pancit dekat highway... tak ada pape dekat situ... tapi masa tu bersyukur sangat... dengan pantasnya ada orang memberi pertolongan dekat kitaorang... alhamdulillah... mula-mula takut jugalah... sebab tertiba je datang... biasalah sekarang ni kene berhati-hati juga... tak boleh terlalu percaya dekat orang.... tapi niat abang-abang tu baik... dia tolong betulkan tayar yang pancit tu... sebab ada tayar spare dekat dalam kereta Afifin... plan kita orang nak pergi makan-makan terus cancel... sebab orang yang tolong kita orang tu terpaksa hantar 2 orang budak lelaki balik Uitm... sebab kereta tak boleh naik ramai-ramai... 




bila masing-masing perut dah lapar ke IFC juga lah kita semua... makan Nasi Hujan Panas & Air Sirap... Alhamdulillah kita orang semua selamat sampai ke UITM Segamat a.k.a US.... pengalaman amat lah memantangkan pemikiran kita.... syukur sangat semuanya okey... kita hanya merancang ALLAH s.w.t yang menentukannya... sampai disini je celoteh Eyrra... tunggu entry yang seterusnya.... :) 


tata semua
meoww meowww
Assalammualaikum semua


0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © Missue Eyrra Zerra | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in