Dugaan Dalam Seminggu


Assalammualaikum semua,
Eyrra nak cerita sikit dekat korang... minggu ni minggu yang paling sedih Eyrra rasa... minggu ni memang minggu yang agak menduga kesabaran Eyrra lah... mula-mula phone Eyrra terjatuh dari tangan.. skrin phone habis retak... boleh pula terjatuh depan Ayah... apa lagi.. membebel lah Ayah bila phone jatuh depan dia.. Eyrra terus masuk bilik... takut kene marah... kebetulan Abang Huzai , Kak Nor & Haziq sampai... pehhh... agak lega juga lah... penyelamat dah sampai... tak ada lah Ayah membebel nanti... lepas tu Eyrra ajak kakak ipar Eyrra pergi pekan Masjid Tanah pergi cari kedai yang boleh repair skrin phone dalam sehari je dah boleh siap... tapi tak jumpa.. semua suruh tinggalkan phone dekat kedai.. seminggu baru boleh siap... pehhh lama nya... dunia sekarang ni kalau phone tak ada... tak tahu apa yang terjadi dekat dunia ni... maklumat pun sekarang ni pun kawan-kawan berwasap & wechat je... kalau kita tak ada phone.. memang susah lah nak tau apa-apa yang terjadi... lepas tu Eyrra ikut kakak ipar Eyrra pergi rumah dia... sebab dia cakap dekat Bachang ada tempat betul kan phone depan mata kita.. kita boleh tengok dia betul kan phone depan kita je... sekejap je dah siap... bila dah sampai dekat kedai phone tu... skrin putih tak ada... yang ada hitam je... terpaksa lah tunggu stock dia sampai... dia cakap nanti dia call... i waitting u... hope sebelum Eyrra naik sem ni... tak sanggup tengok phone retak macam tu... sedihhhh... :(

lagi satu Eyrra nak cerita... rabu ( 21.06.2014 ) Eyrra buka lah twitter... aktiviti harian semua orang.... nak tahu cerita apa-apa... tengok je dekat twitter... pasti tahu kejadian apa yang berlaku dekat dunia ni... hahaha... tertiba Eyrra tengok ramai yang tweet... tak dapat kolej... Eyrra still relax lagi... sebab Eyrra tahu Eyrra mesti dapat punya kolej... sebab 
" Kad Merah " Eyrra penuh dengan cop.. lepas tu siap tampal cop dekat kertas A4 lagi tau... gerenti dapat punya lah... lagi pun masa Eyrra antar " Kad Merah " dekat UPK... Eyrra siap tanya lagi dekat Abang Bob... Eyrra dapat tak kolej... cer Abang Bob check Kad Eyrra.... Abang Bob check... dia cakap lepas dapat kolej... memang lega lah bila dengar kan... kira tak risau sangat lah dengan result yang bakal keluar nanti... Eyrra pun dengan pantasnya buka student portal Uitm nak check Eyrra dapat tak kolej... sekali Eyrra tengok ni keputusan yang Eyrra dapat.. jom tengok jom.... 




OMG !!!!! Fail ???? Eyrra menjerit kuat-kuat dalam bilik masa tu... sebab terkejut panda bila tengok result yang keluar tu... mula lah risau gilaaa... mana tak risau... dah lah Uitm Larkin pindah Uitm Segamat... mestilah ramai saingan nanti bila buat rayuan... tak kan lah aku nak jadi illegal kot... macam-macam Eyrra fikir... aku nak sewa rumah dengan siapa ni??? sebab classmate semua dapat kolej... kenapa aku je yang tak dapat ni... kenapa??? dah terfikir nak ulang alik dekat rumah... rumah dah lah dekat Melaka... tak kan nak ulang alik... jauh tu... sakit sangat kalau macam ni... sabar Eyrra.. Allah nak menduga kita sekarang ni.. sabar-sabar... masa pendaftaran nanti buat rayuan... sementara tunggu result kolej... Eyrra duduk diam-diam dekat rumah dulu... minggu ke 2 baru masuk Uitm... banyak benda Eyrra fikir... lepas tu lepas solat Maghrib tadi... Eyrra buka lah laptop... kononnya nak buat entry pasal sabun double gluta.... tertiba terdetik nak buka student portal... nak tengok sekali lagi... result semalam... sekali buka ni hasilnya.....





Alhamdulillah...
Eyrra dapat kolej... punya lah risau gila... dah lah segamat tu hutan je... seram sangat nak duduk rumah sewa... Eyrra takut sangat bila kejadian pecah masuk ni... sebab dekat kawasan rumah Eyrra selalu kes pecah rumah... lepas tu kene ragut... lepas tu dengar rumah Mak Sedara pula kene pecah rumah... lagi lah takut... tu yang Eyrra tak berani duduk rumah sewa... Eyrra nak duduk kolej sampai akhir sem... tak sanggup nak duduk luar... Ya Allah , aku bersyukur sangat... Eyrra dapat juga kolej... Mak dengan Ayah suka sangat bila Eyrra cakap Eyrra dapat kolej... sebab diaorang risau bila Eyrra cakap Eyrra tak dapat.... kawan-kawan semua dapat... budak lelaki je tak dapat... Ayah cakap ayah risau dengan keadaan Eyrra kalau Eyrra duduk rumah sewa... dia lagi suka Eyrra duduk kolej... selamat sikit... baru cadang nak call UPK sector B ahad ni... nak tanya pasal rayuan... tup tup.... dapat kolej... Allah mempermudahkan urusan Eyrral... Alhamdulillah... 

tertiba nak cakap macam ni...
UITM dihatiku !!!!
UITM hak bumiputera !!!
UITM hak orang melayu !!! 

tata semua
meoww meowww
Assalammualaikum semua



0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © Missue Eyrra Zerra | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in