Birthday Girl 1.5.2014


" Bulan 5 memang hari-hari mood Birthday Girl "




Assalammualaikum semua,
Entry kali ni Eyrra buat secara rojak... Eyrra campur semua tentang hadiah yang Eyrra dapat... hehehe... semuanya dalam tahun 2014... ada hadiah yang Eyrra dapat awal dari birthday Eyrra... nanti Eyrra citer kan kenapa hadiah tu Eyrra dapat awal dari birthday Eyrra... birthday tahun ni Eyrra dapat gajet je semua... mungkin tahun 2014 ni tahun gajet mungkin... apabila dunia dah semakin maju... semua benda hanya dihujung jari je.. nak beli pakaian & product kecantikan ke pergi je on9shop... nak pesan makanan je delivery.. nak cari kenderaan pergi dekat web mudah.com dan macam-macam lagi boleh cari dekat on9shop... tu yang sekarang ni semua manusia perlu kan gajet... 




" Nikon D3100 "
meh sini Eyrra cerita macam mana Ayah boleh belikan Eyrra camera Nikon ni... sebenarnya camera Nikon ni Eyrra nak guna untuk assignment Eyrra... kene buat video... groub Eyrra nak guna camera Nikon or Canon... nak pinjam dekat orang memang susah lah orang nak kasi pinjam kan... sebab camera macam ni mahal... Eyrra try tanya Ayah... boleh tak belikan camera Nikon untuk Eyrra... Ayah fikir lama juga lah... dia cakap dulu dia ada camera macam ni... sebab dulu Ayah pun suka snap-snap gambar ni... bila kasi orang pinjam... orang tu tak jaga elok-elok... dia tertinggal dekat RnR... bila pergi balik dekat RnR tu... dah tak ada... mesti lah orang dah rembat kan... tu yang ayah cakap bila Ayah belikan camera ni... jangan kasi orang pinjam... nanti kalau hilang atau rosak... kita yang kene tanggung sendiri... Ayah cakap tu hadiah hari jadi Eyrra yang ke 20 tahun... yuhuuuu.... thanks Ayah... Eyrra jaga camera ni elok-elok... 




" PowerBank MAC "
powerbank MAC ni pula ada ceritanya... macam ni ceritanya... bila Eyrra stalker IG blogger ni... tertiba dia ada post powerbank MAC ni... pehhh... kiutnya... Eyrra pun apa lagi... beragan-angan lah nak memilikinya juga... Eyrra pun post dekat IG Eyrra... Eyrra post pun sebab Eyrra rasa powerbank tu comel sangat... Eyrra post macam ni kat IG eyrrazerra94 " Comelnya Powerbank ni... Nak macam ni " ... lepas tu ada Hamba Allah... bagi dekat Eyrra powerbank ni... pehhh.. seronok sangat-sangat... bila orang dah kasi kan... kita ambil je lah... tak kan nak tolak macam tu je... sebab dia ikhlas sangat nak kasi Eyrra powerbank ni... thanks sangat-sangat... hadiah yang dia bagi ni memang Eyrra bawa kemana-mana... sebab phone sekarang ni cepat makan battery je.. thanks sangat kepada Hamba Allah yang melaksanakan impian Eyrra untuk memiliki benda ni... 




" Hang Out With Kak Mastura "
masa ni bertarikh 1.5.2014... Birthday Girl busan duduk rumah... sebab Mak & Ayah busy... Abang-abang pun semua busy... sedih... sebab tak celebrate birthday masa ni... Eyrra apa lagi.. mintak izin dekat Ayah nak pergi jenjalan dengan Kak Mas... Ayah pun benarkan Eyrra keluar dengan Kak Mas... Eyrra apa lagi.. wasap Kak Mas suruh dia siap-siap... pukul 4 petang Eyrra amik dia... malas nak keluar awal-awal... sebab Melaka ni panas... lagi pun bukan nak pergi mana pun kan awal-awal... setakat teringin nak main belun air dekat tepi pantai klebang tu je... sebab mengajuk.. birthday celebrate lambat... tu yang ajak Kak Mas main belun tu... Kak Mas siap kasi nama lagi dekat belun tu... " si kaka & si jijan "... 




thanks Kak Mas sebab melayan kerenah Eyrra nak main belun air dekat tepi pantai... hehehe... Eyrra memang rapat dengan Kak Mas... sebab bila dia susah... Eyrra sudi membantu... bila Eyrra susah... dia pun sudi membantu... Eyrra tak ada kakak... bila Kak Mas muncul dalam hidup Eyrra... Eyrra rasa macam ada kakak je... sebab Eyrra suka share pape dengan dia... dia baik sangat... dia suka bagi nasihat... lagi pun perangai kita orang ni sama gila-gila... kira satu kepala lah.. bila lepak dengan dia... best sangat... lagi pun Eyrra suka berborak dengan dia... dia pandai jaga hati orang... tak cakap lepas sampai orang terasa hati... hope hubungan kita sebagai kawan sampai bila-bila... Amin...




" Cenderahati "
haaaaa... mesti ada yang fikir gifts ni untuk majlis tunang atau orang kahwin kan kan???? sebenarnya Mak Eyrra cadang nak buat pulut & rendang untuk celebrate birthday Eyrra... sebab Eyrra dah 20 tahun... tak kan nak buat Kek lagi kan... tu yang Mak cadang sekali-sekala buat pulut & rendang kasi orang makan... lagi sedap... lepas tu perut pun kenyang...

kebetulan bila ajak sedara mara... Mak su Eyrra cakap dia nak tumpang sekali... sebab dia nak buat kenduri untuk Alia ( Cousin )... Alia dapat masuk Matrik dekat Pasir Putih , Kelantan... tu yang majlis jadi besar sebab ajak orang kampung sekali datang... ingatkan nak buat kecik-kecik je... dah nenek suruh ajak ramai... tu yang majlis jadi meriah tu... macam majlis pertunangan Eyrra pula... bila orang datang ingat majlis pertunangan Eyrra...

Petikan Bicara : 1. Orang Kampung 1 & 2
                                                                          2. Nenek 
                                                                          3. Eyrra

OK 1 :
ni nak sambut birthday ke atau nak terima menantu??? macam-macam buat ni... siap pulut bagai...

Nenek :
bukan sambut menantu tapi baru nak jadi... tu ha budak yang tengah hiris daun limau purut tu punya hari jadi Dak Eyrra...

Eyrra :
senyum tak terkata apa-apa... sambil menghiris daun limau purut...

OK 1 :
owhhh... dah tak lama lagi lah tu... tak lama lagi tunanglah budak ni...

Eyrra :
dalam hati ni... Amin... masin lah mulut makcik-makcik ni... hahahaha... sambil tersenyum tersipu malu...

Nenek :
tu yang suruh dia tolong dekat dapur ni... ajar dia masak... nanti nak kahwin macam mana tak reti masak...

OK 1 :
baguslah tu... belajar masak dari sekarang... nanti dah kahwin senang...

Eyrra :
amboiii  !!!! rancaknya citer pasal aku yer... muka ni naik merah tahan malu... 

OK 1 :
budak sekarang ni mana sempat nak ke dapur... balik kerja dah lambat... balik rumah dah penat... terus ajak suami keluar makan dekat luar je... 

OK 2 :
Ehhh... sabtu dengan ahad mestilah dia masakkan...

OK 1 :
tak juga... sekarang ni sabtu dengan ahad pun kerja...

Eyrra :
pehhhh... seronoknya kalau dapat... mak mentua macam ni sporting habis & jenis tak kisah... hahahha... tapi kalau aku tak pandai masak... kesian pula dekat future imam aku nanti... hahahaha...




" Alia ke Matrik Pasir Putih , Kelantan "
Mesti korang tertanya-tanya mana satu Alia ni kan... Alia yang tengah-tengah tu antara Eyrra & Sarfina
( Kakak Alia )... Alia nanti study rerajin k... Alhamdulillah... semua cousin gugurl dapat sambung study di IPTA... separuh dapat UITM , MATRIK , UTM & UTEM... tinggal sorang je cucu Hajah Piah gugurl yang masih bersekolah... tu last cucu Hajah Piah... lepas ni tunggu kejayaan cicit Hajah Piah pula yer... Mungkin anak-anak kami semua menggikut jejak langkah ibu-ibu mereka ke IPTA juga... insyaallah...




" Makan besar bersama Family Hajah Bamrah "
mesti meleleh air liur korang bila tengok air & dessert ni kan... masa ni hanya kebetulan je kita orang berkumpul semua... masa ni Eyrra & Mak pergi KL sebab nak shopping baju raya... lepas tu nak beli tudung untuk kawan-kawan Mak... masa ni Mak su , Alia & Sarfina pun teman kita orang cari baju raya juga... dekat jalan TAR... kita orang suka shopping dekat Globe..sebab dekat Globe kain dia berkualiti... lepas tu cantik pula tu... masa ni Ayah tak ikut... umur bila dah meningkat ni Ayah dah malas nak jenjalan... Ayah lagi suka duduk dekat rumah je...




makanan dekat sini mahal-mahal... nak terbeliak biji mata bila tengok harga dia... thanks Abang Long sebab belanja kita orang semua makan... kalau hari-hari macam ni... badan boleh jadi macam tong dram agaknya...




" Happy Family "
best sangat masa ni... sebab dapat berkumpul semua... tapi yang tak bestnya.. Ayah & Abang Lang with family tak ada... sebab diaorang dekat Melaka... diaorang tak dapat join... ni pun plan last minite nak jumpa semua dekat sini...




" Hadiah dari Abang Long "
thanks Abang Long sebab bagi hadiah ni... Eyrra suka sangat... Eyrra dapat Padfone 2 in 1... lepas tu dapat baju POLO pula... cantik sangat... bila dengar harganya... bulat mata Eyrra ni... jealous Abang-abang Eyrra yang lain... sebab Eyrra dapat Padfone ni... dia orang cakap nanti birthday nak juga lah.... hahhaha... u all dah kerja... beli lah sendiri... hahahaha... adik belum kerja lagi... dapat lah benda ni... yeayyyy... mohon jealous k...




" Hari Ibu Di Yong Tau Foo Yang Famous Di Melaka "
semperna Hari Ibu ni Abang Acik bawa Eyrra , Mak & Nenek pergi makan dekat " Yong Tau Foo "... kedai makan ni memang famous gila dekat Melaka... kalau datang sini... sentiasa orang ramai je... tak pernah tak ramai... tempat makan dia pun agak selesa juga tau... bersih je... tapi bila ramai... memang waktu menunggu tu makan masa sikit lah... hahaha.. sempat lagi snap gambar sakan...




" Sambutan Hari Ibu di Dewan Mini Bistari  "
masa ni Eyrra teman Mak Eyrra pergi sambutan hari ibu... Mak kau lah ratu hatiku... Eyrra sayang Mak sangat-sangat... Mak lah pemberi semangat Eyrra untuk meneruskan pergajian Eyrra ni... tanpa seorang ibu... mesti Eyrra tak semangat macam ni untuk meneruskan pengajian.... doa seorang ibu sangatlah mustajab... Eyrra akan belajar rerajin untuk masa depan Eyrra... insyaallah Eyrra akan grade on time... Amin... Konvo adalah hadiah untuk Mak & Ayah.... itu yang Ayah impikan dari seorang anak perempuan dia ni... jangan main-main yer... tinggal berapa sem je lagi.. belajar rerajin k Eyrra...




" Gajet 2014 "
Eyrra akan hargai pemberian dari semua... thanks sangat-sangat bagi Eyrra semua ni... Ya Allah... murahkanlah rezeki mereka... Amin...




" Mood Birthday Girl berakhir pada tarikh 31.5.2014 "
Mood birthday pun sampai sebulan... hahaha... Eyrra memang macam tu... sebab selalu orang akan celebrate birthday Eyrra mesti lepas tarikh birthday Eyrra... memang dah terbiasa macam tu... hahahaha... tapi Eyrra tak kisah pun... janji celebrate kan... tak lupa pun birthday Eyrra... sayang semua.... muahhhhh....


tata semua
meoww meowww
Assalammualaikum


1 comments:

  1. Assalamualaikum semua.. jemput ke blog sy :)
    nak tukar bloglist? sape setuju sila kesini
    http://akusijebat.blogspot.com/2014/06/jom-tukar-bloglist.html

    follow cni

    ReplyDelete

 
Copyright © Missue Eyrra Zerra | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in