Hasil Tangan NasLovata


" Make Up , Inai & Photoshoot by NasLovata "

Assalammualaikum semua, 
kali ni Eyrra ada entry yang paling best sangat... Eyrra nak kongsikan dekat kawan-kawan semua... tentang " Hasil Tangan NasLovata " okeylah mesti korang nak tahu lebih lanjut lagi tentang NasLovata ni... NasLovata ni adalah senior sekolah Eyrra... dia baru je berjinak-jinak dalam bidang make up , photoshoot & inai... dari usia yang sangat muda ni... NasLovata sudah menceburi bidang ni sejak tahun lepas lagi... bayangkan,usia yang sangat muda ni... NasLovata boleh menghasilkan make up , photoshoot & inai sangat cantik... semua ni hasil tangan NasLovata sendiri... seni inai ditangan yang telah NasLovata lukiskan adalah hasil teknik seni NasLovata sendiri... NasLovata tak ciplak mana-mana hasil seni orang lain... sebab NasLovata fikir... lebih baik gunakan hasil tangan sendiri berbanding curi hasil tangan orang lain... NasLovata inginkan semua orang yang pernah NasLovata inaikan agak berbeza... NasLovata tak nak hasil ciptaannya semuanya sama.... ingat senang ke nak make up , photoshoot & inai kan orang ni... manusia ni macam-macam ragam... tapi NasLovata tak pernah lagi hampakan customer dia... customer NasLovata semuanya berpuas hati dengan hasilnya... 

Okeylah Eyrra nak terangkan juga... mesti korang tertanya-tanyakan... NasLovata ni make up untuk orang kahwin ke??? ohhhh... tidak... NasLovata boleh make up kan untuk orang BERTUNANG , DINNER , MODEL ( make up ANIMASI & HANTU ) & kalau ada Majlis perkahwinan dan ingin di make up oleh NasLovata... NasLovata boleh make up kan... haaaa... apa lagi... jom lah terjah gambar-gambar dekat bawah ni... layannn !!!!




Animasi




Hantu


Eh hampir terlupa pula... NasLovata ada cerita dekat Eyrra... bermulanya NasLovata dalam bidang menginai ni... sebenarnya... NasLovata kene buat assignment untuk subjek PR... NasLovata kene kumpulkan " Dana untuk UITM " mula-mula NasLovata tak terfikir langsung nak buat apa untuk kumpulkan duit untuk Dana UITM ni... dia fikir punya fikir... terlintas pula nak buat inai... lagi pun NasLovata tahu yang NasLovata ada bakat tentang menginaikan orang ni... dia pun menginaikan tangan orang dengan harga RM 5.00... kira murah juga lah tu kan... dengan hasil tangan sendiri... lepas tu dengan kreativiti sendiri... pehhhh... memang ada bakat betul NasLovata ni... lebih 100 orang juga lah yang NasLovata inaikan... lepas je habis kutip untuk Dana UITM... NasLovata terfikir untuk meneruskan lagi menginai untuk orang kahwin & tunang... NasLovata lebih suka menggunakan designnya sendiri... NasLovata cakap dia dapat idea ni bila dia tengok bentuk bunga , ikut naluri sendiri & bila terlintas difikirannya... NasLovata terus je design... tanpa meniru hasil orang lain... jom terjah hasil-hasil lukisan yang NasLovata lukis... sebenarnya banyak lagi... tapi yang ni je yang boleh Eyrra tepek kan dekat blog ni... kalau nak tahu lebih lanjut... korang boleh PM sendiri NasLovata... 




Design PERTAMA




Design KEDUA




Design KETIGA


Eyrra nak cerita sikit tentang make up ni... NasLovata cakap dia minat bab make up ni dari kecik lagi... memang hobi dia lah bab make up make up ni... bila orang dah minat... mesti dia akan usaha kan untuk menceburi bidang yang dia impikan dari kecik lagi... insyaallah apa yang NasLovata impikan akan berjaya pada suatu hari nanti... NasLovata bermula dari rakan-rakan Uitm... NasLovata tak kisah pun berapa yang rakan-rakan Uitm mampu bayar... sebab bila dah minat... NasLovata sanggup lakukan... walaupun NasLovata sibuk dengan assignment... NasLovata mula kan business ni secara kecil-kecilan... mula-mula barang-barang make up dia tak lengkap... dia pergi ke Singapura & Batam , Indonesia untuk beli barang-barang make up yang berkualiti untuk kulit semua orang... barang-barang make up NasLovata semuanya high class... jangan risau tentang product yang NasLovata pakai... memang berkualiti... lepas tu sambil NasLovata make up... dia akan ajarkan teknik-teknik kecantikan... memang terbaik NasLovata... dia tak pernah kedekut ilmu kecantikan...




mesti bila korang tengok gambar ni mesti korang ingat NasLovata cukur kening Eyrra kan kan... semua orang akan berfikir benda yang sama... bukan Eyrra je... sebenarnya NasLovata tak cukur pun kening Eyrra... mula-mula Eyrra ingat dia cukur... tapi dia ada teknik-tekniknya... NasLovata tak akan cukur kening... sebab dia tau cukur kening adalah dosa... bila Eyrra tengok model yang lain... bila NasLovata make up kan... rupanya tak cukur pun... ada tekniknya tersendiri... kalau nak tahu macam mana... kene lah make up dengan NasLovata... :)




tentang bulu mata tu pula... NasLovata tak suka pakaikan benda yang sama dekat semua orang... bulu mata tu... dia terus buang... sebab dia cakap tak elok pakai bulu mata bekas orang lain... kira NasLovata jaga kebersihan semua customer dia... 




semua gambar-gambar yang NasLovata snap ni... Eyrra tak edit langsung... sebab nak tunjuk dekat korang yang original... biar korang percaya... kalau edit semua orang boleh edit kasi cantik kan... Eyrra tak nak menipu orang melalui entry Eyrra... Eyrra tak kan edit gambar Eyrra untuk nampak cantik... korang tengok sendiri pun dah boleh menilaikannya... edit or tak...




tudung ni pun NasLovata yang pakaikan... Eyrra pun tak reti pakai tudung macam ni... belit-belit... tapi cantik sangat... kene dengan muka Eyrra... Eyrra lupa pula nak belajar dengan NasLovata....




semua gambar-gambar ni NasLovata yang snap kan... banyak gila idea dia... memang tak rugilah kalau korang make up + photoshoot dengan NasLovata... layanan dia sangatlah baik... korang mesti berpuas hati dengan layanan NasLovata... 




sebenarnya banyak lagi gambar-gambar... tapi Eyrra tak boleh lah nak tepek semua dekat blog ni... hehehe... cukuplah tu je...  :)




tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!
ni lah NasLovata... dialah yang make up , inai & photoshoot....
dalam satu hari... dia boleh buat ni semua tapi untuk sorang je lah... hahaha... kalau ramai-ramai penatlah kan... kecuali make up & photoshoot... maybe boleh ramai... bergantung kepada NasLovata sendiri... okeylah... korang boleh PM NasLovata dekat Facebook & Instagram...

Facebook NasLovata

NasLovata "

Instagram NasLovata 

" @naslovata "



tata semua
meowww meowww
Assalammualaikum semua


1 comments:

  1. tahniah,, jarang nak lihat ank bangsa kita bangkit dengan kemahiran yg dimiliki,, ad pemilihan utk jadi model x?? KAMI boleh menawarkan diri

    ReplyDelete

 
Copyright © Missue Eyrra Zerra | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in