Family Bomba Uitm Segamat


" 3 Sem Bersama Mereka "

Assalammualaikum semua... 
Apa khabar kawan-kawan... sihat??? Eyrra sihat-sihat belaka... cuti sem ni duduk rumah je tak kerja pun... full time Eyrra ada lah makan sepenuh masa... kihkihkih... mungkin badan ni dah semakin sihat... semakin comel gitu... :p okey lah... Eyrra nak kongsi sikit pengalaman Eyrra masa pergi Kem Bomba hari tu... nak habak mai... entry ni dah berkurun lama Eyrra letak dekat draft... tapi tak ada masa nak menaip... just masuk kan gambar je dulu... sebab nak menaip ni kene ada masa yang lapang... sebab nak ingat balik pengalaman-pengalaman yang menarik yang pernah Eyrra rasa masa tu... nak bagi tahu juga... kem ni yang paling sempoiii habis lah... sebab memang komander sporting gilaaa... Eyrra pun tak sangka kem kali ni santai gilaaa... memang best... okeylah... jom tengok gambar-gambar yang sempat kita orang snap... jom terjah... 




Dari Uitm Segamat Ke Teluk Gorek , Mersing






Ni lah Ahli keluarga Bomba perempuan... tapi ni ada yang tak ada... sebab diaorang pergi trip yang ke 2... Kor Bomba Part 3 memang sikit je... kesian je kan... tapi masa Part 3 ni kita orang semua jadi rapat... mana tak rapat dah 3 sem kita orang bergabung... hope lepas ni kalau jumpa dekat luar... tegur-tegur lah yer... jangan sombong-sombong...

haaaaaa... terlupa pula nak cerita... masa kita orang sampai... kita orang duduk-duduk dekat tepi pantai... tertiba ada orang tanya kita orang... kita orang ni budak sekolah ke... siotttt je... mentang-mentang pakai baju macam ni.. orang tu ingat kita orang ni budak sekolah... umur dah 20 tau... tak kan tak perasan muka kita orang ni matang-matang... hahaha... ada ke cakap budak sekolah... selamat budak sekolah... kalau dia cakap budak sekolah rendah... Eyrra baling pasir kat dia... hahahaha... over pula kan... 




ni roommate kem... pengalaman kita orang pasang khemah sama-sama... Eyrra ingat lagi... khemah kita orang sampai nak terbang... hahahha... memang masing-masing cuak... Eyrra dengan Amirah berlari nak selamatkan Nabila... sebab dia yang cover sorang-sorang masa khemah tu nak terbang... selamat kita orang tak jauh dari khemah tu... hehehe... 




Eyrra dengan Amalina bergabung dengan Blood Brother masa nak naik " Gunung Arong "
Blood Brother semua ni baik-baik... diaorang jaga kita orang berdua masa naik Gunung Arong... rasa selamat je bila naik Gunung dengan diaorang ni... lagi pun diaorang semua ni kelakar... sepanjang hiking tu... tergelak je... macam-macam ragam masing-masing... sempat lagi buat video menari bagai dengan Encik... macam-macam perangai... 




First time Eyrra " Hiking " punya lah seronok... Eyrra tak pernah pun rasa pengalaman macam ni... Gunung Ledang yang dekat dengan US tu pun Eyrra tak pernah naik lagi... ni kan Gunung Arong yang ada dekat Mersing tu... alhamdullilah ada juga pengalaman yang menarik masa zaman study ni... kalau ikutkan Eyrra lah... memang takut gila lah nak pergi tempat-tempat macam tu... sebab selalunya kalau nak pergi tempat-tempat macam ni kene pergi ramai-ramai baru lah best... lepas tu kene ada budak-budak lelaki yang ramai... sebab macam bahaya je kalau semua perempuan yang nak hiking... masa ni Eyrra dah tak kisah dah dengan kulit Eyrra... sebab rasa best sangat... hehehe... biarlah gelap... nanti balik US... boleh jaga balik kan... pengalaman macam ni bukan selalu dapat... :)




Budak-budak part 2 yang Eyrra masih ingat lagi... Syahir " coklat cake coklat cake ", Safwan , Amin , Ayu , Adek , Bobo & Acap & ramai lagi sebenarnya... kalau tengok muka mungkin kenal... cuma nama je tak tau... kem bomba ni lah kita saling kenal mengenali antara satu sama lain... hope korang semua tak lupa budak-budak part 3... 




Ni gambar kenangan masa last KOR Bomba... kita semua dah semakin rapat... tapi Kor sampai Part 3 je kan... kita kalau jumpa dekat luar... senyum-senyum lah yer... kalau segan nak tegur... senyum tu kan 1 sedekah... :) Eyrra sayang korang semua.... 



Eyrra ingat lagi masa part 1 dulu... kita orang ni berlari-lari nak masuk Kor Bomba... sebab Kor Bomba je yang paling santai... tapi kadang-kadang kita orang geram juga... bila kene denda... tak suka kene denda ni... tapi tu semua dah berakhir... kita orang ni cakap je tak suka.. tapi kita orang kene redahnya juga... sebab markah lah katakan... hehehe... 




Last Kor bersama Encik Bakar... Encik ni memang best.... baik sangat... hahahha... tapi Eyrra tak lupakan Encik Saiful masa Kor Part 1... Encik Murad masa Kor Part 2... Encik kitaorang ni semuanya yang best-best... terbaikkk lah katakan... :)




Ehhhhh... sweetnya kami... hahahhaha... sebenarnya Eyrra nak citer sikit... Arif a.k.a Bell ni dia nak pindah Uitm Pasir Gudang... budak transport lah katakan... sem depan dah tak jumpa lagi dah... dia siap buatkan group Bomba lagi dekat wechat... dia cakap dia tak nak kita orang semua quit dari group tu... dia nak kita orang still ada dalam group tu... tak nak berpisah lah kononnya... hahhahaa... Bell jangan lupa melawat kita orang semua dekat US... kau dah janji nak datang melawat kita orang kat US kan... ingat tu...




Kami suka pergi Dinner Bomba sebab dapat makan banyak + makanan dia sedap-sedap... hahahha... lepas tu Eyrra mesti dapat cabutan nombor bertuah... hahhahaa... bertuahnyaaaa.... macam masa Part 1 tu... Eyrra dapat... tapi tak perasan... bila Komander cakap nombor Eyrra naik... baru perasan... tapi Eyrra lambat... hahahha... terus cabut nombor lain... mungkin tak ada rezeki... kiukiukiu....




Last Kor & Last Dinner Bomba... yuhuuuuu.... kenangan bersama mereka Eyrra tak akan pernah lupa kan... kenangan kene denda bersama-sama... macam-macam lagi lah kita orang semua alami... walaupun dalam hati ni dulu.. geram gila lah... tapi Eyrra anggap itu semua ada lah kenangan yang terindah yang pernah Eyrra alami... sebenarnya Komander semuanya baik... itu semua tanggungjawab diaorang... kita orang sepatutnya kene ikut... hehehhe.. tapi masing-masing degil... tapi degil-degil pun kita orang tetap ikut juga tau... okeylah... sampai sini je Eyrra boleh kongsi pengalaman masa menjadi budak Kor... adik-adik yang nak masuk Uitm... amik lah Kor Bomba k... Kor Bomba santai sangat.... memang terbaikkk wokkkkk....


tata semua
meowww meowww
Assalammualaikum


0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © Missue Eyrra Zerra | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in