Demam Final Kembaliii oiiii


"  Stress Membuatkan Aku Demam  "




Assalammualaikum semua, dah lama juga Eyrra tak update entry dekat blog gugurl Eyrra ni.... auwwww rinduuu gila nak update blogggg.. rindu sesangat niii... hehehe... sebenarnya Eyrra nak citer sikit ni... paling tak suka waktu nak final... mesti tak boleh lari dari demam... demam kalau sehari dua tak apa lah... hari ni dah masuk empat hari dah Eyrra menahan kesakitan ni... Ya Allah kuatkanlah hambamu ini dari ujian yang kau beri kepadaku ini... Aku terima dengan ujian yang kau berikan kepada aku ini... mungkin Allah nak hapuskan dosa-dosa kecil yang Eyrra telah buat... walaupun demam... solat tu jangan pernah abaikan yer Missue Eyrra Zerra... sebab dosa kecik dah hapus tak kan nak tambah lagi dosa berbakul-bakul lagi kan... buat-buat lah bertaubat... hehehehe... 

Haaaaaaaaaaaa.... lu orang semua nampak tak gambar dekat atas tu... bertajuk " Tilam Terbang Dilantai " semenjak demam ni... tilam Eyrra yang berada di tingkat atas terus terbang dilantai... tilam ni diterbangkan oleh " SUPERCAT " sooo cute... selamat SUPERCAT ni ada... boleh lah tolong-tolong Eyrra sikit... pehhhh... emaginasi Eyrra sungguh tinggi.. hahhaha... sebenarnya ceritanya macam ni... bila dah demam ni.. badan ni berat sangat nak naik katil... tu yang Eyrra amik keputusan untuk turun kan tilam tu kebawa... hehehe... Eyrra mintak tolong Kak Farah angkat kan sekali tilam tu... kalau Eyrra sorang-sorang yang angkat... pengsan terus... hahahha.. tapi masa demam je lah.. masa sihat mungkin boleh angkat sorang-sorang... tilam je kot.. krikkrikrik... 




Stress nyaaaa Eyrra tengok ubat ni every sem... bila nak final je mesti mengadap ubat ni... tak ada benda lain ke nak mengadap selain ubat-ubat... kalau kasi coklat ke ice cream ke kan... melompat-lompat dengan gembiranya lepas tu Eyrra akan kasi senyuman yang paling menawan... hahhaha... perasan gilaaa kauuu.... ni ubat-ubatan macam ni... memang terbaring je lah dekat tilam tu.. tak gerak-gerak... :( sedihhhh.... 

Perbualan Eyrra & Doktor :

Doktor : Awak kenapa ???

Eyrra : ( mata pandang bawah tangan genggam sekuat hati lepas tu dalam hati berkata-kata : hishhhh doktor ni orang datang penawar nak check... dia boleh tanya kita... kita sakit apa... sedihhhh... ) saya demam...

Doktor : awk ada sakit tekak??? 

Eyrra : ada...

Doktor : ada batuk-batuk ???

Eyrra : ada...

Doktor : mari saya check...

Eyrra : ( dalam hati... hope cepat lah sihat...ermmm... tak larat dah ni... rasa nak pengsan je ni... ) saya nak tanya boleh tak...

Doktor : tanya apa yer???

Eyrra : kenapa saya ni selalu je demam bila nak final... kenapa???

Doktor : mungkin awak terlalu stress sangat ni... lepas tu terlalu banyak fikir... pun boleh demam...

Eyrra : owh... macam tu pun boleh demam ke??? ( ermmmm... sem depan jangan stress lagi.. ingat tu Eyrra... bila paper dah lepas jangan nak ingat sangat k... lupakan je.... benda dah lepas... :) )


Hope final kali ni Eyrra dapat jawab dengan tenang... kawan-kawan doakan Eyrra cepat sembuh tau... Eyrra nak cepat-cepat sembuh... cepat-cepat boleh study untuk paper seterusnya.... :) Amin....

tata semua
meoww meowww
Assalammualaikum semua


0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © Missue Eyrra Zerra | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in