#BigHero6


" Aktiviti sebelum busy dengan assignment dan test adalah Shopping & Movie "

Assalammualaikum semua ,
kali ni entry Eyrra memang sangat ringkas je... sebenarnya just cadang nak teman pretty beli tiket je... sebab mula-mula Eyrra yang update moment dekat wechat tak beli tiket balik Melaka lagi... tup tup pretty ajak keluar beli sama... hehehe... tapi tup tup roommate Eyrra nak pergi beli dulu... Eyrra cepat-cepat kirim dekat roommate... sebab tiket balik Melaka ni memang cepat habis tau... macam goreng pisang panas... cepat gila habis... kebetulan dah janji dengan pretty nak beli tiket balik sama-sama... tu yang pergi juga... sebab dah janji kan... hehehe.. walaupun plan just nak beli tiket je... kita orang bertiga... opppp lupaaa... kawan Eyrra Azni pun join juga kita orang... hehehe... sebab Eyrra memang ajak Azni sekali join Eyrra keluar dengan Pretty... bila sampai je bandar... memasing melilau cari tempat makan... sebab memasing dah lapar... cari punya cari... baru jumpa... kat segamat ni memang susah nak cari kedai makan... kene ronda-ronda dulu baru jumpa... 

lepas je makan kita orang cadang nak pergi beli tiket bus lepas tu terus tengok movie... sebenarnya memang tak plan pun nak tengok citer Big Hero 6 tu... sebelum ni Eyrra dengan Azni nak tengok citer tu... tapi geng kita orang yang lain tak suka... sebab citer katun... tapi masa tu kita orang tengok #The Pyramid... terkejut-terkejut... memasing menjerit-jerit... tertiba pretty pun nak tengok juga citer #BigHero6... kita orang pun layan je lah kan tengok citer tu.... citer tu memang best gila... kita orang tergelak-gelak tengok... 

lepas je tengok Movie kita orang pergi tengok-tengok barang... biasalah perempuankan ada je benda nak beli... padahal mind set nak beli benda tu... terbeli benda lain juga... ayoyoooo... susah juga jadi orang pompuan ni... hehehe... pantang nampak yang cantik mesti nak rembat... lepas je pusing-pusing cari barang.... pergi lepak minum-minum lagi... sebab Azni nak makan... lapar katanya... pelik betul dengan orang yang kurus ni... memang makan banyak... Eyrra yang tembam ni makan banyak... habis lah berat bertambah-tambah... untung sangat badan slim... makan banyak pun tetap maintain je badan tu... jealous i u all... :( it okey lah... kurus ke gemuk ke... janji ada orang sayang kan... tak gitu... cewaahhhhh... perasan je ni...

haaaaaaaaaaaaaaaa !!! mesti tertanya-tanya nama kawan Eyrra ni kan... nama dia Amirah... Eyrra pangggil dia Pretty sebab dia memang pretty pun... hehehe... sebenarnya nama dekat wechat dia Pretty... tu yang Eyrra panggil dia pretty... senang nak bezakan dengan nama classmate Eyrra... Amirah Najibah tu.. pretty pula panggil Eyrra " Missue " semperna nama panggilan anak-anak buah Eyrra... hehehhe... kira dia nak jadi anak buah Eyrra lah ni.. panggil Missue juga.... kihkihkih...

okeylah... sampai sini je entry yang Eyrra nak share... pretty nanti kalau dah habis study jangan lupa tegur-tegur Missue dekat wechat lagi tau... hehehe... jangan lupa kan Missue pula dah habis study nanti... kita jumpa dekat luar pula k... mana tau pretty Degree dekat segamat... jumpa lagi... hahahaha.... Hutan bukan sekadar hutan.... banyak puteri-puteri jelita dekat Uitm Segamat tu... hahahah... memang poyo gilaaaa ayat gua ni.... okeylah... bye bye....opppp lupa nak bagi tau.... Eyrra ada tepek kan gambar Eyrra dengan Pretty dekat bawah ni.... stalker lah yer... cantik ke idok... hehehe....




tata semua
meowww meoww
Assalammualaikum semua


Happy Belated Birthday Ben Ashaari


" 30.11.2014 Birthday Abang Sado a.k.a Bos Kelab Blogger Ben Ashaari "




Assalammualaikum semua ,
Hari ni baru berpeluang nak update blog... masuk ni 3 entry dah Eyrra publish tau... sebab hari ni je free... hari lain busy pergi kelas... amboiii busy lah sangat... baru first week... cara busy macam dah 1 month at sini... hahahaha... okeylah.. back to the topic , Eyrra nak share sikit birthday party Abang Ben a.k.a Abang Sado... seronok sangat tengok blogger yang lain join birthday party Abang Ben... Eyrra tak dapat join sebab masuk study... kalau tak nak join juga... Eyrra belum lagi dapat peluang jumpa dengan blogger-blogger yang lain... sebab study lagi kan... terfikir juga cuti 2 week mixterm nak naik keyy lll lepak dengan blogger yang lain... insyaallah kalau ada masa mesti dapat jumpa punya...




haaaaaaaaaaaa !!!! ni lah Abang Sado kami semua... cehhhh... kami semua... siapa tak kenal Blogger famous ni... Abang Ben... 




ni lah barisan jejaka Kelab Blogger Ben Ashaari... mereka ni suka sangat buli Eyrra dekat whatsapp group... yang paling annoying gila Abang Ujang... suka betul cari pasal... hahaha... tapi dia baik je... saje je buat Eyrra geram kekadang... yang penting seronok dapat kenal dengan diaorang semua... 




haiii kakak-kakak & abang-abang blogger.... kenapa Eyrra panggil mereka semua ni kakak & abang sebab Eyrra je yang paling muda... baru 20 sen... diaorang semua atas Eyrra... kira Eyrra yang bongsu sekali lah kan... kakak blogger ni semua baik-baik... best dapat kenal dengan diaorang... bila lah dapat jumpa kan kan... nak sangat lepak dengan diaorang semua...





meriah sangat Majlis masa tu... tempat pun cantik... mesti nak tau kan ni kat mana??? hahaha... Eyrra pun tak pernah pergi lagi... yang Eyrra tau nama tempat je... FLORA cafe dekat KL... sebelum ni diaorang celebrate birthday Abang Ajeb dekat sini juga... macam best je kan celebrate birthday dekat sini... teringgin sangat-sangat nak celebrate dekat sini... kihkihkih... okey lah sampai sini je Eyrra boleh share... 

tata semua
meoww meoww
assalammualaikum


ApiApiHot Melaka


" Cuti Sem Je Gadis Imbangan Duga Bergabung "




Assalammualaikum semua ,
Entry kali ni Eyrra nak cerita tentang Gadis Imbangan Duga... haaaaaaaaaaa??? mesti tertanya-tanya kan... kenapa Gadis Imbangan Duga pula... pelik je bunyinya... hahaha... sebab kami semua budak Account masa sekolah... bila jawab soalan Account kalau imbang mesti happy gila.. loncat-loncat lagi... mana tak loncat.... cikgu account garang gila... formula kalau tak hafal.. habis lah... menangis lah dekat depan kelas tu... hahhaha.. cewahhh... cikgu kami baik je... normallah kalau garang-garang sikit... nama cikgu kan.. kalau berlembut je... naik minyak semua student... 




sebelum nak ke ApiApiHot kita orang berjalan dulu pergi Jusco... dah alang-alang dekat kan... kawan kita orang nak beli barang untuk masuk study... kami semua pun study juga... cuma dah senior kan... hahahha...  Eyrra dengan Qiena malas nak berjalan... kita orang bertapa je dekat sini... sementara tunggu yang lain beli barang... sampai tepu duduk sini tengok orang lalu lalang... kalau letak mangkuk dekat depan mesti dah banyak duit syiling dapat... hahaha...




nak selit kan sikit budak ni... dia Raja Hanis... antara kitaorang semua... dia je yang dah habis study... nak sambung Degree pula... pehhh... syoknyaaa dah habis study... lepas ni turn kami pula yer... 




semua muka kekeyangan... mana tak kenyang... sekali amik macam-macam... kalau tak habis nanti kene cas... daripada kene cas...baik kita orang makan sampai habis... makan sampai kenyang kan... thanks Abang ApiApiHot sebab jadi camera man kami... hahaha... lain kali kami datang sini lagi... makanan dekat sini macam-macam... goreng-goreng ada... nasi berlauk ada... macam-macam lagi lah... yang penting ada desert tau... semua mampu makan 1 cawan ice cream je.. ingat nak makan lebih... tapi perut semua dah full... lain kali kalau cuti sem lagi kita jumpa k... semua cadang tahun depan nak Holiday kan kan... okeylah... lepas ni cuti masing-masing dah tak sama... nanti kita jumpa bila semua free k...

tata semua
meoww meowww
Assalammualaikum


Trip Operation Management


" Trip Student Banking Part 4 "




Assalammualaikum semua ,
kali ni Eyrra nak share tentang Trip OM sem lepas... kenapa baru share??? jeng jeng jeng... haaaaaaaa... sebab saje nak promote dekat adik-adik banking kalau nak pergi Trip OM... pergi je Hamidah Food Industry & Koko Minda... bukan senang tau nak deal dengan kilang-kilang ni... punya lah melambak kilang dekat Melaka... tapi hanya 2 kilang je respone... punya lah sedih... tapi best juga lah... sebab cari pengalaman call kilang-kilang besar ni kan... hehehe.. macam-macam ragam yang ada... ada yang baru nak cakap... terus bagi tau... kilang dah tutup dik... macam tau je student yang call dan macam-macam lagi lah... kami semua first time pergi trip... first time pakai baju F1 1 kelas macam ni... hahahah... entry kali ni just ringkas je... sebab entry lama kan... hampir lupa kenangan masa ni... cewahhh... mungkin minum air bersemut... tu yang lupa tu...




tadaaaaaaaaaaaaaa !!!!
kami dah sampai Hamidah Food Industry.... Eyrra orang Melaka tapi tak tau langsung ada kilang ni... hehehe... sebelum Eyrra pergi Trip OM ni... Eyrra dengan classmate pergi beraya dekat rumah classmate dekat Muar... lepas tu macam gedik-gedik nak turun Bandar Melaka nak jalan-jalan... lalu depan HFI ni... terus tanya classmate... tu ke kilang yang kita nak pergi tu... diaorang cakap aah... dan dan je perasan... kalau tak... memang tak perasan langsung....




kilang proses dodol ni kecik je... macam-macam jenis perisa dodol yang ada... sedap sangat... rasa sedap sebab ada macam-macam perisa... sebab Eyrra tak suka makan dodol... tertiba ada macam-macam perisa teringgin pula nak rasa... 




gambar dekat atas ni pula masa dalam kedai... dodol-dodol yang dah siap dimasak... nanti diaorang packing dekat sini... macam-macam jenis packaging ada dekat sini tau... ada yang kecik , sederhana & besar... kalau nak tau macam mana... boleh melawat sendiri dekat kedai HFI...




lepas je habis melawat kilang Hamidah Food Industry kami semua pergi ke kilang Koko Minda... Koko Minda ni popular dikalangan student... sebab Koko Minda ni bagus untuk otak... 




lepas je kami semua melawat kilang Koko Minda... semua berminat nak beli... memasing semua shopping 2 3 kotak... ada yang siap beli 1 kotak besar... sebab ramai yang kirim... hehehe... Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar... presentation pun dah settle... result pun dah dapat... hehehe... lepas ni tak tau lah subject apa lagi yang kene pergi trip... 




Thanks Sir Shafie , sebab menjadi Lecturer kami... walaupun garang kekadang... melawak kekadang... suka takut-takut kan kitaorang kekadang... semuanya kekadang.... hahaha... semuanya untuk kami... untuk kasi kami semua study rerajin untuk subject yang dia ajar tu... okeylah... ni je yang Eyrra dapat share... nanti kalau ada Trip lagi Eyrra share dekat sini k... 


tata semua
meoww meoww
Assalammualaikum


Marang ( Sata ) ( Part 8 )


Assalammualaikum semua,
ni entry yang terakhir Eyrra dekat Terengganu... entry yang terakhir ni Eyrra masih di Terengganu dekat Marang... dekat area pantai ni memang banyak sangat jual Sata...apa itu sata??? haaaaa jom tengok gambar-gambar yang Eyrra snap dekat bawah ni...




hai abg Ganu... sorrylah saya peminat Abang... tu yang curi-curi snap tu.... hahahaha... opppp terlebih pula kan... sebenarnya Eyrra cuma nak promote je kedai Abang ni buat sata sedap sangat... mesti orang-orang Ganu pernah beli dekat Abang ni kan... atau pelancong ke... ada tak??? bila kita orang datang je... dapat makan free lagi.. hehehe... first time tengok sata tu macam tak nak makan... tengok macam tak sedap je... bila semua rasa... muka masing-masing macam tak cukup rasa 1... semua cakap sedap... Eyrra pun tertarik nak rasa juga... hehehe... masa tu dah habis... tapi Abang Ramadhan kasi rasa yang tempat driver bus punya... Eyrra pun amik lah... bila dah rasa... pehhh... sedapnya... first time pula makan benda alah ni... terus suruh Madam Bie beli... 





sata ni memang ada dekat Ganu je... dekat Melaka tak ada... itu lah istimewanya Terengganu... kalau sesiapa yang pergi Terengganu jangan lupa singgah beli sata yer.... nyummyyyy...okeylah sampai sini je Eyrra dapat share tempat-tempat yang Eyrra pergi dekat Terengganu... tak sabar nak tunggu tahun depan... Holiday tempat lain pula... yeayyyy....


tata semua
meoww meoww
Assalammualaikum


Masjid Terapung Terengganu ( Part 7 )


Assalammualaikum semua,
Eyrra nak share ni... mula-mula Eyrra ingatkan Masjid Terapung sama macam Masjid Kristal... rupanya lain... bila dah sakan berjalan solat jangan lah dilupakan... masa ni stop solat Asar dekat Masjid Terapung... solat Zuhur dekat Masjid Kristal... baru tau yang ni Masjid Terapung...



masa sampai je sempat Eyrra snap gambar Masjid ni... kene tinggal dengan Madam Bie... hehehe... 




lepas je solat... Kawan Madam Bie beria sangat nak snap kan gambar kita orang... segan juga sebenarnya... tapi Madam tu okey je... jenis sporting... lepas tu antar whatsapp at Madam Bie... berkerut-kerut muka Eyrra masa tu tahan panas... terus je pergi dekat bus... ingatkan kita orang je yang lambat... rupanya diaorang semua tengah makan ABC dekat dengan Masjid tu... sedap juga ABC tu... walaupun nampak biasa je... okeylah nanti tunggu entry yang terakhir Eyrra di Terengganu yer....


tata semua
meoww meoww
Assalammualaikum semua


Batik Noor Arfa ( Part 6 )


Assalammualaikum semua,
kali ni rombonggan Madam Bie dah sampai dekat Batik Noor Arfa... dekat sini Eyrra tak excited sangat pun... sebab Eyrra tak suka pakai kain batik tak suka baju batik... sebab muda mudi lagi kan... ibu-ibu je suka pergi sini... shopping je keje diaorang ni... pergi mana-mana kalau tak beli... tak sah... 




apa benda kertas kuning yang Eyrra pegang tu??? haaaaaa.... nak habak sikit... bila sampai-sampai je dekat sini... diaorang kasi kertas cabutan no bertuah... muka macam tak heran je kan dengan cabutan bertuah tu... sebab kene beli dulu... baru boleh masuk cabutan bertuah... 




bila sampai-sampai je diaorang suruh turun bawah dulu... melawat cenderamata....




amboiii... acah-acah macam model Noor Arfa lah pula....
dekat dalam memang tak boleh nak snap gambar... diaorang dah warning sebelum masuk dalam... tu yang keluar terus jadi model tanpa bayaran dekat situ... 











bila turun  je dari tangga tu... ternampak orang tengah proses buat batik... terus je pergi situ... sementara tunggu ibu-ibu shopping.... macam best je buat... macam nak cuba buat... tapi tak ada tempat mencuba pun... dapat tengok macam tu je... tak best lah kan... nak cuba buat juga... main cop-cop...




tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!
nak cerita juga macam mana Eyrra boleh dapat cabutan bertuah ni... Eyrra tak beli pape pun masa tu... Fina yang beli tudung... bila Fina bayar... dia mintak Fina kertas kuning tu... Eyrra pun tunjuk lah juga kertas kuning tu kat akak tu... akak tu mintak... Eyrra kasi je lah... Eyrra bukan heran pun... hahahaha...
bila sampai je dalam bus... tertiba Abang Ramadhan umumkan siapa yang dapat no cabutan bertuah tu... Abg Ramadhan sik panggil banyak kali... semua diam je... sebab bukan no diaorang yang naik... Eyrra pun buat dont no je lah... sebab Eyrra tak beli pape... Madam Bie je beli kain batik dekat situ... ntah macam mana boleh Eyrra tertengok kertas kuning tu... Abang Ramadhan sik sebut 510316 berkali-kali... Eyrra pusing je kertas tu... Eyrra suruh dia sebut lagi... Eyrra check macam sama je... terus kasi dekat Abang Ramadhan... pehhhh... tak sangka no Eyrra sangat bertuah pada hari tu... hadiah dia cuma tuala kecik je... diperbuat dari Batik... Eyrra apa lagi... rembat je lah kan... dah percuma... hehehe... Madam Bie cakap tak apa lah.. amik je...kan Mak beli juga... hehhehe...rezeki jangan ditolak...okey lah nanti sambung lagi k pasal holiday di Terengganu...


tata semua
meoww meoww
Assalammualaikum


Losong Terengganu ( Part 5 )


Assalammualaikum semua,
malam ni Eyrra nak share pasal kepok lekor Losong... Eyrra pun tak tau nak cerita macam mana... sebab bab kepok lekor ni semua Eyrra rasa sama je... cuma Eyrra dapat bezakan garing dengan tak je... hahaha... masa ni dapat makang free pula... Eyrra ngap 2 je.. sebab ramai kan... bukan beli pun... Madam Bie yang beli... dah dapat snap gambar sikit... terus naik bus... sebab tak larat dah nak melepak lelama dekat tempat kepok lekor tu....




macam sosej kan bentuk kepok lekor ni... ngap sekali je masuk mulut... sebab comel je bentuk dia... bila makan panas-panas memang sedap... tapikan bila orang ni goreng cantik je... bila Madam Bie goreng... rasa macam keras pula... tapi keras-keras pun sedap... ngap je apa yang ada depan mata tu... hehehe




pencicah keropok ni memang sedap... tapi pedas lah... cicah sikit-sikit je... Madam Bie cakap baik tak payah cicah... hehehe... Eyrra tak kuat makan pedas... pedas sikit je dah minum air... 




sempat lagi snap gambar abg ganu ni haaa... kusyuk dia buat kerja... sampai tak perasan Eyrra snap gambar dia... yang Eyrra makan tu bentuk sosej... yang abg ni buat panjang-panjang macam belut tu... kira balik rumah kene potong serong-serong tu... Madam Bie ada beli yang ni... bila goreng... pehhh... keras gila... macam nak patah gigi ni... Madam Bie terlebih goreng sampai garing gila... 




Eyrra suka sangat kepok ni... bila makan crap crap bunyinya.... sebab Eyrra suka makan keropok... bila Madam Bie goreng je... mesti Eyrra curi-curi makan sambil tengok Madam Bie goreng.... hehehehe....masa ni macam-macam jenis ada jual... perisa udang lah... sotong lah... tapi Madam Bie beli perisa ikan.. sebab Eyrra alergic dengan seafood... nanti Eyrra cerita pasal sata pula yer.... nyummyyy...


tata semua
meoww meowww
Assalammualaikum


Muzium Terengganu ( Part 4 )


Assalammulaikum semua,
Eyrra nak cerita sikit penggalaman Eyrra berada di Kuala Terengganu... pagi-pagi je dah nampak awek-awek cantik pakai baju kurung & kebaya dekat area Kuala Terengganu ni... make up cantik-cantik... kulit memasingkan putih gebu... jealous titew tengok diaorang semua lawa-lawa... ada yang pakai high hill... bila jalan je belakang diaorang... rupanya diaorang nak buka kedai dekat pasar... ingatkan diaorang nak breakfast je sebelum pergi kerja... pehhhh... cantik-cantik memasing pergi kerja dekat pasar... kalau dekat Melaka ni... mana dapat nak tengok awek-awek pakai cantik-cantik dekat pasar... gadis Terengganu memang cantik-cantik... untunglah abe abe ganu kan... hehehe...




pagi-pagi Eyrra dah melantak nasi berlauk... 2 hari Eyrra ada dekat sini... bila breakfast je makan nasi... kalau lama Eyrra dekat Terengganu ni... mesti berat badan Eyrra naik mendadak... sebab kerja makan je... hehehehe... tapi bila tengok orang Terengganu... kebanyakkannya slim je... aduyaiiii... pandainya jaga makan mereka ni... kalau Eyrra lah.. tak boleh sebab tekak ni nak je ngap apa yang ada depan mata tu... cuma Eyrra makan tak banyak... tapi berulang... mana tak mok mok...








gambar masa mula-mula sampai... excited dia lain macam... sebab dah lama tak pergi Muzium... last masuk Muzium masa zaman sekolah rendah dulu... itu pun Muzium dekat Kuala Lumpur & Melaka... tapi kecik je... bila pergi Muzium Terengganu punya lah besar... penat gila nak berjalan... lengguh kaki ni... 





bila dekat dalam Muzium memang tak boleh nak snap gambar... CCTV memang banyak... sebab sebelum nak masuk memang dah kene warning tak boleh snap gambar... pic yang dekat atas ni je sempat curi-curi snap... hehehe.... sebab ternampak ramai yang snap dekat sini... mungkin tak ada CCTV... hahaha... tu yang main redah je snap....







keluar je dari Muzium Fina ajak snap gambar sebab dekat dalam tak boleh snap... kami dah lah orang terakhir keluar dari Muzium tu... boleh pula snap gambar lagi... acah-acah tak tau yang kami ni dah lambat... hehehe... selamat ada geng... Fina memang sentiasa dengan Eyrra masa pergi Terengganu hari tu....




lepas melawat Muzium kita orang pergi balik Pasar Payang... sik pergi pasar payang je... sebenarnya memang busan pergi Pasar Payang... sebab tak tau nak beli apa... Eyrra just beli T-Shirt Terengganu , pin tudung , shawl & beg selendang... itu je yang tertarik nak beli... dulu kalau masa kecik-kecik benda yang wajib beli adalah Teddy Bear yang besar-besar... kalau dah dapat... memang tak heran benda lain... 
masa tu Fina ajak Eyrra lepak minum... bila kita orang pusing-pusing dekat Pasar Payang tu tak ada tempat minum yang sejuk... semua open je... sebab kita orang dah berpeluh-peluh... tertiba teringgat tempat yang diaorang ingat tak Halal tu... tapi Tappers ni Halal... cuma mahal lah... tapi sama je macam kopitiam harganya... cuma nama dekat sini Tappers...




nilah benda wajib yang Eyrra bawa pergi Holiday.... kalau tak ada... rasa tak lengkap je nak berjalan...




sedapnyaaa... 
jemput tengok yer semua...




bila dah dapat je minum... pehhh... leganya tekak ni... lagi pun tempat ni sejuk... wifi pun free... memang lama lah menapak dekat sini... sampailah ibu-ibu semua habis shopping... ntah apalah mereka shopping kan... padahal tempatnya sama je berulang kali pergi... hehehe...




thanks Fina sebab sentiasa ada dengan akak masa ni... syok juga berkawan dengan kau ni dik... banyak cakap macam akak kau ni... maybe akak lagi manja dari kau dik... sebab kau yang banyak layan kerenah akak... hehehehe.... thanks sayang.... ehhhhh... belum habis lagi... nanti Eyrra sambung entry yang lain k...


tata semua
meowww meoww
Assalammualaikum...

 
Copyright © Missue Eyrra Zerra | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in