Program Vaksinasi ( HPV )


Assalammualaikum semua
Akhirnya, habis juga Dos 3... masa sebelum Dos 1 bertarikh 17.6.13 Eyrra dengan kawan-kawan sangat ragu-ragu nak pergi... sebab ada yang cakap kalau pergi inject HPV ni nanti jadi mandul lah... pehhhh... siapa yang nak mandulkan semua orang nak ada zuriat... punyalah takut... hahahha... lama-lama ramai pula yang pergikan... kita orang punya lah tanya siapa yang dah kene inject tu.. apa rasa dia.. ada yang cakap sakit.. ada yang cakap tak... fikir punya fikir... kita orang semua pun pergi lah.. ingatkan sekali inject je... rupanya siap kasi kad lagi... 3 Doss tauuuuuu... dah alang-alang kene Dos 1... kita orang pun teruskan Dos 2 bertarikh 17.7.13... ada yang cakap Dos 2 lagi sakit dari Dos 1... takut juga... hehehe... tapi kita orang ni berani tau... hahahah... berakhirlah kesemuanya... Dos 3 bertarikh 17.12.13 dah tak heran sangat dah... malas Eyrra nak tanya dekat orang sakit ke tak.. nanti mesti orang jawab sakit dari Dos 2... hahaha... Eyrra pergi je lah redah Penawar tu... untuk kesihatan Eyrra juga kan.. tapi ada je kawan-kawan Eyrra yang tak berani nak amik Dos 3.. tak tau lah kenapa... mungkin dia tak bersedia lagi kot... ehhhh... lupa nak cerita... kaum Adam ni... dokkkk sibuk-sibuk tanya... kita orang ni inject apa.. inject ni untuk kaum Hawa je k.. kaum Adam tutup mulut je k.. tak payah amik tau... hahahha... malu nak citer lebih-lebih... 




masa nak inject Dos 3 tu kita orang siap dapat beg & botol air lagi... hahaha... Eyrra siap tepekkan kad temujanji vaksinasi dekat atas beg tu...


tata semua
meowww meowww
Assalammualaikum semua


Transformation Cik Kasut


Assalammualaikum semua,
Entry kali ni Eyrra nak cerita pasal sepasang kasut... hehehe... kasut yang lama Eyrra ni banyak bagi kenangan dekat Eyrra tau.. masa mula-mula beli kasut ni... Eyrra beli masa Part 1... tapi Eyrra simpan je tak pakai-pakai... sebab Eyrra ada kasut lain.. Eyrra suka kasut tu sebab ada  )(  macam cantik je macam cantik je kan.. lepas tu simple pula tu design kasut tu... Eyrra pun apa lagi.. beli lah kan.. bila naik Part 2.. Eyrra pakai lah kasut tu... masa tu hari jumaat pula.. punya lah turun tangga tu elok-elok.. agak molek-molek gitu.. mesti orang tengok Ayu je minah ni dengan berbaju kurung... pehhhh.. perasan.. puji diri sendiri... hahahah...  dah lah orang ramai gila masa tu... boleh pula terjatuh.. siap terseliuh bagai... masa tu Allah je lah yang tau... betapa sakitnya kaki Eyrra dan betapa malunya Eyrra masa tu... masa tu Amirah pun terkejut.. dia ada pula masa tu.. dia tengah tunggu Eyrra.. dia cakap mungkin kasut tu kan ada muncung dekat depan.. tu yang terjatuh.. lagi pun kasut tu agak licin juga lah tapak dia.. Eyrra kuat kan diri... Eyrra pergi juga kelas.. walaupun sakit sangat... sampai bengkak kaki Eyrra... Selamat Amirah ada masa tu.. dia yang paksa Eyrra pergi Penawar... dia cakap nanti Doktor kasi ubat tahan sakit dan " Bandage "... kalau tunggu nanti.. lagi Eyrra sakit... sampai bilik je Roommate Eyrra Kak Farah & Nadhirah yang tolong pasangkan Bandage tu.. menangis-nangis Eyrra masa tu.. sebab sakit sangat... sebab Bandage yang dia kasi tu yang jenis sarung... mana tak sakitkan... :( 




Tadaaaaaaaaaaaaa.... sebelah kanan yang lama sebelah kiri yang baru... simple je kan... sesuailah untuk pergi kelas kan...




Hope kasut ni tahan lah sampai Eyrra habis Sem... hehehhe...




kasut ni akhir sem ni dah boleh buang dah rasanya... sebab dah teruk sangat rupanya...


tata semua
meoww meowww
Assalammualaikum semua


Hujan Melandar Di Uitm Segamat


Assalammualaikum semua..
Entry kali ni sekian lama dan dah berlapuk agaknya... orang lain dah lama update citer pasal banjir Eyrra baru je nak update... Eyrra sibuk dengan program dekat US sampai terlupa nak update blog... jari pun dah sakit-sakit sebab dah lama tak menaip... hehehe... okeylah Eyrra cuma nak cerita pasal banjir yang terjadi dekat Segamat... mula-mula memang teruk juga lah.. sebab air sungai naik sampai ke jalan raya... pehhhh... bahaya sangat... sorrylah Eyrra tak dapat nak masukkan picture banjir tu sebab HP Eyrra agak bermasalah.. geram gila ni... Eyrra tak masukkan pun korang semua memang tau pun kan.. keluar berita dan surat khabar... kali ni dah kecoh pasal turunnya salji dekat Mesir lepas tu ikan naik ke darat dekat Tawau... lepas tu dengar-dengar cerita pula ada hujan kali ke 2 pula... dekat melaka ni sejuk sangat... mungkin sebab Eyrra tak sihat.. terasa sejuk je.. pakai baju sejuk pun terasa sejuk sampai ke tulang... korang semua jangan lupa jaga kesihatan k.. sebab sekarang ni musim hujan dan lepas tu senang dapat penyakit... 




Picture ni Eyrra snap masa pukul 5 petang.. dah macam maghrib kan.. sebab hujan je tak berhenti-henti... masa ni hujan sikit-sikit je.. tak lebat sangat... 




masa ni sejuk sangat tau... Eyrra dengan roommate siap pakai stokin dan baju sejuk lagi dekat dalam bilik.. over ni.. tak dapat study dekat overseas... masa ni lah boleh feeling ala-ala study dekat London... hahahah...


tata semua
meowww meowww
Assalammualaikum semua


 
Copyright © Missue Eyrra Zerra | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in