Rawat Kulit Muka


Assalammualaikum semua,
kali ni entry Eyrra lebih kepada penjagaan kulit muka.. dah lama dah tak buat entry pasal penjagaan kulit ni kan.. Eyrra nak buat entry ni sebab kulit Eyrra dah mula naik jerawat.. mungkin hormon rasanya.. ntah lah.. bukan Eyrra je yang dah mula ada jerawat dekat muka.. kawan-kawan Eyrra yang dekat Melaka pun sama.. bila kulit bersih.. tertiba ada jerawat ni.. mula lah risau.. sebab nanti mesti orang tegur.. kenapa dengan muka tu.. dah berjerawat... berangan ke??? haaaaaa... tu yang Eyrra tak suka tu.. pantang Eyrra bila orang tegur-tegur ni..  nanti bila ramai-ramai dah tegur... semakin gembira lah jerawat ni nak menapak dekat muka ni.. ishhhh.. jerawat ni suka tanam saham dekat muka Eyrra sekarang ni.. dulu cuma 1 atau 2 je.. tu tak heran sangat lah kan.. nanti dia kecut balik.. jerawat tu tumbuh pun bila cuti-cuti malaysia , cuti hari raya dan sebagainya lagi... lepas tu Mak Eyrra cakap... jangan fikir sangat pasal jerawat ni.. nanti lagi lah banyak... ada yang cakap kalau kita tengok jerawat kita dekat cermin.. lagi lah bertambahh.. pehhh.. macam-macam andaian yang Eyrra dengar.. habis macam mana nak tengok muka kalau bukan dekat cermin... ntah lah tijahhh oiiii... kita dengar je lah pertua-pertua orang sekeliling.. mana tau berguna ke kan.. hehehhe... layan kan aje... jom lah terjah barang-barang yang Eyrra guna ni selepas jerawat naik di muka ku ini... 




tadaaaaaaaaaaa!!!!!
haaaaaa... ni semua hasil dari promote kawan-kawan Eyrra lerrr... Eyrra pun apa lagi.. orang promote dekat kita.. kita cuba lah dulu kan kan... mana tau berkesan ke.. 




ni lah hasilnya bila kita cuba tampal-tampalkan dekat muka... tapi yang colour hitam yang Eyrra tepek-tepek dekat muka tu bila nak tanggalkan.. pehhhhh.. nak menangis je rasa tau... sakit sangat.. sampai Eyrra mengeluarkan air mata.. hahaha.. sikit je lah.. tak banyak pun... saje je over acting sikit... kasi korang takut... kihkihkih... Eyrra pakai Eye Bag yang tu.. memang best.. sejuk je.. Abang Eyrra siap tegur lagi.. apa yang Eyrra pakai kat mata tu.. macam jelly je... hahaha.. mesti dia geram.. rasa nak makan jelly lah tu... tu yang Eye Bag pun nampak macam jelly.. kahkahkah... Eye Bag ni sesuai untuk student lah.. kononnya selalu berjaga malam dan tidur lambat kan kan...




Mask !!!!!!
kalau korang nak beli Mask cari yang ada tulis Whitening & Moisturizing memang elok untuk kulit wajah.. bagi pendapat Eyrra lah.. lagi bagus rasanya pakai Mask macam ni berbanding benda lain.. tapi mahal lah kan.. boleh pakai sekali je.. bila dah kering ke tong sampah lah jawabnya... 




dahhhh macam ninja dah Eyrra rasa bila tengok balik picture ni... hahhaha... kadang-kadang seram pula bila tengok muka kita dekat cermin.. kihkihkih... 




mesti ramai dah tau pasal Tanaka ni kan kan... Tanaka ni dipopularkan oleh Nora Danish.. sape pula tak kenal dengan Nora Danish tu.. Wanita berkulit gebu... bila dia yang jadi model Tanaka ni.. memang semua gadis-gadis nak mencuba lah kan.. mana tau berkesan ke.. hahahaha... Eyrra ni bukan rajin sangat pun nak guna benda alah ni semua... tapi bila busan-busan je.. mula lah... tampal-tampal benda ni dekat muka.. kononnya nak kasi kulit ni cantik lah.. padahal sama je.. hahaha... tapi ada yang cakap.. dia pakai Tanaka ni sangat lah berkesan.. mungkin ikut kulit muka rasanya.. kalau okey.. okey lah.. kalau tak.. buang je.. hahhaha.. cuba yang lain.. tapi kalau tak okey.. jangan teruskan.. nanti kulit kita juga yang bermasalah... ingat tu kawan-kawanku...




haaaaa... ni lah hasilnya kalau dah tepek-tepek dekat muka.. memang seram bila tengok depan-depan.. kalau Eyrra sergah orang ni.. memang kene makan penampar sia-sia je nanti at muka.. terus muka ni jadi kemerah-merahan kan kan.. sebab dapat tamparan yang free dari orang... kalau Eyrra pakai Tanaka ni.. Eyrra suka pakai masa waktu yang tenang.. masa orang tak ganggu kita.. nanti tak ada lah Eyrra bercakap... baru lah kulit ni tegang.. hehehe.. okey lah.. setakat tu je Eyrra boleh kongsi dengan kawan-kawan.. kalau rasa nak cuba... boleh je beli dekat kedai yang berdekatan dengan korang... smile sikit :)


tata semuaaa
meoww meowww
Assalammualaikum


Portal WIFI Celcom


Assalammualaikum semua,
Kemajuan demi kemajuan.. hehehe.. terlebih sudah... Eyrra nak kongsi dengan korang semua... mungkin Eyrra kongsi benda ni terlewat sangat.. mungkin korang dah guna dulu.. Eyrra baru je nak update dan kongsi dengan korang.. sebelum ni Eyrra guna broadband yang jenis biasa je tak ada pun portal wifi ni.. sekarang ni je baru Eyrra upgrade kan broadband Eyrra kepada portak wifi... sebab zaman sekarang ni semua orang lebih kan penggunaan HP daripada laptop.. bila Eyrra guna portal wifi ni.. Eyrra boleh guna dekat HP sekali.. lepas tu boleh bawa pergi mana-mana.. nak cucuk dekat kereta pun boleh.. kira benda ni serbe boleh lah kan.. tapi kalau kita guna P1.. tak payah cucuk-cucuk pun tak apa kan.. bawa je pergi mana-mana.. tapi Eyrra tak minat sangat.. takut GB cepat habis je.. tu yang Eyrra beli yang jenis macam ni juga.. hehehe.. pilihan yang bijak kata promote tu... sebab Eyrra pilih portal wifi... tak rugi lah dia promote dekat Eyrra.. terus je berminat... kihkihkih.. selamat Mak Eyrra on je.. kalau tak.. guna yang lama tu je lah... sedih sedih.. tak maju-maju.. hehehe... okeyy lah.. penat nak celoteh macam-macam... dekat bawa ni Eyrra ada letak picture portal wifi tu.. pergi lah tinjau-tinjau sikit... mana tau berminat nak guna juga ke kan kan... jommm kita publish je... penat dah jari jemari Eyrra menaip ni... 




tata semua
meoww meowww
Assalammualaikum semua...


Perabot Baru Terbaik Dari Hutan


Assalammualaikum semua,
Berakhirlah cuti sem kali ni... tata Melaka... hai haiiiii Uitm Segamat... sebulan lebih Eyrra menanam anggur dirumah... 25.11.2013 kembalilah Eyrra sebagai seorang pelajar Uitm balik.. sebulan lebih cuti rasa macam seminggu je.. hahaha... rasa macam tak cukup je cuti kali ni... tapi rasanya cukup lah tu... hahaha... kalau Eyrra lama-lama dekat rumah... makan tidur je kerja... memang gemuk gila lah badan Eyrra nanti.. sekarang ni pun terasa macam berat je badan ni nak berjalan... hahhaha... naik sem pergi penawar... pehhh... berat dah naikk.. risau gilaaa.. terus ajak member pergi jogging bila weekend... kalau tak jaga badan ni... habis semua baju tak muat dah.. sedihhhh... :(




Tadaaaaaaaaaaaaa!!!! 
banyak tak barang yang Eyrra bawa... macam nak termuntah je bonnet kereta ni kan.. rasa malu pula masa dah sampai dekat kolej.. rasa macam barang Eyrra je yang banyak... hehhehe.. tapi bila sampai-sampai je Kolej Mutiara.. tengah angkat-angkat barang... tertiba je nampak barang student lain dekat tangga.. pehhhh... banyak gila barang dia... lagi banyak dari Eyrra... hehehhe... rasa lega sikit lah... kihkihkih... ingatkan..  Eyrra yang paling banyak antara student Uitm ni.. hikhokhikhok....

Ehhh ehhhh... terlupa pula nak citer... masa habis je final sem lepas... JPK suruh bawa kerusi biru tu turun.. katanya nanti kita dapat pakai perabot baru... pehhh.. memang suka sangat... sebab perabot yang kita orang guna selama ni dari tahun 1992... dah lama sangat kan.. Eyrra pun belum lahir lagi... tapi selamat perabot ni masih tahan lagi.. naik sem ni semua student Kolej Sector B dapat perabot baru lah... hehehe.. jom tinjau meninjau perabot baru kita orang ni... 




haaaa!!!!! belah kiri tu perabot tahun 1992 sampai 2013... yang belah kanan tu masih baru digunakan pada 24.11.2013... colour merah lagi tu kan... terasa garang pula.. hehehe... orang pertama yang pakai perabot tu.. jaga baik-baik lerrr... apa lagi... kihkihkih...




Ermmmmm... nak cakap pasal katil ni pula... katil yang lama lagi selesa dari katil yang baru.. sebab yang baru ni bergoyang-goyang lah... takut pula nak naikkk.. lepas tu bila pusing-pusing je.. nanti dia berbunyi.. rasa macam tak selesa lah pula.. tangga dia pula macam licin je.. takut juga kalau terjatuh ke kan.. tapi Eyrra bersyukur juga lah.. dapat guna perabot baru... hehhhehe





ni pula meja belajar kita orang.. meja yang dulu agak luas juga lah.. lepas tu banyak laci boleh simpan barang... meja kali ni agak macam meja computer pula.. dah susah nak letak barang-barang.. barang-barang makanan pun kene letak dekat rak.. nampak macam bersepah sikit.. sebab tak tau nak letak mana barang-barang tu... mungkin baru nak sesuaikan dengan perabot baru... nanti lama-lama teratur lah barang-barang Eyrra tu... kerusi dia mengancam kan warnanya.. cantik...sama macam warna almari Eyrra...




esok nak balik Segamat.. malam tu baru mengelabah nak cari seliper.. hahaha... sebab seliper Eyrra yang lama tu agak bahaya... kalau lantai licin.. mesti rasa macam nak jatuh je tau... masa Eyrra nak beli tu kedaiii macam nak tutup je.. sebab bila malam baru teringat nak cari seliper... Eyrra terus je rembat yang ni.. terus je bayar... sampai je dekat casher.. orang tu cakap RM30.. Mak Eyrra menggeling kepala je.. seliper macam tu je mahal.. hahhaha.. nak buat macam mana.. orang nak pilih-pilih dia tak kasi.. suruh cepat.. Eyrra pun ambil je lah yang tu...




sampai je dekat Kolej.. dah lah berabuk lantai tu.. tapak kaki Eyrra jadi hitam.. pehhhh.. sik sik pergi toilet nak cuci kaki ni.. esok je balik dari kelas... masa Eyrra teman member Eyrra pergi beli buah-buahan.. kita orang tengah lepak-lepak ternampak lah seliper ni... harganya pun murah sangat-sangat RM3.50 je.. hehehe... Eyrra pun apa lagi.. terus je beli.. sampai roommate Eyrra pun nak beli juga.. sebab murah je kan.. now.. tapak kaki Eyrra dah tak hitam dah.. yeayyyy... tak payah sik nak sental-sental kaki ni je... okey lah kawan-kawan doakan Eyrra berjaya dengan cemerlangnya untuk sem ni dah sem seterusnya.. Amin...


tata semua
meoww meowww
Assalammualaikum


Cadar Untuk Menantu Katanya


Assalammualaikum semua,
Entry kali ni mengisahkan tentang angan-angan seorang ibu..hahhaha.. sebenarnya citer dia macam ni.. dah akhir-akhir bulan macam ni mula lah kawan-kawan Mak datang rumah bawa buku catalogue cadar-cadar terbaru.. sebelum kawan-kawan Mak tunjuk dekat Eyrra.. Mak dah lama dah tempah cadar baru untuk bilik kita orang semua... tapi tertiba je Mak belikan cadar Queen Size untuk bilik Eyrra.. colour dah okey dah colour pink.. tapi cadar je tak okeyyy... sebab besar sangat... katil Eyrra Single Size je.. sebab sorang je anak perempuan dari 5 beradik.. hehehhe.. tu yang agak manja sikit... Mak cakap Mak saje je beli cadar tu.. sebab Mak dah bekenan sangat dengan cadar tu... Mak terus je lah beli... Mak cakap Eyrra ni jenis yang cerewet sikit... nanti kalau Mak yang pilih.. takut Eyrra tak suka je.. tu yang Mak suruh kawan dia datang rumah lagi.. suruh tunjuk kan catalogue tu dekat Eyrra.. biar Eyrra yang pilih sendiri.. ingatkan Mak tak sayang Eyrra.. ingatkan bilik Abang-abang je cadar baru.. bilik kita pun ada jugaa rupanya... yeayyyyy... suka suka... sayang Makk ketat-ketat... dah dah dahhhh.. jom terjah sikit pic cadar yang Eyrra sempat snap... mari mari kita memerhatikan...



tadaaaaaaaa!!!!
picture yang atas ni haaaaa laahhhh cadar yang Mak Eyrra pilih untuk bakal menantu dia katanya... hahaha... sebab anak bongsu dia ni suka sangat colour pink... tu yang Mak beli colour pink juga... kihkihkihkih



comeyyyy tak cadar baru yang Eyrra pilih sendiri ni... ni je yang Eyrra minat.. bila tengok macam comeyyy je.. macam comeyyy je... terus tunjuk dekat Mak.. yang Eyrra nak yang ni... Eyrra terus tulis nama Mak Eyrra dekat atas picture tu.. kononnya terus cop tu lah.. dah tak nak pandang cadar yang lain lagi... hehehhe... kalau Eyrra semak-semak buku catalogue yang lain nanti.. nanti Eyrra jadi rambang mata... tu yang terus rembat yang ni je.. tak nak yang lain dahhh.. ehhehhe.... Eyrra ni pantang je nampak benda yang comelll.. terus suka tauuu....okeyyy lahhh cukup sampai disini je Eyrra celoteh... 


tata semua
meoww meoww
Assalammualaikum


Kucing Yang Comeyyyyy


Assalammualaikum semua,
Entry Eyrra kali ni tentang Dak Kontot.. Dak Kontot ni kucing cousin Eyrra.. setiap petang sampai malam mesti Dak Kontot ni ada dekat rumah Eyrra... sebab Eyrra ada kucing bertina.. Dak Kontot tu kucing jantan.. nak mengorat lah tu.. tapi kucing Eyrra ni garang.. dia tak nak kawan pun.. bila Dak Kontot tu datang rumah.. dia macam marah-marah je.. dia lari lah.. hahaha... malu lah tu... tapi sememangnya kucing Eyrra Dak Putih tu memang garang.. Eyrra takut.. hehehhe...




kucing sekarang ni mana nak makan sisa-sisa makanan dah.. makanan nak mahal aje... nak yang berkualiti aja... nak jaga bulu lah tu... hahahaha.. Dak Putih tu bulu dia memang cantik... bersih je.. tapi memang susah nak snap picture dia.. sebab suka lari-lari... lepas tu garang pula tu.. Dak Putih manja dengan Ayah je.. dengan orang lain dia kurang...




tengokkk tu.... kasut Ayah selalu jadi mangsa... Dak Putih selalu cakar-cakar kasut Ayah.. Ayah kita ni dia diam je.. sayang sangat dengan kucing dia tu... kasut sendiri kene cakar depan mata pun Ayah masih senyap je... redha je kasut dia kene cakar... hahaha... kalau Eyrra... Eyrra dah geram dah.. suruh Ayah marah dia juga.. hahahaha...




ni lah Dak Kontot...
comeyyyy takkk comeyyy takkkk..siap pakai rantai pink tau... macam teddy bear je Eyrra rasa... macam nak pelok pun ada... gerammm je.. comell sangat muka dia... Dak Kontot ni manja tau... dia selalu datang dekat Eyrra.Eyrra je lari-lari.nanti dia ikut juga.hahahah.


tata semua
meowww meowww
Assalammualaikum


Fiesta CCeC 2013


Assalammualaikum semua,
Errmmmmmmm.. terasa kaku je jariku ini sebab dah lama juga lah tak menaip entry untuk blog Eyrra ni.jari jemariku seakan-akan terkejut apabila menekan huruf-huruf yang ada dekat keyboard laptop ni.wahhhh.terover pula.hehehe.dah penah urut jari jemari ni.terasa tak sepantas dulu.hehehee..apa lah yang Eyrra merepek malam-malam ni.hehehe.okey lah.Eyrra nak citer sikit.masa cuti sem hari tu Mak Eyrra ajak join pergi sini.macam best je macam best je kan.sebab sebelum ni Fiesta CCeC ni dia buat dekat Kuala Lumpur.Mak Eyrra tak dapat join.ada hal katanya.kali ni dia nak pergi sangat.dia ajak lah orang-orang sekeliling dia pergi.siap tempah bas lagi nak ajak orang lain.program ni anjuran Kolej Komuniti seluruh negeri rasanya.sebab yang jual ni semuanya student lagi tau.semuanya berbakat.macam-macam benda yang ada jual dekat sini masa tu.jom terjah sikit apa yang Eyrra sempat snap masa hari tu.




sesiapa orang Melaka yang pernah nampak Bena ni dekat tepi jalan-jalan raya dekat kawasan MITC tu tau lah... 




Sizzling KK Arau... Mee ni jauh datang tau... dari Arau... student KK Arau yang buat sendiri Mee Sizzling tu..




Haaaaaaaaaaaa.... tu dia tu dia... Mee Sizzling KK Arauuu....




Amboiiiiii... comelnya mulut dia... cubit nanti baru tauuuu... makan tak tunggu kita pun... ermmmmm




Eyrra sempat lagi tempah baju tau tau tau....
RM150 baju yang colour pink tu...




peningggg lahhh peninggg lahhhh nak pilih kain yang mana satu ni... sebab antara 2 ni Eyrra suka.. Eyrra belum buat keputusan lagi niii.. sebab masa dekat kedai tu Eyrra pilih yang belah kanan.. lepas tu owner dia boleh pula whatsapp Eyrra tunjuk yang colour lain.. tapi Eyrra tetap nak colour purple juga.. sebab sedara Eyrra punya tema colour tu.




kalau nak pilih colour yang cantik-cantik lebih baik pergi butik dia dekat Batu Pahat... pilih kain sendiri baru berpuas hati.. kalau tengok dekat booth atau on9.. sikit je.. geram je.. nanti kalau baju Eyrra dah dapat.. sesuai dengan badan Eyrra.. mungkin akan pergi sendiri dekat butik dia dekat Batu Pahat dengan family Eyrra.. lagi berpuas hati... sebab ada banyak pilihan colour... 




Multijuice
sedap tau.. beli yang ni sebab nak try rasa je.. bila sampai rumah je pehhhh... sedap sangat tauuu... ni yang Mawi & Ikin jual... ingat kan pahit ke... tu yang Mak saje-saje je nak try... rupanya sedap.. rasa macam tak cukup je.. heheheh... 




Mak Eyrra kalau orang promote-promote je at dia.mesti dia main rembat je beli... hahaha... suka betul majukan perniagaan orang... hahahaha.. tapi lepas je kita orang pergi kedai lain.. ramai pula yang datang kedai MW tu... hahaha.. kalau tak sikit je.. 




Tiket masuk untuk tengok Festival Ikan..orang yang beli tiket masuk yang ke 10 000 dapat Aquarium besar dan dapat ikan apa ntah.. besar juga ikan tu... lepas tu camera man berpusu-pusu pergi dekat dia.. untung betul orang yang dapat tu...




Eyrra hanya berminat dekat ikan Nemo ni je... comel kan.. cenonettt jee ikan nii... rasa macam nak bawa balik je.. geramm gerammm... rasa macam nak celup je tangan ni amik ikan tu.. macam budak-budak kecik yang datang dekat sini.. dia suka sangat.. sampai masuk tangan dalam balang tu... ahhahah... comel je.. Eyrra dah besar just tengok gelagat-gelagat budak-budak kecik je lah... mak Eyrra nak pergi sini sebab dia suka sangat tengok barang-barang vantage yang ada dekat situ.. siap beli lagii.. penuh dekat rumah tu dengan barang-barang vantage dia.. 


tata semua
meoww meoww
Assalammualaikum



Majlis Kahwin Anak Bekas Ketua Menteri Melaka


Assalammualaikum semua,
Dah lama juga tak update entry.bila cuti sem je mesti laptop hilang.hahaha.bukannya hilang orang curi ke apa.tapi hilang dari pandangan.sebab memang tak nampak langsung dan memang tak nak tengok langsung laptop ni.sebab sibuk dengan aktiviti dekat rumah.hehehe.ishhhh.rasa macam idea nak menaip ni hilang tiba-tiba sebab dah lama tak menaipkan.cuti sem duduk goyang kaki je.ehhhh.Eyrra kalau dah celoteh memeng tak ingat dunia nanti.kali ni Eyrra nak update pasal Majlis Kenduri Kahwin anak kawan Mak Eyrra.entry kali ni semua nya dah lama punya sebab Eyrra just kumpul-kumpul entry.lepas tu baru Eyrra update.sebab nak update entry ni kene ada masa lapang.sebab nak ingat balik kenangan-kenangan lepas.hehehehe.

macam bosan je entry kali ni.masa ni Eyrra pergi berdua je dengan Mak.sebab yang lain semua sibuk je.Eyrra sebagai anak bongsu kene lah teman mak.sebab mak cakap nanti kalau Eyrra kahwin tak ada orang nak datang pula.Mak cakap biar lah Mak yang melabur saham dulu.nanti bila Eyrra kahwin orang lain pula yang melabur saham dekat rumah Eyrra.heheheh.ehhh ehhhh... tak nak citer pasal kahwin Eyrra.. Diploma pun tak lepas lagi ni.Eyrra just snap 1 je picture pengantin.sebab ramai betul orang.masa tu Mak just jumpa 1 je kawan dia Datuk Latiffah Omar.Mak cakap bila ramai-ramai macam ni memang susah lah nak jumpa kawan-kawan dia yang lain.artis pun ada juga.tapi macam tak popular je.hahaha.tahun lepas Siti Norhaliza datang.kali ni tak ada pula.kalau ada pun.memang susah lah nak snap picture dengan dia.




Majlis berlangsung dekat MITC Melaka




comeyyy je pasangan pengantin ni.pengantin perempuan bila jumpa depan-depan gebu je kulit dia.seri pengantin lah katakan.masa ni terguna camera 360.tu yang picture jadi macam tak cantik.sebab dalam dewan tu macam gelap je.nak snap picture pun macam malas.hahahaha.padahal takut kulit nampak gelap je.hehehhe.itu je sebabnya.lagi pun tak ada geng.kalau ada geng dah snap picture dah dekat bunga-bunga yang ada dalam dewan tu.hehehe.okey lah entry kali ni agak simple dan padat.hahahha.padat ke.bantaiiiii aja lah.


tata semua
meoww meoww
Assalammualaikum



 
Copyright © Missue Eyrra Zerra | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in