Tuan Helmy - TH Filem


Assalammualaikum semua,
Kali ni Eyrra nak kongsi dengan korang pasal " Tuan Helmy - TH Filem " masa Eyrra nak cari lagi tentang penceramah Ustazah Fatimah Syarha " Cinta High Class " dekat youtube... Eyrra pun ternampak penceramah yang lain juga... Ustaz Azhar , Ustaz Don dan Ustaz Kazim... Eyrra pun dengar semua penceramah yang ada dekat TH Filem tu... Eyrra suka sangat dengar ceramah dari mereka ni... Eyrra pun nak kongsi dengan korang semua... mari lah dengar ceramah ni... tak ambil berjam-jam pun masa untuk tengok video ni...

Amaran Keras Dari Tuan Tanah !!!
Macam biasa-biasa... pesanan yang dah agak lapuk juga lah kan... cuma nak ingatkan je... sebelum nak klik dekat video tu... kawan-kawan perlu klik stop dekat " Music Music Music!!! " dulu... baru tenang sikit korang nak dengar video tu... tak ada gangguan dekat situ... :)


" Mari Dakwah - Ustaz Azhar "




" Cinta High Class - Ustazah Fatimah Syarha "





" Mengorat Merisik Cinta - Ustaz Don "





" Terbeliak - Ustaz Kazim "





" Sebab Suka Sangat Ikut "





" Kasih ibu & ayah - Ustaz Kazim "




Eyrra sekadar nak berkongsi je dekat kawan-kawan... yang ni je yang dapat Eyrra kongsi kan dekat sini... sebenarnya banyak lagi... yang lain korang boleh tengok dekat Youtube... dekat TH Filem... :)
Sekian Dari Missue Eyrra Zerra





tata semua
meoww meoww
Assalammualaikum semua


Tangis Dalam Gerimis


" Cinta Kolestrol "


AMARAN KERAS DARI TUAN TANAH !!!
Kalau nak dengar lagu dekat atas ni anda kene klik dulu stop dekat " Music Music Music !!! " dekat bawah sekali tu... baru lah tak mengganggu ketenteraman anda untuk mendengar lagu " Tangis Dalam Gerimis " senangkan... selamat mencuba... pesanan ringkas dari Missue Eyrra Zerra... kasi senyumm sikit :)


Assalammualaikum semua,
Eyrra baru je lepas layan cerita ni... pehhhh... sedihnya lagu ni... terus je cari-cari lagu ni dekat " Tubidy &  4Share " tapi tak jumpa pula... bikin gua panas je... mungkin lagu ni dah lama kan... zaman Erra Fazira dengan Yusri dulu... Eyrra punya lah cari dekat Youtube lagu Tangis Dalam Gerimis... tapi Eyrra tak reti nak download lah pula... terus je Eyrra share dekat Blog Eyrra... okey lah... Eyrra just nak share lagu ni je dekat blog... mungkin terasa jiwang sikit akhir-akhir ni.. tapi tak pe... layan kan aje perasaan yang gundah gulana ni.. kihkihkih... daripada tension-tension baik kita happy-happy kan... tak gitu tijahhhh jiran sebelah... hahahaha... ada ke nama jiran Eyrra tijahhh... hentam saje lah labuuuu... Eyrra nak makan burger ni.. sepupu Eyrra baru je sampai... perut sudah lapar tunggu burger dari petang tadi... sampai dah bunyi ala-ala dangdut dah ni perut Eyrra... ehhhh... malu pulaaa... terciter dekat sini... OMG.... 


tata semua
meoww meoww
Assalammualaikum semua


Teman Classmate Cari Novel...


" 15.10.2013 Tarikh Yang Amat Bermakna Bagi Eyrra "






Assalammualaikum semua,
Tarikh 15 October ni tarikh yang sangat-sangat bermakna dalam hidup Eyrra selama 3 tahun... sebelum ni Celebrate dengan someone... tapi kali ni celebrate dengan kawan-kawan je... kalau ada jodoh tak kemana... mulakan hidup baru... selagi Eyrra bergelar pelajar... Eyrra tak perlu fikirkan benda yang tak sepatutnya Eyrra fikir lagi... walaupun kawan-kawan ada yang dah kahwin + tunang... Eyrra rasa Eyrra masih budak-budak lagi... Ayah & Abang Eyrra pun panggil Eyrra budak kecik dekat rumah... kira diaorang tak bersedia tengok Eyrra kahwin lagi... ehhhh... kesitu pula Eyrra ni kan... 

Ehhhh... kenapa sedih-sedih ni... lupakan masa lalu tu k... okeylah... Eyrra nak cerita sikit ni... Eyrra gembira sangat bila classmate Eyrra masa sekolah dulu ajak keluar... masa tu petang... masa tu Eyrra tengah seronok-seronok tengok TV... tertiba kawan-kawan Mak datang... datang nak beraya... Eyrra apa lagi.. cepat-cepat lah lari masuk bilik... hahaha... malu.. sebab ramai pula masa tu kan... baring-baring sambil dengan lagu... tertiba pula tertidur... kawan Eyrra cakap tak elok tidur petang... Eyrra tertidur... nak buat macam mana... lepas tu HP pula dekat luar... Hajar call Eyrra banyak kali... last sekali dia call dekat rumah... Mak yang angkat.. terkejut Eyrra bila Mak kejut ada orang call... rupanya Hajar... dia ajak keluar... Eyrra pun cakap dekat Mak yang Hajar , Ain & Sakinah ajak keluar... mula-mula Ayah tak kasi... sebab keluar malam... pujuk punya pujuk... yessss... akhirnya Ayah kasi.. sebab semua girl kan... 

Hajar boleh pula mengajuk dengan Eyrra masa dia call tu... dia cakap selalu dia je yang call ajak keluar... Eyrra bukannya tak nak ajak... sebab Eyrra ada tanya Sakinah.. Sakinah cakap dia tengah study week... Eyrra tak nak lah kacau... sebab nak final kan.. nanti lepas final Eyrra ajak lah keluar... Ain pun belum final lagi... Eyrra tak nak lah kacau korang semua tengah study... Eyrra tau study bukannya senang... susah... Eyrra harap kita semua berjaya k... Hidup Student Account Sultan Alauddin... 


tata semua
meoww meoww
Assalammualaikum semua


Selamat Hari Raya Aidiladha ( 15.10.2013 )


" Raya Haji Tahun Ni Terasa Meriah "




Pagi Raya sempat lagi Eyrra dengan cousin snap-snap gambar... yang lain sibuk makan + tengok TV... kita orang snap gambar je lah... kenangan untuk hari raya... sebab Raya Aidilfitri tak sempat nak bergambar sangat... cepat betul jiran tertangga datang... kene lah layan kan... 




Bergambar bersama-sama adik-adik sepupu... sebenarnya sepupu Eyrra ramai lagi.. tapi semua tak balik.. diaorang raya belah sana rasanya... tinggal kami je lah... tapi sepupu yang dah kahwin ramai juga yang ada... tapi diaorang kene layan anak-anak... hahhaa... zaman muda diaorang dah berakhir... kihkihkih...




Eyrra kalau tak buat muka kelakar macam tu memang tak sah... saje je nak buat muka comel-comel macam ni.. mesti geram atau menyampah kan bila tengok... ada Eyrra kesahhh... hahahhaha.... sekali sekala buat perangai comel-comel.. bukan selalu pun....




haaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!! tadaaaaaaaaaaa!!!!
ni lah " PERIUK KERA " sedap tau pulut yang dimasak dalam Periuk Kera tu... dulukan Eyrra pernah tanya dekat Mak Eyrra... ni periuk untuk kera minum ke??? eeeee... geli lah nak makan... Mak cakap bukan lah... nama je Periuk Kera... sedap tau... Eyrra rasa lah dulu... Eyrra pun cuba lah rasa... nak tau juga sedap ke tak... sebab Mak cakap rasa macam pulut biasa je... Eyrra pun rasa lah... pehhh.. lagi sedap tau... sebab letak dalam periuk yang comel tu... hehehhe.... 


tata semua
meoww meowww
Assalammualaikum semua


Jogging Dalam Mimpi Je...


" Angan-angan Tahi Ayam "




Assalammualaikum semua,
Eyrra punya lah semangat ajak adik-adik sepupu Eyrra ni pergi jogging pagi-pagi... dah siap dah kelengkapan nak berjogging esok pagi... Ingatkan nak jogging dekat Taman Rekreasi... bangun-bangun je dah pagi... ermmm.. dah pukul 8... sepupu Eyrra pun tak bangun lagi... Eyrra bangun je... Ayah cakap macam ni.. 

Perli Dari Seorang Bapa:
" ehhhh... bukan semalam ada orang tu cakap nak pergi berjogging ke??? "
" rasa macam ada orang tu semangat je semalam "
" gelak sinis dari ayah hahahahahaha "

Eyrra keluar pergi ambil tuala... terus je nak pergi mandi... lalu depan Ayah... tutup muka pakai tuala... ada ke patut perli macam tu... malu lah... ishhhhh... bagi lah semangat sikit.... baru nak slim macam Nasha Aziz tu... hahahaha... ada hati nak slim macam Nasha Aziz masa muda-muda... kalau sepupu Eyrra ada dekat Melaka... hari lain pun boleh pergi... ni diaorang duduk dekat Rawang... kawan-kawan dekat sini semua study lagi... budak-budak Uitm semua duduk jauh-jauh... terpaksa lah duduk rumah keluar dengan parents je... sedih sedih... bercuti pun dengan family je... tak pe lah... duduk rumah gemuk kan badan je lah... hahahha... tapi sape yang nak gemuk kan... kira kene kawal sikit lah makan tu... Eyrra bolehhh... hehehhe....


tata semua
meowww meoww
Assalammualaikum semua


Tempoyak Melaka


" Tempoyak Nyummy Ala-Ala Mak "




Assalammualaikum semua,
Eyrra nak kongsi sikit pasal lauk " TEMPOYAK " mesti ramai lagi yang tak pernah rasa Tempoyak Melaka ni kan... rasanya orang negeri lain mesti ada yang tak tau apa itu Tempoyak... Tempoyak ni mungkinlah ada dekat Melaka & Perak... info ni Eyrra ambil dari My Mum sendiri... sedap tau lauk Tempoyak ni... bagi yang tak pernah rasa tu... maiii lah datang Melaka... cari lauk Tempoyak... mesti korang dah rasa... nak lagi... Eyrra tak boleh makan pedas sangat... nanti perut ni meragam... tapi kadang-kadang ngappp je... Tempoyak ni makan pedas-pedas lagi sedap... bak kata orang Melaka... tapi My Mum tak masak pedas pun... sebab Ayah Eyrra tak boleh makan pedas... kira 1 Family Eyrra memang tak makan pedas... cara-cara nak buat Eyrra belum pakar lagi bab-bab nak buah lauk Tempoyak ni... hehehhe... Eyrra reti makan je... nyummm nyummm... okey lah Eyrra cuma nak kongsi 1 lauk ni je dekat semua... 


tata semua
meoww meowww
Assalammualaikum


Cuti Sem... Yeayyyy... Kita Rindu Melaka...


" 5 Bulan Berada Di Wing 2A "








Assalammualaikum semua,
pehhhhh... seronoknya bila nak balik Melaka... lepas je habis paper yang terakhir... Eyrra dengan classmate gugurl semua keluar pergi bandar... kononnya nak pergi " FUN FAIR " boleh pula hujan lebat... apalagi... mestilah tutup... bahaya kan... cancel plan nak main dekat " FUN FAIR " kita orang nak pergi main 
" BOWLING " tapi full pula... ramai betul yang keluar main " BOWLING " malam tu... last sekali kita orang ikutlah idea Amirah... sebab dia nak " KARAOKE "... best sangat " KARAOKE " dengan diaorang... sebelum ni " KARAOKE " dengan family je... hope result yang keluar nanti cemerlang... Amin... Hope kita jumpa lagi sem depan k classmate ku...



On The Way balik Melaka... Yeayyyy....
Sempat snap gambar lagi tau... walaupun kene kacau dengan anak buah... habis kene buli je dengan dia... selamat dia mintak maaf balik.. kalau tak... Eyrra mengajuk... weekkk wekkkk... :( 




seronok sangat bila nampak bendera Melaka tu... Saya Anak Jati Melaka... Melaka Bandaraya Bersejarah... sebelum sampai rumah... dah terbayang-bayangkan Mak punya masakan... sebab dah lama tak rasa masakan My Mum... pehhhhh... sedapppp.... Eyrra tengah cuti sem... 24.11.2013 dah masuk study balik... kejap je cuti sem ni... :( cuti sem ni plan Eyrra pergi ( Kelantan + Terengganu = 25,26,27.10.2013 )  ( Cameron  = 1,2.11.2013 ) ( Port Dickson = 7 or 8 .11.2013 ) ( Family Day 9.11.2013 ) lepas tu baru Eyrra free... mungkin jalan-jalan dekat Putrajaya & Kuala Lumpur sebelum 24.11.2013...


tata semua
meowww meowww
Assalammualaikum semua


Askar Perang


" Askar Perang Di Pintu Bilik "



Assalammualaikum semua,
Eyrra nak cerita pasal Askar Perang ni... bila ingat-ingatkan balik... tergelak-gelak Eyrra... Askar Perang ni roommate Eyrra yang jumpa dekat pintu bilik kita orang... sebelum Kak Ika jumpa mainan Askar Perang ni... kawan Eyrra pernah cerita... masa kecik-kecik dulu dia suka sangat main Askar Perang tu... beberapa hari kemudian... tertiba je ada Askar Perang dekat depan pintu bilik kita orang... perbualan Eyrra dengan Kak Ika...

Perbualan Kami :

Kak Ika : 
Eyrra akak jumpa Mainan Askar Perang dekat depan pintu ni... siapa punya??? Eyrra punya ke???
  ( kebetulan Eyrra sorang je ada dekat dalam bilik tu )

Eyrra :
Ehhh... tak lah... bukan Eyrra punya lah... siapa pula yang main Askar Perang ni... 
( kita orang tergelak-gelak )

Kak Ika :
Mungkin Askar Perang ni jadi Pengawal Keselamatan bilik kita kot... hahahhaa.... 
( tergelak sakan masing-masing )

Eyrra :
Mungkin... rasa terselamat sikit... kan kecoh pasal OM kan at sector C tu... hahahha... 

beberapa jam kemudian... Nadhirah balik... Eyrra tanya dekat dia... 

Perbualan Kami :

Eyrra :
Ni Nad punya ke???

Nad :
A'ah... Nad dapat masa ada event " PERKAD "...

Eyrra :
( tergelak je yang mampu masa tu )
lahhhh.. ingat kan Pengawal Keselamatan bilik kita ni... hahahahhaha

Nad :
Macam mana boleh ada at Eyrra... mesti terkeluar dari Almari Nad...

Eyrra :
Kak Ika yang jumpa tadi... hahahahha Eyrra nak boleh???

Nad :
Boleh... Amik lah... 

Eyrra cerita kat kawan Eyrra ada Askar Perang dekat dalam bilik... Eyrra tunjuk dekat dia... dia nak pula... dia cakap Askar Perang tu lah dia main masa kecik-kecik dulu... kelakar lah... ingatkan Askar Perang tu bernyawa malam-malam.. boleh bergerak sampai dekat bilik kita orang... hehehhe... macam-macam ragam lah...


tata semua
meowww meowww
Assalammualaikum


Hargailah Insan Yang Menyayangi Anda


" Firman - Kehilangan "



  • Cinta tidak pernah meminta, ia sentiasa memberi, cinta membawa penderitaan, tetapi tidak pernah berdendam, tak pernah membalas dendam. Di mana ada cinta di situ ada kehidupan; manakala kebencian membawa kepada kemusnahan.~ Mahatma Ghandi
  • Tuhan memberi kita dua kaki untuk berjalan, dua tangan untuk memegang, dua telinga untuk mendengar dan dua mata untuk melihat. Tetapi mengapa Tuhan hanya menganugerahkan sekeping hati pada kita? Karena Tuhan telah memberikan sekeping lagi hati pada seseorang untuk kita mencarinya. Itulah namanya Cinta.
  • Ada 2 titis air mata mengalir di sebuah sungai. Satu titis air mata tu menyapa air mata yg satu lagi,” Saya air mata seorang gadis yang mencintai seorang lelaki tetapi telah kehilangannya. Siapa kamu pula?”. Jawab titis air mata kedua tu,” Saya air mata seorang lelaki yang menyesal membiarkan seorang gadis yang mencintai saya berlalu begitu sahaja.”

  • Cinta sejati adalah ketika dia mencintai orang lain, dan kamu masih mampu tersenyum, sambil berkata: aku turut bahagia untukmu.

  • Jika kita mencintai seseorang, kita akan sentiasa mendoakannya walaupun dia tidak berada disisi kita.

  • Jangan sesekali mengucapkan selamat tinggal jika kamu masih mau mencuba. Jangan sesekali menyerah jika kamu masih merasa sanggup. Jangan sesekali mengatakan kamu tidak mencintainya lagi jika kamu masih tidak dapat melupakannya.

  • Perasaan cinta itu dimulai dari mata, sedangkan rasa suka dimulai dari telinga. Jadi jika kamu mahu berhenti menyukai seseorang, cukup dengan menutup telinga. Tapi apabila kamu Coba menutup matamu dari orang yang kamu cintai, cinta itu berubah menjadi titisan air mata dan terus tinggal dihatimu dalam jarak waktu yang cukup lama.

  • Cinta datang kepada orang yang masih mempunyai harapan walaupun mereka telah dikecewakan. Kepada mereka yang masih percaya, walaupun mereka telah dikhianati. Kepada mereka yang masih ingin mencintai, walaupun mereka telah disakiti sebelumnya dan kepada mereka yang mempunyai keberanian dan keyakinan untuk membangunkan kembali kepercayaan.

  • Jangan simpan kata-kata cinta pada orang yang tersayang sehingga dia meninggal dunia , akhirnya kamu terpaksa catatkan kata-kata cinta itu pada pusaranya . Sebaliknya ucapkan kata-kata cinta yang tersimpan dibenakmu itu sekarang selagi ada hayatnya.

  • Mungkin Tuhan menginginkan kita bertemu dan bercinta dengan orang yang salah sebelum bertemu dengan orang yang tepat, kita harus mengerti bagaimana berterima kasih atas kurniaan itu.

  • Cinta bukan mengajar kita lemah, tetapi membangkitkan kekuatan. Cinta bukan mengajar kita menghinakan diri, tetapi menghembuskan kegagahan. Cinta bukan melemahkan semangat, tetapi membangkitkan semangat -Hamka

  • Cinta dapat mengubah pahit menjadi manis, debu beralih emas, keruh menjadi bening, sakit menjadi sembuh, penjara menjadi telaga, derita menjadi nikmat, dan kemarahan menjadi rahmat.

  • Sungguh menyakitkan mencintai seseorang yang tidak mencintaimu, tetapi lebih menyakitkan adalah mencintai seseorang dan kamu tidak pernah memiliki keberanian untuk menyatakan cintamu kepadanya.

  • Hal yang menyedihkan dalam hidup adalah ketika kamu bertemu seseorang yang sangat berarti bagimu. Hanya untuk menemukan bahawa pada akhirnya menjadi tidak bererti dan kamu harus membiarkannya pergi

  • Kamu tahu bahwa kamu sangat merindukan seseorang, ketika kamu memikirkannya hatimu hancur berkeping.Dan hanya dengan mendengar kata “Hai” darinya, dapat menyatukan kembali hati tersebut.

  • Tuhan ciptakan 100 bahagian kasih sayang. 99 disimpan disisinya dan hanya 1 bahagian diturunkan ke dunia. Dengan kasih sayang yang satu bahagian itulah, makhluk saling berkasih sayang sehingga kuda mengangkat kakinya kerana takut anaknya terpijak.

  • Kadangkala kamu tidak menghargai orang yang mencintai kamu sepenuh hati, sehinggalah kamu kehilangannya. Pada saat itu, tiada guna sesalan karena perginya tanpa berpatah lagi.

  • Jangan mencintai seseorang seperti bunga, kerana bunga mati kala musim berganti. Cintailah mereka seperti sungai, kerana sungai mengalir selamanya.

  • Cinta mampu melunakkan besi, menghancurkan batu, membangkitkan yang mati dan meniupkan kehidupan padanya serta membuat budak menjadi pemimpin. Inilah dasyatnya cinta !

  • Permulaan cinta adalah membiarkan orang yang kamu cintai menjadi dirinya sendiri, dan tidak merubahnya menjadi gambaran yang kamu inginkan. Jika tidak, kamu hanya mencintai pantulan diri sendiri yang kamu temukan di dalam dirinya.

  • Cinta itu adalah perasaan yang mesti ada pada tiap-tiap diri manusia, ia laksana setitis embun yang turun dari langit,bersih dan suci. Cuma tanahnyalah yang berlain-lainan menerimanya. Jika ia jatuh ke tanah yang tandus,tumbuhlah oleh kerana embun itu kedurjanaan, kedustaan, penipu, langkah serong dan lain-lain perkara yang tercela. Tetapi jika ia jatuh kepada tanah yang subur,di sana akan tumbuh kesuciaan hati, keikhlasan, setia budi pekerti yang tinggi dan lain-lain perangai yang terpuji.~ Hamka

  • Kata-kata cinta yang lahir hanya sekadar di bibir dan bukannya di hati mampu melumatkan seluruh jiwa raga, manakala kata-kata cinta yang lahir dari hati yang ikhlas mampu untuk mengubati segala luka di hati orang yang mendengarnya.

  • Kamu tidak pernah tahu bila kamu akan jatuh cinta. namun apabila sampai saatnya itu, raihlah dengan kedua tanganmu,dan jangan biarkan dia pergi dengan sejuta rasa tanda tanya dihatinya

  • Cinta bukanlah kata murah dan lumrah dituturkan dari mulut ke mulut tetapi cinta adalah anugerah Tuhan yang indah dan suci jika manusia dapat menilai kesuciannya.

  • Bukan laut namanya jika airnya tidak berombak. Bukan cinta namanya jika perasaan tidak pernah terluka. Bukan kekasih namanya jika hatinya tidak pernah merindu dan cemburu.

  • Bercinta memang mudah. Untuk dicintai juga memang mudah. Tapi untuk dicintai oleh orang yang kita cintai itulah yang sukar diperoleh.

  • Satu-satunya cara agar kita memperolehi kasih sayang, ialah jangan menuntut agar kita dicintai, tetapi mulailah memberi kasih sayang kepada orang lain tanpa mengharapkan balasan. (Dale Carnagie)


tata semua
meoww meowww
Assalammualaikum 

ABC Terbaik Dari Hutan


" ABC Special Yang Terbaik "



Assalammualaikum semua,
Eyrra nak kongsi ABC yang terbaik dekat Uitm Eyrra... ABC ni akan ada bila ada event besar dekat Uitm... pehhhh... sedap sangat tau... bila dah rasa... rasa macam nak lagi je... sem lepas Eyrra dengan kawan-kawan Eyrra saje je nak lepak-lepak minum ABC... tak tau pula rasanya sedap... bila rasa je... pehhhh... memang sedap... dah lah masa tu last kedai ABC tu buka... kira masa tu last lah kita orang rasa untuk sem tu... sem ni ada lagi event besar iaitu " PERKAD "... classmate Eyrra cakap ada ABC yang sedap dekat " PTDI2 "... kebetulan Eyrra pernah nampak dekat FB kawan Eyrra... dia post gambar ABC tu... Eyrra pun apa lagi... mesti lah nak rasa lagi kan.. sebab sedap... susah nak jumpa ABC yang sedap ni... okey lah... Eyrra nak kongsi ABC Terbaik Dari Hutan ni je... selamat mencuba k untuk sem depan... 


tata semua
meoww meowww
Assalammualaikum 


Demam Lagi Sem Ni...


" Dugaan Nak Final "


Assalammualaikum semua,
Eyrra nak kongsi cerita sikit dekat korang... bila datang je musim " EXAM " mesti Eyrra tak boleh lari dengan satu ayat ni iaitu " DEMAM "... bila Exam penting je mesti Eyrra demam... memang tak boleh dielakkan... dari Eyrra " UPSR - PMR - SPM - DIPLOMA " bila nak Final Exam je mesti Eyrra demam... tak kira lah sebelum atau masa ada paper tu... Eyrra selalu jaga kesihatan... tapi tetap juga demam... mungkin Allah nak uji Eyrra... masa Eyrra demam dekat US... roommate Eyrra lah selalu bagi semangat dekat Eyrra... Eyrra hargai sangat... masa tu ada juga insan yang baik nak teman Eyrra pergi Penawar untuk amik ubat...  dia siap teman Eyrra beli makanan lagi... walaupun Eyrra tau dia mesti penat... sebab dia pun ada kelas juga macam Eyrra... mungkin dia risau kan Eyrra... dia sanggup teman Eyrra... thanks... jasa anda dikenang sampai bila-bila... 





Farmasi dekat US kitaorang semua panggil " PENAWAR "




ni lah ubat-ubat yang perlu Eyrra telan untuk cepar sihat... Alhamdullilah.. Eyrra sembuh dengan cepat... tapi ambil masa juga lah... kira seminggu juga lah Eyrra demam dan menahan kesakitan sendirian... tanpa Mak Ayah disisi... masa tu Eyrra rasa Eyrra sorang-sorang je tanpa kawan-kawan... dugaan tu datang bila kita susah... bila kita senang... ramai betul orang sekeliling kita... lumrah hidup manusia...  tapi tak pe... Allah masih lagi sayangkan Eyrra... dia kirimkan Eyrra kawan yang sanggup susah senang dengan Eyrra... walaupun baru kenal... Eyrra gembira sebab dia muncul dalam hidup Eyrra... 


tata semua
meoww meowww
Assalammualaikum



Majlis Perkahwinan at KG Ayah


" Majlis Perkahwinan Di Hari Raya "


Assalammualaikum semua,
Ramai juga yang kahwin masa hari raya ke 3 ni kan... selalunya raya ke 2 atau 3 Eyrra dengan family baru pergi beraya dekat kampung Ayah... kebetulan memang Ayah ajak pergi beraya masa hari raya ke3... sebab Ayah cakap sedara dia kahwin... kita orang semua ikutkan aje... hahaha... sebagai anak... kami semua kene lah ikutkan... lepas je ikut plan Ayah... kita orang kene ikut plan Mak pula... kene pergi Openhouse rumah kawan-kawan dia... raya ke3 memang ramai orang buat Openhouse... kalau ikutkan kawan-kawan Mak Eyrra tu... tak sanggup Eyrra nak pergi.. banyak tempat... kita orang pilih tempat yang berdekatan je... tak nak pergi jauh-jauh... sebab masa raya jalan jem... tak kuasa duduk dalam kereta lama-lama... okey lah Eyrra nak tunjuk gambar yang sempat Eyrra snap... Eyrra dengan Akak Ipar Eyrra yang ni je suka bergambar... yang lain semua tunggu kat luar... makan lah apa lagi... orang lelaki.. mana heran nak bergambar... makan lagi diaorang suka... Mak & Ayah sibuk melayan sedara mara... Akak ipar Eyrra yang sorang lagi tu.. melayan kerenah anak dia.. tu yang susah nak bergambar... kalau tak... dia mesti join sekali kita orang... hu3...  





gambar-gambar yang ni je yang Eyrra sempat snap masa tu... sebab orang ramai sangat... perut pun agak lapar... kihkihkih... lepas je snap gambar Eyrra terus je makan... hehehe... 


tata semua
meowww meoww
Assalammualaikum


Baju Raya vs Duit Raya


" Baju vs Duit "


Assalammualaikum semua, 
Eyrra nak cerita sikit ni... raya tahun ni agak suram sikit... suasana hari raya pun Eyrra tak rasa sangat... tuptup... esok dah raya dah... tema raya tahun ni... semua colour biru... Eyrra sorang je pakai colour gold tu... beza betul dari family Eyrra... Eyrra terpikat pula dekat baju tu... Eyrra tengok cantik je... Eyrra rembat je lah kan... mana boleh tunggu lama-lama lagi... nanti orang lain yang kebas... melopong Eyrra nanti... tapi lama juga Eyrra fikir... nak beli baju tu ke tak... lama-lama semua orang cakap cantik... Eyrra pun beli je lah... baju biru yang mak Eyrra belikan tu... Eyrra tetap pakai juga... cuma belum sentuh lagi baju tu sampai sekarang ni... masih tergantung dekat dalam almari tu... mungkin raya tahun depan baru Eyrra pakai... hu3...



tadaaaaaaaaaaaaaa!!!!
ni lah baju yang Eyrra ceritakan tadi tu.... cantik tak??? simple je kan... ehhhh... lupa nak citer baju yang lagi satu tu... baju tu Eyrra beli masa keluar dengan kawan Eyrra... masa tu niat dihati nak cari kasut je... tak terfikir langsung nak beli baju ni... bila Eyrra nampak je baju tu... konon-kononnya nak try je... lepas tu tengok dekat cermin... pehhhhh.... macam lawa je kan... tanya harga... boleh tahan lah... Eyrra try punya try... berminat pula... colour merah amat menyerlah kecomelan Eyrra... cewahhh... over pula... terus je beli... kira baju raya yang Eyrra suka ada 2 lah... sebenarnya banyak baju raya Eyrra tahun ni... tapi tu je yang Eyrra suka... hahaha.... yang lain Eyrra simpan je buat perkasam... bila urgent nanti Eyrra rembat je lah dekat dalam almari tu... 



haaaaaaaaaaaaa !!!!
banyak tak duit raya Eyrra... dah besar-besar pun orang masih nak kasi duit raya dekat Eyrra lagi... pergi raya je mesti orang kasi duit raya... mungkin diaorang tau Eyrra masih belajar lagi kot... Eyrra duduk rumah pun orang yang datang berraya tu pula yang kasi duit raya dekat Eyrra... Eyrra terima dengan tangan yang terbuka... hahahha... orang dah kasi kan kan... tak kan nak tolak mentah-mentah... amik je lah... nak cakap muka Eyrra macam budak-budak rasanya tak... rasanya dah cukup matang dah ni... hahhaha... Eyrra hanya beraya 3 hari je... sebab Eyrra dah kene balik US... terpaksa lah korban kan beraya bersama-sama kawan-kawan Eyrra... sedih sangat sebab tak dapat beraya dengan classmate masa sekolah Eyrra dulu... 


tata semua
meowww meowww
Assalammualaikum


Selamat Berbuka Puasa Eyrra

" Berbuka Puasa Di US "



Setiap hari bila lepas baca doa mesti Eyrra rembat kurma dulu.... mesti Eyrra makan 2 buah kurma... lepas tu baru Eyrra makan nasi... kadang-kadang tu sebelum Eyrra nak study pun Eyrra makan kurma dulu... kononnya nak bagi ilmu ni cepat masuk dekat kepala lah... hu3... tapikan Eyrra memang suka pun makan buah kurma... sedap... manis... dulu masa parents Eyrra balik dari Ibadah Haji... diaorang beli coklat kurma... pehhhh... sedap sangat... tu yang Eyrra tertarik dengan buah kurma tu... 



tadaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!
hari-hari Eyrra makan lauk macam ni lah... hari-hari ayam... mana tak gemuk kan... tapi sedih tau... hari-hari makan lauk bungkus... dulu masa duduk dengan family... hari-hari makan lauk mak Eyrra yang masak... kali ni berpuasa dekat US... makan je lah nasi bungkus... tapi tak pe.... kita kan kene bersyukur dengan apa yang Allah kasi dekat kita... tak boleh merungut-rungut k Eyrra oiiii... bersyukur dengan apa yang ada dekat depan mata kita ni...


tata semua
meowww meowwww
Assalammualaikum


 
Copyright © Missue Eyrra Zerra | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in