Bubur Di Masjid MT & Masjid US


" Masjid MT & Masjid US "


Assalammualaikum semua ,
Selamat menjalani ibadah puasa yang ke 18... okeylah... Eyrra nak cerita ni... bila masuk je bulan ramadhan... bila berbuka puasa je.. memang tak sah lah kalau Eyrra tak pergi ambil bubur dekat Masjid... sebab bubur dekat Masjid berdekatan dengan rumah Eyrra tu sangatlah sedap... kira macam makanan wajib selepas balik terawih... sebab masa berbuka kita orang sekeluarga makan nasi & kuih muih je... bubur memang makan lepas terawih... kali ni Eyrra berpuasa dekat Uitm... sekali je hari tu dapat balik berbuka puasa dengan Family... tu yang Eyrra semangat pergi ambil bubur... tak suruh pun tau masa tu.. Eyrra pergi sendiri... kihkihkih....



ni pula bubur dari Masjid Uitm Segamat... sedap jugalah rasanya... banyak sangat dalam satu bekas ni... tak habis Eyrra makan... rezeki masa bulan puasa ni banyak sangat... sampai tak termakan... sebab masa ni Kak Ika kasi kentang goreng MCD... banyak pula tu... tu yang kenyang... tak habis nak makan... nak kasi roommate... semuanya ada sorang satu.. diorang pun tak habis makan juga.... akhirnya ke tong sampah juga lah...


tata semua
meoww meowww
Assalammualaikum


Disebalik Beg Duit


" Picture En.pakwe Tak Akan Lupus  "



Assalammualaikum,
disebalik beg duit ni... Eyrra masih simpan lagi gambar dia... kihkihkih... mungkin rindu... hahhaha... ntah lah... Eyrra cuba juga sorok-sorok gambar dia... sumbat-sumbat dekat tempat yang tersorok... tapi bila nak cari barang dekat dalam beg duit tu... terjumpa balik.. Eyrra keluar kan balik... letak tempat yang asal balik... sebab dah memang tak boleh nak sorok... Eyrra buat keputusan... Eyrra letak je gambar dia sebelah gambar My Mum... comelkan Mak Eyrra... weeewittttt.... Eyrra selalu jugalah mintak gambar Ayah... Eyrra nak letak dekat beg duit Eyrra... tapi Ayah susah sangat nak kasi... tapi kan... nak kongsi satu rahsia ni... dalam beg duit Ayah... ada gambar Eyrra... kihkihkih... nanti Eyrra nak cuba snap gambar dekat beg duit Ayah tu..  nak kongsi dekat blog Eyrra... Ayah suka rahsia-rahsia dengan Eyrra... Mak yang suka bocorkan rahsia Ayah.... krikkrikrik... mungkin Ayah memang jenis yang tak menunjuk yang betapa dia sayangkan anak bongsu dia ni... kihkihkih... entry kali ni sangat lah simple... ehhhhh.... lupa pula... gambar baby cecomel dekat sebelah My Mum tu ada lah gambar Eyrra masa kecik... gegemukkk kan Eyrra masa kecik... kawan Eyrra cakap... mana pergi lemak Eyrra masa kecik tu.. kihkihkih... dah hilang.. dah kene sedut dengan nyamuk... kihkihkih... ehhhh... nyamuk sedut darah... ntah lah.. mana ntah pergi lemak yang berlipat-lipat tu... 


gambar dekat atas ni lah yang Eyrra nak kongsikan sebenarnya.... sorrylah yer... gambar agak kabur-kabur macam tu... sebab guna camera 360... kihkihkih... tu yang jadi macam tu... entry kali ni agak busan sikit.... sebab Eyrra terasa busannya bila Eyrra baca balik.. kihkihkih....


tata semua
meowww meowww
Assalammmualaikum


Beraninya Saya !!!


" Tak Sangka Saya Berani Rupanya "


Assalammmualaikum,
semalam Eyrra mengelabah takut tidur sorang-sorang dekat bilik yang tak berapa besar ni... sebab senior-senior kan suka cerita yang seram-seram dekat Eyrra sebelum ni... tu yang cuak je memanjang.. kihkihkih... semalam Eyrra tak perasan yang jam menunjukkan pukul 1.50 a.m... sebab Eyrra tengah layan tengok cerita " Aku Dia Dan Tong Sampah " cerita ni best sangat... tu yang Eyrra tak perasan yang Eyrra tinggal sorang-sorang dekat dalam bilik ni... hehehhehe.... bila habis je tengok cerita ni... Eyrra pun pergi lah tandas pada pukul 2 lebih... berani juga tau... sebab ramai budak Uitm ni tak membuta lagi... hehehhehe.... tu yang berani tu... bak kata budak Uitm " Malam Masih Muda "... bila dah siap-siap nak pergi bilik kawan Kak Ika... tertiba je ada 1 panggilan yang tak dijawab... mungkin masa Eyrra pergi tandas En.pakwe call.. Eyrra masih panggil dia En.pakwe dekat blog ni... sebab dia lelaki pertama yang masuk dekat blog ni... kihkihkih... malas nak mention nama dia dekat blog ni... lagi pun En.pakwe tu kira dah sebati dengan blog Eyrra ni... kihkihkih... Eyrra tak ada kredit nak call dia balik.. sebab dekat Kolej Mutiara ni susah betul nak cari topup... susahhhhh... tu yang Eyrra biarkan je... hehehe... Eyrra nak buka je pintu... nak pergi berhijrah ke bilik kawan Kak Ika... En.pakwe call lagi... dia cuma risau... sebab Eyrra masih contact dengan dia... dia cakap dia nak jadi kawan baik Eyrra... Eyrra okey je... Eyrra tak nak bermusuh-musuh ni... 

bila dia call je... Eyrra pun menapak lagi dibilik ni... sebab tak kan nak OTP dekat bilik orangkan... nanti kacau lah... Eyrra tak suka buat bising dalam bilik orang yang Eyrra tak rapat... kecuali bilik classmate Eyrra.. kihkihkih... kalau dalam bilik classmate Eyrra... Eyrra boleh berpesta dengan diorang... gelak-gelak... gosip gurl... dan macam-macam lagi aktiviti kita orang... bila bilik orang yang kita tak rapat... rasa macam orang asing je... sebab tak tau nak cakap apa... kihkihkihkih... bila berborak punya berborak.. jam pun dah pukul 3 lebih rasanya... kita orang masih OTP lagi sampai lah Eyrra tertidur... bangun je dari tidur... Eyrra masih dibilik ni lagi... kira berani jugalah Eyrra tidur sorang-sorang dekat dalam bilik ni... mungkin bulan puasa.. rasa takut tu kurang... rasa lega juga lah... sebab Eyrra boleh tidur sorang-sorang tanpa roommate.... tapi Eyrra rindu dekat roommate Eyrra... kihkihkih... mengada-ngada... meoww meowww.... Alhamdullilah... tak ada apa-apa... korang semua doakan Eyrra selamat tinggal sorang-sorang dekat bilik ni k... 


tata semua
meowww meowww
Assalammualaikum


Aku Sendiri Lagi !!!


" Aaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!! Semua Balikkkkk... Eyrra Tinggal Sorang Lagi.... OMG !!!! "



Assalammualaikum semua...
Ermmmmm... sedih sangat... Eyrra selalu kene tinggal sorang-sorang bila hujung minggu macam ni... rasa nak menjerit sekuat hati... Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... stressss gila... roommate Eyrra semua balikkkk... macam mana ni macam mana ni... tak kan setiap minggu nak buat muka tak malu tidur bilik jiran-jiran bilik pulakan... pehhhhhh.... muka ni dah naik segan sangat dah ni... rasa macam muka tembok china dah ni... selalu je kacau orang hujung-hujung minggu... OMG.... OMG.... kebilik mana pula Eyrra malam ni... Amirah pula tak ada... kalau tak... kebilik dia lah Eyrra malam ni... Ya Allah... cepat lah minggu depan... nak balik rumahhhh.... Eyrra takut duduk dekat sini sorang-sorang... siapa yang nak teman Eyrra malam ni... Eyrra bangun je tidur petang tadi... Eyrra tengok semua tempat dah berkemas... Eyrra text Kak Farah & Kak Ika... sebab diorang cakap nak balik esok... bukannya hari ni... ermmm... Eyrra ingatkan Nadhirah tak balik... kira lega lah juga... bila Nadhirah balik je dari KOR... dia cakap... dia pun balikkkkk... Eyrra sendiri lagi lah ni... ishhhhh.... siapa nak teman Eyrra malam ni... siapa???? siapa???

Text Dari : Kak Farah

Eyrra :
akak kat mana tu???

Kak Farah :
kat dalam almari Eyrra... hahhahhah asal??? da rindu ehh??? ahhahhaha

Eyrra :
siot je... akak dah balik ke???

Kak Farah :
Otw lah sayang... kenapa??? ada orang cari akak ke???

Eyrra :
owh... tak lah... Eyrra yang cari... sunyi.. kihkihkih... ingatkan balik esok...

Kak Farah :
Eyrra yang cari???? sunyiiii???? Ouch!! suweet la you ni.... dah g mandi , jangan mandi lambat-lambat babap kang...

Eyrra :
okey :(

Kak Farah :
Eleeeee cubit jugak laju-laju ni kang... hahahhahaha!!! tata!!! Mmuahhhh lebiuuuu...

Eyrra :
Okey... tata... hati-hati balik....

Text Dari : Kak Ika

Eyrra :
akak balik rumah dah ke???

Kak Ika :
akak kat bandar nape??? nanti terus balik... Kak Farah pun balik jugak...

Eyrra :
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... semua balikkkk... Eyrra tinggal sorang... OMG....

Kak Ika :
Laaaa nanti tidur lah dengan kawan akak...

Eyrra : 
okey... cubit Kak Ika nanti... :(

Kak Ika :
hahahaha

 Eyrra :
( Eyrra tak reply text Kak Ika... kononnya tengah sedih lah... kihkihkih... Kak Ika terus call... mungkin dia risau dengan Eyrra... dia suruh Eyrra tidur dengan kawan dia... kihkihkih )

Nadhirah hanya tinggalkan sekeping kertas kuning dekat bekas kismis Eyrra masa Eyrra pergi angkat air sembahyang....

Take care Eyrra !! :)

lepas je solat... Eyrra pun bermuhasabah diri... Eyrra pun tenangkan diri Eyrra.. malam ni Eyrra kene buat muka tebal lagi lah.. pergi tidur dekat bilik kawan Kak Ika... janji Eyrra ada peneman... Eyrra tak berani tidur sorang-sorang dalam bilik walaupun bulan puasa... mana tak takut... sebab Eyrra ni perempuan... rasa takut dalam diri tu memang lah ada.... hehehe... Alhamdullilah... selamat ada kawan Kak Ika... kawan Kak Ika tu pun dah kenal Eyrra... kita orang kenal masa pergi tengok bola... JDT vs Kelantan... kihkihkih... hiduppp bola.... k lah... malas nak celoteh macam-macam... benda dah settle... yahooooo....


tata semua
meowww meowww
Assalammualaikum


Headar Blog Eyrra


" Snap Gambar Untuk Headar Blog "




Assalammualaikum semua,
Kali ni Eyrra nak dedahkan sikit pasal gambar yang bertepek dekat header blog Eyrra tu... handsome tak??? krikkrikkrik... Eyrra memilih untuk bergambar dekat pantai... sebab pantai tempat yang menarik... kihkihkih... lagi pun Eyrra dah tak ada masa sebenarnya nak bergambar dekat tempat lain... sebab Eyrra dah lama order cover blog Eyrra ni... cuma gambar je tak ada... sebab tak ada masa nak bergambar... sebab header blog Eyrra ni kene guna " Nikon atau Canon " je... tu yang kene ambil masa yang agak lama.. sebab kene bergambar cun-cun... hehehehe... sebab nak guna lama blog ni... bukan kejap-kejap je...




dia ni Raja Hanis... dialah yang snap picture Eyrra... cantik juga dia snap... ada gaya photographer lah katakan... kalau puji gambar yang dia snap... Trademark dia " Raja Hanis lah katakan "...  kesian dia melayan kerenah Eyrra... bila gambar dah okey... Eyrra pula tak puas hati... snap lagiii... banyak-banyak... sampai dia penat... baru Eyrra cakap dah okey... ehhhee.... kesian dia... bukan selalu pun kita jumpa kan kan Hanis... hehehe...

lepas je kita orang bergambar dekat pantai ni... kita orang pergi " Starbuck "... kebetulan kawan kita orang punya pakwe kerja dekat situ... nama kawan Eyrra tu Sakinah... pakwe dia baik hati sangat nak belanja kita orang... kita orang okey je... hehehe... lagi pun pakwe Sakinah dengan kita orang tu kira macam dah kenal lah juga... dari sekolah menengah lagi... tu yang biasa-biasa je.. kalau tak... malu juga lah... tak kenal... tertiba je nak belanja kannnn.... okeylah entry kali ni memang cukup ringkas... sebab entry ni memang dah lama sangat... cuma Eyrra lupa nak publish... kalau lama-lama tersorok... nanti lemau pula entry ni kan... 


tata semua
meoww meowww
Assalammualaikum 


Cincin Dijari Manisku


" Tanda Tanya ??? "


Assalammualaikum semua...
Entry Eyrra kali ni tentang " Cincin Dijari Manisku "... ramai betul yang tanya pasal cincin dijari kiri Eyrra ni... sampai tak tau nak jawab macam mana... Eyrra hanya tersenyum manis je... hehehe... sebab malas nak jawab... nanti macam-macam soalan diorang tanya nanti... Eyrra bukannya tak nak jawab.. tapi ni memang cincin biasa-biasa je.. macam korang jugalah... sekarang ni kan ramai Kaum Hawa yang pakai cincin... Eyrra pun masih tertanya-tanya lagi... siapakah jejaka yang akan berada disisi Eyrra nanti... sebab semua tu adalah rahsia Allah S.W.T... soalan-soalan yang akan diorang tanya... jomm terjahhhh dekat bawah ni...

Cincin kahwin ke???
Cincin tunang ke???
Cincin merisik ke???
Cincin melamar ke???
Cincin mas tu???

soalan-soalan yang dekat atas ni memang tidak sesuai untuk Eyrra jawab... sebab Eyrra belum bersedia nak jadi isteri , tunang & kekasih orang... sebab Eyrra ni masih belajar lagi... duit pun masih Ayah yang kasi... perjalanan Eyrra masih jauh sangat... Diploma pun Eyrra tak lepas lagi... Eyrra masih milik Mak & Ayah... memang sebelum ni ada je yang ajak Eyrra kahwin & tunang... Eyrra belum bersedia lagi... sebab Mak & Ayah cakap selagi Eyrra tak habis Diploma... Eyrra tak boleh fikir pasal kahwin... sebelum ni Eyrra ada kekasih iaitu En.pakwe... tapi Eyrra dengan En.pakwe dah lama tak ada pape... kita orang hanya sekadar kawan je... kita orang kawan sampai sekarang... kira macam sahabat selamanya... kalau ada jodoh Eyrra dengan dia... Eyrra terima dia seadanya... Eyrra bukannya jenis yang memilih dari paras rupa... Eyrra hanya nak Kaum Adam yang boleh bimbing ilmu agama dengan Eyrra , didik Eyrra & jaga Eyrra macam mana Mak & Ayah Eyrra jaga Eyrra... Eyrra tak nak kan kemewahan... tapi Eyrra nak kan kebahagiaan... 

En.pakwe tu Eyrra dah sebati dah dekat blog ni... Eyrra memang tak nak bagi tau nama dia dekat blog Eyrra... Eyrra memang ada buat " in relationship" dengan En.pakwe... Eyrra saje je nak buat relationship dengan dia... sebab Eyrra tak nak orang yang tak dikenali di muka buku kacau-kacau Eyrra.. sebab Eyrra selalu kene ugut & paksa... 

Jom keluar...
Jom jumpa...
Nak number awk boleh???
Awak Uitm Segamat kan??? nanti saya nak jumpa awk boleh...
Boleh kenal tak budak sombong...
Orang dekat FB ni dah meninggal ke???? senyap je...
Oiii budak sombong....
&
macam-macam lagi... sakit hati sangat-sangat bila orang bagi text macam-macam dekat Eyrra... jangan lah menilai orang macam-macam kalau tak kenal orang tu... lepas tu jangan lah paksa-paksa Eyrra... Eyrra akan keluar dengan orang yang Eyrra kenal je... kalau kenal dekat muka buku atau twitter ni... memang tak lah Eyrra nak jumpa... sebab Eyrra ni perempuan... kene faham... Eyrra kene jaga maruah diri Eyrra... Eyrra cakap dari hati Eyrra... Eyrra dah lama dah simpan benda ni... Eyrra tak tau nak luahkan dekat mana... hanya dekat blog Eyrra ni je... 

Budak lelaki dekat Uitm ni pun Eyrra kenal Ewe , Azameer , Acap , Arep & Aiman... Eyrra tak kenal pun orang lain... kecuali budak lelaki classmate Eyrra... tapi kadang-kadang bila Eyrra keluar dengan salah sorang ni ( 1E 4A )... bila orang nampak kita orang... dah diorang ingat kita orang ni couple... Eyrra dengan diorang ni hanya sekadar kawan je... fullstop.... 

Eyrra ada 4 abang... bila Eyrra letak " in relationship " dekat muka buku... diorang semua bising... mengalahkan Eyrra letak " married " pula... memang geram sangatlah.. kalau diorang berkumpul.. Eyrra je yang kene... selalu kene bahan dengan diorang ni... diorang selalu cakap yang Eyrra ni masih kecik lagi dimata diorang... diorang suruh Eyrra habiskan diploma ni dengan cemerlang... Insyaallah... 
bila Eyrra duduk sorang-sorang dekat bilik... Eyrra fikir-fikir balik.. betul juga cakap diorang tu...  baik Eyrra fikirkan pasal belajar... itu yang paling penting sekarang ni... 
okeylah... dah penat celoteh ni... jari jemari pun dah lemah gemalai dah ni... 


tata semua
meoww meowww
Assalammualaikum


Sticker Uitm Segamat


" Barang-Barang Electric Wajib Kene Tampal Sticker "




" Iron Gurl Panasonic"




" Cas Laptop Acer "




" Cas HP Sony "


Assalammualaikum semua kawan-kawanku....
sementara nak tunggu berbuka puasa... Eyrra nak publishkan entry pasal sticker ni... habis comot barang-barang electric Eyrra kene tepek benda alah ni... tak suka sebenarnya.. tapi takut kene check bilik... Eyrra pun tepek jugalah benda alah ni... mungkin Uitm takut student tak bayar bill electric... dia buat lah macam tu... tapi tak apa lah... ikut kan ajar apa yang Uitm suruh... sebab Uitm dah kasi tempat tinggal yang free... kalau duduk luar... beratus-ratus kene bayar duit sewa rumah... lagi sakit... duit sewa rumah tu... macam-macam Eyrra boleh beli barang... tak gitu... ikut lah arahan dari Uitm... Uitm sekarang ni pun dah tegas sikit... siapa yang tak pakai kad matric... terus kene rampas... lepas tu kene bayar saman... Eyrra dah kene sekali dah... sebab tak pakai kad matrik... duit terbang melayang macam tu je... sedihhhh... lepas duit berbuka puasa... tapi tak apa lah... salah Eyrra juga... siapa suruh gatal-gatal tak pakai kad matrik...kan dah kene saman... satu pengajaran juga tu.. lepas je kene saman... Eyrra pergi kelas pakai kad matrik... lantak lah orang nak cakap Eyrra skema ke pakai kad matrik.. kita kene berbangga tau dapat jejak kaki dekat Uitm ni.. orang dekat luar sana.. ramai yang nak study dekat Uitm ni... cuma rezeki tak ada...
" Saya Banggga Jadi Warga Uitm "
" Uitm Dihatiku "


tata semua
meowww meowww
Assalammualaikum semua


Product Mandian Missue Eyrra


" Wajib!!! Semua Kene Ada Waktu Mandi "




" Nourishing Conditioner & Shampoo Sunsilk "




" Secret Garden & Exfoliating "




" Sensitive Whitening "




" Eversoft & Safi Balqis "




" Tracia "




" Berus Gigi Colgate & Berus Bracess "

Assalammualaikum semua...
haaaaaaaaaaaa.... dah tengok produk mandian Eyrra... semua ni wajib kene ada dekat dalam bakul pink Eyrra... semua kene ada... kene lengkap... sebab Kaum Hawa ni macam-macam kene jaga... masa muda-muda ni lah kene jaga... nanti kalau tak jaga... umur dah meningkat.. memang susah... rambut kene sentiasa wangi... kulit muka kene jaga... sebab Kaum Adam ni.. kadang-kadang diorang ni cakap je tak kisah... tapi dalam hati diorang... mesti nak yang sedap mata memandang kan.. tak cantik pun tak apa... janji pandai jaga diri... tak gitu Kaum Adam... lepas tu bau badan pun kene jaga juga... nanti tak ada lah orang yang duduk sebelah kita tu jadi pening... sebab bau badan kita kan... lebih baik jaga dari sekarang... orang akan mengata kita belakang-belakang... kita mana tau orang kutuk kita ni busuk ke apa ke kan... kalau macam tu... kita kene lah bertindak sendiri... bukan nak kene tunggu orang lain yang tegur kita dulu.. kita lah yang jadi malu nanti kan kan kan kalau orang tegur kita ni busuk.... cepatlah bertindak k...

mesti korang geram tengok product mandian Eyrra ni kan... kebanyakkannya warna pink... kawan Eyrra cakap macam tu... sebab kawan Eyrra sendiri geram... sebab dia cakap.. semua warna pink... hehehe... dah Eyrra pula yang kene marah... kihkihkih... dulu kawan Eyrra siap panggil Eyrra Alien Pink lagi... jealous lah tu.... okeylah... tak nak lah celoteh macam-macam.. nanti jari jemari ni jadi kremmmmm... cewahhhh....


tata semua
meoww meowww
Assalammualaikum...


Bersahur !!!!


" Kita Tetap Kene Bersahur "




" Biskut & Nestum "




" Yusuf Taiyoob "

Assalammualaikum semua,
Entry kali ni sangatlah ringkas... sebab Eyrra nak kongsi dekat adik-adik yang masih sekolah tu... ada ke adik-adik yang masih bersekolah baca entry Eyrra ni??? tak pe lah... ada ke tak ada... Eyrra nak kongsi juga... tak kira... hehehe... nanti bila adik-adik dah sambung study... adik-adik dapat rasalah macam mana Kak Eyrra rasa sekarang ni... setiap hari Kak Eyrra bersahur dengan biskut & nestum je untuk alas perut tau... tapi Kak Eyrra tak lupa makan buah kurma yang My Mum bekalkan.. " Yusuf Taiyoob" .... Kak Eyrra bersyukur sangat dengan apa yang ada sekarang ni... tapi sedih juga tau.. bila sahur tanpa family disisi... macam ni lah.. ala kadar je... tapi kalau dekat rumah... mesti My Mum dah sediakan nasi & lauk untuk kita orang sekeluarga bersahur... tak sabar pula nak balik rumah... bersahur dengan family tersayang... adik-adik semua jangan malas bangun sahur tau... Kak Eyrra nak kasi semangat sikit dekat adik-adik untuk bangun sahur... sebab Kak Eyrra dah lalui zaman adik-adik.... " Adik-adikku... Insyaallah Boleh !!!!! "


tata semua
meowww meowww
Assalammualaikum adik-adikku...


Nukilan Dayana : Isteri Pertama Ashraf Muslim


" Nukilan Hati Dayana "


Assalammualaikum semua ,
Eyrra sekadar nak berkongsi tentang puisi " Nukilan Hati Dayana " ... bila Eyrra baca je puisi ni... Eyrra tersentuh sangat... Eyrra tak boleh bayangkan hati seorang isteri yang telah dimadukan dalam diam... mesti hancur sangat hati ni berderai-derai... cuma isteri Ashraf Muslim je yang dapat rasa semua ni... semua Kaum Hawa tak nak dimadukan... mungkin Ashraf Muslim ada sebab tertentu untuk dia berkahwin kali ke dua... kita mana tau kan... kita bukan berada di tempat dia... kita tak dapat rasa apa yang dia rasa...

Seluruh Malaysia sudah tau bahawa Ashraf Muslim telah bernikah buat kali kedua dengan bekas PRU Produksi televisyen iaitu Wan Sakinah Ahmad Saburi di Thailand pada 7 Julai lalu... Kehadiran Ashraf ke Mahkhamah Tinggi Syariah Kuala Lumpur telah mengesah perkara ini...

Perkahwinan kedua Ashraf Muslim dirahsiakan daripada pengetahuan isteri pertamanya iaitu Dayana dan keluarga... Perkara ini sedikit sebanyak meremukkan hati Dayana... Dayana mengetahui kejadian sebenar apabila terjumpa interniti penerbangan Ashraf Muslim dalam beg kembaranya...

Bayangkan betapa remuknya perasaan hati seorang isteri... Sebagai Kaum Hawa , perasaan syahdu dan sedih turut dirasai... Semoga Ashraf Muslim dan isteri barunya Wan Sakinah memohan maaf dan menjernihkan kembali hubungan mereka... Kita doakan yang baik-baik untuk mereka... Jom baca puisi dekat bawah ni... 

Berikut adalah Nukilan Hati Dayana...
Puisi dicipta oleh : Ana Hawana...

Sucinya aku , kau miliki ketika di " Makkah "
Hebatnya dia , kau sembunyikan ketika di " Thailand "

Sungguh beratnya memegang " Kasih "  dan " Cinta " pada seorang suami...
Berdoa agar jodoh dia memang milik aku seorang sampai mati dan sungguh...
Andai jodoh dia tetap ada bersama orang lain...
Aku akan terima dengan terbuka dan terus kuat macam yang " Mami " lakukan...

" Percaya pada jodoh " 
" Percaya pada ketentuan "
Menangis air mata darah pun kalau takdir dan begitu...
Kita ada dua pilihan...
" Terima " atau " Menarik Diri "

Tak usah bicara tentang " Payung Emas "
Kerana
Aku belum layak iktiraf diri sesuci " Khadijah " atau " Fatimah "

Tak usah bicara tentang " Zuriat "
Kerana
Aku bukan " Allah S.W.T "
Mudah menyebut " Kun Fa Ya Kun "

Tak usah bicara tentang " Setia "
Kerana
Aku pasti kau tahu aku bukan " Perempuan Jalanan "

Tak usah bicara tentang " Tanggungjawab "
Kerana
Aku tahu kau lebih " Arif " tentang itu...

Tak usah bicara tentang " Kesempurnaan "
Kerana
Aku terima " Kekurangan " kau kerana Allah S.W.T...

Tak usah bicara tentang " Dia "
Kerana
Aku " Diasingkan " darimu kerana dia...

Berhenti " Beralasan " ini semua jodoh ketentuan Allah...
Kerana satu dunia tahu...
Hanya itu lah jawapan mudah untuk lepaskan kekhilafan yang disengajakan...

Penjelasan Ikhlas Dari Ana Hawana Sendiri :



tata semua
meowww meowww
Assalammualaikum 

Tomato Makanan Kegemaran Eyrra


" Eyrra Kalau Makan Nasi Mesti Ada Tomato "




Assalammualaikum...
Eyrra nak kongsi dengan korang pasal " Tomato "... mari-mari baca entry Eyrra yang ni.... untuk sihat kan kulit kita....

TOMATO atau nama saintifiknya Iycopersicon esculetum sememangnya digemari ramai... Sama ada diratah begitu sahaja atau digandingkan dalam pelbagai jenis masakan, tomato menjanjikan keenakan tersendiri... Hidangan Mediterranean dan Asia Barat menjadikan tomato sebagai bahan asas yang paling kerap digunakan...

Berasal dari keluarga Solanaceae, tomato kaya dengan zat besi, serat serta vitamin A dan C yang diperlukan untuk mengekalkan kecergasan badan...

Ia juga mengandungi fruktosa, glukosa, asid folik, potasium, kalsium dan mineral garam...

Malah kajian di Amerika Syarikat mendapati pigmen merah pada kulit tomato mengandungi lycopene yang dikatakan mampu mengurangkan risiko barah prostat di kalangan kaum Adam...

Lycopene menawarkan khasiat antioksida semula jadi yang baik untuk kesihatan badan.

Khasiat tomato juga berkait rapat dengan kecantikan kulit... Sayuran ini dikatakan berkesan untuk mengecilkan liang roma, mengurangkan masalah jerawat dan merawat penyakit kulit... Elemen penyejuk juga mampu menyejukkan kulit yang kasar, astringen untuk menghapuskan minyak berlebihan, dan vitamin A dan C untuk mencerahkan kulit kusam dan mengembalikan keremajaan kulit...

Minggu ini apa kata cuba petua dan cara-cara penjagaan kulit menggunakan tomato...

Mengecilkan liang roma

Campurkan satu sudu jus tomato segar dengan dua hingga empat titik jus limau. Sapukan bahan tersebut menggunakan kapas pada kulit wajah dan urut perlahan-lahan. Biarkan selama 15 minit. Bilas dengan air suam untuk mengecilkan lagi liang roma, selepas itu sapukan pelembap muka.


Merawat jerawat

Hancurkan tomato segar dan sapu rata bahan tersebut pada kulit muka yang berjerawat. Biarkan sejam atau lebih sebelum dibilas dan dikeringkan. Buat setiap hari sehingga jerawat hilang.

Membersihkan kulit muka

Topeng muka menggunakan campuran tomato dan avokado amat sesuai untuk kulit kombinasi (berminyak, biasa dan kering) kerana ia menggabungkan astringen dan antiseptik yang boleh mengurangkan kandungan minyak serta noda hitam pada kulit.

Topeng penyegar muka ini kaya dengan vitamin A, C dan E - kesemuanya penting untuk kulit yang sihat. Untuk membuat topeng muka ini, hancurkan tomato dan avokado dalam mangkuk dan sapukan pada muka, bilas selepas 20 ke 30 minit.

Boleh juga sapukan campurkan jus tomato segar dengan jus timun pada kulit muka untuk mengawal minyak and jerawat.

Menyejukkan kulit yang rosak

Kisar sebiji tomato dan campurkan dua sudu yogurt. Sapu bahan tersebut pada kulit muka dan biarkan selama 20 minit. Bilas dengan air suam.

Gabungan tomato dan yogurt mampu menyejukkan kulit dan mengurangkan kesan kesakitan termasuk akibat selaran matahari dan kerengsaan kulit.

Ini kerana yogurt merangsang protein pada kulit dan menjadikannya lembut manakala tomato menyejuk dan meneutralkan permukaan kulit.




Eyrra dah jarang makan tomato dekat sini... sebab susah nak jumpa... bila tanya dekat Kedai Pak Mat... Makcik tu cakap tak ada... sebab budak UITM kat sini tak suka makan tomato... selalu masak tak habis... lepas tu buang... membazir je.. tu yang Makcik tu tak beli tomato... tapi kadang-kadang bila Eyrra pergi makan dekat NR... Eyrra mintak dekat tempat yang jual Nasi Ayam tu tomato... kihkihkih... sebab Eyrra memang suka makan nasi berulamkan tomato... kalau dekat rumah... Mak Eyrra kalau pergi pasar... mesti belikan tomato untuk Eyrra... lepas tu dekat peti ais rumah Eyrra mesti ada punya tomato... kihkihkih... kalau tak ada... Eyrra sanggup tak makan... Eyrra pergi beli dulu tomato... tu kalau dekat rumah lah... sebab ada kereta... kalau dekat UITM ni... susah nak pergi bandar... Entry kali ni sangatlah ringkas... pasal TOMATO je... hehehhe.... selamat mencuba kawan-kawanku....


tata semua
meowww meowww
Assalammualaikum semua


Penjelasan Daripada Puteri Awani Sendiri


" Lain Kali Cari Bukti Yang Kukuh Baru Boleh Kutuk Orang "



Assalammualaikum semua rakan-rakanku ,
Entry sambung daripada --) Dah Seminggu Kita Couple


" Allah Rindukan Doa Hambanya "


Assalamualaikum , Mesti tengah panas dengan verita video Puteri kan ? Hmm , sebenarnya video tu di uploadkan lama dh tapi di privatekan dan video tu takdak sapa yg view. Memang niat taknak publickan tapi masa hangout last week ramai pulak yang nk view , Mulanya kami *saya dengan ery* terima komen yang baikbaik daripada anda semua. Kami ingat benda ni akan okay, Puteri ada mintak nk private balik vid tu tapi ery tak kasi sbb dia kata semua orang suka dan dia nk download masuk note II dia. So tak jadik lah nk privatekan semula.

Puteri tahu ini semua salah Puteri buat vid mcm tu . Puteri nak mintak maaf kalau ada buat koqang rasa sakit mata ka sakit telinga ka apa. Allah uji Puteri ni bersebab. Mungkin atas apa yg dah Puteri buat selama ni. Mmg dari dulu lagi Puteri ramai haters, tapi selepas buat vid ni lagi bertambah lah kan? Malah seluruh malaysia mugkin seluruh dunia. 

Allah maha mengetahui apa yg akan berlaku disebalik semua ini. Mungkin Allah rindukan doa daripada hambanya yang bernama Syazwani :') Allah rindukan solat taubat dari hambanya. Dia lebih tahu daripada segalanya. Puteri hanya mampu berdoa dan melihat. Korang ramai namun ? Puteri seorang diri , Nasib ada kawankawan yang sangat baik dan selalu sokong wani dari belakang . 

Puteri mohon , orang yg upload vid puteri kt youtube, tlg lah delete. Puteri baru tahu saat dan ketika ini siapa yang bergelar kawan dan bergelar musuh . Mungkin verita ini akan terus tersebar tapi, Puteri redha dengan dugaan Allah malah Puteri bersyukur diatas apa yg berlaku ini mengakibatkan Puteri selalu mendekatkan diri dengan Allah. 

SubhanaAllah, Semalam lepas tengok apa yg terjadi , Hati gelisah sangatsangat. Walaupun kawankwan, family dah ckp sabar semua tapi ttp tak okay . Lepas buat solat solat semua, baca alquran , rasa betapa tenangnya hati ni. Allah maha berkuasa . 

Mungkin setakat ini sahaja post saya buat kali ni. Tapi ini mungkin post terakhir dari saya. Assalamualaikum :')


Eyrra hanya copy paste balik dari admin sendiri... pesanan daripada Eyrra... jangan terlalu ikut emosi sangat nak kutuk orang lain... tengok diri sendiri dulu... kita ni dah cukup sempurna sangat ke nak kutuk dan maki hamun orang lain sesuka hati... kita cermin diri kita dulu... baru nak kutuk orang lain... kita ni manusia biasa je... semua orang ada buat salah... terapkan dalam diri tu untuk memaafkan orang lain... walaupun orang lain ada buat kita marah & sakitkan hati kita... insyaallah hati kita akan tenang... apa yang terjadi sekarang ni adik Puteri Awani buat lah pengajaran... ehhhh!!!! bukan untuk adik Puteri Awani je tau... untuk kita juga...  tak salah pun nak bercinta... janji ingat lah hukum dan batas-batas pergaulan antara Kaum Hawa & Kaum Adam... 

Information with Puteri Awani

tata semua
meowww meoww
Assalammualaikum semua


Dah Seminggu Kita Couple


" Berikan Teguran Bukan Kutukan "


Klik sini --) Kapel Seminggu 

Assalammualaikum semua...
kali ni Eyrra nak kongsi pasal " Dah Seminggu Kita Couple " Eyrra pun tak nak lah cerita lebih-lebih... sebab Eyrra tak kenal pun adik ni... dan tak tau siapa dia... tak salah pun kalau nak bercinta masa zaman sekolah... janji tak abaikan pasal pelajaran... ramai je yang bercinta masa zaman sekolah... dan sampai ke jinjang pelamin... cuma 1% je lah daripada 10%.... ramai orang cakap... bila dah masuk university nanti barulah bercinta... bercinta dekat university pun tak semuanya boleh kekal... 
" Jodoh adalah rahsia "... itu janji Allah...

Eyrra bukannya baik sangat nak nasihatkan orang ni... tapi kita kene lah bagi teguran dekat dia... bagi sesiapa yang kenal adik ni.. nasihatkanlah dia.. bukannya kutuk atau maki dia macam-macam... semua orang ada buat kesilapan... bukan dia je yang buat silap dekat dunia ni... bila Eyrra baca comment-comment yang ada dekat post tu... pehhhh... macam-macam ayat kesat yang keluar... cara diorang comment tu macam diorang tak pernah bercinta je... cuba lah tegur adik tu... bagi sesiapa yang ada adik yang masih sekolah tu... bila korang tengok video adik ni.. korang nasihatlah dekat adik korang... janganlah maki hamum pulakan... renung-renungkanlah... dah selamat beramal... 




p/s :
Ramadhan bakal tiba... pastikan setting niat , upgrade iman , download pahala , approve maaf , delete dosa dan yang paling penting search pahala...

Selamat Berpuasa Semua...
Puasa Bagi Penuh Tau... Jangan Ponteng-Ponteng Pula Untuk Kaum Adam... Kaum Hawa Anda Dimaafkan... Kaum Hawa Sangat Istimewa... kihkihkih.... 


tata semua
meowww meowww
Assalammualaikum semua


Congratulation to En.Pakwe


" Berakhirlah Zaman Diploma En.Pakwe "



Assalammualaikum...
Entry ni patutnya dah lama Eyrra kene publishkan... tapi masa En.Pakwe Konvo... Eyrra tak ada... kesian dia... mesti tertunggu-tunggu Eyrra datang... dia harap sangat Eyrra datang masa tu... tapi nak buat macam mana... Eyrra mana ada transport nak datang Melaka... masa tu Eyrra tengah final exam lagi... Eyrra rasa serbesalah juga tak dapat teman dia masa tu... Eyrra bukannya pentingkan diri sendiri... Eyrra kene fikir panjang...  final Exam tu lagi penting untuk masa depan Eyrra... nak buat macam mana... sebenarnya En.Pakwe pun penting... tapi Eyrra tak boleh elak... sebab Eyrra takut fail nanti... Eyrra yang kene tanggung... Alhamdullilah result Eyrra okey... tak ada fail... tapi Eyrra dah tebus janji Eyrra... Eyrra dah belikan something untuk dia... Eyrra gembira sangat tengok muka dia bila Eyrra kasi hadiah tu... 

Masa tu Eyrra siap text lagi dekat dia... pergilah keluar dengan kawan-kawan... gembira dengan kawan-kawan... tapi dia sedih... dia cakap dia tak ada mood nak keluar... sebab Eyrra tak ada.. dia cakap kawan-kawan dia bawa pasangan masing-masing... dia je tak ada... mungkin tak ada rezeki Eyrra nak datang... En.Pakwe doakan Eyrra graduate k... Eyrra nak semangat dari En.Pakwe & Family... nak sampai Part 6 bukannya senang... kalau Eyrra graduate nanti En.Pakwe boleh teman Eyrra... ehhhehe... insyaallah... Amin.... 


tata semua
meoww meowww
Assalammualaikum semua


Kreativiti Dari Yu Yunnnn....


" Kreatifnya Classmate Eyrra Ni "

Assalammualaikum Semua Rakan-Rakan Alam Mayaku...
Malam ni entry Eyrra lebih kepada gambar je.. sebab mood malam ni tak seceria selalu... sebab kene tinggal sorang-sorang... roommate semuanya cabut lari balik... kene lah tinggal sorang-sorang... Makkk budak manja ni tinggal sorang-sorang... sunyi... Makk nasihatkan Eyrra... ingat Allah S.W.T... jangan takut... Allah S.W.T ada dengan kita... dia sentiasa jaga kita dekat mana-mana pun kita berada... Insyaallah tak ada apa-apa yang berlaku... Amin...

Okeylahhhh... tutup cerita sedih tu... Eyrra nak cerita pasal gambar-gambar dekat bawah ni... kreatif kan kawan Eyrra buat benda tu... Eyrra buat simple je.. Hand Fan... macam budak tadika je.. kihkihkih... tak kreatif langsung... buat malu je... orang lain semua buat gempak-gembak... Eyrra buat simple je... idea tu pun terlintas masa Eyrra kipas pakai kipas tangan Stich Eyrra tu... masa tu fikir punya fikir... apa lah yang Eyrra nak buat ni... sebab esok pagi je kene present ni... dah malas nak fikir panjang... sebab dah malam... bahan pun tak ada... Eyrra pun terus je rembat kertas yang ada at meja tu... Eyrra buat kipas tangan... esok pagi je... Eyrra buat benda tu... kihkihkih.... terasa tercabar juga lah... tengok orang lain buat benda yang comel-comel.. sebab masa sekolah dulu Eyrra suka buat benda comel-comel... lepas tu kasi dekat En.Pakwe... hehehe... tertiba sekarang ni kepala beku pula... dah tak kreatif macam dulu-dulu...




Miss You 




Kalau Kaum Hawa bermisai macam ni... terkejut Kaum Adam nanti... kihkihkih... lari berbatu-batu kalau diorang tengok... 




nilah Zairolll... classmate Eyrra... jejaka yang sporting dekat dalam kelas tu... kalau Kaum Hawa snap gambar... mesti ada gambar dia terselit... ehhehe... jejaka yang sangat periang...




yang tudung kuning tu Azni... dia suka snap gambar... setiap hari ada satu gambar yang dia akan snap... rajinkan dia... kihkihkih... kita orang semua apa lagi.. join je lah dia snap gambar... kenangan lah kononnya...  mesti full memory dia dengan gambar-gambar classmate... hehehhe....




haaaaaaaaaaaaaa!!!! ni lah Yun... dia lah yang buat semua ni... banyak sebenarnya dia buat... tapi yang ni je yang sempat kita orang snap... sebab ada kelas... student lah katakan... 



tata semua
meowww meowww
Assalammualaikum semua




 
Copyright © Missue Eyrra Zerra | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in