Pou _ Manjacute


" Baby Pou_Manjacute Eyrra "


Pada petang ni Eyrra tak tau nak buat apa... petang-petang yang indah ni.. ada pula Hamba Allah yang kacau Eyrra... tak salah kalau ada niat nak berkawan... tapi cara En.Misteri tu salah... mizcall banyak kali... lepas tu hantar text tanya Eyrra dekat mana... Eyrra tanya dia siapa... dia cakap tak payah tau... heyyyyy youuuuu... ada adab tak??? orang tanya elok-elok... boleh pula layan kita macam tu... tak faham langsung...  Eyrra bukan tak nak call... Eyrra takut nak cakap dengan orang yang Eyrra tak kenal... Eyrra paling takut nak angkat kalau number baru masuk dekat HP Eyrra... sebelum nak call tu.. hantar text dulu k... mungkin orang lain memang senang nak angkat panggilan En.Misteri tu.... tapi Eyrra... tidak!!!... Eyrra kan Kaum Hawa... perlu lah berhati-hati kan... okeyyyy lahhhh.... malas nak cerita pasal ni... agak buang masa je... dah curi masa Eyrra untuk cerita pasal Baby Manja Eyrra ni...

Petang-petang macam ni bagi student lain mesti masa untuk diorang rehat kan... mata ni pula segar semacam je... bila baring.. kononnya nak tidur lah... tutup mata 5 minute je... lepas tu dah buka balik... memang tak boleh nak lelap macam roommate Eyrra yang lain... ntah-ntah diorang dah sampai London dah... Eyrra je masih dekat Segamat ni... ehhehehe... bila tak tau nak buat apa... apa lagi... terfikirlah nak updated entry baru... fikir punya fikir... haaaaaaaaaaaaaaaaa...... updated pasal Baby Manja Eyrra lah.. kihkihkih... Eyrra tau... mesti ramai yang ada Baby Pou kan kan... jangan lah nak bohong.... baik Kaum Hawa & Kaum Adam.. semua ada bela Baby Pou kan kan...




ni Baby Pou Eyrra... masa kecik Eyrra belum kasi nama dia lagi.. ehhehe... sebab dia kecik lagi.. tak nampak lagi kecomelan dia... ehhehe.... ehhhhh... korang jangan tengok lama-lama k... dia bogel tu.. nanti merah mata korang kalau tengok lama-lama... ehhehe...




Pou Eyrra dah besar sikit Eyrra belikan baju untuk dia... ehhee... Eyrra siap tukar kan colour badan dia lagi tau... pink gitu... baru anak Mama... cewahhhhh... Mama konon... meluat korang baca kan... kihkihkih....
sorry lah.. masa ni snap dulu sebelum Mama nak mandi kan Baby Manja... ehhehe...




bila dah besar sikit... Mama kasi dia makan banyak-banyak... Mama belikan dia spec mata baru... colour kuning.. sama dengan baju dia... ehhehe...




anak Mama ni dah terlebih makan & sihat... sampai baju pun dah tak muat... ehheh... nak mintak beli baju baru lah tu... kihkihkih...




yeayyyyy!!!! dah ada baju baru... Eyrra pun tak pasti yang Baby Manja ni lelaki ke perempuan... Eyrra main taram je pakai kan baju untuk dia... hikhokhikhok...




tadaaaaaaaaaaa!!!!! dah besar dah Baby Manja yang Eyrra bela ni... kihkihkih...




masa Eyrra busy... Eyrra tak sempat nak bela dia... Eyrra abaikan dia... bila Eyrra nak melawat dia... dah jadi macam gini... 




muka dia happy bila Eyrra dah siap mandikan dia & bagi makan...




comel je muka lapar dia kan.... 




Jin Toncet!!!!!!
bila dah dapat Microphone... apa lagi.... keluar lah suara-suara comel Tuannya... kihkihkih... layannnnn....

Eyrra kalau busan-busan game ni lah Eyrra layan.. malas nak download game banyak-banyak... game Pou ni pun dah sediakan banyak game... pastikan kene update lah... okey lah... malas nak celoteh macam-macam... tertiba je mata ni rasa nak tidur... okey lah sampai sini je entry Eyrra pasal Pou ni... Azan Asar pun dah berkumandang....mari kita menunaikan Solat...


tata semua
meoww meowww
Assalammualaikum semua.


JDT vs Kelantan


" Piala FA 2013 "



Assalammualaikum...
Jangan lupa tengok perlawanan akhir Piala FA 2013 pada pukul 8.45 p.m... Eyrra tak sabar nak tengok perlawanan malam ni... nak sangat tengok dekat Stadium... tapi nak buat macam mana... Eyrra dekat Segamat... tak ada siapa nak ajak pergi sana... ermmmm... sedih... tak apa lah Eyrra bagi sokongan dari Stadium NR Uitm je lah untuk JDT... ehhehe... walaupun Eyrra bukan asal anak jadi Johor... tapi Eyrra sokong JDT sebab Harimau Selatan... kira berjiranlah juga kan... kira Melaka pun selatan juga... ehhehe... tak sempat nak beli baju JDT warna pink tu... baju JDT memang terbaik... 




Malam ni sokong JDT Eyrra pakai baju Malaysia je lah... ehhehe... dah baju JDT tak ada... JDT pun dalam Malaysia juga kan... tak salah lah kalau Eyrra pakai baju Malaysia... ehhehe.... Goooooo JDT... Luaskan Kuasamu...

tata semua
meoww meowww
Assalammualaikum semua


Nike ACG Sandals


" Nike ACG Sandals Untuk Kaum Hawa "

Assalammualaikum semua...
kali ni Eyrra nak kongsi sikit pasal kasut berjenama Nike ni... Kebanyakkannya Kaum Hawa ni minat kasut sport Nike je... sandal ni diorang tak berapa pandang sangatkan... tak gitu... jarang sangat nak nampak Kaum Hawa nak pakai sandal macam ni.. sebab bagi pendapat mereka... kasut sandal ni macam Kaum Adam je yang pakai... tu yang tak ramai sangat Kaum Hawa yang pakai... Jenama Nike ni macam-macam jenis kasut yang diorang keluarkan.. lepas tu macam-macam jenis warna yang diorang ada... cer tengok gambar sandal dekat bawah ni... warna pink gitu... nampak Ayu apa kalau Kaum Hawa yang pakai... pinks kan menampakkan seseorang tu lembut... bila Kaum Hawa pakai... nampaklah kelembutan dia dekat situ... ehhehe.... over pula kan....
mula-mula Eyrra usya sandal yang dekat atas ni... tapi tak jumpa-jumpa lagi... tak semua kedai ada jual apa yang kita nak... tak gitu kawan-kawan... mungkin tak ada rezeki nak memilikinya... cantikkan design sandal ni... simple je... tak serabut sangat... tak ada lah nampak macam Kaum Adam sangat... haaaaaaaaaaaaaaa.... untuk Kaum Hawa sahaja... sandal ni kene lah pilih ala-ala keperpuanan sikit... tak semua sandal nampak macam Kaum Adam... pandai pilih... lepas tu sesuai dengan kaki yang kecil tu... sebab kaki Kaum Adam ni besar... tu yang kadang-kadang sandal ni ada yang besar... kene pandai-pandai lah pilih sandal yang nampak ala-ala kecomelan dekat kaki tu... ehhee... Kaum Hawa tak perlu lah takut nak memiliki sandal macam ni... cuba lah pakai dulu dekat kaki tu... mana tau sepadan kan... hehhe....
 tadaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!! heyyyyyyy youuuuu.... jangan curi yang ini... yang ini Eyrra punya... cantik tak??? kira okey lah kan... simple je ni... kalau Kaum Hawa pakai mesti nampak comelkan... hikhokhikhok... selesa juga lah pakai sandal ni... Sem ni Eyrra malas nak bawa kasut banyak-banyak... bukan Eyrra pakai pun... kira sandal ni sesuai lah pakai dengan baju kurung & seluar... ingat Kaum Adam je boleh pakai sandal... Kaum Hawa pun boleh tau... jangan pandang Kaum Hawa ni sebelah mata je... hehhehe... over sangat ni... okey lah... Eyrra just nak kongsi je dekat kaum Hawa... tak paksa pun suruh beli ke apa... just nak beri keyakinan je dekat Kaum Hawa untuk mencuba benda baru..... cewahhhh... over niiiii....


tata semua
meowww meowww
Assalammualaikum semua


Pantai Pengkalan Balak ( Group Gugurl PA )


" Kami Jumpa Lagi Apabila Cuti SEM "


Assalammualaikum...
Cuti sem kali ni Eyrra dengan kawan-kawan sempat jumpa 2 kali je... mula-mula kita orang jumpa dekat Dataran Pahlawan , Melaka... itu pun kejap je... sebab masa sangat jealous dengan kami semua... kali ni kita orang berkesempatan berjumpa lagi... dulu masa zaman sekolah menengah.... kalau petang-petang selalu Eyrra , Hajar & Ain pergi pantai... kononnya nak tenang kan fikiran... masa tu kami budak SPM lagi... hehehe... tu yang nak tenang kan fikiran tu...masa tu kami budak-budak skuter lagi... pergi mana-mana naik skuter lah... sebab budak sekolah kan... mana ada kereta nak bawa... lesen pun tak ada lagi... hehhee... tapi akhir-akhir 2011 tu dah bawa kereta dah... pergi mana-mana naik kereta... dah ada lesen kan... dapat je lesen kereta... Eyrra bawa kawan semua pergi pantai juga... kihkihkih... diorang nak naik kereta.. sik naik motor je... konon dah maju lah tu... selalu juga lah Eyrra , Hajar & Ain pergi pantai... makan burger & goreng pisang.... kenangan yang sangat-sangat Eyrra tak boleh lupakan... hehehe... 




tadaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!! ni lah Hajar... kawan Eyrra masa Sekolah Menengah dulu.... setiap gambar mesti terselit wajah dia yang comel tu.... ehehehe....




Hajar & Hanis suka sangat snap gambar candid...  haaaaaaaaaaaaaa.... gambar dekat atas ni lah hasilnya... hehhehe....




Dak Hanis kalau dah bercerita... mesti kene dengar... nanti tak pasal-pasal kene marah... hehhehe... dia tu nampak je kecik... tapi garang.... mulut pun agak pedas juga... 




Hanis pandai snap gambar... kalau dia snap... tip top kau Jahhhh.... lepas tu nak bagi tau juga ni.... gambar Header Eyrra dekat blog baru ni... Hanis lah yang snap kan... 




Setiap kali kami jumpa... mesti ada 2 photographer... Ain & Hanis... setiap kali kami jumpa.. mesti ada memory... hehhhe.... sangat-sangat lah menyeramkan... biarlah rahsia... antara kami je yang tau... hehhehe.... zipppppppppppppp.... kahkahkahkah... mesti tertanya-tanya kan.. apakah??? mengapakah ??? rahsia tetap rahsia... hehhehe..... 

ehhhhh... lupa nak kenal kan kawan sekampung Eyrra ni... merangkap classmate Eyrra juga... nama dia Sakinah... kami kenal dari kecil lagi tau... dari kami Tadika , Sekolah Rendah naik Sekolah menengah kami berada di tempat yang sama... hehehhe... jodoh kami kuat masa tu... kahkahkahkah.... sekian lama kami bersama... akhirnya berpisah juga... ehhehe.... tak apa.. rumah kami sejengkal je.. jalan kaki pun boleh sampai... 




dulu zaman sekolah pergi mana-mana dengan Hajar... thanks Hajar sebab selalu teman Eyrra... Iloveyou Budak Panda.... hehehhe... 


tata semua
meowww meowww
Assalammualaikum semua


Cerpen Buat Roommateku



" Tanggal 20 Jun 2013 ( Malam Eratan Kasih )"


Assalammualaikum...
Entry kali ni Eyrra nak memperkenalkan wajah-wajah roommate Eyrra SEM ni.... Eyrra ada 3 roommate... tapi yang lagi sorang tu nama dia Kak Farah... dia dah turun dulu... sebab kawan-kawan dia dah panggil... kita orang je yang siap lambat... hehhee.... tu yang muka-muka ni je yang sempat terselit dekat dalam gambar ni... krik krik krik.... 

Gadis yang bertudung kuning tu... yang wajahnya semanis kurma tu.. nama dia Kak Ika... Kak Ika ni tua setahun je dari Eyrra... Kak Ika ni seorang yang sangat sempoiii dan sporting habis orangnya... suka berborak dengan Kak Ika ni... suara Kak Ika ni pula sama sangat dengan suara Kak Mastura... pehhhh.... rindu sangat dengan Kak Mastura... bila cakap dengan Kak Ika... terasa bercakap dengan Kak Mastura... Mula-mula Eyrra ingat kan Kak Ika ni sombong tau... Ye lah... dia tak tegur Eyrra pun... dia senyap je... bila dah lama-lama jadi roommate dia... dia seorang yang ambil berat juga tau... selalu juga ambil berat pasal Eyrra... hehhe... tanya tu tanya ni... seronok juga berborak dengan dia.... 

Gadis yang bertudung biru tu pula nama dia Nadhirah... kulitnya putih-putih melati... hehhe... comel orangnya... dia ni sama umur dengan Eyrra... kira satu kepala lah kan... nak tanya pape... tanya je lah kat dia... dia jawab je apa yang Eyrra tanya... ehhehe... mula-mula dia je yang peramah dengan Eyrra... ehhehe.... dia pula minat tengok cerita korea... setiap petang dia tengok cerita korea... minat habis ni... haaaaaaaaa.... apa lagi... nanti Eyrra boleh lah tumpang sekaki join dia tengok cerita korea... ehhhe.... 

Nak selit juga cerita pasal " Terseliuh " seminggu Eyrra masuk study... hari jumaat tu boleh pula Eyrra jatuh tangga... hehhe... memang lawak... sampai sekarang kaki Eyrra tak okey lagi... sedih sangat... Kak Farah & Nadhirah lah yang pakai kan pembalut kaki dekat Eyrra... pehhhh... sakit sangat tau... diorang sampai berpeluh-peluh nak pakai kan pembalut kaki tu kat Eyrra... sebab diorang pun takut... sebab Eyrra menjerit-jerit kesakitan... sebab pembalut kaki tu ketat... sakit... buat malu juga... dah lah jatuh dekat depan orang ramai... susah nak cover balik... selamat jatuh agak ayu juga lah... hehheh.... 

Mula-mula Eyrra masuk bilik ni... rasa tak selesa juga lah... sebab diorang senyap je... mula lah dalam otak ni fikir yang diorang ni sombong lah , kerek lah dan macam-macam lagi lah... tau tak kenapa Eyrra boleh fikir macam tu... sebab semua roommate Eyrra senyap je.. keadaan bilik ni sunyi je... nak tegur segan... tapi lama-lama... masing-masing mula cakap kan dulu... kita orang jadi rapat pula kan.. sebab kalau dah 4 bulan duduk sebilik... mesti lah rasa macam adik beradik kan... 

Eyrra nak kasi pengajaran juga dekat korang semua dan Eyrra sendiri... lain kali jangan fikir sesuatu yang belum pasti lagi... sebab benda baru lagi... tak kan nak main terjah je kan... mesti lah ada adab dan stail masing-masing nak memperkenalkan diri masing-masing kan... kita kene cuba bertegur sapa dulu... bila teguran kita dilayan... maknanya dia bukan sombong... mungkin dia pun segan nak tegur kita... bagi pendapat Eyrra lah... semua orang tak sombong... tapi bila orang tu tak kenal kita... mesti lah diorang buat tak tau je kan.. tak kan tak kenal tertiba nak tegur... nanti orang cakap apa pula kan... 





tata semua
meowww meowww
Assalammualaikum semua


Celebrate Birthday With My Twin ( Alisya & Amirah )


" Celebrate Tanggal 19.06.2013 "

Terima Kasih kepada Zairol , Hidayah & Azni sebab diorang lah dalang-dalang yang sangat terbaik yang kene kan kita orang tadi... memang terasa tekene sangat... amikkkk kauuuu....  " Bang Bang Boom " terus... okey lah... nak cerita juga macam mana tektik diorang nak kene kan Eyrra... macam ni ceritanya... wahhh macam nak cerita buku kanak-kanak pula Eyrra rasa.... hehheeh.... okey lah... tak nak buang masa lagi... mata dah berat sangat ni... masa untuk Eyrra tidur ni... kihkihkih... sebelum tidur... update dulu blog... meoww meoww...

Panggilan Masuk dari Azni :

Azni :
weyyy kau kat mana????

Eyrra :
aku dekat dalam bilik lah... kenapa???

Azni :
ehhhh... nape dekat dalam bilik pula??? tak join jibam ke???

Eyrra :
tak lah... aku tak sama group dengan dia lah... dia dah pergi library dah.... nape????

Azni :
weyyyy... turun sekarang....

Eyrra :
ehhhh... malas lah... aku pakai baju tidur...
( petang-petang dah pakai baju tidur... kihkihkih )

Azni :
alaaaaa... turun lah kejap... kejap je weyyyy... kita orang tunggu tau...

Eyrra :
malas lah... pukul 4 pm aku nak tidur... dah dah dah.... 

Azni :
( weyyyyy dia tak nak datang lah... macam mana ni... )

Zairol : 
weyyyy... datang lah sini... kita lepak-lepak kejap... 

Eyrra :
malas lah... aku nak tidur.. 

Zairol :
Eyrra kau tak sayang aku ke??? kalau kau sayang aku... kau turun... nanti aku belanja kau air nak??? 

Eyrra :
ishhh... merepek je kau ni.. tak nak aku... bye...

sekian lamanya... Azni call lagi... dia nak pastikan Eyrra datang juga dekat Library... dah tak ada tempat lain ke nak suruh Eyrra datang... Library juga... ishhhh... malas gila nak pergi... Eyrra pun sempat lagi tau baring-baring... sebab malas nak layan... mesti nak kene kan Eyrra ni... sebab cara diorang tu... beriya-iya sangat nak suruh Eyrra datang juga... hehhehe...

Panggilan kali ke 2 tak dilayan... heheh... padan muka... ingat senang ke nak ajak anak Pakcik Mohamad ni keluar... kihkihkih.... 

Panggilan kali ke 3... disebabkan kesian dekat diorang ni.... Eyrra pun angkat lah...

Panggilan ke 3 Masuk dari Azni :

Azni :
weyyyy... kau dekat mana????

Eyrra :
dekat bilik lah... kenapa???

Azni :
ehhh... kat bilik lagi... cepat lah datang....

Eyrra :
malas lah beb... pape hal kau bagi tau je dekat mira... nanti mira bagi tau aku je...

Hidayah :
weyyyy... datang lah.... cepat!!!!!! kau kene datang juga...

Eyrra :
ishhhhh... ye lah... tunggu aku datang... jap aku nak siap dulu...

Hidayah :
kau kene datang juga tau... k byeeeee......

Eyrra :
beb beb bebbbbbbb... 
( terus je dia letak... kurang asam garam juga minah-minah ni... geram pula.... )

akhirnya Eyrra datang juga dekat Library... habis semua dah  paksa... Eyrra datang bukannya rela pun tadi...  bila sampai-sampai je... diorang gelak-gelak... diorang citer benda yang tak penting dan merepek-repek... gila sakit hati bila dengar... rasa macam nak cekik-cekik je sorang-sorang... Eyrra sampai-sampai je diorang citer pasal Alisya dating dengan senior mana ntah.. ni lah... bla bla bla... agak merepek bila didengar... dalam hati ni... pehhhh... penat je Eyrra datang... semata-mata nak cerita pasal tu je... habis semua kene marah... mana tak ye... ajak datang macam ada benda penting je... rupanya benda tu je... hehhehe... rasakan... tapi bila Eyrra marah tu... diorang boleh gelak-gelak... lepas tu Alisya keluar bawa Kek colour pink gitu... pehhhhhh... sweet gila... ehhehe... terus je Eyrra happy... senyuman lebar Eyrra lempar kan dekat semua orang.... ehhehe.... tapi kan... tertanya-tanya juga.. birthday Eyrra 01.05.. asal diorang nak sambut.. rupanya diorang sambut birthday Eyrra , Amirah & Alisya juga... Amirah & Alisya dah terkene dulu Bang Bang Boom tu.... Eyrra je yang terkene sorang-sorang... thanks kawan-kawan sambut birthday kami bertiga... terasa dihargai lah... cewahhhh... sebab zaman sekolah dulu je sambut birthday dengan kawan-kawan.... dah masuk UITM ni... ni baru kali pertama... kihkihkihkih..... 

banyak sangat picture yang kita orang sempat snap tadi.... pehhhh... seronok gila main krim kek... habis tudung & muka masing-masing kene krim kek... agak malu juga lah... bila student lain tengok kita orang tadi... hikhokhikhok... selamat ramai-ramai... rasa kemeriahannya lain sangat... sebab terkene kan... tu yang Eyrra lepas kan geram dekat orang yang kene kan Eyrra tadi... habis muka diorang kene krim kek... kek pun jadi penyek-penyek... hodoh dah rupa kek tu... hehheeh... yaaaaaaa beda beduuuuuu..... padan muka korang.... yesssss..... akhirnya terbalas juga... kahkahkah....

Jom terjah ramai-ramai tengok gambar yang kita orang snap ni... sikit je... tak banyak pun.. sebab kita orang banyak bergurau je.... hehhee... hari yang paling seronok dekat UITM...




Muka banyak senyum lah ini Gadis Bracess...




Yang lelaki tunggal tu lah Zairol... yang pujuk rayu Eyrra tu... hehhe.... dia tu pandai gila berlakon... hehhehe...




Gugurl dua orang yang duduk depan ni lah dalang-dalang yang kene kan kami bertiga....
pape pun terima kasih kepada Azni & Yaya




ni separuh dari classmate Eyrra... Hidup DIBA!!!!!!






tata semua
meowww meowww
Assalammualaikum semua...





 
Copyright © Missue Eyrra Zerra | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in