Nano White ( Polishing )


" Yeah Right Yang Promotekan Polishing Ni Dekat Eyrra "






okeylah... Entry kali ni.... Eyrra tak nak lah celoteh banyak-banyak... sebab Eyrra nak kongsi kan dekat korang semua pasal Product Nano White yang terbaru ni... mungkin Eyrra pernah perasan Nano White Polishing ni... tapi Eyrra tak tau nak guna dia macam mana... sebab Eyrra baru je jinak-jinak nak guna product Nano White ni... sebab masa promoter tu tunjuk product ni dekat Eyrra... Eyrra pun cuba lah dekat tangan Eyrra... licin sangat... lepas tu rasa tangan Eyrra halus je... tu yang Eyrra beli product ni... cuma nak cuba tengok hasilnya... hasilnya sangat memuaskan Eyrra...

bila Eyrra post entry pasal Nano White... ada rakan facebook Eyrra promote Nano White jenis Polishing... dia suruh Eyrra cuba pakai yang jenis tu... dia cakap kulit lagi licin... Eyrra pun apa lagi... teringin lah nak cuba pakai yang jenis Polishing tu... mana tau okey ke kan... nanti Eyrra boleh teruskan guna yang tu juga... Eyrra pasti akan dapatkan dekat Farmasi yang berdekatan dengan tempat Eyrra... hehehhe.... Thanks Yeah Right sudi kongsikan product Nano White dekat Eyrra... 



tata semua
meoww meowww
Assalammualaikum semua



Jantung Hati My Mum



" Bonia Jantung Hati My Mum "




okey lah.... entry kali ni Eyrra bukan nak cerita pasal spec mata My Mum...  Eyrra nak cerita pasal Eyrra... bila Mak ajak Eyrra teman dia pergi tempah spec mata... Eyrra pun dengan pantasnya siap.. ehhhh... tu nak buat apa Eyrra cerita... nanti sampai esok pun tak habis baca entry Eyrra yang ni... 

Macam ni ceritanya... bila dah cari punya cari spec yang Mak suka... Mak pun pergi lah check mata dia.. nak tengok power dia semakin naik atau ada kurang sikit... Eyrra pun apa lagi... sibuk-sibuk lah dekat situ... Eyrra bisik-bisik dekat Mak...

Bisikan Kami :

Eyrra :
Mak... Eyrra nak check mata boleh...

Mak :
pergi lah tanya akak tu...

Eyrra :
ishhhh... Mak lah cakap... Eyrra malu lah....

Mak :
pergi je tanya... mesti boleh punya... 

lepas tu Eyrra dengan yakin nya... pergi tanya sendiri dekat akak tu yang Eyrra nak check mata juga... lepas tu.... check punya check... hasilnya sangat tak memuaskan hati Eyrra... Eyrra ada rabun jauh... sangat lah sedih... mungkin sebab Eyrra selalu mengadap Laptop... lepas tu akak tu tanya...

Perbualan Kami :

Akak :
adik ada baca buku dalam gelap???

Eyrra :
ada

Akak :
akak nak bagi tau ni.. kalau tengok TV , Laptop , HP atau baca buku jangan dalam gelap... nanti mata boleh rosak... itu yang power adik akan naik... kalau baca buku pun jangan baring... lepas tu jangan cuba pakai spec orang yang ada power.. nanti sel mata adik akan mati... lepas tu adik boleh rabun jauh...

Eyrra :
owhhhh... baru saya tau.... hari tu pun saya ada cuba pakai spec kawan saya.... tu pun kejap je... tapi tak sangka pula power saya naik sampai 50... wowwww.... saya tak nak pakai spec mata... 

Akak :
kalau tak nak pakai spec... pakai lah lens dik.. 

Eyrra :
tak sedia lagi lah nak pakai lens pergi kelas.. tak apa lah kak... saya cuba makan sayur-sayuran banyak-banyak... hehhehe... ( dalam hati Eyrra... tak nak lah pakai spec... takkkkkkkkkk naaaaaaaaaaaakkk )....




Insyaallah... mata Eyrra akan sihat... kalau Eyrra amalkan permakanan yang sihat... lepas tu tak mengadap laptop lama-lama... ehhhhh... nak selit sikit ni pasal spec ni... cer tengok design spec ni... cantik kan kan... Eyrra suka sangat... tu yang Eyrra pilih kan untuk Mak... sebenarnya.. bukan tak nak pakai spec... muka Eyrra macam tak sesuai je... hehehe... segan nak pakai... Mak suruh buat sekali hari tu... Eyrra dengan yakinnya cakap kat Mak yang mata Eyrra akan sihat... Insyaallah... Amin....


tata semua
meowww meowww
Assalammualaikum semua



Jejaka Perwatakan Comel


" Keadaan Dalam Kereta Bersama En.Pakwe "


Selalunya kalau kita orang nak jumpa... mesti ada yang teman... mestilah kawan-kawan Eyrra , Family En.Pakwe atau Sepupu Eyrra... Nak juga senaraikan nama-nama diorang ni... yang sudi jadi peneman setia Eyrra bila nak jumpa En.Pakwe... Kak Sha & Amir , Hajar , Ain , Sakinah , Peah ( Rabiatul ) , Azreen , Amirah Najibah, Shahirah Jailani dan Roommate dia , Sarfina , Aliya , Nina , sedara En.Pakwe ( Ijat ) , Nizam kawan En.Pakwe , akak En.Pakwe (Kak Mastura dan  Kak Raudhah ) , My Mum sendiri , Mum En.Pakwe dan  Adik angkat Eyrra nama dia Azira.. sama dengan nama Eyrra... kalau ajak dia... mesti Dak Zira tu bawa adik dia sekali... adik dia nama Shasha...

Eyrra tak berapa suka sangat keluar 2 orang je.. busan... kalau keluar ramai-ramai best sikitkan... meriah sikit... tapi bila dalam entry Eyrra nampak macam kita orang keluar berdua je kan... padahal... ada je orang dekat belakang tu...

Bila Eyrra tengok balik gambar-gambar lama... mesti Eyrra akan snap picture En.Pakwe tengah drive... hobi Eyrra kot... sebab Eyrra suka curi-curi snap picture dia.. hehee... sebab dia pemalu sikit nak bergambar... dia lebih suka snap gambar Eyrra banyak-banyak...

kawan-kawan Eyrra selalu cakap yang En.Pakwe suka curi-curi pandang Eyrra... tapi Eyrra tak pernah perasan pun... sebab selalu Eyrra tengok dia pandang depan je.. fokus lah kononnya bawa kereta tu... dia tu suka buat perangai comel... hehe... contohnya... dia suka tarik hidung Eyrra sampai merah... heheh... bagi dia comel lah kononya... tapi bagi Eyrra.... tak comel langsung... menyakitkan hidung Eyrra je... kadang-kadang sampai tak bertegur dengan dia... hehhe... sebab dia suka tarik hidung Eyrra... bergurau pun agak-agak lah kan...

Bila Eyrra dengar citer dari kawan-kawan Eyrra yang En.Pakwe suka curi-curi pandang... bila jumpa lagi... Eyrra pun apa lagi... buat-buat lah pandang depan... lepas tu mata Eyrra ni menjeling sikit dekat dia... nak tengok betul ke tak kawan Eyrra cakap... tapi lama juga lah tunggu... macam tak berjaya je... hehhe... tunggu punya tunggu... akhirnya dia curi-curi pandang juga... dia ni ada masa juga kan nak curi-curi pandang... Eyrra pun cepat-cepat pandang dia... terkejut dia.. heheh.... kelakar dan comel juga perwatakan En.Pakwe ni...


Jomm terjah gambar-gambar yang sempat Eyrra snap 



Muka garang
takut bila tengok dia buat muka garang macam ni...
dia kalau benggang dengan Eyrra... dia tak pernah marah... dia senyap je...




dia kalau drive mesti buat muka fokus... 
terbaiklah... pemandu yang sangat berkhemah...




hobi dia mesti pandang luar...
kalau tengah lampu merah....




haaaaaaaaaaaaaaa... cer tengok tu... kita orang kalau dekat dalam kereta... banyak diam dari berkata-kata... sebab tak ada apa yang nak dicakapkan... kecuali kalau ada cerita yang menarik yang nak dibincangkan atau berdebat... huhuhu.... kalau tak... sampai dia hantar Eyrra dekat rumah lah dia senyap je... hhehhe.... dia lagi suka dengar Eyrra membebel dari dia bercakap... 




apa lah yang dia tengah fikirkan tu kan... fikir masa depan ke abang oiiiii....


okey lah... setakat ni je Eyrra boleh celoteh tentang En.Pakwe ni... walaupun dah hampir 3 tahun kami kenal... banyak juga benda yang Eyrra tak tahu lagi pasal En.Pakwe ni...


tata semua
meoww meoww
Assalammualaikum semua


Malu - Malu Meoww - Meoww


" First Time Kami Beraya Bersama "


Harini entry Eyrra " Pergi Beraya " wahhhhh... semangat betul Eyrra nak beraya... puasa pun  belum tiba lagi... dah sibuk nak buat entry pasal berhari raya pula kan... ehhhh... jangan salah anggap pula k... ni entry dah berkurun lama... Eyrra baru je nak update... sebab raya pun dah nak dekat kan... sedih sebenarnya... bila di ingat balik text yang En.Pakwe kasi tu... bila dapat tahu... tahun ni En.Pakwe tak dapat beraya dengan Eyrra... sebab dia kerja... mana tak sedih... tahun 2011 dan 2012 je kami dapat beraya bersama... tertiba je dapat text dari dia.. dia cakap dia tak dapat  beraya sama... tak apa lah... kerja tu satu tanggungjawab dia.. tak kan dia nak tinggalkan kerja dia kan... tak pe lah... lain tahun ada lagi kan...




Tahun 2011
masa ni first time Eyrra nak beraya dengan En.Pakwe... first time juga Eyrra pergi beraya dengan lelaki yang bergelar Pakwe... sebab sebelum ni... mana pernah keluar macam ni... nak kene hambat ke dengan parents Eyrra... mula-mula segan jugalah nak bawa dia pergi beraya dekat rumah kawan-kawan... nanti Family kawan-kawan Eyrra cakap apa pulakan... tapi nak buat macam mana... sebab masa ni kawan-kawan Eyrra semuanya bawa pasangan mereka masing-masing... Eyrra pun ajaklah En.Pakwe sekali.. kononnya nak bagi meriah suasa lah kan... kononnya... ehehehe.... En.Pakwe ni seorang yang pemalu sikit... dia banyak diam dari berkata-kata kalau jumpa kawan-kawan Eyrra.... tapi kalau dia dah bersuara... terkejut kita orang semua... ehhehe....ye lah... tak pernah join bercakap... tertiba je bersuara... ehhehe... sebab dia pemalu orangnya... En.Pakwe hanya selesa dengan Sakinah , Hajar dan Ain... dengan orang lain dia kurang sikit... contohnya macam kawan-kawan UITM... sebab dia tak selalu jumpa...


Petikan Bicara Kami :

Eyrra :
Awak saya nak pergi beraya dengan kawan - kawan tau... 

En.Pakwe :
okey... tapi nak tanya sikit ni... jangan marah pula... ada kawan lelaki tak???? 
( haaaaaaaa... ni soalan yang selalu dia akan tanya dekat Eyrra... soalan ni mesti ada bila Eyrra cakap Eyrra nak keluar dengan kawan-kawan... En.Pakwe ni kuat jealous sikit.... ehhhh.... bukan sikit... banyak sangat.... )

Eyrra :
( dengan pantasnya Eyrra jawab macam ni... saje je nak buat dia terbakar sikit.... mesti dia membara bila baca... heheheh... )
mestilah ada.... ramai pula tu... satu sekolah join kita orang.... hehehhe....

En.pakwe :
tak nak ajak join sekali ke... nak ikut juga pergi beraya... nak kenal dengan kawan-kawan satu sekolah tu... 
:(

Eyrra :
( dah agak dah.. mesti dia nak ikut punya... saje je nak kenekan dia.. sebab Eyrra segan sikit nak ajak.. takut dia tak nak ikut... dia kan dah habis sekolah masa ni... masa ni umur dia 19 Tahun... dalam otak Eyrra mesti fikir macam ni... tak kan lah dia nak ikut budak sekolah pergi beraya... ehhhe... tu yang guna tektik macam tu... nak suruh dia join kita orang )




Picture Candid With Ain
En.Pakwe punya ketinggian dah nak sama macam banggunan dekat belakang tu kan... hehehe.... gurau je lah... kalau dia baca entry ni... habis Eyrra... hehheh... 




Picture Candid With Hajar
masa ni kawan Eyrra snap gambar candid... Eyrra je dah siap-siap posing... dia boleh pula pandang Eyrra... Dak Hajar pun apa lagi... ambil peluang terus je snap... lepas tu Dak Ain cakap... kalau lelaki pandang perempuan macam tu dalam gambar... lelaki tu yang akan setia tunggu perempuan tu... betul ke bohong statement ni???? insyaallah dia akan tunggu Eyrra... Amin...




Kalau ada jodoh... tak lari lah En.Pakwe ni.... sekarang ni Cinta Kami Cinta Jarak Jauh... En.Pakwe habis je study... dia dapat peluang kerja dekat Selangor... sekarang ni dia menetap di Rawang... Eyrra pula dekat Johor Bahru... tapi dekat Segamat je.. tak jauh pun dari Melaka... Bila Eyrra cuti sem baru kita orang jumpa... cuti Sem 2 bulan pun... hanya 2 kali je kita orang jumpa... sebab En.Pakwe busy dengan kerja... Eyrra pun faham... kerja ni bukannya senang... walaupun dia tak jumpa Eyrra... Eyrra tau dia setia dekat Eyrra... walaupun kami selalu bergaduh... pergaduhan tu lah yang boleh mematangkan lagi permikiran kitaorang... dia jealous dengan Eyrra... maknanya dia sayangkan Eyrra... okey lah... tak nak lah celoteh lebih-lebih... nanti busan pula nak menbaca...


tata semua
meoww meowww
Assalammualaikum semua


Dinner Banking ( Royale De' Diamond )


" Royale De' Diamond "




Uitm tak payah guna kad jemputan bagi dekat sorang-sorang.... wahhhh melampau ni nak kasi sorang-sorang... kertas A4 ni diorang tampal dekat mana-mana kawasan Uitm tu... yang penting student nampak dan baca... senang citer... tak payah susah-susah... 




yang penting kalau nak datang Dinner... mesti ada kad nak masuk ni... Banking memang terbaik...




bergambar bersama Pak Pandir




bergambar bersama Puteri Gunung Ledang




bergambar bersama Bawang Putih & Bawang Merah




bergambar bersama Badang




yang pakai baju coklat tu lah adik kepada Ayu..
watak dia adalah Malik...




bergambar bersama Mak Andir




masa diorang tengah snap gambar Eyrra... Eyrra pun tengok lah gambar tu balik.. tetiba je ada gambar Zairol dekat belakang Eyrra... sempat lagi dia menyelit dekat belakang Eyrra... 




ni lah kawan-kawan classmate Eyrra...




comelkan mereka...




macam-macam ada lagi... tapi yang ni je Eyrra ambil... tu pun tak habis... 




bergambar bersama Alif Haikal




bergambar bersama Amirah




ni lah President Banking... dia ni sangat lah sporting orangnya... sentiasa menegur sapa dengan kita orang..




bergambar dengan Rose




Rakan seperjuangan... wahhhh... dah macam nak pergi berperang dah pula kan... hehhee....




Buah tangan untuk student Banking




tata semua
meoww meoww
Assalammualaikum semua


Eyrra Selembut Marshmallow


" Marshmallow Sedap Makan Dengan Air Milo Panas "




nyummm nyummm... bila tengah stress belajar... Eyrra suka tenangkan diri dengan makan Marshmallow ni... sebab manis dan lembut... nyummm nyummm... korang cuba lah... beli Marshmallow dan lepas tu buat air milo panas... lepas tu letak kan Marshmallow ni dekat dalam cawan air milo tu... lepas tu jangan tunggu lama-lama... korang ngappp je terus... nanti kalau tunggu lama-lama... tak sedap pulakan... tak gitu...


selamat mencuba!!!!


tata semua
meowww meowww
Assalammualaikum semua


Nano White



" Nano White "


Sekarang ni Eyrra tengah pakai product Nano White... tapi Safi Balqis masih Eyrra pakai lagi... ni cuma Eyrra nak cuba je... tapi hasilnya sangat memuaskan juga lah... tapi setakat ni Eyrra hanya pakai product ni je... safi balqis Eyrra guna krim dan pencuci muka sahaja... 

Jom terjah gambar-gambar di bawah ni...




Hydrating
Whitening Mask

okey lah... biar Eyrra terangkan sikit untuk mengunakan product ni k dan untuk apa Eyrra gunakan product ni untuk kulit Eyrra... 

Apabila kekotoran berkumpul di bawah kulit , Hydrating Whitening Mask ini sebagai penyelamat dengan membersihkan sebelum ia dapat mencela kulit pemakai... Formula pembaharuan kulit sendiri yang lembut ini dengan HappyDermalogy dan nano- teknologi membantu mengekalkan keseimbangan optimum kelembapan kulit dan menolong mengurangkan jeragat , menjadikan kulit lebih cerah , bertekstur mulus dan lebih segar...

Cara-cara pakai product ni...
Basahkan muka dan sapukan masker. Biarkan selama 15 minit. Bilas dan lap kering. Gunakan dua kali seminggu... 

lepas tu kalau pakai masker ni... jangan lah masa tengok TV or tengah berborak dengan kawan-kawan.. nanti bila muka kita bergerak-gerak... macam mana kulit nak tegang... lebih baik guna bila anda tengah rehat or tidur.. kulit muka masa tu tegang... lepas tu letak timun di mata... yeayyy... kalau lapar sangat... makan je timun tu... hehehe... buat alas perut... kihkihkihkih...




Microfoliating
Clay Cleanser

ni pula apa erk??? mesti tertanya-tanya kan... okey lah... biar Eyrra terangkan sikit... ni ada lah scrap muka... scrap muka ni jenis yang halus... kira kalau pakai selalu pun.. kulit tak akan nipis... percaya lah cakap Kak Ton... ehhh... silap-silap... terpesong pula kan... kalau tak percaya... cer cuba product ni...





Refining
Treatment Toner

Refining Treatment Toner ini mengetatkan dan mengecilkan riang pori-pori dekat wajah... Penuh kuasa dengan HappyDermalogy , teknologi nano , Omega White - C , Allantoin , Pari Oren , Pari Lemon dan Pati Bilberi untuk mengimbang dan bertindak sebagai penyegar . mengecilkan pori-pori dan menangalkan minyak berlebihan tanpa mengeringkan kulit...

selepas kita bersihkan muka dengan pencuci yang ada gunakan... gunakan kapas untuk disapukan toner pada muka dan leher. Gunakan pada waktu pagi dan malam. Sesuai untuk semua jenis kulit... bagi sesiapa yang mengunakan krim muka... sebelum gunakan krim tu.. gunalan toner dulu... baru kulit jadi sihat...

okeylah... setakat ni je Eyrra boleh kongsi apa yang patut dekat rakan-rakan... kalau nak kulit yang cantik.. jagalah dari usia remaja... kalau tak nanti bila kulit dah bermasalah.. susah nak cegah dan memiliki kulit yang mulus dan lembut....


tata semua
meoww meowww
Assalammualaikum semua


Solat Hajat Di Pusat Ilmu UITM


" Solat Hajat Untuk Final Exam "




solat hajat ni memang wajib untuk setiap akhir sem... 




rugi tau bagi sesiapa yang tak dapat join... bagi yang perempuan memanglah dia maafkan.. tapi kalau lelaki tak pergi Majlis yang mulia ni... tak tau lah kan.. nak bagi alasan apa...




selain doa dari ibu bapa untuk anak-anak mereka berjaya dan doa selepas kita solat... pihak Kolej buat Majlis ni untuk student Uitm sangat lah bagus...


tata semua
meoww meowww
Assalammualaikum semua


Skrip " Teater Majika "



" Teater Muzikal Majika "




watak diberi kepada Eyrra adalah " Ayu " yang dilakonkan oleh Diana Danialle..
teater muzika ni sangat menarik.. semua ni hasil kerja keras kawan-kawan Eyrra yang siap kan srip ni...
Eyrra baca dah lakonkan aja... semuanya Eyrra serahkan kepada mereka... sebab mereka punya idea sangat  menarik... 


tata semua
meowww meowww
Assalammualaikum semua



Dinner DBS



" Dijemput Hadir ke Dinner Business "


Dinner ni temanya kene pakai ala-ala jawa sikit... tapi Eyrra dengan kawan Eyrra ni main taram je pakai... janji cantik... hehehe... perasan je.. krik krik krik.... bunyi cenkerik tertiba....




Kami student Banking.. bila diundang makan free... apa lagi... pergi je lah kan.. siap pujuk-pujuk lagi... tak sampai hati pula.. kawan dah ajak... ikut je lah... padahal esok ada Test... layan je... hehheh...




Strawberries & Durian Crep 
lepas tu Eyrra dapat makan Strawberries dan Durian Crep ni banyak-banyak... tak rugi lah datangkan..


tata semua
meowww meoww
Assalammualaikum semua


Selamat Tinggal Uitm Dihatiku.. Sem Depan Eyrra Datang Balik..



" Uitm Dihatiku "




pagi yang sangat sunyi... sebab ramai student dah balik... masa ni lah terasa tenangnya Kolej Kediaman Mutiara... ehhehhe... kalau tak... bising je... biasalah kan... macam-macam kerenah diorang ni...




masa ni rasa macam sedih je nak balik... hehehehe... sebab Eyrra rasa kejap je masa berlalu... kejap je dah habis sem... lepas tu nak berpisah dengan Kak Hani... ehhehe... sebab Eyrra suka lepak dengan Kak Hani.. sebab dia kelakar... perangai dia gila-gila macam Eyrra juga... hehehe.... 


Gambar kenangan masa last sem... jommm terjah....












tata semua
meowww meowww
Assalammualaikum semua


Assignment Luar ( Wisma Jakel )


" Jakel Pilihan Kami "




Jakel dekat Bandar Segamat




bersama Hidayah




bersama Alisya




bersama Amirah




bersama Azni




Akhirnya siap juga Assignment kami... yeayyy...


tata semua
meowww meowww
Assalammualaikum semua...



 
Copyright © Missue Eyrra Zerra | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in