100% Pure Marine Collagen


" Berjinak-Jinak Makan 100% Pure Marine Collagen "




kawan Mak yang jual benda ni... apa lagi... mesti lah kene beli kan... nak jaga hati kawan lah tu... hehe... gurau je... lagi pun Mak Cik tu bersungguh-sungguh cerita dekat Mak dengan Eyrra... cakap benda ni elok untuk kulit lah... tu lah... macam-macam lah... last-last... Mak pun beli lah... nak try jugakan... mana tau dia boleh jadi muda balik ke kan... ehhehe... gurau aje...




keadaan dalam bungkusan




apabila dibuka... macam ni lah... tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....




yang dalam bekas tu dah boleh makan dah... hehehe... Eyrra pun tak pasti cara buatnya macam mana... semua Mak Eyrra yang buat kan... Eyrra makan je lah...




Nyummmm nyummm nyummmm.... jemput makan kawan-kawan ku... 

Tata semua...
Meowww meowww...
Assalammualaikum semua...


Beg Baru Awal 2013



" Masa Ni Eyrra Keluar Dengan Abang Cik & My Mum "

Masa ni cuti Chinese New Year... Eyrra busan duduk rumah... Eyrra ajak abang Eyrra yang number 3 tu keluar jalan-jalan... patutnya kene panggil abang lang... tapi dia tak nak.. dia suruh panggil abang cik... hentam je lah labu... ehhehe... kita orang pergi shopping dekat Dataran Pahlawan... sebab masa tu Eyrra nak beli baju dinner... dia pula layan je kemana Eyrra nak pergi... untungnya ada abang yang memahami ni kan... ehhehe... yang dekat bawah ni... picture yang Eyrra sempat snap masa dalam kereta... sebab  malas nak turun... sebab hujan... ehheh... nanti demam... siapa yang susah... Eyrra juga kan kan...




Suasana di Jooker Walk




Jonker Gallery




Burberry
London




tadaaaaaaaaaaaaaaaaa.....
besarkan beg ni... boleh muat baby dekat dalam ni... ehhhe... mula-mula beg ni Eyrra nak bawa pergi kelas... letak buku-buku... lepas tu.. sayang pula kan.. bawa jalan-jalan je lah... heheh... tak sanggup...




" Member kad "




tata semua...
meowww meowww...
Assalammualaikum semua...


Check Gigi Setiap Bulan ( Hospital Putra )


" Mood Sentiasa Busan Bila Menunggu "




Pintu ni lah yang menjadi tumpuan pesakit-pesakit yang datang untuk buat treatment setiap bulan... 




Busan punya pasal... semua benda nak snap... benda yang paling Eyrra tak suka... bila sampai awal... Doktor tak ada... Doktor lambat masuk... makan tengah hari dia terlebih-lebih... penat sangat menunggu... dah lah ramai orang.... ermmm... 




comel tak Hello Kitty tu??? 




E untuk Eyrra




Z untuk Zerra 




Alhamdullilah... gigi sudah sihat... hehhee....




pergi mana-mana Eyrra sarung je kasut ni... malas nak pakai kasut lain... kasut ni yang paling terbaik... hehehe....




ngajuk pula dia... tak nak pandang Eyrra... alolo bucuk-bucuk...




gigi mak Eyrra ni.. cantik sangat... rata je.. Eyrra suka tengok.. tapi mak Eyrra kalau bergambar... susah nak smile.. malu katanya... ehhhe...




saje je nak bermanja-manja dengan mak kita... heheh... jangan jealous k...




Eyrra suka sangat buat muka yang kelakar-kelakar... busan kan.. layan kan aje...
ada ruang kosong lagi perlu di rapat-rapatkan... ehhehe... tunggu lah hasilnya nanti k.. setelah sekian lamanya Eyrra pakai braces...

tata semua...
meoww meowww...
Assalammualaikum semua...


Sedih melanda diriku


" Mimpi Je.. Harap Bukan Betul-Betul Terjadi "

Assalammualaikum...
Kawan-kawan semua... Eyrra nak kongsi cerita sedih ni... ermmmm... nak nangis pun ada juga ni... bila teringat mimpi malam tadi... Eyrra pun tak tau macam mana boleh mimpi macam tu rupa... Eyrra harap tak akan terjadi betul-betul mimpi malam tadi... tapi kan mimpi malam tadi tu... Eyrra rasa macam betul-betul je terjadi dekat Eyrra... sebab Eyrra menitiskan air mata betul-betul... lepas tu bila Eyrra tersedar... Eyrra masih berada di dalam bilik... Eyrra bersyukur sangat sebab kejadian tu hanya dalam mimpi... bila Eyrra tersedar... Eyrra berdoa... ( Ya Allah, aku mohon kepadamu... apa yang aku mimpi tadi tidak terjadi dekat diri aku yang sebenar Ya Allah... Amin yarabbalalamin )... 

Okey lah... mehhh sini Eyrra cerita sikit apa yang Eyrra ingat dalam mimpi Eyrra malam tadi... malam tadikan Eyrra mimpi benda yang tak elok... tak suka... sedih sangat... sampai Eyrra menitiskan air mata... Eyrra tertiba tersedar dari tidur... ada air mata dekat pipi Eyrra... Eyrra pun tak pasti sangat yang Eyrra mimpi pasal apa mula-mula malam tadi... Tapi yang Eyrra ingatlah... yang ending je Eyrra ingat... Eyrra bergaduh dengan lelaki yang Eyrra tak kenal... Eyrra tak pasti sangat yang Eyrra bergaduh pasal apa... lepas tu lelaki tu pegang tangan Eyrra... dia siap belai lagi rambut Eyrra... dan lapkan air mata Eyrra... dia suruh Eyrra jaga diri elok-elok... lepas tu dia tinggalkan Eyrra macam tu je... dia tak pujuk Eyrra ke apa... tapi Eyrra tengok muka dia... sedih je... bila dia cakap yang dia terpaksa tinggalkan Eyrra untuk orang lain... tapi Eyrra rasa yang Eyrra terlalu sayang kan dia... sampai-sampai Eyrra tak sanggup nak berpisah dengan dia... Eyrra pun tak tau macam mana Eyrra boleh mimpi macam tu... tapi yang herannya tu... Eyrra tak kenal pun lelaki tu... tapi Eyrra rasa Eyrra rapat sangat dengan dia... 

Eyrra pernah dengar orang cakap... kalau kita mimpi kan seseorang tu... maknanya orang tu rindu kita kan kan... tapi ni lain pula... sebab dalam mimpi tu... Eyrra langsung tak kenal dia... dia tak pernah wujud pun dalam hidup Eyrra... tapi ntah macam mana ntah Eyrra boleh mimpi orang yang Eyrra tak kenal... ermmmm... seram pula... tapi kan... ada orang kata... kalau kita mimpi benda yang sedih... nanti kita akan dapat dengar berita yang gembira... mimpi tu hanya mainan tidur je kan... betul ke??? boleh percaya ke??? ermmm... harap-harap lah ni hanya mainan tidur... Eyrra tak nak mimpi macam ni lagi... takkk nakkkk... 


tata semua...
meowww meoww...
Assalammualaikum semua....


Celoteh Gadis Bracess



" Mari Sini Missue Eyrra Zerra Kongsi Cerita Sikit "

Eyrra nak cerita sikit step by step pasal mula-mula Eyrra pakai bracess... dah ramai yang tanya Eyrra... dekat mana Eyrra pasang bracess??? berapa harganya??? dan macam lagi.... okey lah... Eyrra nak kongsi dekat semua yang baru nak berjinak-jinak join team Eyrra... jadi gadis bracess yang comel.... hehhhee... alolo... Eyrra gurau je lah... okey lah... tak payah celoteh macam-macam... nanti meluat pula korang semua nak baca.... betul tak??? hehhhe.... gurau je lah... Eyrra tau siapa yang baca blog Eyrra mesti suka baca celoteh Eyrra kan... cewahhh... perasan gila Eyrra ni... kihkihkih.... 

Perjumpaan yang pertama dengan Doktor :

Check Up : RM 75
X-Ray : RM 110
Study Models : RM 75

Total : RM 260

Perjumpaan yang kedua dengan Doktor :

Treatment : RM 500
Oral Surgery : RM 75 x 2 = RM 150

Total : RM 650

Perjumpaan yang ketiga dengan Doktor :

Oral Surgery : RM 75 x 2 = RM 150

Total : RM 150

Total kesemua sekali RM 1,150 termasuk dengan harga Misc berharga RM 90 ni tak termasuk dengan pakej yang Eyrra ambil... okey lah... mehhh sini Eyrra bagi tau korang harga pakej yang  Hospital Putra tawarkan... 

Pakej :
  1. RM 9,000
  2. RM 7,000
  3. RM 6,000
  4. RM 5,000

Eyrra ambil pakej RM 7,000 sebab Eyrra tak sanggup nak ambil resiko sakit gigi lama-lama... lagi pun Mak Eyrra yang pilih pakej RM 7,000 tu... Eyrra ikut kan aje... sebab Ayah yang bayar... kalau ikutkan Eyrra... mesti lah nak yang paling murah... kihkihkih... jimat sikitkan... tapi Mak tak nak tengok Eyrra sakit gigi... tu yang Mak pilih yang tu... Eyrra ikut je... hehhe....


Perjumpaan yang keempat dengan Doktor :

Treatment : RM 1,500
Misc : RM 90

Total : RM 1,590

Perjumpaan yang kelima dengan Doktor :

Treatment : RM 1,200

Total : RM 1,200

Total semua sekali RM 2,700 tak termasuk Misc RM 90... yang RM 2,700 tu termasuk dengan pakej yang Eyrra ambil tu RM 7,000... 

Lepas tu setiap bulan Eyrra kene bayar RM 200... Eyrra kene pergi treatment setiap bulan selama 2 tahun... lama kan.. hehhe... tapi Eyrra study dekat UITM Segamat... selalu skip juga lah pergi treatment... sebab Eyrra malas nak balik Melaka... rasanya... lebih dari 2 tahun rasanya... hehhe... sebab degil.. lagi pun sayang lah dengan bracess ni.. rasa tak nak buka je... kihkihkih... biar lah lama-lama pun Eyrra pakai.. tak kisah pun... kihkihkih... nanti dah bersedia nak buka... Eyrra buka lah... kihkihkih... ada juga yang tanya dekat Eyrra... kenapa Eyrra tak nak pakai yang colour-colour tu... bukannya Eyrra tak nak pakai... tapi lagi cantik bila Eyrra guna yang silver je.. daripada yang bercolour.... nampak macam diamond sikit... kihkihkih... bersinar-sinar lagi tu... tapi kalau geram sangat... insyaallah.. colour yang Eyrra akan pakai ialah colour pink je... tak nak colour lain... hahahaha.... jangan jealous...  

Sekarang ni pula.. kawan-kawan Eyrra mengenali Eyrra dengan Gadis Gigi Besi... lagi comel bunyinya.. Gadis Bracess... tu je yang Eyrra boleh kongsi dekat korang semua... jom join beramai-ramai... Team Gadis Bracess... 




Mula-mula pakai Bracess




Sekian lamanya pakai Bracess


tata semua...
meowww meowww...
Assalammualaikum semua...


Shopping High Hill , Hadiah Haziq & Arisa


" Shopping bukan selalu... sekali sekala je... krik krik krik "




On the way pergi Melaka Bandaraya Bersejarah




senyuman yang paling manis... ala-ala gula-gula gitu... hehhehe....




selamat jalan tak sesak... Maybe orang semua masih membuta rasanya... 




spec mata Vincci saya




simpan gigi bracess...




dah lama tak pergi pantai... suka bila dapat pergi pantai... lepas tu nampak pak cik jual ais krim... terus tahan... hehhe... dah lama tak makan ais krim dekat pantai... walaupun panas terik masa ni... Eyrra tak kisah pun kulit nak gelap ke apa... janji dapat jalan-jalan dekat pantai... hehhe....




cantik kan pantai tu... muka Eyrra dah macam puteri senandung dah masa ni... kihkihkih... tengok lah tu... muka tak nampak... hehhhe... gurau je lah... bila snap gambar mengadap matahari... mesti lah muka tak nampak... 




petang bersama dengan matahari yang sangat terik masa tu... kalau hari-hari pergi pantai... habis hitam legam Eyrra nanti... hehehe....




keindahan pantai sangat lah nyaman je... Eyrra suka sangat....




J.CO




seronok sangat makan donat dekat pantai klebang... makan comot-comot pula tu... dah lah orang ramai... hehhe... buat muka biasa-biasa je... konon-kononnya... tak perasan lah makan comot... kihkihkih... tapi malu juga lah... orang tengok Eyrra makan... kihkihkih...




donat comelll....




nyummm.... nyummmm.... nyummmm.... sedap tau...




masa ni tak comot sangat... kihkihkih... baru je makan... lepas je snap gambar... baru makan comot-comot... habis bracess Eyrra jadi colour coklat... kihkihkih....





ni hadiah Haziq... hadiahnya rahsia... kihkihkih....




Alamak!!! harganya tak cabut pula... lupa.. hehhe.... ni pula bukan Eyrra punya k... ni Eyrra saje-saje je belikan untuk anak buah Eyrra yang Arisa tu... Eyrra ternampak benda ni... comel sangat... apa lagi... Eyrra belikan lah untuk anak buah Eyrra... hehhee... dia belum pandai guna lagi... tapi bila dia pegang.. nampak comel sangat... 




kasut baru Eyrra... first time pakai kasut yang tumitnya halus... takut juga rasanya nak pakai...




tinggikan... yeayyy.... kalah ketinggi kaum lelaki.. cewahhhh.... hehhehe




tinggi tak tinggi tak.... siapa yang kacau Eyrra... Eyrra tapak je dia dengan kasut Eyrra ni... ehheheh....




kasut ni Eyrra pakai bila ada event je... takut Eyrra nak pakai pergi tempat yang batu bata ni... nanti habis tergolek Eyrra jatuh nanti... hehhe... buat segan je nanti... takkk nakkk.... 




ni lah gambar harga kasut Eyrra... kasut perempuan tak semahal kasut lelaki... kalau kasut lelaki.. beratus-ratus... semput bila nak bayar nanti... hehehe....


tata semuaa...
meowww meowww...
Assalammualaikum semua...


Hardisc Ibarat Jantung Kepada Laptop Eyrra..


" Mini Station 1 Tera "




Eyrra beli hardisc ni pun bukannya Eyrra nak guna sangat pun... hehe... Eyrra beli sebab masa tu laptop Eyrra bermasalah... lepas tu laptop Eyrra ni banyak sangat gambar... kebetulan pula Eyrra terasa macam nak format je laptop ni... sebab laptop ni Eyrra guna masa Eyrra tingkatan 3 lagi... dah lama kan... dah 4 tahun dah laptop ni bersama Eyrra... laptop ni dah macam kawan Eyrra dah... pergi mana-mana... mesti bawa laptop... kalau dekat rumah... mesti luangkan masa dengan laptop daripada TV dekat rumah tu... sampai Mak dan Ayah bising sebab Eyrra selalu dengan laptop je... sampai sepupu Eyrra tanya dekat Eyrra... Eyrra dah lama dah dengan laptop ni... tak nak tukar ke laptop baru... bukan tak nak tukar... sebab Eyrra sayang kan laptop ni... sebab dah lama dengan Eyrra... sayang laptop Eyrra sangat-sangat... ehhehe....   

Masa Eyrra hantar laptop ni dekat kedai... Brother tu cakap... dah berapa lama dah guna laptop ni... Eyrra cakap lah dah 4 tahun... lepas tu dia cakap... pehhhh... lamanya... still nampak baru... macam baru beli je... cantik lagi... pandai adik jaga kan... lepas tu Brother tu cakap kalau Eyrra nak jual laptop ni... dia sanggup beli... amboiiii... Eyrra belum ada niat lagi nak jual laptop Eyrra ni... ehhehe.... Ehhhh.... silap cerita patutnya ni... patutnya kene cerita pasal Hardisc ni.. tapi lain pula yang Eyrra cerita... hentam je lah labu... hehhehe....




Masa Eyrra beli Hardisc ni... Eyrra call Mak Eyrra... tanya pendapat dekat Mak... nak beli cover  Hardisc sekali ke... harganya RM10 je... lepas tu Mak cakap beli lah... dah alang-alang tu... nanti tak kan nak letak dalam kotak... beli je sekali... Eyrra apa lagi... terus je rembat cover Hardisc colour pink ni... Eyrra kan minat colour pink... hehhee... mesti lah pilih colour pink... baru berpuas hati sikit bila tengok dimata ni... kihkihkih... bila ada Hardisc ni... semua yang ada dekat laptop Eyrra ni... Eyrra transfer dekat Hardisc... laptop Eyrra pun dah tak berat macam dulu lagi... yeayyyyy.... sukaaaa.... hehehhe.... 


tata semua...
meoww meowww...
Assalammualaikum semua...


99 Kali Rindu



" Sinopsis 99 Kali Rindu "
Filem ni mengisahkan Fakhruddin Attar (lakonan Aeril Zafri) yang kematian isterinya Saidatul Nafisa... Attar bersedih selepas kematian isterinya dan mulai berhijrah untuk menghilangkan rasa sedih itu... Semasa dalam proses penghijrahan itu dia telah bertemu dengan 2 wanita secara tak sengaja, iaitu Fatin Qalbie dan Zazlena...
Pertemuan pertama dengan Zazlena ialah semasa Attar hendak menyeberangi jalan dan dia telah dilanggar oleh Zazlena, kerana rasa bersalah, Zazlena telah merawat Attar di rumahnya hingga sembuh... Miqdad abang kepada Zazlena telah menceritakan kisah adiknya yang sedang bertarung dengan sejenis penyakit...
Pertemua kedua, Attar telah menyelamatkan Fatin Qalbie seorang DJ yang diserang oleh seseorang yang tidak suka kepadanya... Sejak itu Fatin Qalbie telah jatuh cinta kepada Attar... Apa yang menimbulkan konflik ialah tidak lama lagi Fatin Qalbie akan ditunangkan dengan seorang pemuda (dilakonkan oleh Azrel Ismail)...
Antara 2 wanita ini, siapakah yang akan dipilih oleh Attar, Zazlena atau Fatin Qalbie? adakah Hilma Aqila (Diana Amir) akan muncul semula untuk mencari cintanya semula dengan Attar...


Pelakon 99 Kali Rindu




Barisan pelakon cerita 99 Kali Rindu




Aeril Zafrel




Wawa Zainal


Tunggu Eyrra dipawagam berhampiran k... bila tengok disebalik takbir dekat astro ria tadi... pehhhhh... bestnya cerita ni... islamic... Eyrra suka tengok jalan ceritanya tadi... sedih pun ada...  alololo... ishhhhh... tak boleh jadi ni... kene tengok juga... nak tengok endingnya macam mana... hehhehe.... jom ramai-ramai kita tengok cerita ni... hari tu dah tengok cerita lawan-lawan... JI Joe... kali ni nak tengok cerita cinta islamic... heheheh.... cerita 99 kali rindu ni start di pawagam 9 May 2013... 


tata semua
meowww meowww
Assalammualaikum semua...





 
Copyright © Missue Eyrra Zerra | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in