Rawat Kulit Muka


Assalammualaikum semua,
kali ni entry Eyrra lebih kepada penjagaan kulit muka.. dah lama dah tak buat entry pasal penjagaan kulit ni kan.. Eyrra nak buat entry ni sebab kulit Eyrra dah mula naik jerawat.. mungkin hormon rasanya.. ntah lah.. bukan Eyrra je yang dah mula ada jerawat dekat muka.. kawan-kawan Eyrra yang dekat Melaka pun sama.. bila kulit bersih.. tertiba ada jerawat ni.. mula lah risau.. sebab nanti mesti orang tegur.. kenapa dengan muka tu.. dah berjerawat... berangan ke??? haaaaaa... tu yang Eyrra tak suka tu.. pantang Eyrra bila orang tegur-tegur ni..  nanti bila ramai-ramai dah tegur... semakin gembira lah jerawat ni nak menapak dekat muka ni.. ishhhh.. jerawat ni suka tanam saham dekat muka Eyrra sekarang ni.. dulu cuma 1 atau 2 je.. tu tak heran sangat lah kan.. nanti dia kecut balik.. jerawat tu tumbuh pun bila cuti-cuti malaysia , cuti hari raya dan sebagainya lagi... lepas tu Mak Eyrra cakap... jangan fikir sangat pasal jerawat ni.. nanti lagi lah banyak... ada yang cakap kalau kita tengok jerawat kita dekat cermin.. lagi lah bertambahh.. pehhh.. macam-macam andaian yang Eyrra dengar.. habis macam mana nak tengok muka kalau bukan dekat cermin... ntah lah tijahhh oiiii... kita dengar je lah pertua-pertua orang sekeliling.. mana tau berguna ke kan.. hehehhe... layan kan aje... jom lah terjah barang-barang yang Eyrra guna ni selepas jerawat naik di muka ku ini... 




tadaaaaaaaaaaa!!!!!
haaaaaa... ni semua hasil dari promote kawan-kawan Eyrra lerrr... Eyrra pun apa lagi.. orang promote dekat kita.. kita cuba lah dulu kan kan... mana tau berkesan ke.. 




ni lah hasilnya bila kita cuba tampal-tampalkan dekat muka... tapi yang colour hitam yang Eyrra tepek-tepek dekat muka tu bila nak tanggalkan.. pehhhhh.. nak menangis je rasa tau... sakit sangat.. sampai Eyrra mengeluarkan air mata.. hahaha.. sikit je lah.. tak banyak pun... saje je over acting sikit... kasi korang takut... kihkihkih... Eyrra pakai Eye Bag yang tu.. memang best.. sejuk je.. Abang Eyrra siap tegur lagi.. apa yang Eyrra pakai kat mata tu.. macam jelly je... hahaha.. mesti dia geram.. rasa nak makan jelly lah tu... tu yang Eye Bag pun nampak macam jelly.. kahkahkah... Eye Bag ni sesuai untuk student lah.. kononnya selalu berjaga malam dan tidur lambat kan kan...




Mask !!!!!!
kalau korang nak beli Mask cari yang ada tulis Whitening & Moisturizing memang elok untuk kulit wajah.. bagi pendapat Eyrra lah.. lagi bagus rasanya pakai Mask macam ni berbanding benda lain.. tapi mahal lah kan.. boleh pakai sekali je.. bila dah kering ke tong sampah lah jawabnya... 




dahhhh macam ninja dah Eyrra rasa bila tengok balik picture ni... hahhaha... kadang-kadang seram pula bila tengok muka kita dekat cermin.. kihkihkih... 




mesti ramai dah tau pasal Tanaka ni kan kan... Tanaka ni dipopularkan oleh Nora Danish.. sape pula tak kenal dengan Nora Danish tu.. Wanita berkulit gebu... bila dia yang jadi model Tanaka ni.. memang semua gadis-gadis nak mencuba lah kan.. mana tau berkesan ke.. hahahaha... Eyrra ni bukan rajin sangat pun nak guna benda alah ni semua... tapi bila busan-busan je.. mula lah... tampal-tampal benda ni dekat muka.. kononnya nak kasi kulit ni cantik lah.. padahal sama je.. hahaha... tapi ada yang cakap.. dia pakai Tanaka ni sangat lah berkesan.. mungkin ikut kulit muka rasanya.. kalau okey.. okey lah.. kalau tak.. buang je.. hahhaha.. cuba yang lain.. tapi kalau tak okey.. jangan teruskan.. nanti kulit kita juga yang bermasalah... ingat tu kawan-kawanku...




haaaaa... ni lah hasilnya kalau dah tepek-tepek dekat muka.. memang seram bila tengok depan-depan.. kalau Eyrra sergah orang ni.. memang kene makan penampar sia-sia je nanti at muka.. terus muka ni jadi kemerah-merahan kan kan.. sebab dapat tamparan yang free dari orang... kalau Eyrra pakai Tanaka ni.. Eyrra suka pakai masa waktu yang tenang.. masa orang tak ganggu kita.. nanti tak ada lah Eyrra bercakap... baru lah kulit ni tegang.. hehehe.. okey lah.. setakat tu je Eyrra boleh kongsi dengan kawan-kawan.. kalau rasa nak cuba... boleh je beli dekat kedai yang berdekatan dengan korang... smile sikit :)


tata semuaaa
meoww meowww
Assalammualaikum


4 comments:

  1. hye awak salam perkenalan .. saye cube nak syorkan awak gune gold collagen .. hee ..saye pon belom pernah try .. saye baru try gune eyemask dy .. best sejuk jer .. nie nak try shiseido dy plak .. saye tgk testimoni yg pkai gold collagen nie semua muke dy licin jer .. :)

    ReplyDelete
  2. 안녕하세요~hi we are twinscraflife! We sell handmade products such as phone cover, ear plug, pouch, bag, bookmarks! All are very unique and are customizable^^ 감사합니다~ please visit us at http://twinscraftlife.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. Salam.Blog Walking & Follow. Jemput join Mini G.A by T-shirt Mudah Terengganu ye..

    http://www.tshirtmudahterengganu.com/2013/12/mini-give-away-by-t-shirt-mudah_22.html

    ReplyDelete

 
Copyright © Missue Eyrra Zerra | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in