Tempoyak Melaka


" Tempoyak Nyummy Ala-Ala Mak "




Assalammualaikum semua,
Eyrra nak kongsi sikit pasal lauk " TEMPOYAK " mesti ramai lagi yang tak pernah rasa Tempoyak Melaka ni kan... rasanya orang negeri lain mesti ada yang tak tau apa itu Tempoyak... Tempoyak ni mungkinlah ada dekat Melaka & Perak... info ni Eyrra ambil dari My Mum sendiri... sedap tau lauk Tempoyak ni... bagi yang tak pernah rasa tu... maiii lah datang Melaka... cari lauk Tempoyak... mesti korang dah rasa... nak lagi... Eyrra tak boleh makan pedas sangat... nanti perut ni meragam... tapi kadang-kadang ngappp je... Tempoyak ni makan pedas-pedas lagi sedap... bak kata orang Melaka... tapi My Mum tak masak pedas pun... sebab Ayah Eyrra tak boleh makan pedas... kira 1 Family Eyrra memang tak makan pedas... cara-cara nak buat Eyrra belum pakar lagi bab-bab nak buah lauk Tempoyak ni... hehehhe... Eyrra reti makan je... nyummm nyummm... okey lah Eyrra cuma nak kongsi 1 lauk ni je dekat semua... 


tata semua
meoww meowww
Assalammualaikum


0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © Missue Eyrra Zerra | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in