Cincin Dijari Manisku


" Tanda Tanya ??? "


Assalammualaikum semua...
Entry Eyrra kali ni tentang " Cincin Dijari Manisku "... ramai betul yang tanya pasal cincin dijari kiri Eyrra ni... sampai tak tau nak jawab macam mana... Eyrra hanya tersenyum manis je... hehehe... sebab malas nak jawab... nanti macam-macam soalan diorang tanya nanti... Eyrra bukannya tak nak jawab.. tapi ni memang cincin biasa-biasa je.. macam korang jugalah... sekarang ni kan ramai Kaum Hawa yang pakai cincin... Eyrra pun masih tertanya-tanya lagi... siapakah jejaka yang akan berada disisi Eyrra nanti... sebab semua tu adalah rahsia Allah S.W.T... soalan-soalan yang akan diorang tanya... jomm terjahhhh dekat bawah ni...

Cincin kahwin ke???
Cincin tunang ke???
Cincin merisik ke???
Cincin melamar ke???
Cincin mas tu???

soalan-soalan yang dekat atas ni memang tidak sesuai untuk Eyrra jawab... sebab Eyrra belum bersedia nak jadi isteri , tunang & kekasih orang... sebab Eyrra ni masih belajar lagi... duit pun masih Ayah yang kasi... perjalanan Eyrra masih jauh sangat... Diploma pun Eyrra tak lepas lagi... Eyrra masih milik Mak & Ayah... memang sebelum ni ada je yang ajak Eyrra kahwin & tunang... Eyrra belum bersedia lagi... sebab Mak & Ayah cakap selagi Eyrra tak habis Diploma... Eyrra tak boleh fikir pasal kahwin... sebelum ni Eyrra ada kekasih iaitu En.pakwe... tapi Eyrra dengan En.pakwe dah lama tak ada pape... kita orang hanya sekadar kawan je... kita orang kawan sampai sekarang... kira macam sahabat selamanya... kalau ada jodoh Eyrra dengan dia... Eyrra terima dia seadanya... Eyrra bukannya jenis yang memilih dari paras rupa... Eyrra hanya nak Kaum Adam yang boleh bimbing ilmu agama dengan Eyrra , didik Eyrra & jaga Eyrra macam mana Mak & Ayah Eyrra jaga Eyrra... Eyrra tak nak kan kemewahan... tapi Eyrra nak kan kebahagiaan... 

En.pakwe tu Eyrra dah sebati dah dekat blog ni... Eyrra memang tak nak bagi tau nama dia dekat blog Eyrra... Eyrra memang ada buat " in relationship" dengan En.pakwe... Eyrra saje je nak buat relationship dengan dia... sebab Eyrra tak nak orang yang tak dikenali di muka buku kacau-kacau Eyrra.. sebab Eyrra selalu kene ugut & paksa... 

Jom keluar...
Jom jumpa...
Nak number awk boleh???
Awak Uitm Segamat kan??? nanti saya nak jumpa awk boleh...
Boleh kenal tak budak sombong...
Orang dekat FB ni dah meninggal ke???? senyap je...
Oiii budak sombong....
&
macam-macam lagi... sakit hati sangat-sangat bila orang bagi text macam-macam dekat Eyrra... jangan lah menilai orang macam-macam kalau tak kenal orang tu... lepas tu jangan lah paksa-paksa Eyrra... Eyrra akan keluar dengan orang yang Eyrra kenal je... kalau kenal dekat muka buku atau twitter ni... memang tak lah Eyrra nak jumpa... sebab Eyrra ni perempuan... kene faham... Eyrra kene jaga maruah diri Eyrra... Eyrra cakap dari hati Eyrra... Eyrra dah lama dah simpan benda ni... Eyrra tak tau nak luahkan dekat mana... hanya dekat blog Eyrra ni je... 

Budak lelaki dekat Uitm ni pun Eyrra kenal Ewe , Azameer , Acap , Arep & Aiman... Eyrra tak kenal pun orang lain... kecuali budak lelaki classmate Eyrra... tapi kadang-kadang bila Eyrra keluar dengan salah sorang ni ( 1E 4A )... bila orang nampak kita orang... dah diorang ingat kita orang ni couple... Eyrra dengan diorang ni hanya sekadar kawan je... fullstop.... 

Eyrra ada 4 abang... bila Eyrra letak " in relationship " dekat muka buku... diorang semua bising... mengalahkan Eyrra letak " married " pula... memang geram sangatlah.. kalau diorang berkumpul.. Eyrra je yang kene... selalu kene bahan dengan diorang ni... diorang selalu cakap yang Eyrra ni masih kecik lagi dimata diorang... diorang suruh Eyrra habiskan diploma ni dengan cemerlang... Insyaallah... 
bila Eyrra duduk sorang-sorang dekat bilik... Eyrra fikir-fikir balik.. betul juga cakap diorang tu...  baik Eyrra fikirkan pasal belajar... itu yang paling penting sekarang ni... 
okeylah... dah penat celoteh ni... jari jemari pun dah lemah gemalai dah ni... 


tata semua
meoww meowww
Assalammualaikum


0 comments:

Post a Comment

 
Copyright © Missue Eyrra Zerra | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in