Malu - Malu Meoww - Meoww


" First Time Kami Beraya Bersama "


Harini entry Eyrra " Pergi Beraya " wahhhhh... semangat betul Eyrra nak beraya... puasa pun  belum tiba lagi... dah sibuk nak buat entry pasal berhari raya pula kan... ehhhh... jangan salah anggap pula k... ni entry dah berkurun lama... Eyrra baru je nak update... sebab raya pun dah nak dekat kan... sedih sebenarnya... bila di ingat balik text yang En.Pakwe kasi tu... bila dapat tahu... tahun ni En.Pakwe tak dapat beraya dengan Eyrra... sebab dia kerja... mana tak sedih... tahun 2011 dan 2012 je kami dapat beraya bersama... tertiba je dapat text dari dia.. dia cakap dia tak dapat  beraya sama... tak apa lah... kerja tu satu tanggungjawab dia.. tak kan dia nak tinggalkan kerja dia kan... tak pe lah... lain tahun ada lagi kan...




Tahun 2011
masa ni first time Eyrra nak beraya dengan En.Pakwe... first time juga Eyrra pergi beraya dengan lelaki yang bergelar Pakwe... sebab sebelum ni... mana pernah keluar macam ni... nak kene hambat ke dengan parents Eyrra... mula-mula segan jugalah nak bawa dia pergi beraya dekat rumah kawan-kawan... nanti Family kawan-kawan Eyrra cakap apa pulakan... tapi nak buat macam mana... sebab masa ni kawan-kawan Eyrra semuanya bawa pasangan mereka masing-masing... Eyrra pun ajaklah En.Pakwe sekali.. kononnya nak bagi meriah suasa lah kan... kononnya... ehehehe.... En.Pakwe ni seorang yang pemalu sikit... dia banyak diam dari berkata-kata kalau jumpa kawan-kawan Eyrra.... tapi kalau dia dah bersuara... terkejut kita orang semua... ehhehe....ye lah... tak pernah join bercakap... tertiba je bersuara... ehhehe... sebab dia pemalu orangnya... En.Pakwe hanya selesa dengan Sakinah , Hajar dan Ain... dengan orang lain dia kurang sikit... contohnya macam kawan-kawan UITM... sebab dia tak selalu jumpa...


Petikan Bicara Kami :

Eyrra :
Awak saya nak pergi beraya dengan kawan - kawan tau... 

En.Pakwe :
okey... tapi nak tanya sikit ni... jangan marah pula... ada kawan lelaki tak???? 
( haaaaaaaa... ni soalan yang selalu dia akan tanya dekat Eyrra... soalan ni mesti ada bila Eyrra cakap Eyrra nak keluar dengan kawan-kawan... En.Pakwe ni kuat jealous sikit.... ehhhh.... bukan sikit... banyak sangat.... )

Eyrra :
( dengan pantasnya Eyrra jawab macam ni... saje je nak buat dia terbakar sikit.... mesti dia membara bila baca... heheheh... )
mestilah ada.... ramai pula tu... satu sekolah join kita orang.... hehehhe....

En.pakwe :
tak nak ajak join sekali ke... nak ikut juga pergi beraya... nak kenal dengan kawan-kawan satu sekolah tu... 
:(

Eyrra :
( dah agak dah.. mesti dia nak ikut punya... saje je nak kenekan dia.. sebab Eyrra segan sikit nak ajak.. takut dia tak nak ikut... dia kan dah habis sekolah masa ni... masa ni umur dia 19 Tahun... dalam otak Eyrra mesti fikir macam ni... tak kan lah dia nak ikut budak sekolah pergi beraya... ehhhe... tu yang guna tektik macam tu... nak suruh dia join kita orang )




Picture Candid With Ain
En.Pakwe punya ketinggian dah nak sama macam banggunan dekat belakang tu kan... hehehe.... gurau je lah... kalau dia baca entry ni... habis Eyrra... hehheh... 




Picture Candid With Hajar
masa ni kawan Eyrra snap gambar candid... Eyrra je dah siap-siap posing... dia boleh pula pandang Eyrra... Dak Hajar pun apa lagi... ambil peluang terus je snap... lepas tu Dak Ain cakap... kalau lelaki pandang perempuan macam tu dalam gambar... lelaki tu yang akan setia tunggu perempuan tu... betul ke bohong statement ni???? insyaallah dia akan tunggu Eyrra... Amin...




Kalau ada jodoh... tak lari lah En.Pakwe ni.... sekarang ni Cinta Kami Cinta Jarak Jauh... En.Pakwe habis je study... dia dapat peluang kerja dekat Selangor... sekarang ni dia menetap di Rawang... Eyrra pula dekat Johor Bahru... tapi dekat Segamat je.. tak jauh pun dari Melaka... Bila Eyrra cuti sem baru kita orang jumpa... cuti Sem 2 bulan pun... hanya 2 kali je kita orang jumpa... sebab En.Pakwe busy dengan kerja... Eyrra pun faham... kerja ni bukannya senang... walaupun dia tak jumpa Eyrra... Eyrra tau dia setia dekat Eyrra... walaupun kami selalu bergaduh... pergaduhan tu lah yang boleh mematangkan lagi permikiran kitaorang... dia jealous dengan Eyrra... maknanya dia sayangkan Eyrra... okey lah... tak nak lah celoteh lebih-lebih... nanti busan pula nak menbaca...


tata semua
meoww meowww
Assalammualaikum semua


3 comments:

  1. di tagged :)) jom joinn !

    http://contenganvampire14.blogspot.com/2013/05/giveaway-saya-suka-photobooth-props.html

    ReplyDelete

 
Copyright © Missue Eyrra Zerra | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in