Jantung Hati My Mum



" Bonia Jantung Hati My Mum "




okey lah.... entry kali ni Eyrra bukan nak cerita pasal spec mata My Mum...  Eyrra nak cerita pasal Eyrra... bila Mak ajak Eyrra teman dia pergi tempah spec mata... Eyrra pun dengan pantasnya siap.. ehhhh... tu nak buat apa Eyrra cerita... nanti sampai esok pun tak habis baca entry Eyrra yang ni... 

Macam ni ceritanya... bila dah cari punya cari spec yang Mak suka... Mak pun pergi lah check mata dia.. nak tengok power dia semakin naik atau ada kurang sikit... Eyrra pun apa lagi... sibuk-sibuk lah dekat situ... Eyrra bisik-bisik dekat Mak...

Bisikan Kami :

Eyrra :
Mak... Eyrra nak check mata boleh...

Mak :
pergi lah tanya akak tu...

Eyrra :
ishhhh... Mak lah cakap... Eyrra malu lah....

Mak :
pergi je tanya... mesti boleh punya... 

lepas tu Eyrra dengan yakin nya... pergi tanya sendiri dekat akak tu yang Eyrra nak check mata juga... lepas tu.... check punya check... hasilnya sangat tak memuaskan hati Eyrra... Eyrra ada rabun jauh... sangat lah sedih... mungkin sebab Eyrra selalu mengadap Laptop... lepas tu akak tu tanya...

Perbualan Kami :

Akak :
adik ada baca buku dalam gelap???

Eyrra :
ada

Akak :
akak nak bagi tau ni.. kalau tengok TV , Laptop , HP atau baca buku jangan dalam gelap... nanti mata boleh rosak... itu yang power adik akan naik... kalau baca buku pun jangan baring... lepas tu jangan cuba pakai spec orang yang ada power.. nanti sel mata adik akan mati... lepas tu adik boleh rabun jauh...

Eyrra :
owhhhh... baru saya tau.... hari tu pun saya ada cuba pakai spec kawan saya.... tu pun kejap je... tapi tak sangka pula power saya naik sampai 50... wowwww.... saya tak nak pakai spec mata... 

Akak :
kalau tak nak pakai spec... pakai lah lens dik.. 

Eyrra :
tak sedia lagi lah nak pakai lens pergi kelas.. tak apa lah kak... saya cuba makan sayur-sayuran banyak-banyak... hehhehe... ( dalam hati Eyrra... tak nak lah pakai spec... takkkkkkkkkk naaaaaaaaaaaakkk )....




Insyaallah... mata Eyrra akan sihat... kalau Eyrra amalkan permakanan yang sihat... lepas tu tak mengadap laptop lama-lama... ehhhhh... nak selit sikit ni pasal spec ni... cer tengok design spec ni... cantik kan kan... Eyrra suka sangat... tu yang Eyrra pilih kan untuk Mak... sebenarnya.. bukan tak nak pakai spec... muka Eyrra macam tak sesuai je... hehehe... segan nak pakai... Mak suruh buat sekali hari tu... Eyrra dengan yakinnya cakap kat Mak yang mata Eyrra akan sihat... Insyaallah... Amin....


tata semua
meowww meowww
Assalammualaikum semua



2 comments:

  1. Tadi baru pergi buat cermin mata...1st time pakai...dan terpaksa pakai coz asyik pening kepala aje...

    ReplyDelete
    Replies
    1. owh... eyrra belum sedia lagi nak pakai.. takut juga kalau power jadi naik... ermmm

      Delete

 
Copyright © Missue Eyrra Zerra | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in