Dugaan Kami...


satu kegagalan itu MEMBAWE kite kearah 1001 KEJAYAAN.....!!! "

pelbagai dugaan yang kita orang hadapi dalam minggu ni... start dari hari sabtu 23/2/2013... tak cukup orang untuk bernasyid.. bila dah cukup... kira dah stabillahkan... kira lega jugalah... tak payah nak mencari lagi... siapa yang berminat nak masuk nasyid... 

lepas tu hari ahad 24/2/2013 kita orang sibuk dengan rehearsal teater untuk dinner... dah hole kan satu hari... lepas tu... kita orang dapat berita yang 2 orang rakan nasyid terpaksa tarik diri... sebab dia ada program under UITM... terpaksalah kita orang cari 2 orang lagi... selamat ada yang berminat nak join nasyid untuk Kolej Mutiara ni... thanks rakan-rakanku...

hari isnin 25/2/2013 pula tarikh dinner DIBA.. dah tak practise nasyid... sebab yang masuk nasyid ni.. semuanya budak DIBA kecuali Kak Solleha... tu yang tinggal berapa hari je nak practise... masing-masing pula sibuk dengan TEST dan QUIZ... 

hari selasa 26/2/2013 salah sorang dari rakan nasyid pakwe dia excident... dia dah tarik diri... sebab dia nak ziarah pakwe dia... tapi umur pakwe dia tak panjang... Allah swt lebih menyanyangi pakwe dia.. hari khamis arwah pakwe dia meninggal dunia... kami pun turut simpati... Eyrra harap rakan Eyrra dapat terima dengan dugaan yang melanda diri rakan Eyrra tu.. mungkin semua ni terjadi ada hikmahnya disebalik kejadian.. 

hari rabu 27/2/2013 pula kita orang practise dengan biasa je... tak ada apa-apa yang terjadi... kita orang practise dengan semangatnya... walaupun tak cukup seorang... kita orang tetap practise juga... walaupun masa tu sayu-sayu je... 

hari khamis 28/2/2013 kita orang cipta gaya dah rentak ending... dah cun dah... kira kita orang dah oke dah masa tu... cuma rakan-rakan Eyrra masih mengharapkan teguran dari Eyrra... tapi tak apa... Eyrra tak kisah... sebab Eyrra happy sangat bila tengok diorang semangat nak buat gaya dan nyanyi... tapi ada jugalah yang Eyrra perasan... bila Eyrra tegur dia... dia buat muka... Eyrra tegur tu bukannya Eyrra nak tunjuk yang Eyrra ni bagus ke apa ke kan.. cuma Eyrra tak nak korang buat silap yang sama lagi... bagi siapa yang terasa tu... berubahlah dari sekarang... kalau orang tegur tu... perlu lah terima... kalau tak terima macam ni lah jadinya... korang sendiri pun tau kan apa yang terjadi malam tu...

hari jumaat 1/3/2013 pula.. rakan Eyrra atuk dia meninggal dunia... dia pula pemain alat muzik... kira dia penting jugalah dalam team kita orang ni... tapi nak buat macam mana... kira dia kene balik juga lah dan tarik diri... 

hari sabtu 2/3/2013 pagi... solo kita orang sakit tekak... lepas tu dia tak boleh nyanyi... sebab tekak dia sakit sampai serak suara dia... dia dah tak boleh perform... dia ganti dekat rakan Eyrra yang lain... Eyrra bukannya tak nak ganti solo tu... Eyrra pun kene hafal puisi dan Eyrra kene cover solo tu nyanyi n Eyrra pun ada nyanyi untuk intro... tak kan semua Eyrra nak jadi solo... penatlah kan... adil lah... kalau Eyrra bagi-bagikan... tak boleh lah Eyrra sorang je yang nyanyi... nanti tak ada kelainan suara lah... tak gitu rakan-rakanku... solo kita orang tu ganti main alat muzik... sebab dia dah tak boleh perform malam tu... Kak Nani yang jaga kita orang tu cakap dia mimpi tak elok... tapi Eyrra tak percaya semua tu... sebab kalau kita perform yang terbaik... kira tak ada pape yang berlaku... 

malam 2/3/2013 Eyrra pun rasa tak sedap hati... Eyrra kalau buat persembahan... Eyrra tak pernah rasa serisau malam tu... Eyrra pun tak tau kenapa... lepas azan maghrib... Eyrra text rakan-rakan Eyrra... kalau dah siap terus turun bawah... tapi diorang ni... bila janji 8.15... 8.20 baru sampai... tak pernah nak on time masing-masing... pelik Eyrra tengok perangai diorang ni... Eyrra dengan kucing je yang semangat dekat bawah tu... sebab Eyrra risau kalau kita orang tak dapat perform yang okey malam tu... Eyrra bukannya nak yang perfect... tapi korang kene hargailah diri korang sendiri... korang dah practise penat-penat... tak kan nak dapat hasil yang tak elok... betul tak??? korang fikir-fikir lah balik cakap Eyrra ni... nak menyesal pun tak guna lagi.. benda dah jadikan... semua ni satu hikmah... korang perlu buat kan pengajaran untuk diri korang sendiri... lepas ni jangan lah lalai lagi... 

malam tu memang Eyrra sedih sangat... tapi tak apa... Eyrra boleh terima.. cuma mula-mula terasa sia-sia juga lah... sebab dah penat practise hari-hari... tapi hasilnya... sangat tak memuaskan... lepas tu cara masing-masing macam tak pernah practise... tu yang Eyrra sedih sangat-sangat... sampai air mata ni tak boleh nak berhenti... hampir intro skip,gaya skip,lagu asal skip... tak faham Eyrra... rasa macam nak turun pentas je masa tu... malu juga lah kan.. sebab rektor ada... ramai pula masa malam tu... selalu kalau nasyid... tak ramai macam malam tu... tak apa lah... malam tu bagi Eyrra korang buat yang terbaik... Eyrra bangga dengan korang... kesilapan tu datang bila kita berdebar dan takut berhadapan dengan orang ramai... " Peserta Kolej Mutiara memang yang terbaik " 


tata semua
meowww meowwww


1 comments:

  1. Salam daripada Zalora Malaysia,

    Kami sangat meminati blog anda dan cara penulisan anda menarik perhatian kami.

    Kami ingin bertanya adakah anda pernah membeli-belah di www.zalora.com.my ? Kami berminat untuk menjalinkan kerjasama bersama anda.

    Email kepada kami di zalorateam@zalora.com.my :)

    ReplyDelete

 
Copyright © Missue Eyrra Zerra | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in