Pergi pantai bersama Family En.pakwe



" Happy Family En.Pakwe "




siapa tau ni apa???? ni lah Remis.. makanan laut... first time Eyrra makan benda ni.. selama ni tak tahu pun benda ni apa.. sebab Family Eyrra tak pernah ajar Eyrra makan benda ni.. bila join En.pakwe pergi pantai.. Family dia bagi Eyrra rasa benda ni.. mula-mula memang tak nak.. tapi nampak diorang makan macam sedap je.. lepas tu bila lagi Eyrra nak rasa Remis tu kan.. nak tunggu family Eyrra yang cari.. memang tak lah kan.. heheh.. ntah-ntah diorang pun tak pernah makan Remis ni.. boleh tahan juga lah rasa Remis ni... tapi tekak Eyrra tak boleh makan banyak-banyak.. sebab tak biasa makan lagi.. tapi kalau dah biasa makan.. ntah-ntah.. tak cukup satu mangkuk tu... ehehhehe..... nyummmm nyummmm....




mereka lah yang bakar membakar... kita orang yang makan memakan... ehhehe... nyummm nyummm... terima kasih Abang Rashid dan Husband Kak Nora kerana sudi jadi Chef pada hari tu... hehehe... 




bertungkus lumus mereka bakar membakar... ehhehe... walaupun panas... mereka tetap senyum... maknanya... mereka ikhlas dari hati sanubari mereka.... ehhehhe.... muka banyak senyummmm.... 




ni lah En.pakwe Eyrra.. penat lah kononnya tu.. sebab malam sabtu baru dia sampai Melaka.. thanks sebab ajak Eyrra join makan-makan dan cari Remis ni... yang paling best bila dapat jumpa Opah dia.. Opah dia suka bercerita... Eyrra layan je.. dengar je Opah dia bercerita... ehhehe... walaupun tak berapa faham sangat... sebab Opah dia cakap bahasa Perak.. manalah faham.. tapi seronok dengar Opah bercerita... ehhehe... sebab Opah cerita kelakar dan semangat sangat... rasa macam ada dekat tempat kejadian... ehhehe... masuk ni kali ke dua Eyrra jumpa Opah... hope lain kali dapat jumpa Opah lagi...




kami tengah cari Remis ... congkil punya congkil... dapat lah jumpa Remis tu... masa ni Remis tak banyak.. mungkin ramai yang cari.. Remis pun dah habis... hehhe... Eyrra menjerit-jerit bila dapat jumpa Remis... segan sangat dengan Family En.pakwe... ehhehe... mana tak semangat.. sebab first time cari Remis ni.. kihkihkih... penat juga cari Remis ni.. tertibe rasa kesian dekat Nelayan.. mesti diorang penat... lepas tu berpanas pula tu... 




masa ni rasa diri ni macam budak tadika.. sebab happy sangat bila dapat jumpa Remis.. lepas tu terkejut tengok  Remis tu gerak-gerak.. hehhe... perbualan Eyrra dengan Mak En.pakwe...

Eyrra :
yeayyyy dah jumpa dah.. 

Mak En.pakwe :
sukanya dia...

Eyrra :
ehhh ehhh... benda tu gerak-gerak lah... hidup ke????

Mak En.pakwe :
benda tu memang hidup lah Eyrra... Eyrra tak biasa carikan.. 

Eyrra :
ehhh... Remis ni ada orang makan lah... 

Mak En.pakwe :
bukan orang makan lah.. memang macam tu.. 

Eyrra :
( tersipu malu... kene perli dengan En.pakwe dan Kak Raudhah )




muka banyak happy tau dapat cari Remis... kenangan yang tak akan pernah Eyrra lupakan...




cer tengok tu.. pulau tu dekat je kan.. boleh pergi jalan kaki je tau.. tak payah gunakan boat tau... Eyrra nak pergi.. tapi En.pakwe tak kasi.. dia cakap bahaya... duduk lah dekat bawah pokok dengan Opah.. kalau En.pakwe tak ada.. Eyrra dah pergi dah.. ehehe... geram je tak dapat pergi sana... kejammmm....




walaupun berpanas... Eyrra happy sangat-sangat... nak lepak lama-lama dengan diorang semua... tapi Eyrra dengan En.pakwe ni belum ada lesen lagi nak lepak lama-lama... nanti Family Eyrra bising... sebelum diorang marah... baik Eyrra balik awal-awal.. ehheh... family sekarang ni dah tak kisah Eyrra keluar dengan En.pakwe... dulu bising juga lah.. tapi sekarang ni.. diorang On je kalau Eyrra cakap nak keluar dengan En.pakwe... ehhehe... dulu Zaman persekolahan... sekarang ni umur Eyrra dah 19 tahun.. tapi Eyrra tetap kene ikut peraturan yang telah ditetapkan.. tak boleh balik lewat... hehhe.... sebab Eyrra masih milik Family Eyrra lagi...



Missue Eyrra Zerra Love Mrsue Cdan Idan




dialah sahabat yang terbaik... dialah seorang abang yang baik dan memahami.. thanks En.pakwe... walaupun kita jauh.. Eyrra percaya dekat En.pakwe dekat sana... kawan-kawan doakan hubungan kami ni berkekalan  selama-lamanya.... Amin...

tata semua
meowww meowww


3 comments:

  1. waaa buat sy rindu nak g pantai huhu. remis ne jenis kerang ye..

    http://nurfaezahabdullah1712.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. an an... mesti Faezah rindu punya nak pergi pantai.. kihkihkih.. sebab suasana pantai ni tenang sangat tau... ehhehe... Remis tu macam kerang... Eyrra pun baru je tau... kihkihkih

      Delete
  2. pantai mana pulak tuu ??

    http://azzimafotografi.com/

    ReplyDelete

 
Copyright © Missue Eyrra Zerra | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in