HaRi YaNg PaLiNg BeRmAkNa...


" Bertarikh 28.12.2012 Eyrra dapat bear sebesar badan Eyrra "

Pada suatu hari sang Putera balik ke istananya.. untuk berjumpa dengan Puteri idaman yang sudah lama dia tinggal kan... cewahhhhh... ayat memang nak best Eyrra ni kan kan.... 

En.pakwe sanggup balik Melaka sehari... semata-mata nak jumpa Eyrra kejap... walaupun kejap... sangat lah bermakna... citer dia macam ni.... text antara kami...

Eyrra Zerra & Cdan Idan

Cdan :
nak jumpa boleh???

Eyrra :
tak sure lagi lah.. sebab nak hantar mak pergi balai raya.. rasa macam tak sempat je nak jumpa.. 

Cdan :
saya balik pukul 3 tau...

Eyrra :
saya hantar mak pun pukul 3... tak dapat lah nak jumpa... ermmmm

Cdan :
saya nak kasi sesuatu dekat awak...

Eyrra :
nak kasi apa??? cakap je lah... (exited gila bila dia cakap nak kasi sesuatu)

Cdan :
nak kasi benda biasa-biasa je...

Eyrra :
benda apa yang biasa tu??? cakap je lah... ( geram pula dekat En.pakwe... sebab dia nak rahsia-rahsia pulakan... cakap je lah... kan senang..)

Cdan :
Benda tu masuk kat poket pun boleh... 

Eyrra :
owhhh.... cincin ye??? 

Cdan :
bukan lah... buat apa cincin... nak sepuluh - sepuluh jari awak ada cincin kew???

Eyrra :
tak ada lah macam tu... apa ???? nak tahu sekarang.... macam tak sabar je nak tengok apa kah itu...

Cdan :
kalau tak suka... jangan buang depan saya tau...

Eyrra :
ishhhhh... merepek je lah dia ni... saya hargai apa yang awak kasi dekat saya tau tak...

Cdan :
tapi benda ni biasa je... tak ada harga pun...

Eyrra :
tak apa lah... saya hargai je pemberian dari awak... k lah... saya nak siap hantar mak...

bila tengah siap-siap je.. mula lah... terfikir-fikir.. apa kah barang yang dia nak kasi ni... ntah-ntah dia nak kasi Eyrra gelang pula... dah dia cakap benda tu biasa-biasa je... letak at poket pun boleh... tapi dia cakap tak ada harga pun... pehhhh... suka buat Eyrra tertanya-tanya kan.... 

masa drive nak hantar mak... Eyrra bawa kereta laju juga lah... sebab takut tak sempat nak jumpa En.pakwe... sebab takut dia gerak dulu.... sampai je dekat balai raya.... mak sorang je dah sampai dulu... sebagai anak yang baik.. kene lah tunggu orang lain sampai.. kalau dah ada kawan.. baru lah Eyrra boleh tinggal kan mak... lepas tu Eyrra pun bawa kereta laju juga lah.. sebab nak pergi Pejabat Post lagi... 

bila sampai je dekat Pekan Masjid Tanah... Eyrra pula yang sampai dulu... pehhhh.... geram juga lah... lama juga Eyrra tunggu En.pakwe sampai... Eyrra ingat kan Eyrra yang lambat... rupanya... dia lagi lambat... tak apa lah... bersabar je lah kan... kihkihkih... tunggu punya tunggu.... busan gila tunggu sorang-sorang ni.... Eyrra text lah En.pakwe...

Eyrra Zerra & Cdan Idan 

Eyrra :
dah tak boleh lambat lagi ke????

Cdan :
jap... tunggu k... tengah siap-siap...

Eyrra :
cepat sikit... ( macam perempuan lah dia ni siap... )

lepas tu HP Eyrra pun berbunyi.... bermaksud En.pakwe yang call... dia tanya Eyrra at mana... Eyrra pun cakap lah sekian sekian.... bila dia datang... buat muka tak bersalah langsung... suruh orang tunggu lama-lama... dia pun ajak Eyrra pergi dekat kereta... dia suruh Eyrra amik barang dekat kereta... pehhhh..... terkejut sangat... bila nampak Bear Pinky besar tu... macam tak percaya je dia belikan untuk Eyrra... Eyrra malu gila nak ambil... sebab student ramai sangat masa tu... pehhhh... tebal kan muka.. Eyrra amik juga... sebab kene paksa dengan En.pakwe... ishhhh... kalau Eyrra tau lah kan.. Eyrra suruh dia hantar dekat rumah je... 




ni lah muka malu-malu kucing Eyrra & muka tak bersalah En.pakwe...




Bear Pinky Eyrra




Bear ni baring pun dah penuh satu kerusi... besar sangat tau... tapi pendek... 




yang sweet nya... ada perkataan I LOVE YOU...




dah macam orang gemuk tengah duduk je kan....





En.pakwe siap belikan air CoolBlog lagi untuk Eyrra... sebab dia tau Eyrra suka minum air CoolBlog...




Baby yang kecik tu pun Eyrra still simpan lagi... sayang lah katakan.... yang kecik pun ada perkataan I LOVE YOU...


Thanks kepada En.pakwe yang sudi balik Melaka... walaupun sehari je.. Eyrra hargai sangat pergorbanan yang En.pakwe buat dekat Eyrra hari ni... 


tata semua
meowww meowww


Sport Day Sector B ( 22.12.2012 )


" Bergembira bersama-sama kawan-kawan Sector B "




masa bersenam roommate Eyrra sempat lagi snap picture.... Eyrra apa lagi... pose je lah... hehhehe.... kononnya nak buat kenangan lah kan.... kihkihkih..... smile je....




ni semua budak-budak wing 3B.... sporting sangat diorang semua ni... mula-mula segan juga nak bergaul dengan diorang ni... lama-lama oke lorh... hehehhe.... sebab ni semua kawan-kawan roommate Eyrra... sebab  kawan-kawan Eyrra dah berpisah kumpulan.... Eyrra pun jenis tak kisah... dengan siapa-siapa Eyrra boleh berkawan... 


 


picture kenangan dengan Kak Hani... Akak Part 6 lah katakan... sem depan dah tak ada lagi... kihkihkih.... 
sem depan kita jumpa dekat Shah Alam je lah ye.... 





snap picture bersama roommate Eyrra... yang tengah-tengah tu Kak Hani dan Fatin... roommate Eyrra sorang lagi.. dia busy dengan event ni.... tu yang picture dengan dia tak ada... tak apa... banyak program dekat UITM ni...






picture dengan budak wing 3B....




aktiviti dipagi hari...




amboiiii.... siap baca novel bagai... kihkihkih....




macam-macam game ada masa ni... tapi lawan ikut wing.... game wing Eyrra busan gila... Radio Rosak... tak mencabar betul... ehhehe.....




aktiviti yang dijalankan pada hari tu....




riuh gila lah... biasa lah tu kan... perempuan yang main.....




comel je tengok diorang masa ni... ehhehhe... kene guna kan tenaga lebih juga tau main game ni... kihkihkih...




masuk Air dalam Botol....




Fatin 




Bola Beracun




Eyrra suka main game ni... tapi tak berpeluang nak join... sebab wing lain... ermmmm....




jealous betul tengok diorang main game ni....




Harimau nak cari mangsa.... best juga game ni... mencabar... sampai terjatuh-jatuh tau.... seram juga tengok diorang main game ni.... masing-masing nak selamatkan diri dari Harimau.... tu yang sampai terjatuh-jatuh... tak apa lah.. semangat kan.... chaiyokkkk...




ni pula game Run Men... kelakar je masa ni tengok diorang.... ehhehe... tergelak-gelak tengok gelagat masing-masing.... ehhehheh.....




tengok ni... dah macam ulat gonggok dah kan.... 




bila kami dah bergabung.... UITM pun menjadi riuh sangat masa ni.... yeye je Eyrra ni kan... dekat padang Sector B je yang riuh.... saje je nak nampak meriah... ehhehheh.... 


tata semua
meowww meowww


BaRaNg YaNg PeNtInG ( UITM di hatiku )


" Barang yang patut Eyrra bawa pergi kelas "




Pencil box




Pencil box ni kalau tak ada lah kan... macam mana lah nak study... sebab macam-macam khazanah yang ada dekat dalam pencil box ni... rasa macam hilang nyawa juga lah bila pencil box tak bawa... sebab rasa macam hidup ni tak lengkap bila nak pinjam orang punya barang... hehheheehe.... biar lah Eyrra guna barang sendiri daripada guna barang orang... nanti kalau rosak ke apa ke an... dah kene ganti lah bagai.... kadang-kadang boleh sampai bermasam muka.. sebab kita tak pandai jaga barang orang... guna sampai rosak... baik guna barang sendiri... tak gitu....




Buku Nota 




Buku nota ni pun penting juga... sebab nota untuk buat assignment semuanya dekat dalam ni... kalau hilang lah... merana hidup Eyrra nanti... sebab Eyrra kumpul maklumat dekat dalam buku ni... sebab senang nak bawa pergi mana-mana... Eyrra ni kadang-kadang jenis pelupa... tu yang Eyrra ada satu buku penting je untuk salin assignment yang lecturer kasi tu.... 




Botol Air Starbucks Coffee




Botol air ni pun Eyrra wajib bawa... sebab dekat kelas kan sejuk... bibir pun jadi kering... tekak pun jadi kering... tu yang Eyrra sangat memerlukan air masa dalam kelas.... korang pun patut bawa air suam pergi kelas... nanti kalau haus boleh lah minum kan.... 




Jam tangan ni wajib ada dekat tangan Eyrra... sebab Eyrra tak selesa kalau jam tak ada dekat tangan... nanti mula lah rasa masa berjalan dengan slow nya.... ehhehhe..... 




Louis Vuitton




Beg duit ni dah banyak sangat berjasa dekat Eyrra tau... pergi mana-mana Eyrra mesti bawa... sebab rasa macam banyak barang penting yang Eyrra isi dekat dalam beg duit ni... dah buruk dah beg duit ni... cadang macam nak beli baru... tapi sayang pula kan... sebab colour pink... ehhehhe... kalau ada yang nak sudi sponser beg duit baru... Eyrra terima dengan hati yang terbuka.... ehhehheh.... cewahhhhhhhhh.....




Kad Matrik Uitm Dihatiku




Kad matrik ni memang semua pelajar UITM kene wajib bawa pergi mana-mana... kalau tak... kene saman lah jawabnya kan kan.... tapi sampai pukul 5 petang je... lepas tu kalau nak guna pun untuk keluar bersia-sia dia luar UITM... tension lah katakan duduk dekat dalam je... hehehe... sik nak fikir study je kan... tapi Eyrra lagi lah malas nak keluar... baik duduk dalam bilik je... hehehhe.... 




Kunci Bilik Dan Almari




Kunci ni lagi lah penting... sebab kalau tak ada kunci.. tak dapat lah masuk bilik... Eyrra dah banyak kali terkunci dari luar... sebab roommate keluar... Eyrra mandi tak bawa kunci.. terpaksa lah bertapa dekat bilik wingmate... malu je... hehhee.... nak buat macam mana... sendiri punya salah... tak kan nak marah orang lain pula kan... peringatan kepada student lain... jangan lupa bawa kunci anda pergi mana-mana sahaja.... nanti tak ada lah kene bertapa dekat bilik wingmate... kihkihkih....




Buku Nota Bomba




Buku nota ni hanya sementara je... sebab Lecturer nak buku besar lagi... pehhhh.... banyak nya nak menyalin balik dekat buku baru... demi Bomba... Eyrra sanggup beli buku nota baru dan salin balik... memang terbaik wokkkkkkkkkk.... jangan ikut jejak langkah Eyrra yang buat 2 kali kerja ni.... ikut lah contoh student yang lain... 




R series




Ramai yang tanya... Eyrra pakai losyen apa???? Eyrra pun buka lah citer.. yang Eyrra pakai losyen yang dekat atas ni... dia orang cakap wangi bau losyen ni... haaaaaaaaaaa.... apa lagi.. Eyrra dah tunjuk dekat Blog ni... piiiiiii lah cari.... sama jenis macam ni... nanti satu kelas bau wangi... ehehhe.... betul tak?????? tangan pun jadi lembut dan halus... tak percaya.... korang try lah guna... tala tipu tau.... 




Taaaaaaadaaaaaaaaaaaaaaaaa....... ni lah semua hak milik Eyrra..... jangan sesiapa ada niat jahat dekat Eyrra sudah... nak sorok-sorok kan.... nanti Eyrra report dekat Polis Bantuan.... ehhehhe..... biar kene saman... 




Beg Simple




Beg ni sangat lah simple je kan.... tapi ramai pula yang berminat dekat beg ni... siap tanya Eyrra lagi... beli dekat mana... dekat mana-mana pun ada jual.. bukan mahal pun... biasa-biasa je harga dia.... semua mampu memiliki nya tau.... walaupun nampak simple je... dah jauh beg ni berhijrah tau... banyak khazanah yang boleh sumbat dekat beg ni... dah macam poket doreamon dah tau..... hehhhee.....




Ni pula fail untuk test pad dan kertas-kertas yang lecturer kasi dekat Eyrra... fail ni mesti ada dekat dalam beg Eyrra.... sebab senang nak simpan kertas-kertas penting... tak ada lah komot atau comot kan kan.... hehhehe..... barang yang penting... Eyrra akan jaga betul-betul.. sampai akhir sem... Amin....



Eyrra bersama Kad Matrik UITM.... Uitm Dihatiku.....




Gaya macam dah kerja pula Eyrra ni... padahal belum lagi... Insyaallah Eyrra nak jadi Accountant yang berjaya... amin... doa kan Eyrra berjaya k kawan-kawan....


tata semua
meowww meowww


 
Copyright © Missue Eyrra Zerra | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in