PeReDaRaN mAsA


" Picture masa Zaman Kecik , Zaman Persekolahan dan Zaman Universiti "




amboiiiii.... semangat betul Eyrra masa baby kan... mesti ramai yang geram tengok Eyrra dulu... Mak pernah citer dekat Eyrra... yang ramai nak pegang Eyrra... nak jaga Eyrra masa kecik... sape lah yang tak suka kalau baby yang comel-comel kan... Eyrra pula anak perempuan  sulung Ayah dan Mak.... dan merangkap anak bongsu dari 5 beradik.... tu yang diorang sayang sangat tu... bila Eyrra dilahirkan di dunia yang serba canggih ni... cewahhhhh..... 




ni masa birthday Eyrra 1 tahun... Mak cakap masa ni Ayah beli kek besar untuk Eyrra.... Ayah dan Mak jemput semua orang kampung dan sedara mara datang untuk meriahkan lagi Majlis Hari Jadi Eyrra yang ke 1 tahun... tu yang Eyrra kira orang kenal lah dekat kampung ni... sebab Ayah suka sambut birthday Eyrra dan lepas tu jemput orang kampung sekali....  start umur Eyrra 16 tahun je... Ayah dah tak sambut dah.... Ayah cakap Eyrra dah besar... sedih je.... yang penting Ayah dan Mak kasi hadiah.... hehehhe.....




ni lah picture Eyrra dengan Abang Halim... Eyrra rapat dengan dia.... dia selalu ambil berat pasal Eyrra... dari kecik sampai Eyrra dah besar ni... sebab kita orang ni kira rapat lah dari kecik.. sayang lah konon nya dekat budak kecik ni... hehehhe.....




ni picture Eyrra dengan Nenek Piah.. Nenek kesayanggan Eyrra.... Nenek lah selalu jaga Eyrra masa kecik.. sebab Mak sibuk je... Ayah pula kerja dekat Singapore.... selalu tinggal-tinggal kan Eyrra... bila jumaat,sabtu dan ahad je Ayah balik Melaka... Eyrra dah tau dah... kalau ahad je mesti Ayah balik Singapore... masa tu lah Ayah tidur kan Eyrra sampai Eyrra nyenyak... Eyrra bangun-bangun je.. cari Ayah dah tak ada... Mak cakap Ayah dah balik Singapore... menangis sampai mengajuk dengan Mak... sebab tak kejut Eyrra bagun masa Ayah nak gerak... konon-kononnya nak tahan Ayah jangan balik lah... macam dalam filem-filem tu... hehehhe.... Eyrra manangis sebut nama Ayah je... hehhee.... lama-lama bila dah besar kira umur Eyrra dah 9 tahun Eyrra dah biasa kene tinggal... Eyrra dah oke... dah tak kisah dah... janji kalau Ayah balik.. Ayah kene beli something untuk Eyrra.. kalau tak Eyrra ngajuk... hehhee... manja lah katakan....




picture ni masa Eyrra pergi jenjalan dengan Family... pergi Zoo.... dulu Family Eyrra suka bawa Eyrra jenjalan.... hehhe..... masa sekolah... mestilah busan duduk rumah... ada je nak pergi jenjalan mana-mana ajak Family.... tak senang Eyrra nak duduk rumah... busan... sebab masa ni mana boleh keluar dengan kawan-kawan... sebab masa sekolah... Ayah dan Mak kasi keluar dengan Family je... sebab diaorang risau pasal keadaan Eyrra nanti....




picture masa nak pergi rumah kahwin... dulu selalu kene ikut Ayah dan Mak pergi rumah kahwin... sampai naik busan dah tengok pengantin... hehhe... bila dah habis sekolah je... dah duduk dekat Uitm... dah jarang ikut Ayah dan Mak... ntah-ntah diorang pun dah malas nak ajak Eyrra ikut lagi... hehhhe....




haaaaaaaaaaa.... dulu masa ni badan macam kerengga... slim je... sekarang ni... dah berisi sikit... kira dah gemuk lah kan... mungkin hati banyak senang kowt.. bak kata kawan-kawan Eyrra.... tunggu lah 5 tahun lagi... macam mana lah keadaan badan Eyrra... hehehhe....




dulu masa mula-mula kawan-kawan Eyrra yang baru kenal dengan Eyrra... diorang cakap diorang nampak Eyrra ni macam lembut je orangnya... kira macam Ayu je lah... bila diorang kenal je Eyrra dah lama... Eyrra pun tunjuk lah perangai Eyrra yang sebenarnya... Eyrra ni kira gila-gila juga lah... suka kacau kawan-kawan Eyrra... paling diorang takut... bila Eyrra cubit diorang... diorang cakap sakit... Eyrra pun tak tau... kenapa tangan Eyrra ni cepat je nak mencubit... kesian sesiapa yang kawan dengan Eyrra ni an an... ehhehhe... mesti lebam-lebam tangan korang an an....




haaaaaaaa... nak citer sikit... kira nak bongkar kan rahsia Eyrra lah.. hehehehe.... kira yang tau rahsia ni cuma budak SMK Sultan Alauddin... Eyrra ni kuat nangis... hehhe...kira macam mudah tersentuh lah kan... hehehe... budak tempat kerja Eyrra dekat Datastation pun tau Eyrra ni kuat nangis... kalau orang marah Eyrra sikit je... mesti Eyrra nangis... ermmm... perangai Eyrra ni tak boleh di ubati.... sampai kadang-kadang En.pakwe pun tak berani nak marah-marah Eyrra... 




nak citer lagi pasal Eyrra.. Eyrra ni kira garang juga lah... tapi kawan-kawan Eyrra cakap Eyrra ni tak garang langsung pun... suka tersenyum dan gelak... tak kelakar pun Eyrra gelak... hehhehe.... tapi kalau orang tu betul-betul sakit kan hati Eyrra dan buat Eyrra marah... seriusly Eyrra akan melenting... masa tu lah korang tau Eyrra marah macam mana... masa tu lah korang tak kenal Eyrra lagi macam mana... sebab korang selalu nampak Eyrra senyum dan gelak je kan... betul tak???? please lah jangan buat Eyrra marah k... tu je pesan Eyrra.... amboiiiii....




Eyrra sebenarnya lasak juga tau... tapi semua orang kalau tengok Eyrra ni lembut je... hehhehe.... dulu masa Eyrra kawad dekat sekolah... Eyrra rapat dengan Cikgu Josi... Cikgu Josi cakap... Eyrra tak sesuai masuk kawad... sebab Eyrra nampak lembut... lepas tu kulit cantik... tak takut kulit Eyrra rosak ke... Eyrra cakap Eyrra tak kisah... kalau kulit Eyrra jadi hitam ke apa ke... Eyrra tak kisah... Eyrra minat... Eyrra nak masuk juga... lepas tu Cikgu pun kasi lah masuk.... Bila menang Kawad Kaki tu.. kira kita orang naib johan je lah... Cikgu cakap... muka Eyrra semangat gila... tak sama macam dia duga.... dia ingat Eyrra ni lembut je masa kawad... terus dia masukkan nama Eyrra pergi perkhemahan dan menembak.... hahaha.... jangan ingat muka nampak lembut tak boleh buktikan kegagahannya tau...




Eyrra pemaian bola baling dari Form 2-5... masa Form5 tu... Cikgu baru yang ganti.... Cikgu tu pula kawan Abang Eyrra.... hehhe.... dia mula-mula tak yakin dengan Eyrra.. sebab dia tak pernah tengok Eyrra main lagi... pendek kan cerita... masa nak lawan antara sekolah tu... Eyrra main lah... dia dah kasi posisi... dia cakap patut lah Cikgu lain pilih  budak lama main... rupanya budak lama ni main semangat,.. tak sama macam budak baru yang dia pilih tu... biasa lah tu... budak lama ni dah banyak pengalaman bermain... dah kenal muka-muka permain dari sekolah lain tu... tu lah... jangan sangka muka lembut dan cun lah konon ni tak semangat nak main... kira orang ingat perempuan lembut ni masa dekat padang pun lembut.... jangan berfikir macam tu k... masa Eyrra dekat Uitm... ramai sangat yang cantik-cantik main bola jaring.... hehehhe.... Eyrra rindu pemain bola jaring Dang Merduwati Uitm...




Eyrra ni kira kaki shopping lah juga... bila keluar dengan Family... mesti nak beli macam-macam... hehhe.... kadang-kadang barang yang Eyrra tak nak pun... Eyrra main beli je... bila sampai dekat rumah... pehhhhh... menyesal je beli... tak guna pun.. hehheh..... tabiat tu tak dapat nak di elak kan... bila dan masuk Uitm... kira Ayah kasi duit dekat Eyrra lah kan... pandai pula Eyrra berjimat... sebab rasa macam duit tu kita yang punya... selalu mintak je... dan ambil je pape... nanti Ayah atau Mak je yang bayar.... bagus juga Eyrra duduk Asrama... dah pandai berdikari dah... tak payah harapkan orang lain lagi.. tak payah susah-susah kan orang lain lagi... betul tak???? kawan-kawan pun mesti macam tu juga kan.... dah tau dah.... kita sama je....


tata semua
meowww meooww



FiRsT tImE nAiK bUs SoRaNg


" Anak Bongsu lah katakan... tak boleh kata apa-apa lah kan"




permandangan di TBS.. nama panjangnya ialah Terminal Bersepadu Selatan.... masa ni hujan... tak berapa ramai sangat yang berkeliharan dekat sini.. bila stop je hujan... manusia pula di banjiri TBS ni... hehhe.... nak citer sikit ni... bukan tak pernah naik bus sorang-sorang...  pernah sebenarnya.... tu pun dekat je... masa nak balik rumah....  dari sekolah ke rumah... tu pun tak jauh mana pun... jalan kaki pun boleh sebenarnya... cuma tak ada kawan nak balik sama-sama... naik je lah bus dengan diorang.... kadang-kadang kalau malas nak naik bus.. Ayah Eyrra yang datang jemput... ngade-ngade je kan... kononnya manja dengan Ayah lah tu... heheh... kenyataannya memang lah betul....





masa Abang Ngah ajak beli tiket bus dekat TBS ni... mula-mula rasa macam tak nak balik naik bus je.. sebab takut... tak pernah balik naik bus sorang-sorang... sebelum tu fikir-fikir dulu nak balik naik bus atau tak...  sebab Eyrra ingat kan suasana TBS ni macam dekat PUDU RAYA... ramai orang.. lepas tu muka yang ada dekat PR tu macam seram-seram je.... last-last buat keputusan yang tepat juga.... Eyrra kene try juga merasa balik naik bus sorang-sorang.. bila lagi nak berdikari ni Budak Kecik oiiii... nama panggilan dari Abang Eyrra... Eyrra pun bersetuju lah nak balik naik bus... 




masa sampai je dekat TBS... pehhhhh.... tak sama macam apa yang Eyrra bayangkan... class ko jahhh.... tempat dia macam Air Port... best sangat.... bersih dan terjaga... macam ni lah yang Eyrra suka.. terus berani nak balik naik bus tau kawan-kawan... TBS ni yang buat Eyrra yakin nak balik hari Ahad tu... kalau tak lah... masih ragu-ragu lagi... heheheh.... 




ke esokkan harinya.. pada 18.11.2012... tepat pukul 2.30 PM... Eyrra pun kene lah berdikari sendiri... Anak Buah Eyrra sedih sebab Masyu Eyrra dia nak balik dah... dia pun mula lah sedih-sedih... tata-tata dekat Eyrra masa Eyrra nak gerak turun dekat bawah... dah macam nak naik kapal terbang je rasa... sebab dia tak kasi orang lain turun dekat bawa sekali...  kene tunjuk tiket baru boleh turun bawah... kalau belum masanya lagi... Pengawal tu tak kasi turun.... 

keadaan dalam bus masa tu.... Eyrra dah tunjuk tiket kat Abang Bus tu... Eyrra pun tunggu lah macam orang bodoh dekat bawah tu.. sebab tak pernah naik bus sorang-sorang... tertibe ada budak ALAM ni tolong masuk kan beg tarik Eyrra tu dekat dalam bonet bus tu... sebab Eyrra ingatkan Abang Bus tu yang angkat kan... ishhhh... selamat ada  budak ALAM tu tolong... kalau tak lah... Eyrra tunggu je lah dekat bawah tu... 

bila naik je bus.... mula lah pencarian kerusi yang Eyrra akan bertapa dekat dalam bus tu selama 2jam... bila dah jumpa je... legalah kan sebab Eyrra duduk sebelah perempuan... sebab dekat dalam bus tu ramai budak ALAM... selamat lah ada budak perempuan... sempat lah berkenalan dengan budak perempuan tu... dia budak IKBN Melaka... selama 2jam tu Eyrra tak tidur pun... mata Eyrra masih bulat dan segar je selama 2jam tu... orang lain semuanya tidur sampai berdengkur... almaklumlah... first time naik bus sorang-sorang... ramai lelaki pula tu.. tu yang rasa takut je... hehhe... kene lah berhati-hatikan... 




ehhhhh.... kenapa tertibe Eyrra letak picture ni... mesti pelikkan... bila sampai je Masjid Tanah... tertibe Eyrra nampak kelibat Ayah Eyrra... rupanya Ayah dah sampai pukul 4 PM.. Eyrra sampai pukul 4.30 PM... kira setengah jam juga lah Ayah tunggu Eyrra... mesti penatkan dia tunggu Eyrra lama-lama dekat Busstand tu... sayang Ayah... mesti dia takut anak dia tunggu dia lama-lama nanti.. tu yang Ayah ada sebelum Eyrra sampai... Ayah selalu ada sebelum Eyrra sampai... sebab dia selalu risaukan keadaan anak bongsu dia ni...

bila sampai je Masjid Tanah... Eyrra terus je pergi rumah kawan Eyrra...sebab Abang dia kahwin... Eyrra sebagai sahabat yang baik kene lah pergi rumah diakan... cewahhhhhh..... Eyrra dengan pakai baju biasa-biasa je.. bukan baju kurung... main redah je datang... heehhe.... habis tradisi orang melayu dah tak digunakan lagi... hehhe... main taram je Eyrra ni... nak buat macam mana... sampai pun lambat... dengan rajinnya Eyrra pun datanglah juga... walaupun terlambat.... 




ni lah model super spontan... ehhhehe.... sorry kawan-kawan... Eyrra tak sengaja... janji berbajukan.. betul tak betul tak???? kira banyak juga lah Eyrra dengan kawan-kawan Eyrra snap picture... sorrylah tak dapat nak kongsi picture banyak-banyak... sebab picture yang lain dekat camera kawan Eyrra... nanti kalau Eyrra ada masa... Eyrra buat entry pasal Majlis Perkahwinan yang Eyrra pergi ni k... manyak best lorh....


tata semua
meowwww meowwww



TaMaN tAsIk PeRdAnA ( Kuala Lumpur )


" Bersuka ria bersama sedara belah Kelantan "




snap picture di pintu gerbang nak masuk Taman Tasik Perdana




ada juga picture kenangan Eyrra dengan Mek Kelantan...




amboiiii... nak pose sorang juga... ehhehe... Kak Ngah suruh buat kenangan... Eyrra apa lagi.. boleh aje...




at sini pun jadi kita orang snap picture... sebab tiang ni nampak menarik sangat.. apa lagi... pose lah... buat kenangan bak kata Kak Ngah...




ni lah Kak Ngah Eyrra... cantik kan kan....




macam berada di luar negara je rasa background tu... kihkihkih...




Laman Perdana




ni semua snap picture dari Abang Ngah Eyrra.. dia ajak Eyrra jalan-jalan dekat tempat yang cantik-cantik.. lepas tu dia suruh Eyrra pose... hehhe.... suka suka suka...




pokok cendawan... sebenarnya banyak tempat pokok cendawan... at sini je yang kosong.. sebab dekat tempat lain ramai Pengantin snap picture... segan... heehhe...




sederet ni semuanya pokok cendawan....




dekat sini banyak tumbuhan hijau.... tenang je... seronok tengok orang joging...




Edible Garden




teringin nak naik sampan tu.. tapi dah rosok.. kejam betul... cer betul kan... jaga sampan tu elok-elok.. dapat    snap picture dekat atas sampan... hehhehe.... terover pulak...




Selamat Datang ke Kampung Boy....




Kak Ngah dan Akak Kandung dia... opppp.... terlupa nama pula... sorryyy....




kesian Esya tak dapat join Akak dengan Abang dia main at park sekali... eheeheh




bestkan Taman Permainan sekarang ni.. besar... tak macam dulu masa Eyrra kecik-kecik.. tak best.... 




pondok untuk berehat... dah penat berjalan... rehat lah kejap kan.... nanti kejang pula otot kaki ni....




Bus Ronda...




Bus ni hanya meronda dekat dalam taman ni je... sebab taman ni besar... penat sangat-sangat berjalan.. rasa macam nak tercabut je kaki ni...




Eyrra nak masuk Hutan Rimba pula... ehhehhe....




patutnya tak boleh berdiri dekat rumput ni... Eyrra pandang kiri kanan.... tengok ada pengawal tak... bila line clear je... Eyrra cepat-cepat naik dan terus Kak Ngah snap picture... hehehe.... ada je idea nak snap picture tempat yg menarik..




dekat sini kan melambak pengantin... sampai tak terkira... model-model pun melambak... diorang snap picture dekat sini... sebab kawasan dekat sini cantik...




dekat tasik ni ramai orang melepak... bahasa kasarnya.... bahasa lembutnya... beriadah... hehehe.... dekat pulau kecik tu... Abang Eyrra cakap ada binatang dekat situ... kita orang tak dapat kesan... binatang apa... ehhehe....




Syahirah + Kak Ngah 




Si Kancil Dan Si Rusa beraksi....




ni lah rumah Felda dulu-dulu... sekarang ni mesti dah buat rumah banglo an an.... dunia dah maju lah kata kan...




Transport orang Felda...




Rumah Peneroka Felda
sesiapa yang nampak dekat papan biru tulisan kecik tu... kalau rajin lah... besarkan mata anda... dan baca lah... kalau mampu nak baca lah... hehehhe....




ni lah keadaannya bila masing-masing penat berjalan... naik sikit stop.. naik sikit stop... hehhehe.... jauh kot... penat tau.... balik je rumah... dah mandi dan solat... terus berehat... sebab penat sangat... dah tak mampu nak berjalan lagi... tapi best sangat... ramai student yang datang dekat sini.. apa lagi... diorang datang sini nak snap picture lah kan... tempat dah cantik... tak kan nak biarkan macam tu je... heheheh




kalau Eyrra larat nak datang sini lagi.. Eyrra datang k..
 Selamat Tinggal... 
Jumpa Lagi....




Esya je cool masa ni.. sebab dia tak berjalan... first time Esya dapat berjalan.. sebab Kak Ngah tak berani bawa dia keluar jenjalan.. sebab dia baby lagi.. tunggu dah 6 bulan... baru dia boleh jenjalan... tahun depan Masyu Eyrra bawa Esya jalan-jalan k... 



 
Copyright © Missue Eyrra Zerra | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in