RaYa HaJi ( 26.10.2012 )


" Apabila dipagi Hari Raya Aidiladha "




semperna hari yang mulia ini... Eyrra nak memperkenal kan orang baru dalam Family Eyrra... baby comel yang di tengah-tengah tu anak buah Eyrra.. nama dia Nurina Arisa.... perwatakan di sangat lah disenangi oleh semua orang... kihkihkih... dia diam je kalau orang pegang... janji bawa dia jalan-jalan.. dia suka... dia tersenyum dan tergelak je....




masa ni kita orang siap-siap nak pergi rumah kenduri dekat Kg ayah... lepas je habis solat jumaat.. kita orang pergi gemuk kan badan... hehehe... tu yang dah montel sikit tu... Eyrra kene diet ni... nanti gemuk... sakit sakit... susah nak kurus kan balik... masa Raya Haji tu... keje Eyrra makan je... nyumm nyummm...




smile yang menawan ye sayang-sayangku semua... snap picture dekat bunga-bunga mak pun jadi.... janji ada picture kenangan masa Hari Raya Aidiladha...




ni lah ahli keluarga Abang Ngah ( Hisham ) ... sentiasa sama je colour baju bila menjelang Raya... sehati sejiwa lah sekeluarga ni.. Kak Ngah cakap kene ikut colour ketua keluarga lah... eheheh... yang si kecik je tertibe colour merah... hehhee.... silap tema ke apa ni Kak Ngah...




sempat lagi ye snap picture dekat bunga orked mak tu... habis layu dah bunga tu... kihkihkih.... gurau manja je lah.... bunga orked mak tu sentiasa berbunga... sebab mak sayang dan jaga bunga orkednya yang tu... sayang lah katakan....




alaaaaaaa bucuk-bucuk.... tomeyyy tomeyyyy.... nanti Masyu jaga Arisa lagi k...




sama tak muka kita orang???? kalau tak siapa lagi comel??? Masyu or Arisa???? banyaknya soalan kasi dekat korang... jawab-jawab... jangan tak jawab k....




adik-adik jiran ni busan lah tu... pagi-pagi raya main layang-layang... tau lah Raya Haji je... hehhe... tu yang sempat lagi main layang-layang... tinggi pula tu... tertibe berminat nak join sekali.. tapi kita orang nak gerak pergi kenduri.. tak dapat lah... just tengok je dari jauh.... :(




snap picture dengan cousin Eyrra....




badan dah semakin montel... apa nak buat ni.... tak kan nak joging... teramat lah malas.. sebab kawan-kawan semuanya busy... sodehhhh.... duduk rumah je lah.... gemuk kan badan....




ada orang lukis picture Eyrra.... percaya tak percaya tak???? kalau tak percaya sudah... Eyrra tak marah pun... lagi sayang ada lah... ehhehe... manis betul ayat ku ni.....


masa ni ramai sebenarnya... tapi semuanya tengah bersiap... kita orang yang semangat bersiap cepat-cepat.. takut ayah bising... hehhehe.... tu yang picture ni je ada...  masa sampai dekat rumah kenduri... segan lah kan nak snap picture... sebab ramai family belah Ayah dekat situ... nanti diorang cakap apa pula... hormat lah sikit kan... hehehe.... tertibe jadi Ayu je dekat sana tau.... malu-malu meoowww meowww pula Eyrra ni....


tata semua
meoww meowww


HaNgOuT ( 27.10.2012 )


" Bersuka ria bersama-sama mereka "




kami bertiga ni kaki shopping... tak boleh tengok barang yang cantik-cantik... mesti nak memilikinya... ehhhh... lupa nak kenalkan... yang comel-comel dekat tengah-tengah tu semestinyalah Eyrra Zerra... ehehehhe.... alamakkk terover pula... yang belah kiri tu Kak Ngah... dah yang belah kanan pula Kak Lang... dia lah yang buat Pavlova tu... Eyrra tolong promote je... eheheh....




kami ialah Top Model 2013...




Masa anak-anak buah Eyrra masuk dekat Play Land ni... kita orang sempat lah posing dekat luar.. tak ada orang kacau.. kalau tak... Kak Ngah dan Kak Lang busy jaga anak diorang... hehehhe... tak dapat nak snap picture... kesian diorang... hehehehe...




just nak promote Jusco je... kihkihkihkih... dah sakan membeli... tu yang Kak Lang semangat nak snap picture depan Aeon...




Kid Play Land

Kanak-kanak : RM 8.00 ( tak ada had masa ... main lah berapa lama adik-adik suka... )
Dewasa : (tidak dikenekan bayaran.. cuma seorang je yang boleh masuk... contohnya penjaga lah.. kalau ramai-ramai... riuh lah tempat tu... penuh dengan ibu bapa je... hehhehe )




bagi ibu bapa yang nak sakan bershopping bolehlah hantar anak-anak anda disini... sebab budak-budak kecik tetarik dengan permainan yang ada dekat dalam ni... Eyrra pun rasa macam nak masuk je dekat dalam ni.. sebab macam best je tengok... ermmm... nak buat macam mana.. dah besar... tengok dari luar je lah... ermmmm... sodehhhhh....




dak Haziq takut main benda ni... menangis je keje dia... sebab benda ni lembik-lembik... melambung-lambung... tu dia terkejut main benda ni... hehehe...




bila Haziq dengan Abang Zeri jalan-jalan dekat situ.. benda yang ni je dia tertarik nak main.. dekat rumah pun ada juga benda ni... seronok dia main bende ni... nak tergelak Eyrra tengok gelagat anak buah Eyrra main dekat Play Land ni...




melalak... seram lah tu... cuak lah tu.. terus tak nak main dekat sini lagi.. dia ajak Abah dia pergi tempat lain... hehhe... sebab dia takut main dekat sini...




seronoknya jadi budak kecik... happy je memanjang.... tak payah fikir pape... fikir nak main je diorang ni... 




Eyrra paling suka tengok kepala Zirafah tu goyang-goyang... comel je... tu yang budak kecik tertarik nak masuk sini.. sebab macam-macam benda yang menarik ada dekat sini... kalau diorang nak main game pun ada dekat belakang tu...




Rest N Go




Ibu-ibu mereka berada disini... anak-anak bermaian dekat Play Land... bapa-bapa mereka menjaga anak-anak mereka... sebab kalau tak tengok.. takut jadi pape... sebab bahaya juga tau permainan ni... masa ni lah ibu-ibu dapat merehatkan badan... amboiiii... ayat nak best gitu...




Tako Tao

masa akak ipar ajak Eyrra beli makanan ni... Eyrra tanya dekat kak Lang.... ni Halal ke??? sebab Eyrra tak pernah beli... tu yang tanya tu.. Kak Lang tunjuk lah tanda Halal yang ada dekat papan tanda tu... seram juga kan.. mana lah tau tak halal... tu yang kene comfirm kan dulu... hehhe... 




pilihan Kak Lang " Octopus "




3 berbola : RM 4.90
tak ada lah mahal sangatkan.. sedap pula tu... berbaloi lah beli....
Ni lah hasilnya apabila siap dimasak... nyumm nyummm nyummm....




sedia untuk dimakan... memang sedap... try lah rasa... paling sedap perisa sotong... yang lain kurang sikit... Eyrra tak makan sotong... Eyrra makan sayur je... sotong Eyrra buang... sebab takut gatal-gatal... :(




Oder-oder...




Haziq masa ni dah tak sabar-sabar nak mamam... dia dah penat main dekat Play Land.. lepas tu kacau mama di shopping... perut pun dah lapar lah....




pening kepala ke nak pilih makanan apa... kesian dia...




macam busan je kakak ni... jam baru dah dapat.. muka monyok lagi ke???? kihkihkihkih...




Menu ringkas... kalau tak nak makan nasi.. order ni pun cukup juga... tapi diorang tetap nak makan nasi juga... layankan aje... janji hati senang dan perut pun kenyang...




Eyrra suka makan Nyonya Pai Tee




Little Chick Junior Combo
sesuai untuk kanak-kanak... nyummmm nyummmm....




Family Abang Huzairi ( Alang ) 




sempat lagi Eyrra dengan Kak Ngah snap picture... sementara tunggu makanan sampai.. snap lah picture dulukan.. baru lah lengkap... kihkihikih....


tata semua
meowww meowww



ShOpPiNg ( seminggu dapat beli 2 kasut )


" Minggu shopping sakan Eyrra "




ni lah kasut pertama yang Eyrra beli... suka suka suka.... sebab selesa bila Eyrra pakai... nak citer sikit ni... selalu kalau kasut dekat Bata je mesti budak-budak muda akan cakap kasut orang tua-tua je tu.. bagi Eyrra kasut dekat Bata kasut yang berkualiti... tahan lama... jangan fikir kasut dekat Bata tu kasut orang tua-tua je.. kalau nak kasut yang elok-elok korang kene tengok kualitinya... bukan dari kecantikan kasut tu... kalau tengok dari kecantikan je... tak tengok kualiti kasut tu... pakai seminggu je dah rosak.. dah tercabut... kene beli gum gajah... penat je beli kasut yang tak tahan lama ni... sik kene repart je.. ingat kawan-kawan... pilih lah barang yang berkualiti k.. tu je pesanan dari Missue Eyrra Zerra... heheheh.... sempat lagi nak ingatkan orangkan...




kasut ni secomel tuan nya kan... hehehe.... nak tau citer tak macam mana Eyrra boleh beli kasut ni???? jom baca perbualan Eyrra dengan My Mum...

My Mum :
Mak nak ajak Eyrra pergi beli kasut... sebab kasut Mak dah tak elok...

Eyrra :
tak elok??? bukan banyak ke kasut mak dekat almari kasut tu???

My Mum :
jom je lah... nanti mak offer Eyrra satu kasut k...

Eyrra :
oke... jom lah ( sukanya dapat beli kasut baru ) nak beli dekat mana???

My Mum :
dekat Bata lah... nak pergi Jusco ayah ko malas... pergi dekat-dekat je lah...

Eyrra :
ok... boleh je... ( dekat Bata tu kasut macam orang tua lah... tapi selamat berkualiti... kalau tak... tak berminatlah... )




korang tengok lah ni... best je kaki Eyrra sarung dekat kasut ni... lembut dan gebu... hehhehe.... tu yang Eyrra rembat yang ni..




walaupun Eyrra dah tinggi.. Eyrra tak kisah High Hill... sebab High Hill ni dah sebati dalam hidup Eyrra tau... sebab tu lah Eyrra tak kisah... 




ni lah tapak kasut tu... tapak kasut ni pun korang dah boleh tengok kualitinya... tengok jahitan kasut tu... rasa berbaloi lah Eyrra beli... tak rugi pun... Terima Kasih mak sebab belanja Eyrra beli kasut ni... Muahhhhhh....




cer tengok harga kasut ni... tak mahal dan tak murah sangat kan.. sederhana lah gitu... rasa berbaloi kalau beli kasut dekat Bata... wahhhhhh... promote kasut nampak Eyrra ni... ehehehe...




Haaaaaaaa.... kalau nak beli kasut dekat Bata... cari lah yang ada tulis COMFIT k.. sebab kasut tu lembut dan gebu bila kita pakai... tu je nak bagi tau... hehhehe..




ni kasut ke kedua yang Eyrra beli.. Eyrra memang dah lama suka kan kasut ni... tapi belum berpeluang je nak beli... sebab sebelum ni sibuk dengan study... tak ada masa nak pergi shopping.... Eyrra minat sangat dekat kasut Fitflop Pink ni... sebab cantik.. Eyrra dah check kualiti kasut ni... boleh kene air... kira oke lah tu kan... tahan lasak.... kira Eyrra dah rembat dulu lah.. kihkihkih... sebab saiz 6 tinggal 1 je... tu yang terus je beli... hehehee....




kasut ni tak ada lah tinggi sangat.. kira best lah nak pakai... lega bila dapat memiliki kasut ni juga... akhirnya Eyrra dapat juga pakai kasut yang Eyrra nak sangat ni... meowww meowww.... nada yang sangat mengoda... ehehhe....




Eyrra nak bagi tau korang ni... penting sangat ni... kene tahu ni.. kalau nak beli kasut... kene check dulu.. original or cetak rompak... sebab Eyrra pernah nampak dekat Up Town Dataran Pahlawan yang cetak rompak.. tak cantik.. berhati-hati tau pilih barang... pesanan ringkas dari Missue Eyrra Zerra...

Harga : RM 50
Saiz : 6




comel kan kasut ni.. sesiapa yang berminat.. jommm lah beli juga... kita pakai ramai-ramai... ehhehe.... stail baru untuk remaja sekarang ni... sesiapa yang berminat kepada fesyen... mesti minat nak mempunyai kasut ni kan... betul tak???? sebab Eyrra pun macam korang juga... minat kepada barang yang baru di keluar kan.. yang penting selesa bila di pakai....


patut lah ayah selalu bising.. sebab Eyrra selalu shopping kasut banyak-banyak.. lepas tu tak pakai... simpan je dekat dalam almari... lepas tu kasi dekat orang... terasa membazir pula.. tapi nak buat macam mana... anak ayah ni pandai jaga barang... tu yang barang-barang Eyrra sentiasa nampak macam baru beli je... ayah ingat Eyrra tak pernah pakai.... biasa lah... seorang ayah kan kene tegur anak-anaknya.. Eyrra hargai teguran ayah tu... tapi beli juga banyak-banyak... degil degilll... heheeheh....




tata semua
meoww meoww


MeReMpIt DeNgAn Abg ku Halim ( Acik )


" Merempit dengan Abang tersayang "




Seram sejuk Eyrra naik motor ni... sebab abang Eyrra bawa laju sangat... dah lah keluar dating malam-malam... abang ajak pergi Pantai Pangkalan Balak pula tu... macam couple pula... hehehe... kalau En.pakwe nampak lah.. mesti dia jealous punya lah.. ehehhe.... 




Ni lah Tuan punya motor... bersemangat bawa motor kesayanggannya tu.. setiap hari lap dan basuh.. sebelum tidur selalu lap.. sebab dia cakap sayang dekat motor tu... motor tu dah macam wife dia pulakan... heehe... jaga elok-elok ye motor tu abangku.. kalau Eyrra keluar dengan abang... kalau pergi shopping... mesti orang ingat kita orang ni couple...


Perbualan Eyrra dengan staff Outlet

Staff :
ni bf u ke???

Eyrra :
ehhh... bukan lah... dia abang saya lah... kenapa?? nampak macam couple ke???

Staff :
ye ke?? ni abang u ke?? u rapat erk dengan abang u... macam couple i tengok... boleh gurau-gurau lagi... kalau i dengan abang i... mesti dia nak marah je dengan i tau...

Eyrra : 
kita orang memang rapat dari kecik... hehehe... 

Staff :
(Staff tu smile je... mulutnya tak terkata apa-apa pun... )

Hubungan adik beradik ni kan seharusnya rapat... gaduh-gaduh tu normal lah.. nanti kejap je dah baik.. ehhehehe... 




Haaaaaaaaaaaaaaaaaa............ korang nampak tak baby Eyrra yang warna merah hati tu... eheheh.... tu lah buah hati Eyrra.... jantung Eyrra.... kihkihkih.... Eyrra sayang sangat baby Eyrra tu.... dah macam anak Eyrra tau... kihkihkih.... 


tata semua
meoww meowww



 
Copyright © Missue Eyrra Zerra | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in