BaNg BaNg BoOm



kawan-kawan...
dak fendi ajak datang rumah dia esok malam...
sesiapa yang free datang lah ye....
aku cuma tolong inform kan je dekat korang semua....

yang penat-penat menaip : Eyrra Zerra

dak fendi suruh aku ajak kawan-kawan sekolah datang beraya rumah dia.... siap suruh aku inform kan dekat muka buku lagi... sebab kan kawan lah kan... aku pun buat lah... ramai juga lah yang commant... aku pun mula-mula xjadi nak pergi... sebab macam xramai pun nak pergi... aku cakap lah dekat fendi yang aku xjadi pergi.... lepas tu ada yang sms aku... tanya aku pergi ke x... aku cakap lah xada transport.... tertiba sms masuk... aku pun dengan laju nya buka... ingat kan sms dari En.pakwe.. rupa nya dari ain..... dia text mcm ni dengan aku....

Ain :
ko pergi rumah fendi????

Aku :
x.. xada transport lah... ko???

Ain :
ada... aku sewa bas mini....

Aku :
biar betul????? sape punya bas????

Ain :
ada pakcik dekat bus stand...

Aku :
(biar betul minah ni... nak pergi naik bus... dah lah xramai)berapa orang yang naik bas????

Ain :
aku,kau,sakinah dan peah xcomfirm lagi....

Aku :
sikit nya... ajak lah ramai-ramai lagi... kina xcomfirm lagi lah...

Ain :
kalau macam tu... kita berdua je lah pergi naik bas mini...

Aku :
(xnak lah pergi kalau naik bas mini berdua je... macam seram je... ermmmm... rasa malas pula.... aku terus xbalas text ain... sebab takut naik bas 2 orang je... )

dah petang .... tertiba je sms masuk... dak kina sms... kina cakap malam ni dia pergi rumah fendi... ain suruh aku siap pergi rumah kina... dalam hati aku... nape lah dah ain suruh aku pergi rumah kina... ambil je lah aku dekat depan rumah... aku pun lurus... ikut kan aje... sebab dah lama xpergi rumah kina... heheheh....

dah malam... aku pun siap-siap lah... pakai cantik-cantik... sebab nak bergambar dengan kawan-kawan... abang aku pun antar pergi rumah kina... mak aku xkasi aku jalan kaki malam-malam... dia cakap bahaya perempuan jalan malam-malam... padahal rumah kina mana jauh pun... 

lepas tunggu kina siap... dia pun ajak aku pergi rumah ain... naik kereta kancil dia... aku pun mula heran.. sebab dak ain cakap naik bas mini... asal dak kina nak naik kereta... tunggu je lah dekat depan rumah kina je... nanti dak ain datang lah ambil kita.... bila dah sampai rumah ain... aku xnampak pun bas mini.... kina cakap dak ain pergi amik dak hajar.... amboiii... dak ain amik dak hajar ... nape xamik aku terus je... ermmmm.... aku terus call ain... 

Aku :
ain ko dekat mana???? aku dekat depan rumah ko ni....

Ain :
aku dekat dalam bas mini.... aku dekat depan rumah kina... nape xsms aku dah gerak pergi rumah aku....

Aku :
(tertibe je aku nampak peah dengan akak dak hajar dalam kereta kancil ) aku terus mati kan telefon....

aku tanya kina... beb dak peah naik kereta sape tu???? sape yang bawa kereta tu.... kina senyap je.... beb mana bas mini??? tunggu lah ain... kenape ko follow kereta kancil tu????
kina senyap je.... xcakap pape pun... rasa nak ketuk je kepala dia.... macam tunggul aku dekat dalam kereta dia...

tertibe je kereta kancil yang kina follow tu berhenti dekat jambatan... pintu kereta pun terbuka... suspen je.... rupa nya dak ain.... dak ain terus datang dekat aku... dia tanya rumah fendi... rupa nya bas mini tu kereta kancil mak dia... siot je... buat aku takut je nak pergi dengan dia pagi tadi... kalau aku tau lah bas mini tu kereta kancil... dah lama aku ikut je dia...

masa dia ajak aku tu... aku takut sangat-sangat.... aku text dak hajar... hajar cakap dia xboleh pergi... nanti mak dia marah... sebab jumaat dia nak keluar dengan fais... tertibe je ada dekat dalam kereta tu... aku text peah... dia cakap dia xboleh pergi... sedare dia datang... aku text kina pun dia xboleh pergi... sedare dia datang juga... seram gila aku nak balas text ain.... aku diam kan diri je... xpegang hp pun... serbesalah dibuatnya dengan dak ain... kalau aku xikut dia... mesti dia marah nanti...sebab dia dah sewa bas mini....

sampai je rumah fendi... aku terkene bang bang boom rupa nya... ain gelak-gelak kan aku... hajar pun ada sekali rupa nya.... aku geram gila... selamat lah diorang buat aku gembira.... kalau x... memang kene dak ain... aku cekek-cekek dia... padahal xsampai hati pun.... heheheh.... kita orang bergambar je dekat rumah fendi.... beraya dekat rumah fendi... siap dapat duit raya lagi rm5... suke suke suke... sebab dah besar kan... selalu nya xdapat duit raya.... ehehhehe....

lepas tu budak lelaki kelas aku pun ada... ramai juga rupa nya yang datang malam tu.. aku ingat kan kita orang je... meriah gila malam tu... rendang mak dak fendi buat sedap lorh.... nyum nyum nyum... dah lama xjumpa diaorang... semua dah ada perubahan... sekarang ni... kawan-kawan aku dah xpakai motor lagi... semua guna kereta.... dah besar lah kata kan... jom tengok gambar yang kita orang snap2....



aku ,ain ,hajar dan peah



aku dengan datin sakinah... aku pun xtahu nape diorang panggil datin... huhuhu.... top rupa nya ko... aku doa kan ko kahwin dengan dato tau.... heheheh



ni lah kak suhaila.... akak dak hajar....



kami bertiga sahabat selama nya.... sayang korang....



kami suka bergambar.... masa sekolah dulu... bila dah bergabung... macam-macam pose kita orang buat... rindu sekolah... rindu dekat cikgu-cikgu....



sedap lah tu makan rendang yang mak fendi buat.... tu yang smile sampai ke telinga.... 



dah lama xbuli hajar... jom kita ramai-ramai buli hajar.... kihkihkih.... 



ni lah anak dak usin,dak mad dan dak ucop....

aku dangan dak hajar anak bongsu... dak ain anak bongsu xjadi... ehhehe... tertibe kuar adik dia... jadi lah perempuan bongsu...

tapi aku dengan ain dalam adik beradik kita orang... kita orang je perempuan... yang lain lelaki... kecian kan... sik kene buli je dengan abang-abang...



peah dan ain ni keje korang makan je kan... heheheh..... selamat dak peah dengan dak ain ni rajin... siap basuh pinggan dan cawan lagi dekat rumah fendi.... ni lah ciri-ciri menantu yang mak dak fendi cari... ehheheheh



ni lah hajar budak tembam yang selalu masa sekolah dulu merempit dengan aku.... dulu masa sekolah selalu pergi joging sama-sama kan... rindu nya saat tu....



melepak dekat depan rumah fendi... lepas keyang makan dekat rumah fendi... diorang lepak dekat luar... nak ambil angin luar konon nya tu... hehhehehe.....



lepas ni bila lah dapat berkumpul macam ni lagi kan... seronok nya... lepas ni mesti rindu dekat korang semua... selamat hari raya kawan-kawan.....


dak ain siap post lagi dekat muka buku... tengok lah ni... geram pula aku dibuat nya.... aku sekeh kepala dak ain ni nanti.. baru dia tau langit ni tinggi ke rendah... hehehehehe.... jom tengok....


yess ! smlm Eyrra Zerra trkena bam2 bom !
ahahahahaha....cian die..
cowie yunk..

yess ! smlm arie yg best r..ngeh3
Eyrra Zerra kne tpu ngn aq idup2..ehehehehe
tian die..cowie aw yunk..sje je nk graw2 ngn ko..
an kte dh lme xjmpe...:D nnti aq mnx maap blik ea2.. ♥
 — at Atas Puncak Menara Klcc.








GaDiS bRaCeS


Aku nak kongsi sikit ni... pengalaman aku masa pergi check gigi untuk pakai braces... mula-mula aku pergi dengan En.pakwe... dah lah sesat... ntah pape je orang melaka xtau jalan nak pergi hospital putra.... heheheh... buat malu je.... dah lama pusing-pusing dalam kereta... tertibe aku dengan En.pakwe berhenti dekat tepi sungai MELAKA tu... aku pun terpandang lah at atas.... jeng jeng jeng.... aku nampak lambang HOSPITAL PUTRA.... pehhhhh... seronok gila dapat jumpa... ehhehe... sampai-sampai je dekat klinik gigi... rupa-rupa nya hari isnin tutup... hehehe... penat je mencari.... last-last kita orang g cari tempat nak berbuka puasa.... selamat En.pakwe ni seorang yang penyabar lah katakan.... ehheheh... 

Balik je uitm... aku call my mum...

Aku :
mak tadi eyrra pergi HOSPITAL PUTRA... klinik pergigian tu tutup... En.pakwe cakap kene pergi dengan ibu bapa.... takut kene tipu harga nanti....

My mum :
ye ke???? kalau macam tu.. hari jumaat kita pergi... sebab mak xada pape masa tu...

Aku :
oke... nanti mak ambil eyrra dekat uitm tau... kita terus pergi je... 

jumaat minggu depan tu aku pergi dengan ayah dan mak... diorang teman aku pergi x-ray....
lepas je x-ray... aku kene buat model gigi aku yang xlawa tu... ehhehe.... xde lah teruk mana gigi aku.... gatal-gatal nak pakai.... ehheheh... lepas tu doktor cakap... aku kene cabut 2 gigi je... belah kanan... tapi kalau nak lagi cantik... cabut lah 4 gigi.... mak aku cakap... dah alang-alang pakai braces ni... biar lah nampak gigi tu cantik... aku pun dengar lah cakap mak aku...aku rela kan diri... cabut 4 gigi... 



ni lah harga x-ray dan model gigi

lepas tu doktor suruh aku datang balik hari khamis untuk cabut gigi belah kanan atas dan bawah... aku mula-mula takut juga nak cabut... tapi bila dah cabut... xrasa pape pun... tertibe je dah tercabut.... hehehhe... cuma bila dah lama... terasa bisa... biasa lah tu....



ni lah ubat yang aku kene makan kalau ada terasa bisa-bisa..



kapas ni lah aku guna masa gigi aku berdarah... ehheeh....
kalau lah kapas ni xada... mesti seram orang tengok aku... bila mulut aku penuh dengan darah... heehhehe



ni lah plastik HOSPITAL PUTRA....
heheheh.... macam shopping plak kan....



ni lah harga bila dah cabut 2 gigi belah kanan...
rm150 tu harga cabut gigi...
yang lagi rm500 aku kurang pasti... ehheheh....
lupa bila doktor terang-terang kan....

lepas tu aku terus balik uitm.... sebab petang tu aku ada kelas.... doktor suruh aku kumuh pakai air garam... apa lagi... aku terus ajak ayah aku pergi beli garam... lepas tu doktor suruh aku minum air sejuk or aiskrim.. aku suka benda-benda macam tu... apa lagi... terus je aku berbuka... sebab dah cabut gigi... batal lah puasa aku... makan lah aiskrim dan air milo ais.... ehhehehe



aku beli garam cap FAIZA....
aku nampak garam ni yang paling menarik...
terus je rembat...

khamis minggu depan aku kene lah cabut gigi belah kiri... pehhhh. aku terasa macam nenek tua dah... sebab dah xde gigi... ehheheh.... En.pakwe sik panggil aku orang tua je.... tunggu lah gigi aku dah cantik.... aku smile depan dia je.... hehehhe... padan muka....


lepas tu kene bayar rm150 je... sebab cabut gigi belah kiri 2 batang..... aduyaiiii... sedih nye... 

lepas raya... hari jumaat aku kene pakai braces... lepas ni xdapat lah makan banyak-banyak lagi... sebab gigi dah sakit... sik rasa tekanan je... aku pun boleh jadi tetekan... xdapat makan banyak-banyak... kalau aku xkurus lah... xtahu lah kan... jangan aku semakin banyak makan dah lah.... ehhehe... sebab aku tala je... sebab xsakit sangat.... ni lah barang make up aku sekarang... tgk lah....



semua ni ditaja oleh COLGATE....
amboiii.... ni semua pakai duit aku tau...
rm90 je... 



ni lah harga pasang braces sebenar nya rm2500...
tapi mak aku mintak bayar rm1500 dulu....
selamat doktor tu bagi....
kalau x...
kene je lah bayar...

lepas ni kene bayar lagi rm1200.... yang rm200 tu sekali bayar untuk check bulan depan... nak tambah tekanan dekat gigi aku ni... ehheheh... lepas ni mesti aku kurang bercakap... makan pun kurang... cewahhhhhhhhh.... haiiiii si gadis gigi besi.... aku pakai selama 2 tahun... setiap bulan aku kene bayar rm200.... mana nak dapat duit ni.. apa lagi... mintak ayah lah... ehheheh.... semua sekali rm7000... aku xdapat lah nak bayar semua sekali... bayar ansur-ansur lah nampak nya.... k lah nak kemas-kemas barang... esok pagi nak balik uitm... nanti pagi esok xde lah aku tertinggal kan barang aku dekat rumah ni.. nanti aku kongsi-kongsi lagi dekat blog ni k... jom tengok gigi besi aku.... 



















RaYa Oh RaYa 19.8.2012


"HARI RAYA YANG PERTAMA"

Aku mula kan dari awal k... masa aku tengah tidur.... aku rasa macam ada orang tarik-tarik tangan aku.... ambil sesuatu dari pelukan ku... pegang-pegang muka aku... rasa seram plak kan.... kahkahkah... aku buka lah mata... aku tengok anak buah aku dak HAZIQ ada dekat depan mata aku... dia nak kejut sueyra dia bangun... dak HAZIQ ni... kalau nak kejut sueyra pun... bersuara lah... ni x... senyap je... mana sueyra nak bangun... ishhhh.... geram plak dengan budak ni... bila aku dah bangun... kemain suka lagi... mungkin dia rasa... dia berjaya kejut kan sueyra dia kot... hehheheh...

Aku bangun je dari tidur.... terus ke dapur.... tolong mak dan kakak ipar aku sedia kan makanan untuk orang datang... aku kemas-kemas,keluar kan pinggan mangkuk,basuh membasuh dan macam-macam lagi lah.... sampai dekat rumah nenek aku dah salam-salam... kita orang semua xmandi lagi... selamat jiran tertangga xdatang lagi.. kalau x... dalam sejarah aku... hari raya aku xmandi... pehhhhhhh... xselesa aku... 

Bila aku dah wangi.... aku pun meminta apun kepada kedua ibu bapa , abang dan kakak ipar aku... kerja aku ni... bergurau je lah di pagi raya... heehehe.... mintak maaf pun masih ada gurau senda nya lagi... sedih nya tahun ni... raya tanpa abang sulung dan abang ngah aku... abang ngah aku balik kelantan.. rumah isteri dia... abang long aku dia kene kerja.... sedih sangat-sangat... abang halim pula... dia balik pagi raya... sebab dia beraya dekat rumah isteri dia dulu.... sunyi je rumah kita orang ni.... rumah nenek je lah meriah... selamat rumah nenek sebelah rumah aku... ada gak rasa kemeriahan nya... nak tengok x picture aku dengan ayah dan mak aku.... manja x aku... hehehhe... aku sentiasa manja dengan mereka berdua ni.. sayang ayah dan mak....




picture aku bersama ayah tercinta.... eyrra sayang ayah sangat-sangat tau.... tanpa kasih sayang seorang ayah... anak dia yang manja ni rasa xtenang je... hehehhehe.... walaupun kadang-kadang degil budak ni... kihkihkih....



ni lah picture aku dengan mak aku yang tercinta.. masa ni aku duduk atas pangku mak aku... dia suruh aku duduk atas pangku dia... nak bermanja lah kan dengan anak bongsu dia ni... sayang mak sangat-sangat tau... 



bergambar dengan sepupu aku... sebenar nya masa ni je free... sebab raya pertama dekat rumah nenek memang sentiasa orang datang je... xputus-putus sedare mara dan jiran-jiran datang berhari raya... selamat hari raya maaf zahir je k... batin x.... kahkahkah.... sepupu aku ramai sebenarnya... tapi semua nya belum datang lagi.. tinggal anak ucu dan acik je.... sodeh sodeh.... rasa nak mengalir kan  air mata je.... 



ni lah wajah-wajah jelita sepupu-sepupu aku... 



ni lah salah satu anak sepupu aku yang kene rembat oleh sueyra.... kihkihkih.... sueyra dah lah suka budak-budak yang tembam dan comel macam ni... ramai kot baby yang datang sebenar nya... tapi aku xsempat nak snap2.... sebab sebuk je dekat dapur... lepas tu layan tetamu pula... dia lah baby yang bertuah dapat snap2 dengan sueyra.... tembam nya pipi dia... rasa nak cubit-cubit je.... hehehe.... selamat anak orang... hehehheeh.... 

bila dah penat melayan tetamu... aku pun baring-baring lah depan TV... sampai tertidur dekat depan TV... sampai orang datang pun aku xperasan.... sedap tidur lah kata kan... sampai mak aku kejut suruh tolong dia dekat dapur baru aku bangun... kalau x... sampai ke maghrib lah aku membuta.... lepas je maghrib... mak aku ajak pergi rumah mak long dan kak ida... pergi beraya dekat rumah diorang... aku sebenarnya malas nak pergi beraya... tapi bila dah kene paksa.. pergi lah juga... aku ni bila kene paksa... baru lah rela nak ikut... kahkahkah....

bila sampai je rumah mak long... duduk lah beberapa minit at umah mak long... dengar bunyi letupan mercun... sakit je hati aku... kuat gila bunyi mercun tu... sebelah rumah lah katakan... dah macam berada at israil dah aku rasa... dengar macam bunyi bom... terkejut-kejut aku... rasa macam nak baling bom je dekat muka dia... hehehehhe.... garang tu... sebab rasa macam menganggu je...  sebab bising sangat... banyak gila diaorang main mercun... terbakar lah duit yang dia kumpul selama ni... penat je kerja... akhir nya duit dibakar macam tu je... senang betul kan....kalau aku lah... dah boleh shopping dah... ahahahhaha

bila dah melantak dekat rumah mak long... kita orang pun pergi beraya dekat rumah kak ida... dia ada buat roti canai... dua keping tau aku makan... sedap ko roti canai yang dia buat tu... nyum nyum nyum.... semua family aku makan roti sampai dua... sebab roti canai tu kecik je... hehehheh... bila sedap-sedap kita orang tengah makan... ada pulak jiran kak ida main mercun... sampai termasuk dekat tepi rumah kak ida... bahaya kot... sebab budak-budak tengah main-main dekat luar... mercun tu plak meletup sangat menakut kan... sampai bising-bising anak sulung kak ida marah jiran dia tu... ye lah... tempat orang ramai ko pergi main mercun... bahaya kot.... agak-agak lah kan... rumah rapat-rapat... kene lah hormat jiran tertangga ni.... 

lepas je kenyang makan... kita orang pun beransur lah pulang dengan perut keyang nya... aku rasa macam nak meletup je perut aku ni... padahal makan xseberapa pun hari ni... cuma aku minum je banyak... aku bersyukur dengan apa yang allah kasi rezeki kepada aku... hari raya hari kemenangan kepada setiap umat islam yang berjaya berpuasa selama sebulan... bagi yang perempuan tu... allah sayang lebih dekat korang... tu yang allah kasi keistimewaan kepada kaum hawa....
 jangan jealous tau kaum adam.... ok lah... sampai disini je cerita raya pertama aku... nanti kalau ada cerita raya kedua... aku cerita kan dekat korang k.... 











WaHhhhhhh PiNK cOlOuR tu.....



 Siapa suka warna pink???
aku suka sangat warna pink.... sampai kawan-kawan aku dekat uitm panggil aku pinky... hehhehe.... ada aku kesah... kahkahkah... warna pink kan melambangkan kelembutan seseorang gadis tu... xheran lah kan...tapi kalau lelaki lah yang minat pink ni... aku kesah sangat-sangat tau... hehhee... sebab xsesuai pun.. nampak diaorang tu lembut..... aduyaiiiii.... kahkhakha....

jom tengok barang-barang warna pink



kalau lah aku tunang kan... aku nak pelamin macam ni... lawa lorh... suke suke suke... amboiiii.... belum pape lagi dah nak tunang ni... En.pakwe cepat-cepat lah kumpul duit tau... kahkhakha.....



nak berangan lagi ni.... kalau aku kahwin nanti.... nak pelamin besar macam tu... boleh muat ramai-ramai kalau nak bergambar... hehehhehe



semua perempuan dekat dunia ni suka bunga kan.... tapi pilihan diaorang agak berbezalah kan... aku suka bunga ros warna pink... itu lah pilihan yang paling tepat untuk aku.... korang macam mana pula???? tepuk dada tanya lah sendiri k???? hehehe



dulu aku gunalah benda alah ni... tapi sekarang x lagi... sebab dah bertudung.... simpan je lah... buat kenangan k...



laptop ni macam nyawa aku tau.... kalau lah laptop xde... macam mana nak muka buku , macam mana nak blogger n macam mana nak buat assignment... 



ruang tamu yang agak tenang....



beg balik kampung... hehehee.... jom balik...



snap sana... snap sini... wahhhhh... banyak nya picture aku kawan-kawan... bila camera ditangan... abis lah... full memory... kahkahkah...



rumah ku bilik ku.... seronok nya dapat tidur.....



kalau lah aku dapat rumah ni.... bahagia nya aku... hehhehe



jom merempit kawan-kawan...



ni satu lagi nyawa aku... kalau lah hp xde dekat aku... memang susah lah nak contact sape-sape... nanti xde kelas pun... aku rajin pergi... 



jom masak jom... nak jadi chef ni.... hehhehehe



jom bermuka buku nak????? itu je lah keje aku....



bila lah aku dapat drive kereta ni... sik bawa kereta kancil je... ermmmm



dah lama aku xmerempit dengan kawan-kawan skuter... rindu pula.... 



Al-Quran pun nak pink juga tau... 



tempat mandi pun boleh buat bilik tidur tau... hehhehe....



nanti kalau ada rumah sendiri... teringin juga nak memiliki.... 



berbasikal boleh menurun kan berat badan... rajin-rajin lah berbasikal k kawan-kawan....



jom tenang kan fikiran dekat sini... apa lagi... tidur lah... heehhehe....



jam sangat penting untuk aku... xselesa kalau dekat tangan ni tak ada jam....



iron baju pun nak colour pink juga tau... heehhehe



 camera ni murah je.. semua orang boleh memiliki....



camera ni guna filem... best lorh.... snap je keluar picture....



aku paling segan kalau timbang berat bila orang ada... ehheheh.... segan sangat-sangat.... merah dah muka aku....


jom cucuk pendrive banyak-banyak dekat laptop aku... hehehhe


seronok x tengok barang-barang ni.. semua nya pink colour kan.... mesti terasa nak memiliki kan.... apa lagi.... nak dekat raya dah kan.. kumpul lah duit banyak-banyak k... nanti lama-lama boleh lah memiliki nya... harap-harap macam tu lah ye.... 































 
Copyright © Missue Eyrra Zerra | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in