HaRi YaNg PaLiNg BeRmAkNa...


" Bertarikh 28.12.2012 Eyrra dapat bear sebesar badan Eyrra "

Pada suatu hari sang Putera balik ke istananya.. untuk berjumpa dengan Puteri idaman yang sudah lama dia tinggal kan... cewahhhhh... ayat memang nak best Eyrra ni kan kan.... 

En.pakwe sanggup balik Melaka sehari... semata-mata nak jumpa Eyrra kejap... walaupun kejap... sangat lah bermakna... citer dia macam ni.... text antara kami...

Eyrra Zerra & Cdan Idan

Cdan :
nak jumpa boleh???

Eyrra :
tak sure lagi lah.. sebab nak hantar mak pergi balai raya.. rasa macam tak sempat je nak jumpa.. 

Cdan :
saya balik pukul 3 tau...

Eyrra :
saya hantar mak pun pukul 3... tak dapat lah nak jumpa... ermmmm

Cdan :
saya nak kasi sesuatu dekat awak...

Eyrra :
nak kasi apa??? cakap je lah... (exited gila bila dia cakap nak kasi sesuatu)

Cdan :
nak kasi benda biasa-biasa je...

Eyrra :
benda apa yang biasa tu??? cakap je lah... ( geram pula dekat En.pakwe... sebab dia nak rahsia-rahsia pulakan... cakap je lah... kan senang..)

Cdan :
Benda tu masuk kat poket pun boleh... 

Eyrra :
owhhh.... cincin ye??? 

Cdan :
bukan lah... buat apa cincin... nak sepuluh - sepuluh jari awak ada cincin kew???

Eyrra :
tak ada lah macam tu... apa ???? nak tahu sekarang.... macam tak sabar je nak tengok apa kah itu...

Cdan :
kalau tak suka... jangan buang depan saya tau...

Eyrra :
ishhhhh... merepek je lah dia ni... saya hargai apa yang awak kasi dekat saya tau tak...

Cdan :
tapi benda ni biasa je... tak ada harga pun...

Eyrra :
tak apa lah... saya hargai je pemberian dari awak... k lah... saya nak siap hantar mak...

bila tengah siap-siap je.. mula lah... terfikir-fikir.. apa kah barang yang dia nak kasi ni... ntah-ntah dia nak kasi Eyrra gelang pula... dah dia cakap benda tu biasa-biasa je... letak at poket pun boleh... tapi dia cakap tak ada harga pun... pehhhh... suka buat Eyrra tertanya-tanya kan.... 

masa drive nak hantar mak... Eyrra bawa kereta laju juga lah... sebab takut tak sempat nak jumpa En.pakwe... sebab takut dia gerak dulu.... sampai je dekat balai raya.... mak sorang je dah sampai dulu... sebagai anak yang baik.. kene lah tunggu orang lain sampai.. kalau dah ada kawan.. baru lah Eyrra boleh tinggal kan mak... lepas tu Eyrra pun bawa kereta laju juga lah.. sebab nak pergi Pejabat Post lagi... 

bila sampai je dekat Pekan Masjid Tanah... Eyrra pula yang sampai dulu... pehhhh.... geram juga lah... lama juga Eyrra tunggu En.pakwe sampai... Eyrra ingat kan Eyrra yang lambat... rupanya... dia lagi lambat... tak apa lah... bersabar je lah kan... kihkihkih... tunggu punya tunggu.... busan gila tunggu sorang-sorang ni.... Eyrra text lah En.pakwe...

Eyrra Zerra & Cdan Idan 

Eyrra :
dah tak boleh lambat lagi ke????

Cdan :
jap... tunggu k... tengah siap-siap...

Eyrra :
cepat sikit... ( macam perempuan lah dia ni siap... )

lepas tu HP Eyrra pun berbunyi.... bermaksud En.pakwe yang call... dia tanya Eyrra at mana... Eyrra pun cakap lah sekian sekian.... bila dia datang... buat muka tak bersalah langsung... suruh orang tunggu lama-lama... dia pun ajak Eyrra pergi dekat kereta... dia suruh Eyrra amik barang dekat kereta... pehhhh..... terkejut sangat... bila nampak Bear Pinky besar tu... macam tak percaya je dia belikan untuk Eyrra... Eyrra malu gila nak ambil... sebab student ramai sangat masa tu... pehhhh... tebal kan muka.. Eyrra amik juga... sebab kene paksa dengan En.pakwe... ishhhh... kalau Eyrra tau lah kan.. Eyrra suruh dia hantar dekat rumah je... 




ni lah muka malu-malu kucing Eyrra & muka tak bersalah En.pakwe...




Bear Pinky Eyrra




Bear ni baring pun dah penuh satu kerusi... besar sangat tau... tapi pendek... 




yang sweet nya... ada perkataan I LOVE YOU...




dah macam orang gemuk tengah duduk je kan....





En.pakwe siap belikan air CoolBlog lagi untuk Eyrra... sebab dia tau Eyrra suka minum air CoolBlog...




Baby yang kecik tu pun Eyrra still simpan lagi... sayang lah katakan.... yang kecik pun ada perkataan I LOVE YOU...


Thanks kepada En.pakwe yang sudi balik Melaka... walaupun sehari je.. Eyrra hargai sangat pergorbanan yang En.pakwe buat dekat Eyrra hari ni... 


tata semua
meowww meowww


2 comments:

  1. Replies
    1. biasa2 je lorh....
      cuma rasa istimewa bila orang yg kita syg kasi dekat kita.. ehhehhe....

      Delete

 
Copyright © Missue Eyrra Zerra | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in