FiRsT tImE nAiK bUs SoRaNg


" Anak Bongsu lah katakan... tak boleh kata apa-apa lah kan"




permandangan di TBS.. nama panjangnya ialah Terminal Bersepadu Selatan.... masa ni hujan... tak berapa ramai sangat yang berkeliharan dekat sini.. bila stop je hujan... manusia pula di banjiri TBS ni... hehhe.... nak citer sikit ni... bukan tak pernah naik bus sorang-sorang...  pernah sebenarnya.... tu pun dekat je... masa nak balik rumah....  dari sekolah ke rumah... tu pun tak jauh mana pun... jalan kaki pun boleh sebenarnya... cuma tak ada kawan nak balik sama-sama... naik je lah bus dengan diorang.... kadang-kadang kalau malas nak naik bus.. Ayah Eyrra yang datang jemput... ngade-ngade je kan... kononnya manja dengan Ayah lah tu... heheh... kenyataannya memang lah betul....





masa Abang Ngah ajak beli tiket bus dekat TBS ni... mula-mula rasa macam tak nak balik naik bus je.. sebab takut... tak pernah balik naik bus sorang-sorang... sebelum tu fikir-fikir dulu nak balik naik bus atau tak...  sebab Eyrra ingat kan suasana TBS ni macam dekat PUDU RAYA... ramai orang.. lepas tu muka yang ada dekat PR tu macam seram-seram je.... last-last buat keputusan yang tepat juga.... Eyrra kene try juga merasa balik naik bus sorang-sorang.. bila lagi nak berdikari ni Budak Kecik oiiii... nama panggilan dari Abang Eyrra... Eyrra pun bersetuju lah nak balik naik bus... 




masa sampai je dekat TBS... pehhhhh.... tak sama macam apa yang Eyrra bayangkan... class ko jahhh.... tempat dia macam Air Port... best sangat.... bersih dan terjaga... macam ni lah yang Eyrra suka.. terus berani nak balik naik bus tau kawan-kawan... TBS ni yang buat Eyrra yakin nak balik hari Ahad tu... kalau tak lah... masih ragu-ragu lagi... heheheh.... 




ke esokkan harinya.. pada 18.11.2012... tepat pukul 2.30 PM... Eyrra pun kene lah berdikari sendiri... Anak Buah Eyrra sedih sebab Masyu Eyrra dia nak balik dah... dia pun mula lah sedih-sedih... tata-tata dekat Eyrra masa Eyrra nak gerak turun dekat bawah... dah macam nak naik kapal terbang je rasa... sebab dia tak kasi orang lain turun dekat bawa sekali...  kene tunjuk tiket baru boleh turun bawah... kalau belum masanya lagi... Pengawal tu tak kasi turun.... 

keadaan dalam bus masa tu.... Eyrra dah tunjuk tiket kat Abang Bus tu... Eyrra pun tunggu lah macam orang bodoh dekat bawah tu.. sebab tak pernah naik bus sorang-sorang... tertibe ada budak ALAM ni tolong masuk kan beg tarik Eyrra tu dekat dalam bonet bus tu... sebab Eyrra ingatkan Abang Bus tu yang angkat kan... ishhhh... selamat ada  budak ALAM tu tolong... kalau tak lah... Eyrra tunggu je lah dekat bawah tu... 

bila naik je bus.... mula lah pencarian kerusi yang Eyrra akan bertapa dekat dalam bus tu selama 2jam... bila dah jumpa je... legalah kan sebab Eyrra duduk sebelah perempuan... sebab dekat dalam bus tu ramai budak ALAM... selamat lah ada budak perempuan... sempat lah berkenalan dengan budak perempuan tu... dia budak IKBN Melaka... selama 2jam tu Eyrra tak tidur pun... mata Eyrra masih bulat dan segar je selama 2jam tu... orang lain semuanya tidur sampai berdengkur... almaklumlah... first time naik bus sorang-sorang... ramai lelaki pula tu.. tu yang rasa takut je... hehhe... kene lah berhati-hatikan... 




ehhhhh.... kenapa tertibe Eyrra letak picture ni... mesti pelikkan... bila sampai je Masjid Tanah... tertibe Eyrra nampak kelibat Ayah Eyrra... rupanya Ayah dah sampai pukul 4 PM.. Eyrra sampai pukul 4.30 PM... kira setengah jam juga lah Ayah tunggu Eyrra... mesti penatkan dia tunggu Eyrra lama-lama dekat Busstand tu... sayang Ayah... mesti dia takut anak dia tunggu dia lama-lama nanti.. tu yang Ayah ada sebelum Eyrra sampai... Ayah selalu ada sebelum Eyrra sampai... sebab dia selalu risaukan keadaan anak bongsu dia ni...

bila sampai je Masjid Tanah... Eyrra terus je pergi rumah kawan Eyrra...sebab Abang dia kahwin... Eyrra sebagai sahabat yang baik kene lah pergi rumah diakan... cewahhhhhh..... Eyrra dengan pakai baju biasa-biasa je.. bukan baju kurung... main redah je datang... heehhe.... habis tradisi orang melayu dah tak digunakan lagi... hehhe... main taram je Eyrra ni... nak buat macam mana... sampai pun lambat... dengan rajinnya Eyrra pun datanglah juga... walaupun terlambat.... 




ni lah model super spontan... ehhhehe.... sorry kawan-kawan... Eyrra tak sengaja... janji berbajukan.. betul tak betul tak???? kira banyak juga lah Eyrra dengan kawan-kawan Eyrra snap picture... sorrylah tak dapat nak kongsi picture banyak-banyak... sebab picture yang lain dekat camera kawan Eyrra... nanti kalau Eyrra ada masa... Eyrra buat entry pasal Majlis Perkahwinan yang Eyrra pergi ni k... manyak best lorh....


tata semua
meowwww meowwww



5 comments:

  1. Replies
    1. betul tu... macam airport an... best je... selesa sangat....

      Delete
  2. Jom JOIN segmen saya :)
    http://sujuelfarahin.blogspot.com/2012/12/segmen-k-blopper-card.html

    ReplyDelete
  3. salam . first time akak smpai turun je lrt makkkoii jahu sangat2 nak menyeberang nak pegi naik bas dalam tbs tu . dah la beg byk..mahunya senget sebelah bahu nie ;p
    nyway i follow u ;)

    ReplyDelete
  4. tbs mmg besar. jakun jugak awal2 tu kan.. haha.. nama pun first time balik naik bas sorang2. xD

    ReplyDelete

 
Copyright © Missue Eyrra Zerra | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in